GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Loti Cafe & Dinning Istanbul
Adresa: Pierre Loti Cd. 1, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey, la 5 minute de mers pe jos de la Grand Naki Hotel - vezi impresii, gazda noastră turcească.
Sunt atât de multe restaurante și terase în Istanbul... nu cred că vei greși intrând în oricare dintre ele, la întâmplare. Poate doar să ai anumite preferințe în ceea ce privește luxul și să cauți un loc anume, altfel am certitudinea că fiecare colțișor are ceva aparte, ospitalitatea turcească este omniprezentă. Sau poate că nu...
Îmi plăceau teribil terasele micuțe, cu fața de masă cadrilată, roșii ca focul, terase pitite pe străduțele înguste, turcești. Dar de fiecare dată când am fost în Istanbul, terasa Loti Cafe & Dinning, cea din fața hotelului omonim, cea care deține și renumita terasă de la înălțime, era privită cu drag de soțul meu.
Pentru că nu mi s-a părut ceva wow nici măcar la capitolul prețuri, am să vă povestesc un pic despre acel restaurant fițos, în ideea de nu ocoli nici locurile scumpe din Istanbul, deoarece prețurile nu sunt exagerate. Dar să nu vă așteptați să fiți tratați împărătește dacă nu vă rupeți în figuri.
Nu vă pot ascunde dezamăgirea turcilor ospătari în clipa în care au auzit ce vrem să mâncăm. Era totuși seară, nu ne-am dorit ceva greu digerabil, n-am vrut sticle de vin sau whisky și nici narghilea. Așadar, am comandat o lasagna (35 lire), un pește dorada (38 lire), două beri (44 lire). Am vrut să fie ceva drăguț, lejer, la bulevard, n-am mai urcat pe hotel.
Lasagna a fost ok, porția medie, nimic ieșit din comun, dorada mea a fost bine pregătită dar nu a avut savoarea celei din Cappadocia - vezi impresii. Peștele nu avea pat =)) dar a fost însoțit de o felie de ceapă, una de lămâie, un fragment dintr-o roșie, câteva frunze delicioase se tăvâleau în platou iar în castronelul cu sos uleios era un pic de usturoi.
La restaurantele astea fițoase, de renume, se pune preț pe design, sufletul lipsește din ograda bucătarului, părerea mea.
Noroc că nu îmi era foame că altfel îmi pierea cheful dacă îi priveam pe ospătarii supărați.
„Figuri de stil” și ifose în jurul nostru, sticle de vin scump, fum și fumuri, care mai de care se uțupea ca Zmeul Zmeilor în fața iubitei.
Noi? Ca doi bătrânei cu cicliștii pe nas, ne vedeam de ale noastre, eu mă luptam cu oasele doradei, domnul cu feisbuluceala.
Wi-Fi funcționa bine, toaletele erau curate, moderne, aveau consumabile.
Restaurantul e drăguț, elegant, are candelabre și marmură, fotolii elegante, mese cu eșarfe roșii, scaune comode, ospătari amabili dar încrezuți.
Câteva prețuri din meniu: Falafel 32 lire, Loti Burger 33 lire, Lamb Ciops 70 lire, un Kebap 35-60 lire, o cola 10 lire, un expresso 10 lire, o ciorba 12 lire, o fripturică de vită ajungea și la prețul de 170 lire, un ceai 5 lire, o bere 22 lire, adică nimic de speriat având în vedere renumele locului și poziționarea lui. Un mic dejun costa 45 lire, așa scria în meniul cartonat. N-am pozat prea multe, nu doream să deranjez oaspeții locului.
Din partea casei n-am primit nimic, zâmbete și voie bună doar la venire, pentru 117 lire achitate la final nu se putea zâmbi nici măcar forțat =))
Adevărul e că nu ne-am stresat prea tare, nu ne-a păsat deloc de ospătari, am fost civilizați și ne-am destins, a fost o seară liniștită, am reușit să-i enervăm pe turcaleți =))
Am mâncat ceva „subțire” și la fratele Loti de sus (eram deja îmbuibați cu înghețată și fructe), acolo personalul era mult, mult mai zâmbăreț.
