BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trattoria Gagin - mâncare bună, serviciu rapid
V-am povestit dăunăzi cum am vrut să ajungem într-un loc și am nimerit în cu totul altul, asta din cauza (sau datorită????) uriașei similitudini de nume; tot e bine că abaterea nu fuse decât de vreo 50-60 km și hainul de gps nu ne-a trimis în emisfera cealaltă, spre exemplu... În fine, până la urmă am luat partea bună din povestea asta, că ne-am ales cu o plăcută plimbare pe drăguțele coclauri și-am vizitat moca ruinele a 2 castele medievale.
Epuizați (vorba vine), flămânzi și deshidratați (asta, da), nu ne-a rămas mai apoi decât să căutăm popas pentru masa de prânz. Consultat, prietenul Google ne-a indicat o concentrație convenabilă de mâncătorii nu departe, în orășelul Tirano (de care făcurăm mișto mai devreme, când l-am traversat, că „uite, ce să zic, au ăștia centru istoric!” ). Iaca, tot la mâna „Tiranului” ajunserăm!... Așa că repejor am setat pe gps (-ul meu de pe telefon) Parcheggio Piazza Cavour, unde n-a fost nicio problemă să găsim un loc de odihnă pentru mașinuța noastră. Fix în fața Primăriei!
Întrucât se cam strângeau nori de ploaie, ne-am îndreptat spre cel mai apropiat local, Trattoria Gagin. Pe care am găsit-o un pic ascunsă, intrarea era printr-un gang, firma abia se distingea și ea. Cam cu timiditate am pătruns înăuntru, era deschis, dar nici picior de oaspete. Totuși, am fost încurajați să intrăm și să ne alegem ce masă vom pofti, ceea ce n-am întârziat să facem.
Localul nu-i cine știe ce fiță în materie de decorațiuni; de fapt, am remarcat că în Italia aspectul nu are nicio relevanță, am mâncat demențial în locuri care la prima vedere nu mi-ar fi spus nimic. Atmosfera mi s-a părut însă din start luminoasă și caldă, predominând culori precum cea a caisei, un pic de verde intens (șezutul tapisat al scaunelor), un pic de alb (fețele de masă impecabil apretate). Ici-colo, pe pereți, câteva desene murale pe teme vegetale și câteva fotografii. Ferestrele uriașe ce dădeau spre râu nu aveau perdele, sporind luminozitatea încăperii, iar pe pervaz, dar și în jardinierele exterioare, se răsfățau flori multicolore.
Am primit meniuri (doar) în limba italiană; cam știm preparatele (și pe unde nu știm, s-a inventat Google Translate), așa că n-a fost greu să comandăm. S-au ales următoarele: porchetta griglia (ruladă de porc afumată și perpelită pe grătar; 14 euro), cotoletta milanese (șnițel de porc; 18 euro) salată verde (4 euro), spaghetti carbonara (10 euro) și lasagne (10 euro). De băut, apă (3 euro/750 ml) și bere draft (6 euro).
Băuturile au venit în câteva minute și, precum ne obișnuiserăm deja, un coș de pâine din partea casei. Am făcut, rând pe rând, câte o vizită la toalete; nu-mi amintesc nimic semnificativ, ceea ce înseamnă că a fost ok.
După alte câteva minute, masa s-a acoperit cu farfurii pline, aburinde și plăcut mirositoare. Cărnițele erau acompaniate de câte o mână de cartofi prăjiți, de o frunză de salată și de o jumătate de roșie sau lămâie, după caz. Porțiile măricele. Totul avea să se dovedească bun, ceva obiecții s-au ridicat doar în legătură cu porchetta, care era cam sărată. Dar ne-am mai „combinat” pe ici, pe colo și, la final, toată lumea s-a declarat sătulă.
Nota de plată a totalizat 99 de euro, din care 10 au reprezentat coperto (2 euro de căciulă). Prețuri normale pentru zona asta a Italiei.
În concluzie, dacă vă nimeriți prin Tirano (cu voie sau fără voie; însă voi încerca în articolul viitor să devedesc că Tirano merită o vizită dedicată), recomand Trattoria Gagin!
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Porchetta un pic cam sărată.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Restaurantul se află în centrul istoric al orașului Tirano, pe țărmul râului Adda.
Trimis de crismis in 11.07.22 21:51:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Grosio-Tirano?, #EXCURSII și CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@crismis: Localul chiar arata bine, aceste mici elemente de pe pereti chiar ii dau un farmec aparte.
Cat despre ce ati ales de mancat si pretul platit, cred ca in curand in Romania acestea vor fi preturile la cele mai ieftine restaurante. Mie mi s-au parut ok, daca facem un calcul si vedem ca ati platit 20 euro/ persoana.
Oraselul arata minunat si el, iar vremea, recunosc cinstit ca este pe gustul meu, o atmosfera mistica .
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Da, n-a fost scump, așa am gândit și noi, calculând că mereu eram la masă 5 persoane adulte! În România s-a întâmplat să depășim scorurile din Italia, chiar recent (voi povesti cu altă ocazie). Și nu pot să zic că am mâncat mai bine (poate doar că am băut, hi-hi).
În fine, zona e de vis, nu că nu-i turistică, mai degrabă cred că n-am prea știut noi de ea! E bine că am aflat, măcar acum, poate mai avem drum pe-acolo.
Mulțumesc pentru vizită și ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)