GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mâncare inedită și super bună
![](/images/printer_off_32.png)
Știind că o să ajungem în Kolasin, am studiat netul pentru a vedea ce oportunități avem pentru a servi masa aici. Două localuri cu mâncare tradițională ne-au plăcut, dar pentru că știam că o să stăm doar o seară aici am ales să mergem pentru a lua masa la Restoran Vodenica. Mai mult decât atât știam și ce vrem să mâncăm.
Restaurantul se află pe Ulica Breza BB și este ușor de găsit. Din centrul localității mergeți prin partea stângă a mini-market-ului Voli, pe strada Radoša Maškovića, faceți stânga pe prima străduță și la capătul acesteia începe strada Breza unde prima clădire este chiar restaurantul Vodenica.
Restaurantul are două terase exterioare, acoperite și un loc pentru servit masa în interior. Acum locul din interior nu era aranjat. Toată lumea servea masa pe terasele restaurantului. Una dintre terase are un balcon din piatră, semi-rotund care se află suspendat la aprox. 5-6 metri deasupra unei ape care curge prin lateralul restaurantului. Peste tot este plin de obiecte decorative. Stilul restaurantului este unul tradițional. La fel și mâncarea servită aici.
Am ajuns la restaurant destul de târziu și era foarte aglomerat. Am găsit până la urmă o masă liberă și am primit meniurile. Meniurile în sine arată foarte interesant. Am regăsit în meniu imediat ceea ce vroiam să mâncăm.
Studiind acasă mâncărurile tradiționale din acea zonă am aflat despre kačamak. Acesta este un fel de mămăligă dar dintr-o făină foarte fină, cu cartofi și multă brânză.
Alt fel de mâncare specific este mučkalica. Aceasta seamănă foarte bine cu tochitura de la noi sau cu cea ce prin Banat se mai numește „pomana porcului”.
Bineînțeles că asta am comandat. Aveți grijă că porțiile sunt pentru două sau mai multe persoane. Noi am știut asta și am comandat doar o porție din fiecare și două căni cu lapte acru, plus o coca-cola.
Aici la acest restaurant, mučkalica am regăsit-o sub altă denumire și avea și alt gust și conținut față de altele pe care le-am mâncat mai târziu în alte locuri. Era mai mult ceva stil „pomana porcului”, adică carne de porc prăjită cu ceapă și boia de ardei. În meniu aici apare ca „meso na seljački način”.
Mâncarea a fost senzațională și gusturile unice. Ne-am bucurat că am ales să încercăm aceste specialități ale zonei.
După cum am spus, mučkalica am mai întâlnit și în alte locuri din Muntenegru și Serbia, dar kačamak nu am mai întâlnit. Cred că e ceva specific zonelor de munte, cam cum e bulzul la noi.
Pe lângă că a fost bună, mâncarea a fost și ieftină. Totul a costat doar 17.50 euro.
Chelnerii erau chiar patronii localului. Niște oameni în vârstă, minunați, care ne-au confirmat că este o afacere de familie unde toată lumea pune suflet. Poate de aceea iese mâncarea așa de bună.
Chiar dacă nu ați ales să rămâneți în Kolasin, tot merită să vă abateți puțin, măcar pentru a servi preparatele tradiționale ale acestei superbe zone de munte.
Călătorii frumoase vă doresc!
Trimis de ungureanica in 20.08.18 18:31:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MUNTENEGRU.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
![](https://amfostacolo.ro/FOTO/GENUINE/d024/24167/49529_88786_7.jpg)
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Kolasin?, KOLASIN" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@ungureanica: Cred că au fost foarte bune, arată excelent amândouă! Și laptele acru pare să fi fost o alegere bună. Felicitări!
Și nouă ne place să încercăm cât mai multe mâncăruri locale, mi se pare un mod de a cunoaște mai bine cultura poporului/zonei respective.
@crismis: Mulțumim pentru apreciere. Am gustat vara asta mâncăruri locale peste tot unde am fost. Vă salutăm cu drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)