Indiferent ce veți alege, eu vă doresc vacanțe savuroase!
Trimis de krisstinna in 23.11.19 07:48:38
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna:
Să vă fie de bine!
”„Figuri de stil” și ifose în jurul nostru, sticle de vin scump, fum și fumuri, care mai de care se uțupea ca Zmeul Zmeilor în fața iubitei.
Acesta este unul din motivele pentru care nu sunt adepta restaurantelor scumpe, de fiţe, pe lângă faptul că sunt prea zgârcită pentru a cheltui mult mai mult decât face. Atitudinea personalului faţă de cei mai puţin " generoşi" sau dornici de a-şi lăsa salariul într-o seară în cârciuma lor, precum şi compania celor care doresc să " impresioneze" pot fi amuzante pentru un observator neutru, însă greu de ignorat pentru mine.
Totuşi aş încerca varianta celebrului Loti pe zi, nu seara, pentru o cafea turcească şi un ceai turcesc, ca în poza P14 , dar mai ales pentru peisaj.
@krisstinna: Domnul C ce parere a avut despre servire? Nu i-a trecut de " lux" ca sa stati la terasele alea de care spui tu si unde si mie mi-at fi placut mai mult!
Mie cred ca mi-ar fi stat in gat atitudinea asta a lor! Mai bine ceva simplu, bun si gustos cu zambete decat ceva sofisticat, dar fara zambet si fara suflet!
De la lipsa zambetelor ai spus " cimitoresc" ?
@nicole33: Ei, a fost dorința lui, ceva luxos, la promenadă. Locul in sine e unul normal (am fost in locuri mai wow ca aici, de-aia fac o comparație), renumele e mai pompos. Dacă nu îmi era lene și dacă era ziuă mergeam pe acoperiș de unde vedeam marea și orașul
Tocmai pentru că e un loc fițos am ales să scriu un review, altfel mă apucam să scriu despre celelalte locuri turcesti in care am mâncat, știi bine ca sunt extrem de multe in Istanbul.
Am hotărât sa scriu doar despre locuri deosebite (vezi Cappadocia), fie ele unice sau doar mult prea lăudate.
Restaurantele din Yesilkoy sunt mult peste Loti, ca preț, design, personal, preparate. Vorbesc de cele de 5 stele, aici sunt doar 3
Dar Loti e un nume sonor, am vrut să existe și aici, pe AFA
E drăguț și Loti cel cocoțat, fiind un loc frecventat de localnici și mai departe de centrul vechi dar am decis să vă povestesc doar despre cel mai apropiat de principalele obiective turistice importante.
Sa știi ca poți urca pe acoperiș pentru o cafeluță, nu cred că te va injura nimeni
@Zoazore: Am stat și la câteva normale, turcisme simpatice și ospitaliere.
Se amuza și el de tristețea ospătarilor, nu se sinchisea prea tare, avea FB pentru relaxare.
A achitat cash dar nu a lăsat bacșis, i-a pedepsit nițel
Loti de la înălțime este deasupra unui cimitir.
Priveliștea este de senzație doar dacă nu te apleci prea mult peste masă, altfel bei cafeaua privind mormintele turcesti.
De altfel și turcii folosesc expresia “la o cafea in cimitir” când își dau intalnire acolo.
Am sa detaliez un pic și in articolul următor. Un pic, nu mult, ca sa nu mă afund in amănunte care pot plictisi
@krisstinna:
Noroc că i-ai explicat lui Zozo ce înseamnă „cimitoresc”, altfel n-aș fi înțeles „neam” cuvântul inventat de tine! Ca și pe ea, gândul m-a dus la atitudinea chelnerilor. (mă mir că Nicole n-a „comentat” cuvântul, probabil că ea s-a prins mai repede, având în vedere că este o bună cunoscătoare a locurilor din Turcia).
Părerea mea?! Mai bine mai puțină eleganță, dar mai mult suflet acolo unde merg să mănânc, să trăiesc, să mă simt bine!
