BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La bottega della Gina
Până am timp de chestii mai serioase :), dau și eu mai departe un pont.
Astă vară am ajuns, pentru o zi, în Verona (cu plecare din Milano). Evident că am trecut pe la casa celor doi tineri care au făcut celebru numele orașului, cea despre care se consideră că ar fi aparținut familiei fetei: Casa di Giulietta. De fapt, o clădire de secol XIII, cumpărată de municipalitate acum vreo sută de ani și, ulterior, renovată și introdusă în circuitul turistic. Nu înainte de a fi montat pe fațadă, pe post de balcon al Julietei (nu se putea fără, desigur), un... sarcofag medieval adus de la Castelvecchio. Citisem că astfel de sarcofage se mai pot vedea prin oraș, în aer liber, așa că am plecat către Mormintele Scalieri (Arche Scaligere) și, de acolo, către catedrala orașului, Basilica de Santa Anastasia, în curtea căreia se află Tomba di Guglielmo da Castelbarco, un sarcofag geamăn cu balconul celebrei eroine a lui Shakespeare.
Dar în Piazza S. Anastasia am ajuns și dintr-un alt motiv. Era ora amiezii și cineva din grup, care petrecuse anterior o săptămână în Verona și cunoștea destul de bine centrul (care nu e atât de mare), a propus să mâncăm ceva la La bottega della Gina, un local care care îi plăcuse în timpul precedentei vizite în oraș. Am aprobat cu toții prin ovații și, la ieșirea de la catedrală, am traversat strada, am făcut câțiva pași către dreapta și am găsit destinația:
labottegadellagina.weebly ... in-bottega.html
Via Abramo Massalongo 5/a, Verona, Veneto; 4,7 pe Google (din aproape 3000 de recenzii)
Este un local micuț, nici nu știu dacă să îi spun „restaurant” . E vorba despre un loc în care se fabrică, după rețete tradiționale, paste italiene. Dacă cineva este interesat, procesul poate fi urmărit live, persoanele care sucesc aluatul sunt obișnuite să zâmbească pentru poze. Tot aici se comercializează produsele obținute: fie uscate, la cutie, pentru a fi luate și gătite acasă, fie - deja preparate - „to go” , fie sunt servite la fața locului.
Noi am ales să ne așezăm acolo, profitând de faptul că una dintre cele câteva mese de pe trotuar tocmai se elibera. Am rămas să păzesc masa cu greu cucerită, în timp ce doamnele au intrat singure în local, pentru a comanda. Din acest motiv nu am făcut fotografii în interior, l-am văzut doar în treacăt, când am fost la toaletă. Ocazie cu care am constatat că o scară în spirală conduce la etaj, unde mai există câteva mese. Am citit pe net că nu ar fi aer condiționat, deci vara nu sunt condiții tocmai ideale. La parter sunt rafturi de prezentare a produselor, casa de marcat - unde se plasează comanda, primind un token care piuie când e gata ceea ce ai ales - și o tejgea de unde se ridică produsele. Deasupra casei de marcat este o tablă (ca la școală) unde se poate vedea, elegant caligrafiat, meniul.
În fiecare zi pregătim tortelloni, tortellini, tagliatelle, gnocchi, lasagna și tot ce ne inspiră fantezia și ingredientele de sezon. Așa scrie pe pagina web a restaurantului, și asta scrie și pe tablă. Inculți în materie de paste, am cerut o recomandare. Ni s-a spus să luăm o porție „cu de toate” : opt piese diferit colorate și având diverse gusturi, înotând într-un sos de unt și parmezan, așa cum se vede în P8-P9. Cel roșu este cu roșii și busuioc, cel verde cu spanac. Puteți ușor identifica gnocchi cu trufe, mie ăsta mi-a plăcut mai mult. Porția a fost 11,5 euro, plus 1-2 euro o apă rece-gheață, în sticlă aburită.
Se putea lua și vin, dar era prea cald afară pentru a bea alcool. Oricum, părea un vin comun, și era scump, 8 euro paharul, care pahar era din carton. Apropo, și castronul în care ni s-a servit mâncarea era tot din carton. La finalul mesei, am debarasat singuri.
