BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Scara și Scărița din Trebon - pește proaspăt gătit în stil Masterchef
Între Fabrica istorică de bere Regent și Castelul Třebon ne-a pus piedică Restaurantul Šupina a Šupinka (Scara și Scărița) . Degustarea de bere ne cam făcuse foame și, în plus, și picioarele noastre simțeau nevoia unei mici pauze. Aruncasem rapid un ochi pe Google să văd ce-i poate pielea – restaurant de pește, nota 4,5, prețuri $$$ (adică nu chiar mici, dar nici de vândut rinichii). Și puteam avea certitudinea că peștele va fi proaspăt, după toate câte le aflasem despre tradiția seculară a orașului în acvacultură. Proprietatea beneficiază și de cazare, de fapt prima care ne atrăsese atenția fusese mica pensiune de peste drum, cu ferestrele ei decorate cu mușcate înflorite. Pentru amănunte, puteți consulta site-ul supina.cz.
Restaurantul are o terasă suspendată și acoperită, cu 2 secțiuni, dintre care doar una părea funcțională; suficient și atât, cel puțin la ora la care am ajuns noi. (Și am observat că pe sub 2-3 mese stăteau întinși cățeluși, deci se poate spune că locația este pet friendly. ) Am ocupat masa care ne-a fost indicată și ne-am pornit a studia meniurile (scrise în 3 limbi: cehă, germană și engleză) – deloc stufoase, cuprinzând însă destule preparate ca să nu zici că n-ai de unde alege.
Și am ales: o porție de supă de pește (115 czk), că eram curioși cum o fac cehii; crap cu năut (389 czk); păstrăv și risotto cu mazăre (398 czk). De băut, o sticlă mare de apă (49 czk) și o bere draft (65 czk). Îmi suna bine și una dintre variantele de desert, dar... vom vedea la final dacă mai rămâne loc.
Vizitarea toaletelor ne-a oferit ocazia să vedem și interiorul – cochet, stilat, nimic extravagant. Între timp primiserăm băuturile și, din partea casei, un bol cu ceva ce părea tartinabil și câteva felii de pâine. Acel ceva s-a dovedit a fi una dintre cele mai savuroase surprize de acest fel! O cremă fină de brânză, bucățele de păstrăv afumat, coajă de lime și cepșoară tăiat fin-finuț! Hm, înghit în sec. Doar pentru acest on the house, și zău dacă nu merită să ne mai facem de drum într-acolo... Ce zici, Tati?! 😉
Supa a fost o supă-cremă în care fuseseră încorporate smântână și bucățele de pește. Servită cu crutoane și pătrunjel proaspăt. Foarte bună.
Mie mi-a revenit păstrăvul, iar într-un bol separat am avut garnitura – nu era chiar risotto, adică nu era orez, ci mai degrabă bulgur subțiat cu un piure fin de mazăre și acoperit cu ceva legume (ridichi albe și roșii). A, și un sos de unt și lămâie în alt bol; n-am abuzat de el, nu că nu era bun, ci doar așa, din principiu... Tati a avut crap cu năut cremos – delicios, am gustat și eu un pic. Nu vă zic cum arătau toate! Masterchef!
Un pic de loc mai rămăsese, deci am îndrăznit și la desert – ceva cu pară și cu înghețată (198 czk). Para era poșată și apoi tăvălită prin alune pisate, înghețata era de vanilie și mai era și un crumble de ciocolată. De-li-cios! Tati a plusat cu o cafea espresso, care i-a fost servită cu tot tacâmul – lapte, zahăr, apă fiartă (pentru „lungit” , just in case).
Una peste alta – 1272 czk = 57,8 euro ne costă distracția. Am plătit cu cardul, ca prin majoritatea locurilor din Cehia și am adăugat cash serviciul, așa cum facem de obicei. Un prânz minunat, ușor și sățios în același timp, de care ne amintim cu drag! Nu știu care fu mai cu noroc: scara sau scărița?! 😊
Trimis de crismis in 14.01.24 18:35:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CEHIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Ceske Budejovice?, CESKE BUDEJOVICE" (nou-creată pe sait)
Sa va fie de bine! Si sa va mai fie si altadata!
Nici nu stiu ce sentiment ma incearca acum mai tare... pofta pentru mancarurile descrise, pentru berea lor, sau dorul de Cehia in generral
@addcont: Asta spuneam acum maxim 5 minute: big, big, big fan Cehia!!! Cu cât citesc mai mult și cu cât mă uit mai mult pe pozele de astă vară, și cu cât decantez mai mult amintirile... Fabuloasă țară!!!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)