Felicitări pentru articol și poze!
P. S. N-ai spus nimic despre părerea Domnului C, după ce a văzut mutrele turcaleților. Mai vrea la „lux”?!
@doinafil:
”Noroc că i-ai explicat lui Zozo ce înseamnă „cimitoresc”, altfel n-aș fi înțeles „neam” cuvântul inventat de tine! Ca și pe ea, gândul m-a dus la atitudinea chelnerilor. (mă mir că Nicole n-a „comentat” cuvântul, probabil că ea s-a prins mai repede, având în vedere că este o bună cunoscătoare a locurilor din Turcia).
Nu am fost acolo, deşi intenţionez de vreo doi trei ani să revizitez Istanbulul. Cafeneaua aceasta celebră mi-a atras încă mai demult atenţia, am şi localizat-o pe hartă, doar că nu am ajuns încă să o vizitez.
Nu am comentat nimic pentru că m-am prins imediat, coroborând unele informaţii mai vechi de la Maria.
@krisstinna:
” Restaurantele din Yesilkoy sunt mult peste Loti, ca preț, design, personal, preparate. Vorbesc de cele de 5 stele, aici sunt doar 3
Nici acele restaurante luxoase şi scumpe nu mă tentează, chiar dacă în vacanţele mele aleg hoteluri cu cât mai multe stele.
Poate părea ciudat, dar atunci când sunt nevoită să iau masa în afara hotelului la care sunt cazată, prefer variantele simple şi ieftine, tradiţionale, frecventate preponderent de localnici, cu care ştiu că nu dau greş. Este mai greu cu comandatul acolo din cauza barierii de limbă, dar m-am descurcat mereu, iar cele câteva cuvinte turceşti utilizate au produs bucurie pe chipul celor care m-au servit şi mi-au adus şi câteva bonusuri din partea casei .
O singură dată am fost nemulţumită de servire la o terasă din zona Sultanahmet, mâncarea a fost foarte ok, porţiile mari peste aşteptări, dar m-a deranjat obrăznicia ospătarului care ne-a trecut pe notă produse pe care nu le-am comandat şi nici consumat, inclusiv bacşişul (15%!) care a crezut el că i se cuvine . Eu las în mod normal 10%, când servirea este perfectă, dar atunci am solicitat recalcularea notei şi doar am rotunjit, el căpătând maxim 4-5%.
”Priveliștea este de senzație doar dacă nu te apleci prea mult peste masă, altfel bei cafeaua privind mormintele turcesti.
De altfel și turcii folosesc expresia “la o cafea in cimitir” când își dau intalnire acolo.
Mi-e tare dor de o cafea turcească veritabilă.
" Cimitoresc" sau nu , locul mi se pare perfect.
@krisstinna: Când am văzut titlul articolului, gândul m-a dus instantaneu la cafeneaua de pe colină, dar, văzând despre ce e vorba, mi-am amintit că ştiu şi acest local, ca de altfel şi strada Pierre Loti, trecând de nenumărate ori pe lângă el, aflându-se practic în zona pe unde trece tramvaiul T1. N-am intrat aici, dar la cafeneaua Pierre Loti de pe colină am fost de două ori şi cred că voi ţine să ajung acolo, ori de câte ori va fi să mai merg la Istanbul.
Am urcat în ambele dăţi cu funicularul şi am coborât tot în ambele rânduri, per pedes prin cimitir, pe alei. Nu e înfricoşător, nu e lugubru.
La cafenea, deşi preţurile sunt mai măricele, merită, pe lângă cafea şi ceva dulce, savurată priveliştea de vis asupra Cornului de Aur, iar dacă prinzi o zi senină, e perfect. Nu-ţi mai vine să pleci de acolo. Cred că am şi scris un articol pe tema Istanbulului privit de la înălţime, de pe colinele sale.
Felicitări, aştept următorul articol!
@doinafil: Năravul din fire nu are lecuire, asta îți spun in legatura cu soțul meu.
