ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 08.05.11
STATUS: PARTENER
LUNA
FEB-2011
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant Figlmüller - sau acasă la șnițelul uriaș

TIPĂREȘTE

Am ajuns aici la recomandarea unui bun prieten care mâncase acolo undeva prin vară, fiind foarte încântat de calitatea și gustul preparatelor de bucătărie. Așa că, ne-a stârnit curiozitatea și ne-a sfătuit să ne facem o programare din timp, altfel exista riscul să așteptăm peste o jumătate de oră pentru o masă liberă.

Zis și făcut…Pentru că tot aveam să ajungem la Viena, la concertul lui Andre Rieu (vezi impresii), am accesat pagina de net a restaurantului (figlmueller.at) și am văzut că are două locații în Viena (la nici 50 m una de alta, dar am constatat asta abia la fața locului). Noi am dat cu banu (de fapt, ne-am uitat pe net la interioare) și am ales Figlmüller Beckerstraße apoi, după câteva click-uri, rezervarea era confirmată și printată.

Meniul este postat pe site, ceea ce îți dă posibilitatea să te familiarizezi cu preparatele specifice, de mare ajutor pentru noi care mergeam pentru prima oară în Viena, mari gurmanzi de felul nostru.

De pe site am aflat că restaurantul este o afacere de familie, încă din anul 1905, când Johann a deschis o mică vinărie în spatele catedralei Sfântu Ștefan, deci cam tot în zona unde se află și astăzi. Ceea ce-l definea atunci (ca și acum) era un meniu gustos bazat pe selecții de vinuri locale și propria rețetă de șnițel, foarte mare, subțire și crocant. Se pare că a făcut subiectul unor știri apărute la CNN, a unor articole în The New York Times, fiind o marcă a bucătăriei vieneze.

Deoarece primul restaurant de pe strada Wollzeile nr. 5 nu a reușit să ofere suficiente locuri, fiind mereu solicitat, s-a deschis în 2001, chiar după colțul străzii și locația de pe Beckerstraße nr. 6, care este mai încăpătoare și mai modernă. Clădirea este din 1860 și are camere cu tavane înalte dar și o pivniță frumos conservată, din cărămidă.

Și iată-ne ajunși în Viena, într-o perioadă în care am prins 13 grade, la mijlocul lui februarie (noroc chior), motiv pentru care ne-am permis să vizităm și vestita grădină zoologică Schönbrunn, după care ne-a apucat, desigur, o foame de lup.

Am găsit restaurantul relativ ușor, fiind situat central, foarte aproape de Stephanplatz, pe Beckerstraße nr. 6, rezervarea noastră fiind pentru ora 13.30.

Când am intrat înăuntru, am constatat că localul era aproape gol, la acea oră, așa că ni s-a permis să alegem oricare locuri din sală. Am observat că putem sta și sus, la nivelul intrării, dar și jos în subsolul celebru de cărămidă, pustiu la amiază. Am ales să nu mai coborâm, ne-am așezat într-un fel de separeu micuț, dar intim, privind cu atenție spațiile înguste dar interesante din jurul nostru.

În foarte scurt timp s-a înființat un ospătar în haine tradiționale, care ne-a luat comanda de îndată. Am optat pentru specialitatea casei, șnițel Figlmüller (după rețeta originală de peste 100 ani), 13,90 euro, salată de cartofi cu ulei de semințe de dovleac Styria, 3,80 euro, salată mixtă, porție mică, 3,80 euro, la care s-au adăugat găluștele Mozart cu sos de cireșe, 6,80 euro și berea Wiener Gold Fassl, 3,70 euro. În fine, deși nu e trecută pâinea în meniu, a fost adăugată la nota de plată și costa în jur de 3 sau 5 euro.

O să încep cu baghetele de pâine cu cereale, calde, abia scoase din cuptor, care ne-au fost aduse rapid pe masă într-un frumos coș de nuiele. Mirosul îmbietor ne-a făcut să devorăm câteva, chiar înainte de felul principal.

Doamne, când a venit șnițelul am exclamat UAU, în viața mea nu am văzut unul mai mare (diametru de 30-34 cm, 250 gr.), părea o pizza medie, cu blat subțire, cu un strat crocant roșcat-auriu, de-ți lăsa gura apă. Recunosc că nu sunt o mare amatoare de snițel, mi se pare prea familiar ca să-l comand, de regulă, la restaurant, dar acesta mi-a fost recomandat și nu mi-a părut rău deloc. Fără exagerare, cel mai bun snițel pe care l-am mâncat vreodată, fraged, gustos și imens pentru o femeie care încearcă să se mai abțină, suficient chiar și pentru două persoane. Dar asta nu era tot! Garnitura de cartofi dulci cu ulei de semințe de dovleac și salata aveau un gust sublim! Cartofii tăiați în cubulețe mici se topeau în gură iar salata din frunze de rucola și multă valeriană, combinată cu roșii și alte legume oferea un adevărat dezmăț papilelor gustative, mmm!

Ce mai, un adevărat festin culinar, cele mai gustoase preparate pe care le-am gustat vreodată pe afară, unde, de regulă, sunt mai mereu flămândă, neobișnuită cu multele combinațiile pe care le găsesc.

Desertul, format din două găluști cu sos de roșii și nițică ciocolată, a desăvârșit acest prânz delicios. Între timp, a început să se strângă lumea în restaurant, pesemne că prânzul se servește acolo mai târziu.

Ce mai experiență! Dacă aveți ocazia, încercați și voi, nu cred că o să pară rău, porțiile sunt generoase iar gustul excelent. Pentru noi, nu va mai exista Viena fără Figlmüller!


[fb]
---
Trimis de Larissa in 13.11.11 16:13:16
Validat / Publicat: 13.11.11 17:44:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10265 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Larissa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Doamnelor și domnilor..Figlmüller Beckerstraße!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29450 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Viena? :


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041126012802124 sec
    ecranul dvs: 1 x 1