GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde am mancat in Larnaca? La vecinul Alexander!
In ziua cand am fost in Nicosia era a doua zi de Paste si pe seara, dupa plimbarea facuta pe faleza din Larnaca, am decis sa ne oprim la una dintre terasele de pe strada principala si sa sarbatorim cum se cuvine Pastele. In seara de Inviere, cei care au vazut pozele si-au dat seama ca meniul nostru a fost destul de subtirel. Deh, nu eram acasa sa scoatem sarmalele din cuptor.
Dupa ce am facut o vizualizare a teraselor ne-am oprit la Alexander, o terasa ce se afla la parterul blocului in care aveam si cazarea. Am ocupat o masa in primul rand, sa avem vedere asupra marii si a falezei. Imediat a aparut, se pare patronul si dupa ce a aflat ca suntem romani ne-a trimis un conational. Peste tot sau aproape peste tot, la restaurante, am intalnit romani. Suntem un popor cu oameni imprastiati in toate zarile, incecand sa-si gaseasca un trai mai bun departe de cei dragi, de celemai multe ori.
Tanara domnisoara ne-a adus meniurile si ne-a si consiliat. Am dorit sa experimentam meze in Cipru, ca cele din Grecia le stiam si cu consiliera alaturi am hotarat ca trebuie sa luam un meze de peste si unul de carne. Vai de capul nostru, adica de stomacul nostru. Se pare ca ne-a vazut cam nemancati! Inadata ce comanda fusese data au icept sa apara primele farfurii.
Pentru inceput a fost in regula, a aparut o salata cu creveti mici si rozalii deasupra „munteleui” de verdeturi, apoi taramasalata, humus, tzatziki, masline, feta saganaki, plus un carnacior ce se pare ca se cam ratacise langa branza. Nu dovedisem ce aveam deja pe masa ca mai apare o farfurie cu paste cu sos de carne si parmezan din belsug. Urmeaza fructele de mare pane si la gratar insotite de ceva salata si un sos potrivit pentru a fi si mai apetisante. Si asta nu a fost tot! Stiam ca va mai fi peste si carne, dar ce a urmat... A fost adus unfile de peste prajit cu cartofi pai, apoi o dorada la gratar si un platou cu bucati de carne”aruncate”peste putina varza tocata si cteva fire de patrunjel.
Daca invitam si tinerii de la masa alaturata, erau vreo 5-6, tot romani, poate dovedeam ce comandasem.
Greu ne-a fost si desi eram 3 adulti nu am reusit nici pe departe sa onoram cum se cuvine masa. Toate bucatele enumerate le-am stropit cu berea locala ca asa e bine, sa te bucuri de produsele din zona.
Initial imi doream si un desert, dar la ce a fost pe masa si la cat a ramas, mi-a fost rusine sa mai cer ceva.
Si cipriotii ca si grecii (din Grecia) nu se dezmint cand e vorba de mancare.
Two Flowers din Muntii Trodoos
In zona muntilor Troodos am oprit pentru masa in satul Pedoulas, dupa ce in Kalopanayiotis, la Casale Panayiotis nu am avut noroc. Dupa ce am ajuns acasa am vazut ce ascundea acel loc din Kalopanayiotis. Un complex hotel si SPA unde, cred ca se pot petrece zile frumoase tinand seama si de zona pitoreasca in care se afla.
Revenind la cele doua flori unde am mancat noi, restaurantul hotelului cu acelasi nume se afla la strada principala si parcarea masinii se poate face chiar in fata intrarii.
Restaurantul are o sala mare, luminoasa, cu spatii mari vitrate ce iti permit sa te bucuri de o vedere panoramica asupra satului.
Cum intri, in dreapta, se afla barul, iar in stanga un semineu in care ardea molcom un foc. Nu cred ca era nevoie de caldura raspandita de semineu, dar imaginea cu focul arzand era placuta.