Nu ne-a gonit nimeni, nu ne-a înjurat nimeni dar știu cum sunt turcii, din cale afara de ospitalieri. Ei bine, aici am simțit o oarecare detasare de “ce faci? / bine? ”
I-am pregătit câteva surprize pentru săptămâna următoare, înainte de a studia obiectivele turistice din viitoarea vacanță am căutat timp de o săptămâna niște cârciumi, ceva sa-i fie pe plac, nu bombe. Mentionez ca el șofează și nu consuma alcool, atmosfera e importantă pentru el.
Pentru unii turiști e importantă hrana și atmosfera, nu “muzeele mele”
Te pup
@nicole33: Dacă îți dorești cu adevărat vei ajunge, eu nu mi-am dorit și tot am ajuns Eu nu prea am vise “călătorești”, uneori am dorințe dar sunt pe ultimul loc in lumea mea, copilul e prioritar și mă axez pe tot ceea ce e legat de el.
Orice locșor din Istanbul merita atenția noastră, e unic, inegalabil și fascinant.
Ei, nu va urma un review wow, despre Istanbul s-au scris atât de multe...
Dar vreau sa aduc ceva cât de cât nou, nu-mi place repetiția.
Vacanțe frumoase îți doresc! Mulțumesc frumos
@irinad: Știu ca ai fost acolo, am citit (si-ți mulțumesc inca o dată) și de-aia am și acceptat traseul propus de recepționerul hotelului, eu doream doar Dolmabahce și Bosfor, nicidecum nu visam sa ajung la Loti.
Recunosc, preferam acvariul din Yesilkoy, dar a ieșit cafeneaua câștigătoare
A fost o experiența interesantă, normal ca m-am uțupit și pe-acolo, eram la înălțime
Mulțumesc frumos
@krisstinna:
”Eu nu prea am vise “călătorești”, uneori am dorințe dar sunt pe ultimul loc in lumea mea, copilul e prioritar și mă axez pe tot ceea ce e legat de el.
Dacă aş fi avut un copil, probabil că şi priorităţile mele s-ar fi schimbat, însă aşa, egoistă cum sunt, dorinţele mele şi starea mea de bine sunt mereu pe primul plan. Renunţ la destule alte chestii, prea puţin importante pentru mine, direcţionând mare parte din banii căştigaţi pentru plata vacanţelor care îmi oferă relaxarea de care am nevoie, iar amintirile cu care mă întorc din călătorii sunt de nepreţuit.
Vacanţă frumoasă îţi doresc şi să petreceţi cât mai plăcut prima săptămână din decembrie !
@nicole33: Te felicit!
Foarte bine faci, nu glumesc deloc. Nu ne alegem cu nimic material in viața asta, important e sa faci doar ceea ce îți place și îți bucură sufletul.
Știu cum ești, așa e și R, el nu are copii și nu înțelege de ce renunț eu la unele chestii pentru a îl bucura pe el
Dar eu tot aștept, măcar un nepotel aș vrea
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Istanbul – Culinaria — scris în 21.12.23 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Mivan Restaurant & Cafe] Mâncare și servicii de nota 10 - ce surpriză ne-a făcut șeful resturantului? — scris în 29.06.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Mimar Sinan Teras Cafe] De aici am vazut tot Istanbulul - Mimar Sinan Teras Cafe (Rooftop!) — scris în 02.05.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Mevlana Kebap Lahmacun Salonu] Istanbul - Cel mai ieftin si bun Testi Kebap - Mevlana Kebap Lahmacun Salonu (Fatih) — scris în 28.02.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Seven Hills Restaurant] 2021 - Restaurant Seven Hills - Istanbul - Rooftop View - Moscheea Albastra si Hagia Sofia — scris în 27.10.21 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Sunset Grill & Bar] Un restaurant cu totul special din toate punctele de vedere, cel mai bun dintre cele la care am mers in Istanbul — scris în 04.09.20 de geop din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Park Fora Restaurant] Un restaurant de peste deosebit — scris în 04.09.20 de geop din BUCURESTI - RECOMANDĂ