EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
As spune: „Unde vreau eu! “si nu as minti. Aveam ceva in minte (sper ca inca se mai gaseste cate ceva si acum acolo) dar am sa o iau pas cu pas. In primul rand, daca intentionati sa ajungeti prin Linz va recomand (daca aveti telefoane inteligente :)) sa va descarcati aplicatia Visit Linz apps.apple.com/at/app/vis ... inz/id665130458 (aceasta tarta roz o sa o vedeti) astfel incat aveti diverse informatii printre care obiective dar si restaurante, asa incat daca va plimbati prin Linz si deschideti aplicatia aflati ce este interesant in zona in care va aflati.
Inca de cand am facut rezervarea am vazut ca aveam foarte aproape restaurantul Glorious Bastards, si daca va aduceti aminte am povestit despre fratele lui din Salzburg aici vezi impresii, asa ca sigur era in planurile mele. Asadar vineri pe la ora 17.00 m-am infiintat -- cu masca pusa :) - la restaurant, insa m-am lovit de primul obstacol, am fost intrebata de rezervare. Halt! Nu am realizat asta, ma gandeam ca fiind singura nu va fi greu sa gasesc loc. In fine, am fost intrebata daca intr-o ora termin, am zis da doar daca si ei ma servesc repede, raspuns confirmat, asa ca am fost dusa la o masa. Adresa oficiala, am setat insa pentru Linz opentable.de/r/glorious-bastards-linz si acolo puteti vedea mult mai multe poze cu localul a carui adresa este Promenade 25, adica se afla in cadrul unei galerii comerciale.
Asa ca o paranteza, in localurile ceva mai maricele am observat ca exista un oarecare flux de circulatie, asa ca de obicei asteptati pe cineva care sa va conduca la masa dumneavoastra. La intrare am vazut ca erau niste meniuri (acelasi format, adica foite si nu meniu propriu zis), asa ca atunci cand am intrebat de meniu, mi-a fost aratat un card pe masa pe care sa il scanez cu telefonul (aplicatia QR code –m-am gandit imediat la prietena @Zoazore) asa ca am scanat codul si mi-a aparut pe telefon meniul. Asta cred ca era ca sa nu mai fie nevoie sa pui mana pe meniu, pentru mine a fost usor dar la fel de bine puteti primi si meniu. Toti ospatarii purtau viziere (acelasi tip de viziere). Aici am sa va dezamagesc poate, eram atat de obosita incat am cerut limonada, cu menta si ghimbir, si am ales o pizza barbecue, de data asta de o persoana, in speranta ca o voi dovedi.
Pana a venit comanda am putut sa studiez putin si interiorul si sa vad ca spatiul este generos si era destula lume, erau si mese libere insa aveau cartonasul de rezervare. Si ca o observatie, daca multe restaurante la acea ora erau destul de golase, acesta era destul de plin, asa ca este un semn bun. A venit si pizza, buna, fierbinte insa iuteeee, asa ca am dat de o parte ardeiul. V-am spus, nu am dovedit-o asa ca restul mi-a fost pus la cutie si luat acasa. Plata este mentionata foarte clar si in exteriorul restaurantului dar si pe pagina lor oficiala ca se face doar cu cardul, si tot asa puteti lasa si o mica atentie pentru ospatar :). Am fost multumita pentru ca si ei au fost draguti, iar la plecare nu am putut sa nu observ coada de la intrare, asa ca am avut noroc. Erau si persoane care asteptau afara (sunt ceva locuri de asteptare) sa isi ia comanda.