A fost interesant. Doamnele au apreciat experiența mai mult decât mine, care m-am ridicat de la masă mai curând flămând. Dar... toată lumea recomandă, așa că adaug și recomandarea mea. Cine sunt eu, să mă împotrivesc numerelor mari? 😉
Mai multe imagini - pe Google: google.com/maps/place/La+ ... SoASAFQAw%3D%3D .
Trimis de adso in 13.09.24 19:41:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Verona?, VERONA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@webmasterX: Pozitia pe harta este corecta.
Nene, mă mințești, nu mă lua cu Verona și moldovenii ăia, Romică și Julica, ea și el, mangă după ce-au băut și apa de la pui și s-or omorâtără cu insecticid deparazitant, mie-mi ești dator cu povești despre Uzbekistan!
Dacă mergi așa, mai departe, îți pierzi un fan, îmi pui maieul, ăla de-a fost alb, de-i imprimai numele Pușcașului Mariner și c-o inimioară... cică-nseamnă” love” . nici măcar nu tre să mă mai ascund, acuma-i de bon ton să-ți placă alea de erau de râs pe vremea noastră!
Io zic să-ți bagi mințile-n cap, că, vorba ceea, ai de unde, și dă-ne story-uri cu cămile, deșerturi și duhuri băgate-n sticle ascunse-n nisip, gata să-mplinească porunci, Samarkand e prea de poveste să mă minți cu Verona!!
Dacă nu-ți revii, io, acuma-s la mare, la Mamaia Nord, imediat bag un review, d-ăla, lăcrimos, cu Marea Neagră, de vine Garda de Mediu după ăia de-mi citiți inepțiile-mi ! Treaba ta !
@Yersinia Pestis: Hhhhhhh!
Șezi blând, că lucrez la continuarea serialului. Dar am lecție grea de pregătit acum, nu e cu povești. E de aia cu scos cetitorii la tablă și pus notă mică celui care a sărit vreun paragraf din cele 31 sau câte are să numere @Marius 72. N-are să-ți placă, ai să mă cerți și ai să spui că tot mai bine dădeam ceva ușor, de vară, de pe la frații italieni. Treaba ta.
Iar amenințarea că îți exersezi din nou stilul luând ca obiect de studiu marea noastră cea întunecată - nu mă sperie. Aștept!
@adso: Tare interesant arată farfuriile alea din P8 și P9. Adunarea aia generală de paste e OK pentru cineva care dorește să guste din tot ce gătesc oamenii ăia acolo.
Dar subscriu la ceea ce-ai spus. Și eu m-aș fi sculat de la masă cu” foamea-n glandă” dacă mâncam numai aia. Io credeam că-i doar așa... o gustare, ceva de prezentare, ca să te hotărăști ce comanzi după aia.
Pe de altă parte, așa... ca să intru umpik în antiteză cu domnul de la Mamaia Nord, mie-mi place c-ai băgat Verona după ce ne-ai pus pe jar cu uzbecii. E ca-n aia cu indianul ăla... știi tu... te mai lasă cinci minute, iar te prinde (cu al doilea episod ce va să vină din Uzbekistan, ca să ne-nțelegem), iar te... ăăă... face să te minunezi.
Io-s convins că lucrezi la de-alea grele. Nu de alta, da' nu cred că vrei să riști să te trezești” la ușă” cu doi în maieu. Păi ce, nu mă duc și io să-mi fac unul cu imprimeu săptămâna viitoare?
@Pușcașu Marin: Ei, dacă ar fi să mă întorc vreodată acolo, nu aș mai lua paste asortate. Aș alege între gnocchi cu trufe și lasagna cu carne. De altfel, astea sunt ceva mai scumpe, o porție costă 14 euro.
Da, cam subțire am mâncat la prânz în ziua aia. Dar aveam ghiozdanul umplut bine la micul dejun (am povestit deja despre hotelul unde am stat) și a urmat o cină festivă, pentru că a doua zi urma să ne întoarcem acasă - deci nu am suferit prea mult.
M-am încleiat la continuarea poveștii din august. Se încâlcesc prea multe fire. Cred că voi tăia nodul gordian, abandonez ceea ce am scris deja și o iau de la capăt. Trebuie să fac puțină ordine în narațiune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)