EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Targowa din Wrocław, experiență culinară plăcută
În review-ul anterior, vezi impresii, povesteam despre cum am dormit în Wrocław, acum voi povesti despre cum am mâncat în Wrocław. În documentarea făcută citisem despre localurile și mâncărurile din Wrocław dar ajunși acolo s-a schimbat totul. Nu am putut respecta programul, ne-am plimbat mai mult prin oraș așa că seara ne-a prins în Orașul Vechi pe la Hala Targowa. În Hală, o clădire istorică ridicată în urmă cu peste o sută de ani, sub Wieża Zegarowa (Turnul cu Ceas) este amenajat un restaurant tradițional despre care citisem și m-am hotărât să rămânem acolo. Eram lângă stația de tramvai pe care l-am folosit la întoarcere până la Gara de Tren foarte aproape de cazarea noastră, este gratuit pentru seniori, inclusiv turiști. Am mers cu tramvaiul numărul 8 dar se poate merge și cu 9 sau 11. Începuse ploaia și tramvaiul ne-a fost de mare ajutor.
Restauracja TARGOWA (Restaurantul PIEȚEI) – CRAFT BEER & FOOD se află la Ulica Piaskowa, 17 în (Hala Targova), mai multe detalii, date de contact, număr de telefon și adresă de email folosite și pentru rezervări se găsesc pe FB. Se găsește și programul restaurantului care diferă în zilele săptămânii, este deschis sâmbăta și duminica de la ora 11, în celelalte zile de la 12, se închide noaptea între orele 23 și 2.
Pe Tripadvisor este apreciat cu 4 puncte din peste 450 de recenzii, poziționat pe locul 34 din cele 885 restaurante din Wrocław. Amenajat în Pivnița sălii istorice a pieței și pe Terasa din fața ei restaurantul este cunoscut pentru mâncărurile sale tradiționale poloneze, dar oferă și mâncăruri europene, gastropub și la solicitare mâncare vegetariană. Sunt servite micul dejun, cina și prânzul dar și gustări sau mese târzii în noapte livrând mâncăruri și la pachet cu ridicare de la restaurant.
Parcarea se poate face în stradă, ca de obicei noi eram fără mașină, asigură Wi-Fi gratuit iar plata se poate face numerar sau cu cardurile bancare.
Intrând pe terasă am fost întâmpinați de o tânără din personal vorbitoare de engleză, am înțeles că tot personalul vorbește engleza, care ne-a invitat să mergem jos în sală dar am preferat să rămânem pe terasa suficient închisă pentru a nu fi prea frig, vream să mai văd orașul chiar și prin perdelele de plastic. Erau mese libere, nici la plecare nu erau toate ocupate.
Am primit Meniurile printate în poloneză și engleză cu denumiri și detalii dar fără poze, poze am văzut pe telefoane.
Oferta nu foarte bogată dar bine structurată are un capitol interesant Meniul de sezon cu ciorbe și supe, cu feluri principale pe bază de carne de vânat, carne de pasăre, rață sau pui, carne de porc sau cârnați cu diverse garnituri din cartofi, ciuperci cu ceapă și usturoi, din mere, prune. Sunt pregătite și Pierogi de sezon cu umpluturi specifice anotimpului pe care ni le-a prezentat amabila noastră gazdă nefiind specificate în meniu. Se oferă Gulaș de porc și salată de sezon, atunci aveau Salată de macrou afumat. Ca desert Plăcintă cu mere, piersici sau cele nespecificate dar cunoscute de personal. În Meniul permanent am găsit Supe, Cartofi copți asezonați cu diverse, cartofi cu sosuri sau brânză, Platouri cu gustări, Platou cu carne pentru 4 – 6 persoane și mai multe Feluri principale cu carne de porc, șnițele sau alte preparate cu diverse legume și, bineînțeles, Pierogi…. Nu lipsesc Salatele cu diferite legume, cu pui, ouă, bacon, etc.
Ca Băuturi se găsesc Nonalcoolice din gama pepsi, apă și apă minerală, limonadă de casă, Ceaiuri și Cafea, Bere draft sau la sticlă, Tării și Vinuri poloneze sau străine.
Cum de obicei alegem tradițional sau specialități studiul s-a derulat rapid, hotărându-mă pentru prim fel la Zurek (Supă acrișoară poloneză), am mai spus, îmi plac supele și ciorbele și, de regulă, comand din cele tradiționale sau specialități iar ca feluri principale am optat pentru Noga z kaczki (Picior de rață) și Pierogi ruskie (Găluște umplute). Se știe doar că Pierogi sunt un simbol al bucătăriei poloneze, Pierogi ruskie fiind lider de necontestat și că Polonia este considerată Țara Supelor.
Soțul a rămas să dea comanda și să butoneze telefonul, îl neglijase toată ziua, eu am mers prin local să pozez câte ceva, coborând mai întâi la subsol.
Subsolul are zidurile din cărămidă și este plăcut decorat cu picturi, fotografii istorice și planuri arhitecturale ale halei, cu iluminat și instalații aparente, cu mese lungi și bănci comode, viu colorate, perfecte pentru ca 120 de musafiri să savureze o bere artizanală sau o mâncare tradițională. Am pozat și terasa cu aceleași mese și bănci și același aspect plăcut, ce poate găzdui până la 100 de musafiri, apoi am ieșit în stradă pentru a poza și Hala, am mai pozat-o și la plecare.
Revenind la masă am găsit „Supa acrișoară poloneză” , borș cu cârnați și ouă, presărată cu verdeață, bună la gust, am mâncat-o cu plăcere, apoi au sosit și felurile principale. „Piciorul de rață” glazurat cu miere însoțit de ierburi proaspete, cartofi copți cu brânză de capră, salată de sfeclă roșie coaptă în miere de hrișcă, fruzelină (fructe în gel, un jeleu mai consistent) de coacăze roșii înăbușite în kriek (berea belgiană din fructe) aromat și plăcut ochiului a fost mai apoi plăcut și gustului, carnea fragedă și gustoasă topindu-se în gură. La fel au fost și „Găluștele umplute” cu cartofi și brânză de vaci, presărate cu jumări și însoțite de smântână dar nu la nivelui raței. Mâncărurile au fost sățioase și suficiente, pentru noi, pentru mine chiar prea mult, îmi era de ajuns borșul, dar nu am rezistat piciorului de rață la care, recunosc, am fost ajutată...
Am primit Nota de plată, 110 zloți, un cost bun pentru cele ce ne oferise Piața, pe care am achitat-o cu cardul Revolut iar serviciile le-am achitat cash, după care am mers cu tramvaiul până la apartamentul nostru pentru odihna necesară după o plimbare lungă de o zi.
Mai spun doar că Restaurantul Targowa merită avut în vedere de cei ce se află în zonă și vor o bere artizanală sau mâncare tradițională. Mergeți acolo și nu veți regreta!
despre SERVICII
Personal amabil, prompt, vorbitor de limba engleză
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mâncare tradițională, excelent totul, piciorul de rață, zurek, pierogi ruskie. Porții generoase, cost mic...
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Amplasat la 100 de metri de Most Piaskowy (Podul de Nisip) și 150 de metri de Nowy Targ Square, în Orașul Vechi...
Trimis de mprofeanu in 27.04.23 18:16:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLONIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Wroclaw?, WROCLAW" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)