A doua zi planul meu era ca la un anume moment sa fac o pauza intr-o cafenea unde sa beau o cafea si sa mananc o prajitura, insa nu oricare, ci traditionala “Linzer torte”, deci pe la ora 12.00 am gasit un loc tare dragut heuschober.at aflat in vecinatatea unei biserici luterane, adresa este Martin-Luther-Platz si nu este singura cafenea-cofetarie din Linz si de asemenea pot spune ca este un loc destul de vizitat, asta deoarece pana la ora 12.00 se poate servi micul dejun, asa ca ce poate fi mai frumos decat sa iti iei familia, sa te asezi pe o terasa si sa fii servit cu micul dejun, copiii sa se joace, sa deseneze, tu sa rasfoiesti o revista si toata lumea sa fie multumita. In interior -- foarte riscant sa intri :) -- privirea iti este atrasa de vitrina cu prajituri, care mai de care de apetisante, si te chemau sa le iei, insa am ramas stapana pe situatie si am mers la coltul special dedicat doar acestei tarte caracteristice orasului. Aici pe un platou va asteapta aceasta tarta, insa gasiti si ambalate, diferite marimi in functie de cate persoane se vor ospata.
Am ales sa stau in interior, unde atmosfera este de asemenea placuta, si am comandat un Caffee Latte cu adaos de Baileys dar si o felie de Linzer torte. Servirea prompta, la cafea normal se serveste si un pahar cu apa, am savurat totul, si am vazut ca veneau si persoane care aveau comenzi pentru acasa, iar la final am platit si am plecat multumita la hotel.
Acum, fiind la hotel am deschis din nou aplicatia Visit Linz pentru a vedea ce restaurant imi recomanda, si iti recomanda incepand cu restaurantul hotelului, apoi in imediata vecinatate si din ce in ce mai departe. Printre recomandari la circa 200 m era L’Osteria, si m-a atras, asta pentru ca ‘testasem’restaurantul in Ulm (o sa va povestesc cand o sa ii vina randul) insa din meniu (salate, paste, pizza, etc) ma atragea acelasi fel, asa ca am zis sa mai caut si altceva, si la inca vrei 100-200 m, mi-a atras atentia restaurantul Jack the Ripperl, pagina oficiala jack-the-ripperl.at, adresa Landstraße 11, la fel cu rezervare, asa ca am trimis o solicitare de rezervare si am primit acceptul pentru ora 20.00, asa ca dupa ce m-am odihnit putin, am plecat din nou la plimbare, iar la ora stabilita m-am infiintat la restaurant.
Restaurantul nu este la “drumul mare”, trebuie sa dai coltul :), nu m-am putut abtine la exprimarea aceasta, deoarece in sens strict orientativ, asa a fost. La intrare exista dezinfectant, si la fel, flux de circulatie marcat pe podea, si trebuie sa te conduca cineva la locul tau. La mine a fost simplu, aveam masa exact la intrare, asa ca mi-am ocupat locul si am inceput sa studiez meniul (vorba vine, il studiasem deja de la hotel, acum voiam sa imi clarific dorinta). A venit un ospatar, am cerut din nou limonada (scuze, nu eram chiar in dispozitie de bere) si am cerut lamuriri despre comanda, erau doua feluri de coaste, unele mai grase, altele cu mai putina grasime, ok le-am ales pe acestea. Puteau fi gatite in 3 feluri……(am ales clasic), aveai diferite garnituri (am ales un anume fel de cartofi prajiti), aveau diferite tipuri de sosuri, am ales ceva total diferit (uneori trebuie sa mai si risti), sos mango, curry, iaurt, o combinatie minunata de care o prietena s-a oripilat, insa de cum l-am gustat as mai fi comandat unul. Intre timp pana sa clarific comanda, o fatuca mi-a adus limonada.
Pana mi-a venit comanda am studiat putin (atat cat se putea din pozitia mea) localul. Destula lume si aici si mi s-a parut ca aveau si etaj, si foarte interesant, la intrare este si o expozitie cu vanzare cu produse diferite, sosuri, bauturi, cutite, materiale promotionale (tricouri, sepci) cu insemnele restaurantului si altele. Tot la intrare exista un monitor pe care se succed diferite imagini, diferite reclame ale produselor (mi-a placut una pentru vouchere cadou, o sa vedeti in poze), dar si poze ale fermierilor locali (poze de familie) cu mentionarea:”Coastele dumneavoastra provin de aici”si din ce zona sunt, iar la iesire se vede o harta a zonei cu marcarea locurilor de unde se aprovizioneaza.
