BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ma’ntorc la tine iar si iar — Restaurant-pensiune Kundler Klamm
Daca e weekend, atunci sa ne relaxam, mai vizitam un restaurant, asa ca va voi povesti din nou despre unul dintre cele mai dragi mie restaurante, aflat foarte aproape de firma (adica vreo 20-30 de minute de mers pe jos). In mod cert este cel mai scump restaurant in care am mancat de cand sunt in Austria, dar care nu m-a dezamagit niciodata, este acel loc unde nu mi-am pus niciodata problema sa nu merg daca se iveste ocazia, iar pana anul acesta ocaziile au cam fost, din pacate 2020 a venit cu restrictii si atunci nu am mai reusit sa adunam gasca sa mergem acolo. Si chiar daca am mai povestit o data despre restaurant vezi impresii merita povestit si prezentat din nou, de data aceasta am sa pun pozele pe date, deoarece exista evenimente marcate separat.
Am mai povestit ca acolo poti ajunge si pe jos, drumul prin chei nu cred ca este mai lung de 15 minute, dar se poate ajunge si cu masina, atentie insa, drumul nu este foarte lat asa ca daca se intalnesc doua masini e mai dificil. Acum sa nu credeti ca aceste chei pot fi parcurse cu masina, cu masina mergeti doar pana la restaurant, insa traseul prin aceste chei este minunat, l-am parcurs cu flacaii mei in 2018 si am povestit despre el aici vezi impresii
Despre restaurant ce pot spune, de obicei aici se fac rezervari, restaurantul nu este foarte mare si ca sa fiti siguri ca veti gasi loc e bine sa faceti rezervare.
Atmosfera in interior insa este atat de placuta ca odata instalati, mai ales daca sunteti si cu prietenii, nu va vine sa mai plecati, si diferentele de limba dispar, am reusit sa socializez mult mai bine cu colegii mei.
Mobilierul este lucrat in lemn, decorul este unul tipic restaurantelor traditionale austriece, iar personalul este deosebit.
Toaletele sunt de asemenea o combinatie intre traditional si modern si de asemenea, nu pot spune ca am fost dezamagita vreodata.
Acolo am fost fie pentru socializare, fie am combinat socializarea cu diverse ocazii, am fost in perioada in care se serbeaza Törggele (in perioada castanelor, aceasta fiind vedeta meniului), fie am inceput sarbatorile de iarna, sau perioada in care se mananca vita din diverse tari.
Si acum cand ma uit la poze ma gandesc ca imi va fi dor de aceste lucruri care ne fac viata mai frumoasa, si ne fac sa ne simtim bine unii cu altii.
Cat despre preturi? V-am mai spus, este un restaurant scumput, nu am lasat niciodata mai putin de 50 de euro, dar nu mi-a parut rau.
Si daca despre saptamana dedicata vitei am povestit in articolul mentionat mai sus, am sa va povestesc despre Törggele, o sarbatoare aparte, si care este specifica zonei Tirol (de Nord si de Sud), cuvantul venind din cuvantul Italian torculus – presa de vin, si se serbeaza asa cum spuneam in perioada castanelor si mustului, de asemenea traditionalul il vom regasi in meniul pe care vi-l voi prezenta mai jos:
- aperitive formate in special din mezeluri, slaninuta si carnati, iar produsele sunt de provenienta de la fermele locale (gustul era net diferit de cel comercial) si doua tipuri de paste tartinabile, totul insotit de chifle calde
- o supa traditionala (o bunatate)
- un fel de gogosele tipice, cu unt brun si parmezan
- „Schachtplatte” (porc de lapte gatit la temperature scazuta si afumat), cu carnati, varza murata si niste galuste din cartof
- parfait de scortisoara si nuca, cu sos de afine
- o cana de vin fiert si castane coapte
Meniul costa 36 euro, insa normal, am mai luat si altceva de baut, nu doar vinul fiert de la final. De asemenea au exista si variante “ajutatoare” pentru vegetarieni, si care si acestea aratau foarte bine.
Mi-este dor de astfel de intalniri, insa nimeni nu indrazneste sa propuna, lumea este destul de retinuta, si daca la serviciu cand discutam intre noi o facem cu masca pe fata, este clar ca nimeni nu doreste sa iasa la restaurant in conditiile date, sa vedem ce vom face de Craciun?
Sper ca pozele sa fie ceva mai explicite decat textul meu, si cand se va termina toata nebunia va invit sa ajungeti pe acolo, plimbandu-va prin aceste chei si luand masa la acest restaurant.
