BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ce am mai gustat prin Salzburg – localuri și produse
Așa cum scriam într-un ecou la articolul general referitor la Salzburg (vezi impresii) am „prins” o vreme extraordinar de caldă pentru începutul lunii aprilie (25-28 grade). Astfel terasele de vară ale restaurantelor erau deja întinse, food-truck-urile își etalau produsele pe străduțe și la intersecții (unele apăreau doar pe seară), înghețata era la putere – cum se spune.
Orarul de zbor favorabil ne-a oferit în prima zi posibilitatea vizitării primelor obiective turistice și o plimbare prin centrul vechi, încheiată bineînțeles cu o degustare solidă și una lichidă. După ce ne-am învârtit pe ici-colo, am pornit să căutăm un loc unde să mâncăm (în privința asta nu aprofundasem înainte pe Internet, nu îmi făcusem temele – hi, hi).
🍺I. Am descoperit într-un fel de piațetă înconjurată de clădiri mai multe restaurante și terase de tipul grădini de vară. Ne-am oprit la Sternbräu, o terasă semnalizată de o vacă, da – una de plastic 😊 Am observat că era lume multă și că pe mese erau și preparate, deci se putea mânca câte ceva. Ochim o masă – mobilierul e cel clasic, de grădină, din lemn și fier – și o ocupăm. După câteva minute de așteptare ne dăm seama că totul era cu autoservire: băutura de la un bar, mâncarea din interior de la o linie de autoservire. Noroc că pe panourile unde erau prezentate preparatele exista și text în limba engleză; oricum ne-a ajutat un român, angajat al terasei. După cum știți când sunt mai multe persoane ba unii nu încearcă ceva nou, ba nu le place nu știu ce, ba vreau ceva specific etc. În final am luat o jumătate de pui la rotisor cu cartofi prăjiți (grillhendl) – 13,80 E, două porții de Bosna (un sandviș cu doi cârnați, ceapă, caramelizată, sosuri) – 7,60 E per bucată, încă o porție de cartofi prăjiți – 3,60 E. Și bere receee... de la 3,90 E/0,33 l până la 4,90 E/radler la 0,5l și 5,10 E/0,5 l berea locală Sternbier. Totul a costat un pic peste 50 de Euro.
🍺II. În ziua în care am urcat la cetatea Hohensalzburg am zărit încă de la debarcarea din funicular o frumoasă terasă-restaurant situată chiar la marginea zidurilor, și anume Panorama. După aproape trei ore de cercetat cetatea ne-am întors spre terasă văzută mai dimineață și abia am găsit o masă liberă – același mobilier de grădină de vară; deși afară adia un vânt recișor, soarele reușea să ne încălzească, iar vizitatorii doreau să guste ceva chiar pe marginea zidurilor fortificației. Deoarece ne păstram pentru o masă mai sățioasă – pe care aveam să savurăm mai după-amiază la un cafe-restaurant la poalele cetății (vezi impresii) – am zis să luăm doar ceva de băut și un desert specific. Am studiat puțin meniul și ne-am „înfipt” în apfelstrudel (5,10 E), cafea espresso (3,60 E) și latte macchiato (5,20 E). Au sosit destul de repede, timpul de așteptare utilizându-l pentru a admira împrejurimile. După ce ne-am bucurat de desertul gustos, am părăsit terasa pentru a face loc clienților nenumărați. În incinta fortifcației mai există un restaurant-terasă.
🍺III. Așa cum scriam mai sus temperaturile ridicate te îmbiau să deguști neapărat o înghețată. Am văzut în Centrul vechi cozile permanente de la Fabis Frozen Yogurt, dar nu am avut răbdare să așteptăm. Am savurat însă o înghețată bună de la Alpz gelato & cafe, situată vis-a-vis de podul Statului (Staatsbrücke), în Platzl nr. 3. Am ales să luăm înghețata la cornet, cred că era vreo 2 Euro/cupa, nu mai știu. Din cele afișate acolo am înțeles că este vorba despre o gelaterie italiană ultrapremiată în ultimii ani.
Concluzii. Bineînțeles că am mai gustat câte ceva de-a lungul zilelor: am mai luat sandvișuri Bosna și șnițele de la un foodtruck din AlterMarkt (se numește Würstelstand – foarte bune preparatele și avantajoase ca preț), dar și celebrul pretzel, în diferite variante (dulce, sărat).
Una peste alta am gustat câte ceva în Salzburg, am apreciat mâncarea austriacă (atât cât am reușit să degustăm). De altfel a mânca ceva bun, specific, tradițional, face parte din vacanța petrecută în acel loc.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 19.05.24 18:18:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 [Restaurant Helmut Nussbaumer] Helmut Nussbaumer - Cafe-Restaurant sub cetate — scris în 01.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Restaurant Meissl und Schadn] Șnițel cu dragoste la restaurantul Meissl und Schadn din Salzburg — scris în 02.10.22 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 [Cafe Tomaselli] La o cafea in cea mai veche cafenea din Austria - Cafe Tomaselli — scris în 24.04.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 [Restaurant Glorious Bastards] The Inglorious bastards – Nu, dar Glorious Bastards, Restaurant Salzburg — scris în 05.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