Si mi-a venit si comanda pe o tava, intr-un mic bol metalic (de fapt toate aceste boluri emailate aveau acel aspect vintage, adica erau ciobite, ceea ce le dadea un aspect aparte) se gasea sosul, iar in celalalt se gasea un mic patratel cat o bomboana (nu stiam ce sa fac cu el), insa domnisoara a pus apa peste el, imediat patrateul s-a umflat si mi-am dat seama ca era pentru spalat degetelele. Cartofii prajiti, o portie generoasa, si la fel de generoasa si portia de coaste, desi am luat portia cea mai mica, de 300 g (in crud). Mai sunt si variantele 500 si 700 g.
Si ca bonus, varianta, mancat din “traista”si sa nu-mi spuneti ca intr-un anume context nu ati incercat-o. Hai sa va spun cum a fost la mine, aveam tren la 5.50 am zis ca reusesc sa imi fac un sandvis insa nu am reusit, asa ca am luat chifla in rucsac, dar si un pachetel mic de carnati de 90 g (subtiri cat degetul mic al unui copil), aici am vazut ca atunci cand pleaca lumea prin excursii ii prefera, nu trebuie prajiti si sunt consistenti, insa nu am reusit sa imi fac timp pentru ei, asa ca atunci cand am ajuns in piata centrala, am avut surpriza sa vad instalat targul saptamanal cand fermierii din zona isi vand produsele, asa incat printre altele se gaseau fructe si legume proaspete, produse din lapte, carne, peste, asa ca va imaginati, sa vezi roata de cascaval cat roata de masina, sa vezi toate acele sunci si alte produse din carne, si eu ma gandeam ca as lua o bucata de ceva carnita, dar cu ce o tai? , asta pana cand la una dintre tonete am vazut ca aveau celebrul lor “speck”, taiat subtirel precum foita de hartie, si caruia ii simteai mirosul de afumat de la distanta, dar ochii mi s-au lipit si de niste chiftele (2 tipuri), asa ca m-am asezat la coada si am luat cate o chiftea din cele 2 sortimente si 50 g sunca. Am urcat apoi in trenuletul cu care urma sa ajung pe deal, si nu m-am abtinut sa nu gust o chiftea, din cea care continea cica si ceva branzeturi. Foarte buna, crocanta, inghit si acum in sec. Mi-am facut pofta, mi-am continuat plimbarea, si ceva mai tarziu in gradina zoologica m-am asezat pe o banca, mi-am scos chiftelele si chifla si am luat masa in sanul naturii, admirand iepurii de Patagonia. Cred ca orice pofticios (si poate nu numai) m-ar fi invidiat in acel moment.
Revenind la piata de weekend, lumea statea la coada pastrand distanta, cu masti pe fata si se vedea ca sunt clienti frecventi dupa cum conversau, sau unii luau si sucuri naturale si erau veniti cu sticlele la schimb, iar la final isi spuneau ca se vad peste o saptamana.
Chiar daca experienta mea culinara din Linz nu a fost foarte mare, toate aceste locuri se gasesc in centru orasului, in zonele cele mai turistice ca sa spunem asa, si vi le recomand cu mare drag. Sa ne auzim de bine.
Trimis de mishu in 05.06.20 20:29:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Linz?, LINZ" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mishu:
Felicitări pentru experienţele culinare variate şi interesante!
”atunci cand am intrebat de meniu, mi-a fost aratat un card pe masa pe care sa il scanez cu telefonul (aplicatia QR code –m-am gandit imediat la prietena @Zoazore) asa ca am scanat codul si mi-a aparut pe telefon meniul. Asta cred ca era ca sa nu mai fie nevoie sa pui mana pe meniu, pentru mine a fost usor dar la fel de bine puteti primi si meniu.