Trimis de mishu in 03.10.20 23:22:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dana2008: Multumesc frumos! De fiecare data este exceptional! O zi frumoasa!
@alex1987sb: Intradevar, si cand ma gandesc ca acum o saptamana am dat 26 euro pe o mancare Fast food, chiar daca era la 3000 m, ajung la concluzia ca restaurantul chiar e ok ca preturi, doar ca noua ni se par mari.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: mda... maricele preturi... dar mancarea merita toti banii!!! Mi s-o facut foame... ????... duminica placuta!
Doamne, ce farfurii, ce platouase, ce aperitive... !
Am gresit sa ma uit noaptea la aceste poze...
@alex1987sb: Merita sigur, cred ca este restaurantul la care am ajuns de cele mai multe ori pentru produse si atmosfera, asa ca merita.
Multumesc frumos si de urari, la ora aceasta nu pot insa sa spun decat o saptamana usoara!
@silvia tudoran: In mod sigur daca esti gurmanda ca mine inghiti in sec, asa cum povesteam in primul articol despre acest restaurant, nu voiam sa iau ca si garnitura carofi prajiti asa incat am zis (trebuia sa aleg 2 garnituri) sa fie cartofi gratinati si fasole verde cu bacon. Cand au aparut cartofii portia mi s-a parut foarte mica (insa la cat de satioasa si de buna era a fost perfect), iar despre fasole verde mi-as fi dorit ceva mai special, insa mi s-a parut si o varianta interesanta, insa cand am gustat mi s-a parut genial, drept dovada si la urmatoarea ocazie (adica tot saptamana vitei) am luat aceleasi garnituri.
Daca vei ajunge vreodata pe aici e musai sa iei masa la ei.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: un fel de gogosele tipice, cu unt brun si parmezanparfait de scortisoara si nuca, cu sos de afine
- o cana de vin fiert si castane coapte
Si doar pentru astea as fi dat 50 E. Mai ales ca eu n-am mancat niciodata castane coapte!
Si cum pot arata bucatele astea... Iooi! Merita fiecare banut!
si daca la serviciu cand discutam intre noi o facem cu masca pe fata, este clar ca nimeni nu doreste sa iasa la restaurant in conditiile date
Mda, ciudat an! Si s-a si racorit acum, nu se mai poate sta pe terasa afara, acolo e munte, e mai rece... S-o plictisi si Guvidu asta si-o pleca de pe aici! Sau ne-om imprieteni noi cu el... Of!
@Zoazore: Ma bucur ca ti-am facut pofta , sa stii ca aici am mancat niste castane grozave, dar sunt scumpe, asa ca mai mult de pofta, dar merita, si cu o cana de vin fiert, e clar, ti-ai facut pofta.
Cat despre Guvid, vad ca isi face loc de instalare tot mai mult, dar om vedea ce o mai fi in final, recunosc cinstit ca eu nu vreau sa ma imprietenesc cu el si nu ma gandesc la acele vorbe : Te faci frate cu... pana treci lacu' ! , vreau sa scapam de el.
Insa asta e, mergem mai departe cu povestile, multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Chiar imi este foame și mă gândeam ce să imi comand (sunt la serviciu). Mi s-au lipit ochii de ecran cand am văzut platoruile alea! Arata foarte bine iar locația este super!
@Mika: cred ca stim cu totii ca atunci cand mergem la cumparaturi nu trebuie sa mergem cu stomacul gol pentru ca vom cumpara mai mult, aplicabil ca idee si in cazul articolelor gastronomice. Sper sa iti potolesti foamea si iti sugerez ca si urmatorul meu articol gastronomic sa il citesti dupa ce ai mancat ????, poate ca nu are la fel de multe poze spectaculoase, dar e special. Multumesc pentru vizita si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Kufstein – mancatorii si nu numai — scris în 24.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Restaurant Cavos] Soarele Greciei intr-un pahar cu vin – Restaurant Cavos, Kufstein — scris în 11.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Josef's Restaurant [Kundl]] Cu sefu’ la restaurant – Josef’s Restaurant, Kundl — scris în 07.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Lo-Ca – 20+, o solutie de variatie, buna dispozitie si o iesire cu prietenii — scris în 18.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Werkstatt Kufstein, restaurant] Restaurant Werkstatt, cu recidiva - inainte si dupa Covid — scris în 20.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Malerwinkel [Rattenberg]] O cana de vin fiert, o vizita in targ si o cina festiva la restaurant – Restaurantul Malerwinkel, Rattenberg — scris în 17.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Auracher Lochl] Un nume transformat in istorie – Restaurantul Auracher Löchl — scris în 11.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