EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Experienta culinara deosebita, la Istanbul
Cred ca am avut o idee buna, alegand cartierul Sultanahmet, pentru sejurul nostru in Istanbul.
In drumurile noastre de la hotel spre orice destinatie din oras sau imprejurimi, aveam de strabatut mici stradute, uneori in panta, dar pe care sigur descopereai cate ceva. Mici magazine, care promoveaza arta traditionala turca :covoare, ceramica, gablonturi, pielarie, tablouri. Mai sunt agentii de turism, care te imbie sa alegi o excursie de la ei (noi, n-am facut-o), si, mai sunt multe restaurante, mai mici sau mai mari.
In fata fiecarui magazin, agentie, restaurant, se afla cineva care asteapta, in fatza, musteriii, invitand pe oricine se apropie, sa le treaca pragul. Recunosc ca acest stil "bagacios"ne cam stresa, si ca sa scapam de unii, le spuneam ca venim mai tarziu :D, iar ziua urmatoare, schimbam traseul (straduta).
In aceasta zi, am ales Restaurantul Babylonia.
Criteriul dupa care ne ghidam este sa aiba "ceva"consumatori, ca sa fim siguri ca mancarea "se consuma"si asa poate e mai proaspata. De asemenea, ne-am fi dorit sa apucam sa studiem oferta, sa descoperim ceva interesant, care ne face cu ochiul, printre preparate.
La Babylonia erau aproape toate mesele ocupate.
Marea atractie era un fel de kebap, preparat intr-un vas ceramic, ca o mica vaza, si pe care il aduceau"in flacari"si il ciocaneau, pana ii sarea capacul. E posibil ca vasul acela, sa nu mai poata fi "refolosit".
Am comandat o salata cu fructe de mare (61 Tl), un "cotlet de miel" (75 TL), plus o berica (25 TL), in total, 161 TL plus 20 TL bacsis.
Am impartit felurile de mancare intre noi, sa gustam din fiecare. Au fost gustoase.
La sfarsit, ne-au oferit, din partea casei, cate un ceai :D
Plata voiam s-o fac cu cardul. Afland, "nenea"osptarul s-a codit, a zis ca sa-l intrebe pe seful, dar eu i-am aratat bancnota de 20 TL, si atunci lui i-a venit inima la loc si a adus repede POS-ul.
Am revenit si in ziua urmatoare, avand curiozitatea sa vedem cum este acel kebap special din vasul de ceramica.
Ne-am satisfacut curiozitatea, cam scumpa (120TL) si, am mai luat o supa crema de ciuperci (15 TL) si un "chop "lamb (friptura de miel taiata foarte subtire), si o bere Efes (25 TL), total235 TL, platiti tot cu cardul si bacsisul "cash".
Am primit iar cate un ceai, bonus :D
Cu speranta ca veti ajunge curand acolo, va invit "sa ma verificati". =))
 
Trimis de Dorina9 in 28.04.20 16:03:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dorina9); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dorina9:
”si ca sa scapam de unii, le spuneam ca venim mai tarziu , iar ziua urmatoare, schimbam traseul (straduta).
buna tactica dar cred ca o stiu si ei, insa trebuie sa incerce, poate le iese.
Lipiile alea sunt bestiale, as fi in stare sa mananc asa ceva doar cu ceva de baut, ca sa nu spun de fapt ca niste miel alaturi nu mi-ar displacea.
Cat despre miel, mi-a placut imparteala (in poza), P11, tu - un cotlet mie, P12, sotul - un ceai , dar sunt de acord, nu as da nimic .
Sa va fie de bine, ati facut o alegere minunata, si mi-e dor sa mananc niste coaste de miel suculente si care sa ti se topeasca in gura.
Felicitari, votat cu mare drag.
Am sa fac 2 constatari din experientele mele numeroase in restaurante turcesti.
1. Bacsisul e la el acasa si trebuie considerat. De cand cu plata cu cardul am gasit mereu intelegere sa platesc cu cardul suma inclusiv bacsis si sa primesc nota de plata fara bacsis. Mi se pare o solutie ok moderna care ramane in acord cu mentalitatea acestui popor.
2. Trebuie cascat ochii in 10, nu in 4, la preturi. Sa corespunda nota de plata cu preturile din meniu sau unde oferta din meniu e neclara, trebuie lamurite detaliile din start. Imi amintesc si de o cina in Istanbul pe terasa blocului unde la parter era un restaurant, unde se operau alte preturi decat la parter!
Cu avantaje si dezavantaje, eu sunt fan negocieri cu turcii.
Felicitari pentru articol! Numai bine! ????
Ilustrația video indicată (la final articol) a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Istanbul – Culinaria — scris în 21.12.23 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Mivan Restaurant & Cafe] Mâncare și servicii de nota 10 - ce surpriză ne-a făcut șeful resturantului? — scris în 29.06.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Mimar Sinan Teras Cafe] De aici am vazut tot Istanbulul - Mimar Sinan Teras Cafe (Rooftop!) — scris în 02.05.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Mevlana Kebap Lahmacun Salonu] Istanbul - Cel mai ieftin si bun Testi Kebap - Mevlana Kebap Lahmacun Salonu (Fatih) — scris în 28.02.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Seven Hills Restaurant] 2021 - Restaurant Seven Hills - Istanbul - Rooftop View - Moscheea Albastra si Hagia Sofia — scris în 27.10.21 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Sunset Grill & Bar] Un restaurant cu totul special din toate punctele de vedere, cel mai bun dintre cele la care am mers in Istanbul — scris în 04.09.20 de geop din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Park Fora Restaurant] Un restaurant de peste deosebit — scris în 04.09.20 de geop din BUCURESTI - RECOMANDĂ