Şi eu tot la Tiza m-am gândit când am citit . Se pare că ăsta este viitorul în domeniul restaurantelor, nu doar în era postCOVID , aşa că unii ar trebui să se reorienteze dacă nu vor să rişte să rămână nemâncaţi. Dacă în România prietenei noastre comune i s-a întâmplat adesea să nu primească de băut nici măcar o bere, iată câ în alte ţări nu ar apuca nici să mănânce, pentru că şi foile cu meniul, de unică folosinţă, se pot termina .
Nu am prea înţeles de ce cafenelele din acest oraş sunt atât de periculoase. Vine omul să bea o cafea liniştit, că doar este cafenea nu, şi brusc îi creşte glicemia peste limita admisă doar privind la vitrinele cu prăjituri, bomboane şi altele.
Tu mai povesteşte despre "mâncătoriile"din Austria, pentru că, dacă nu m-au convins peisajele superbe, curăţenia şi civilizaţia, faptul că se mănâncă atât de bine şi porţiile generoase pot înclina decisiv balanţa în alegerea acestei destinaţii turistice pe viitor.
Să-ţi fie de bine şi să ne mai enervezi şi altă dată!
@webmaster: Multumesc frumos pentru aprecieri, un weekend excelent.
@nicole33: Este mai usor (pentru noi care avem o alta varsta) sa rasfoim un meniu, insa ne vom obisnui si cu ce este modern, dar am spus, aveau si meniuri, asa ca nu ramane nimeni nemancat .
Nu sunt amatoare de dulciuri, insa la cum aratau as fi incercat cel putin 5 feluri, si cred ca daca aveau si varianta mini pentru aceste prajituri, sigur as fi luat.
”dacă nu m-au convins peisajele superbe, curăţenia şi civilizaţia,
sigur nu te-au convins? , mie aici mi-ar placea sa am o rulota sa ma misc pe unde as dori, desi, vorbeam cu un prieten, taxele pentru rulote in camping au crescut destul de mult incat la un moment dat mai pui putin si te cazezi la hotel .
Cat despre mancatorii, inca mai am cateva cu care sa te enervez, printre care una chiar joi seara, un loc unde probabil nu te-ai opri gandind ca poate e doar un birt obisnuit, stai insa sa vezi cum servesc mancarea .
Multumesc pentru vizita si aprecieri, si special pentru tine, acel loc va fi urmatorul povestit
@mishu: Chiar daca experienta mea culinara din Linz nu a fost foarte mare, toate aceste locuri se gasesc in centru orasului, in zonele cele mai turistice
Pe bune? Păi numai ce-ai înșirat aici o grămăjoară de feluri, incluzând Linzer-torte și deja te-ai ”updatat” în materie de gusturi!
asa ca atunci cand am intrebat de meniu, mi-a fost aratat un card pe masa pe care sa il scanez cu telefonul (aplicatia QR code –m-am gandit imediat la prietena @Zoazore) asa ca am scanat codul si mi-a aparut pe telefon meniul
am sughițat eu și nu știam de ce! Au apărut și-n România chestiile astea cu codul QR la restaurante! Dar cum nu-s singura ne-posesoare de scanner la purtător, m-o ajuta și pe mine un suflet bun cu un meniu!
Mă bucur că ai găsit Bastarzii Glorioși aici și că nu te-au dezamăgit! Ca și dincolo, și aici e luminos, cald și aerisit, chiar și cu mască!
Sărut mâna pentru masă! Mergem mai departe!
@nicole33: ”iată câ în alte ţări nu ar apuca nici să mănânce, pentru că şi foile cu meniul, de unică folosinţă, se pot termina
La o mâncătorie cu ștaif, au meniuri pentru toate vârstele și toți ochii! Și nu riscă să se termine!
Poate, vreodată, mă voi reorienta, dar de ce-aș schimba ceva ce merge bine și cunosc pentru ceva ce nu cunosc?
