GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Kajche

Ilindenska 22, Ohrid 6000
Program luni-duminica 8AM - 12AM
Phone: +389 71 231 022
https://restaurantkajche.com/
Dupa o zi plina de vizitat obiective importante din Ohrid, am decis ca ar fi cazul sa ne asezam sa mancam. Nu ne-am invatat minte ca trebuie sa rezervam si ne-am lovit iar de lipsa locurilor la restaurante. Dupa ce ne-am invirtit de-a lungul lacului peste o jumatate de ora, ne-am indreptat spre Strada Tsar Samoil, asa ne-au dus picioarele, cu ideea in cap ca vom ajunge iar la restaurantul Antiko. Din pacate nu am gasit nimic liber. Ne-am retras intr-o parte, langa un magazin de hand-made luminat, si am scos notitele facute de acasa cu restaurante unde putem manaca peste: Restaurant Kajche, Kaj Kanevche, The Lion Ohrid. Tot incercand noi sa ne dumirim incotro ar trebui sa ne indreptam si cum sa procedam, doamna din magazin ne aude si ne intreaba daca vrem sa manacam la restaurantul Kajche. Si mai mult decat atat ia telefonul suna si ne face rezervare pentru trei persoane. Si ne si indruma spre restaurant.
Si uite asa, ingerasul a avut grija si de noi! Sau la barza chioara, ii face Dumnezeu cuib.
In cateva minute eram deja in fata restaurantului. Nu are rost sa va spun ca era ocupat la maxim. Ospatarul care ne-a intampinat a verificat intai la seful restaurantului rezervarea facuta telefonic. In graba noastra nu am cerut doamnei numele. Ne-a asezat la o masa si ne-a adus imediat meniul.
Numele restaurantului este dat in onoarea lui Krste Kostovski-Kokichon (1916-2005), cel ce a construit kajche, adica o barcă metalică caracteristică Lacului Ohrid. Restaurantul are un spatiu interior cu doar trei mese, decorat cu un tapet in care se distinge casele pescaresti din Ohrid si cu o plasa pescareasca pe tavan, si terasa cu multe mese in aer liber, intre cer si mese se alfa bolta vitei-de-vie.
Meniul este compus in special din peste (calamar, creveți, crap, platica, midii, somon, belvica, pastrav, dar si pastrav de Ohrid cu un pret semnificativ mai mare per kg) atat prajit, cat si la gratar, dar asta nu insemna ca nu gasesti si porc, vita si pui, peste 15 tipuri de salate, desert.
Am comandat o portie de calamari la gratar si una de belvica – un peste dulce – insotite de legume, spaghete cu creveti, salata Shopska, berea locala Skopsko si cartofi prajiti. Totul pentru 57 euro.
Serviciile exceptionale insotite de o experienta exceptionala a gustului, bazat pe ingrediente locale, au creat un moment de neuitat.

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult
Trimis de fredutza in 17.09.25 11:29:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MACEDONIA de NORD.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2025 [Restaurant Antico] Restaurant Antiko — scris în 04.09.25 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Mâncătorii în Ohrid — scris în 31.08.17 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