EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bistro și/sau cafenea-cofetărie - o oprire obligatorie în Tirol!
Odată cu înmânarea cardurilor magnetice pentru camere, doamna Klingler (înclin să cred că dânsa era) ne-a invitat la cină, în restaurantul administrat de familia dumisale, aflat peste drum de hotel. Nu ne era chiar foame, dar citisem lucruri faine despre acest loc pe care n-am sperat să-l găsim deschis în prima zi de Crăciun, așa că ne-am decis repejor: mergem.
Facilitatea cuprinde de fapt 2 secțiuni ce comunică între ele: zona de bistro și cofetăria-cafenea. Dealtfel, dacă nu găsești masă liberă în zona care te interesează, ești îndrumat „dincolo” , așa cum ni s-a întâmplat și nouă. Atmosfera aduce un pic cu cea a pub-urilor americane, poate „de vină” sunt mesele cu băncuțe de-o parte și de alta. Altfel, drăguț. Mi-au plăcut mult corpurile de iluminat – niște conuri uriașe atârnând din tavan, fix peste centrul fiecărei mese.
Ne-am instalat deci și imediat am primit meniuri scrise în limba engleză. Oferta nu-i extrem de vastă, dar nici limitată: ceva antreuri, supe, salate, feluri principale și deserturi. Mai pe stilul bistro, desigur, adică nu chestii foarte elaborate. Mai bine, că tot voiam „ceva ușor, de seară” 😊...
Prima dată, așa cum se obișnuiește, am ales băuturile: câte o bere draft (5 euro), mai puțin Milena care a dorit vin (3,3 euro); am zis să fie și o sticlă mare cu apă (3,5 euro), de completare. În timpul în care ni s-au pregătit lichidele, ne-am decis asupra solidelor (mai mult sau mai puțin solide; în fine, asupra mâncării). S-au comandat așa: supă gulaș și supă tiroleză cu dumpling (6,1 euro bucata), burger cu pulled pork și șnițel vienez (ambele 15,5 euro), o salată cu carpaccio de vițel și brânză (10,9 euro) și o porție de dumplings cu brânză și spanac (13,5 euro; astea au fost ale mele).
N-aș fi scris separat despre acest restaurant, ci aș fi înșirat 2-3 vorbe în articolul de cazare, dacă n-am fi fost atât de impresionați de gust și calitate! Pur și simplu, totul a fost perfect echilibrat, minunat, una dintre cele mai bune mese din vacanța noastră! Despre burger, șnițel și gulaș nu vă povestesc, că știți „de-astea” . Supa tiroleză a fost de fapt o supă clară de vită, iar dumpling-ul o perișoară uriașă (ceva asemănător ni se servise cu o seară înainte la cina de Crăciun de la allgäu resort) . În schimb, dumpling-ii cu brânză și spanac au fost mai degrabă niște chifteluțe sau găluște, pentru că aveau și ceva făină. Foarte, foarte gustoase, mai ales combinate cu untul topit și parmezanul ras cu care au fost servite.
Porțiile au fost destul de mari, prețurile medii (față de alte locații). Nota finală a adunat aproape 95 de euro, ceea ce e foarte bine raportat la numărul de persoane (5). Dacă n-am fi avut micul dejun asigurat la hotel, cu siguranță ne-am fi întors a doua zi dimineață cu mare încredere și bucurie!
PS. Cât pe ce să nu mai scriu acest articol... Tocmai mă apucasem cu elan, când zic: hai să dau o căutare pe GoogleMaps, să văd adresa exactă (Dorfstraße 41, Maurach, Eben am Achensee). Când... ce văd?! „Închis definitiv.” Nuuu, nu creeed!... Caut pe site-ul hotelului (https://www.hotel-klingler. at/) și mi se elucidă misterul. Se pare că domnul și doamna Klingler, oameni aflați la a treia tinerețe, au decis să slăbească un pic hățurile în ceea ce privește viața lor profesională. Adică să administreze în continuare hotelul, iar partea de mâncătorie s-o cedeze altcuiva. Astfel, din vara acestui an, Café-Restaurant Klingler va deveni Bistro-Café MG (inițialele noilor proprietari, 2 frați gemeni din zonă, școliți și pasionați în ale gastronomiei; deci „viitor de aur” se întrevede). „Chiar dacă am condus întotdeauna cafeneaua-restaurant cu dăruire și dragoste pentru meseria noastră, știm că a face acest pas este decizia corectă. În același timp, dorim să vă spunem încă o dată un mare MULȚUMESC tuturor celor care ne-ați susținut și ne-ați vizitat cu loialitate de-a lungul anilor. A fost o onoare!”
Nu, Frau&Herr Klingler, onoarea a fost de partea noastră! Săru’ mâna pentru masă!
Deci... nu ocoliți locul, ba chiar aș zice că merită să vă abateți pentru el! Povestea merge mai departe! Iar zona este absolut minunată și plină-ochi de provocări turistice!
Trimis de crismis in 11.05.24 19:57:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde măncam în zona Achensee, ACHENSEE (lacul)" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)