Am ales o masa spre capatul opus al salii, acolo de unde puteam admira satul adunat in jurul bisericii albe cu turlele inaltate spre cer.
Imediat am primit meniurile si am inceput sa alegem. Unii, tanjeau dupa borsurile moldovenesti si au ales in deschidere o supa de ciuperci. Sa manaci supa la ciprioti nu cred ca e foarte recomandat, dar a fost un lichid limpede si cald. Am mai avut o salata greceasca sau cipriota, paine prajita stropita cu ulei de masline, o tocanita din carne de miel cu cartofi si orez, chiftele cu cartofi prajiti si a treia portie nu mai stiu cum se numea, dar toate au fost gustoase, mai putin supa de ciuperci.
Mancare gustoasa, peisaj superb in jur, vacanta, ingrediente sa te simti bine. Mancat bine, la preturi rezonabile, ne continuam drumul spre Paphos.
La iesire din restaurant am observat ca localitatea are mai multe unitati de cazare si restaurante si cred ca in plin sezon e mare vanzoleala in zona, mai ales ca poate fi un punct de plecare in excursiile facute in imprejurimi si nu numai avand in vedere ca distantele in Cipru nu sunt mari.
In concluzie, recomand sa va opriti si sa va bucurati de o masa gustoasa admirand locurile minunate din jur.
Vacante frumoase!
Trimis de DOINITA in 27.05.18 14:10:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIPRU.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Larnaca?, LARNACA" (deja existentă pe sait)
@DOINITA: Start vot! Un astfel de articol nu este indicat înainte de masa de prânz, dar nu puteam rata startul. Ce pot sa comentez, am înghițit in, am încercat sa citesc cu ochii închiși ???? din doi in trei și am supraviețuit. Am sucombat însă la vederea pozelor care m-au anihilat pe deplin. Ce pot spune decât sa va fie de bine și votat cu mare drag.
@DOINITA: Să vă fie de bine!
O pățirăm și noi cu meze-le cipriote... Tot așa, prima dată am comandat una cu pește și alta cu carne. Ne-am umflat de mâncare, am hrănit și toate mâțele din vecini, și tot ne-a mai rămas! A doua oară am luat doar un fel pentru amândoi; și-așa a fost prea mult!
@DOINITA:
Între mâncare grecească și borș moldovenesc de la mama lui, n-aș prea fi sigură ce să aleg! Dar oricum, cred că m-aș sacrifica cu ambele dar porții de copii ????! Și fără desert, desigur!
Acum să vă fie de bine, cam târziu de. Să îndrăznesc să mă uit și la poze?! Fie, încerc că deja mi-e dor de o masă grecească adevărată, doar de 10 zile n-am mai mâncat nimic de la ei ????
@mishu: Multumesc frumos si te rog sa ma ierți ca ti-am provocat asa neplăceri, dar si tu cand postezi de pe la festivalurile din Austria... Stii tu cum înghițim in sec in timp ce vedem pozele si citim articolul? Acum cred ca suntem chit!
@crismis: Noi am facut fata la meze grecești, dar acolo e mult mai variat si iti alegi, de peste putin, adaugi ceva carne, legume si daca mai simti nevoia adaugi si ceva mai palpabil. Cipriotii sunt mai " duri" Multumesc pentru vizita!
@DOINITA: Subscriu şi eu la experienţa numită "meze": am încercat în Paphos şi a fost extrem de dificil de terminat, aşa încât după ce am capitulat, am primit la pachet multele feluri cu carne pe care ni le-au servit spre sfârşit când nu mai puteam nici să ne ridicăm de la masă. Noroc că am luat totuşi meze mixt de peşte şi carne pentru două persoane, noi fiind patru, având parte de varietatea felurilor de mâncare. Eu, personal, nu am crezut la început când ni s-a spus că vom primi 30 feluri de mâncare în aproximativ trei ore, mă gândeam că deh! totul e reclamă! Dar, m-am convins că nu e de glumă cu meze cipriot, îţi trebuie răbdare şi... burtă pe măsură! Iar, a doua zi ceva pastile de revenire!