Mă bucur că vă gândiți la mine, sunt flatată, așa că știu cine-mi va comanda de mâncat și băut cu cod QR!
@Zoazore: Iti dai seama ca daca stateam mai mult mergeam in si mai multe locuri si poate ca si la L'Osteria, sa vad daca exista vreo diferenta fata de cel incercat in Ulm (o sa ii vina si lui randul candva).
Incet, incet lumea evolueaza iar noi ne vom adapta din mers, insa ei nu vor renunta la clienti daca nu vor avea telefoane smart, sau card (aici e o problema insa).
Dar ma bucur ca ti-a placut, multumesc pentru vizita si aprecieri.
@Zoazore:
”a sughițat eu și nu știam de ce! Au apărut și-n România chestiile astea cu codul QR la restaurante! Dar cum nu-s singura ne-posesoare de scanner la purtător, m-o ajuta și pe nime un suflet bun cu un meniu!
Îţi spun eu: cel mai probabil de vină am fost eu şi cu Mishu
Am râs de tine, dar nici eu nu am descărcat această aplicaţie pe propriul telefon. Noroc cu domnul care nu ratează astfel de chestii. Totul este să fim împreună, pentru că altfel păţim ca în acea seară târzie când nu am reuşit să-ţi comand un taxi utilizând aplicaţia, care se afla pe telefonul lui.
Totuşi poate îţi reconsideri poziţia visavis de beneficiile tehnicii din zilele noastre
”Mă bucur că vă gândiți la mune, sunt flatată, așa că știu cine-mi va comanda de mâncat și băut cu cod QR!
Prietenul la nevoie se cunoaşte
Vino tu în Bucureşti şi îţi promit că mă dotez cu toate aplicaţiile de care ai putea avea nevoie , dar numai VINO!
@nicole33: Cred ca in cazul meu cand mi-au schimbat acum ceva ani copiii telefonul mi-au instalat si aplicatia, insa cu multe nu prea au rabdare cu mine, ei nu stiu ca noi am descoperit calculatoarele dupa 25 de ani iar ei s-au nascut cu ele in maini.
Dar vom supravietui, ei insa fara tehnologie sunt pierduti, cel mic al meu cand a descoperit (in urma cu ceva ani) telefonul vechi al bunicii intreba daca poate sa roteasca si el discul .
Asa ca fiecare epoca isi are partile ei, noi le descoperim una cate una.
@mishu:
”Dar vom supravietui, ei insa fara tehnologie sunt pierduti, cel mic al meu cand a descoperit (in urma cu ceva ani) telefonul vechi al bunicii intreba daca poate sa roteasca si el discul
"Prăpastia dintre generaţii! "
Important mi se pare să încercăm, cât om putea, să ţinem pasul cu ei şi să profităm şi noi de avantajele indiscutabile ale noilor descoperiri.
Eu m-am născut cu telefon cu disc, dar eram mândră nevoie mare că AVEAM telefon într-o perioadă când nu erau mai mult de două alte posturi pe toată scara.
Ulterior m-am mândrit cu telefonul meu cu butoane, apoi cu cordless-ul şi mai târziu cu primul telefon mobil, o "cărămidă"Motorola
Nu râd de flăcăul tău pentru că şi de mine ar putea râde alţii pentru că nu am înţeles niciodată cum funcţionau telefoanele "cu manivelă" la care îţi răspundea o centralistă, cred.
@mishu: Scrierile tale despre restaurante și mâncăruri mă fac mereu să salivez. Am inghițit in sec când ai povestit despre chifteaua aceea . Votat cu multă poftă de mâncare!
@Mika: Am citit ecoul si am zambit si inghitit in sec . Uneori lucrurile simple sunt cele ce ne fac viata frumoasa, asa ca daca ajungi prin Linz intr-o zi de vineri cauta toneta si o vei gasi (au si sucuri de vanzare) si sunt convinsa ca o sa iti placa.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)