Felicitări pentru articol şi experienţă!
@DOINITA: Deja e prea mult, întâi mprofeanu cu bucate tradiționale apoi tu cu ce cele grecești
După articolul ei am mâncat orez cu lapte, după al tău coliva, doar au fost moșii ieri, nu ciprioții
Of, nu mai slăbesc eu cu voi!
@DOINITA: M-ai facut sa rad, asta pentru ca am mai trimis un restaurant pe tun, nu se compara cu "risipa" voastra, insa tare mult mi-a placut.
Dar ceea ce ai povestit tu aici intrece imaginatia, cred ca as fi mancat o saptamana din ce ati avut acolo.
O seara frumoasa.
@elviramvio: Multumesc pentru urari, dar si pentru rabdarea si curajul de a citi. In ce priveste alegerea facuta de tine si cu borsul moldovenesc si cu mancarea greceasca, cred ca e foarte bine. Fiecare isi are locul si ne putem bucura de fiecare.
Iti doresc (si acum sunt putin egoista) si imi doresc sa ne bucuram curand de aromele mancarurilor grecesti!
@irinad: Ai mare dreptate ca e nevoie de ceva digestive dupa un meze cipriot!
Nu credeam ca poate fi atat de multa mancare in conditiile in care noi eram 3 persoane si am luat 2 meze. Am luat 2 ca deh, sa fie variat! Adica variat si mult! Data viitoare am sa stiu si voi lua 1/2 meze!
Multumesc pentru vizita!
@krisstinna: Tu vrei sa slabesti, noi nu! Si pentru ca suntem bunuti cu altii, ce am mancat pe unde am umblat, povestim si va aratam macar poze.
Mutumesc pentru vizita si... amana cura!
@mishu: si noi, dar noroc ca a trebuit sa plecam in Paphos!
@DOINITA: SuperBonus pentru un articol care nu trebuia citit acum dimineață, o să revin la ceaiul meu... of, of. Preparatele arată foarte bine, sunt generoase și am înțeles că și gustoase. Să vă fie de bine!
Frumoasă imaginea ce se afla sub ochii voștrii în restaurantul din satul Pedoulas (P19). Atunci când peisajul e interesant parcă și mâncarea e mai bună.
@tata123: Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru votul aducator de superbonus!
Vacante frumoase!
@DOINITA: Poti lua doar un meze? Eu am inteles ca se vand doar cate 2 portii. Abia astept sa-l gust in iunie. Sper sa-i fac fata!!!
@simona_vlad: De regula, un meze este pentru doua persoane, fie ca e din carne sau peste. Noi am fost trei persoane si nu s-a pus problema unei singure portii. La cat a fost de mare si 3 fiind nu am dat gata toata mancarea.
Cred, ca puteti cere doar pentru o persoana. Merita sa inbcercati un meze de peste, daca apreciati pestele.
Vacanta minunata!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 De la rustic la banal și șic: câteva localuri din Larnaca — scris în 15.12.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Experienta mea la Grill chef — scris în 16.09.20 de OliIB din ARAD - RECOMANDĂ
- May.2019 Restaurante din Larnaca - Câteva sugestii — scris în 07.09.19 de c-kosty din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Cofetării, cafenele, ceainării în Larnaca] Gloria Jean's Coffee Finikoudes, Larnaca — scris în 26.04.19 de Marcumandru din ORADEA - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Mâncătorii în Larnaca - zona Finikoudes — scris în 29.01.17 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 [Taverna To Edesma Tou Paradisou] Taverna «To Edesma Tou Paradisou» din Larnaca, într-adevăr raiul bucatelor tradiţionale cipriote — scris în 06.07.16 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Mar.2016 [Paradosiako Fish Tavern] Paradosiako Fish Tavern — scris în 27.03.16 de callmevaly din BUCURESTI - RECOMANDĂ