ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
NOV-2018
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurantul Gulf din Eilat sau „Ce-ți mai place șaorma! ”

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ca să fie tacâmul complet, închei seria povestirilor despre minivacanța din Eilat cu un articol despre un restaurant mediu ca pretenții, dar care beneficiază de o reclamă intensă, chiar agresivă, având peste tot în oraș băieți care distribuiau flyere și făceau invitații la masă. Este vorba despre restaurantul Gulf, un local care se lăuda că ar acorda oferte speciale la preţuri accesibile, într-o ţară care nu e tocmai ieftină.

Trebuie să precizez că, înainte de a pleca în Israel, mi-am întrebat o bună prietenă ce îmi recomandă să mănânc acolo, dat fiind că ea fusese de două ori în Ţara Sfântă cu colaboratorii firmei israeline la care lucrează, având ceva experienţă. După mai multe sfaturi culinare, îmi spune la final: , ... şi să nu pleci de-acolo până nu încerci șaorma, dar să nu crezi că e ceea ce știi tu că ar fi pe-aici, ci altceva! Îţi va plăcea, cu siguranţă! Şi vezi că acolo se cheamă shawarma, să nu uiţi! ”

Şaorma nu m-a atras în mod special niciodată, nici măcar în primii ani de facultate, când, imediat în anii’90 a fost, alături de kebap, un soi de revelaţie în materie de mâncare stradală şi nu numai. Dar, de data aceasta, eram hotărâtă să încerc, să văd cum se prepară şi ce gust are la mama ei acasă, bine la una dintre mame, căci acest fel de mâncare este revendicat de mai multe popoare orientale ca fiindu-i loc de origine.

Pentru că în fiecare seară în timp ce ne plimbam pe promenada de est, în zona podului peste laguna din Eilat, eram asaltaţi de băieţi ce împărţeau fluturaşi în engleză şi ebraică cu restaurantul Gulf în care erau trecute felurile de mâncare şi preţurile aferente, ne-am zis hai să încercăm, oricum mai aveam vreo 170 shekeli bani gheaţă, a doua zi dis-de-dimineaţă plecam şi trebuia să-i consumăm. De mâncat la restaurant, până atunci o făcuserăm la unul de cartier recomandat de Russel Kibel, proprietarul vilei unde am avut cazarea, la care mâncam meze şi un fel principal la alegere cu peşte, pui sau vită, însoţit de garnitură de orez sau cartofi, cu vreo 100-110 shekeli/masă. Acolo veneau mulţi localnici de toate vârstele, studenţi în pauze la masă.

Acum, problema se punea uşor diferit deoarece poziţia restaurantului era în zona cu vad turistic, ceea ce determina ca preţurile să fie ceva mai mari.

Adresă: str. Tarshish, nr. 1, Eilat, Israel

Program: 12,00-24,00

Aaşdar, ne trezim că ni se întinde un flyer în timp ce eram pe promenadă şi ne hotărâm să urmăm direcţia arătată de băiatul ce împărţea generos hârtiuţe din teanc. Imediat, după bazaar, o luâm la stânga, înscriindu-ne pe strada Ha Toren pe care se află două oficii de informaţii turisitice, apoi dăm repede în strada Tarshish pe care restaurantele, care mai de care mai îmbietoare, sunt înşiruite unul lângă celălalt, dar nu ne răzgândim şi intrăm la Gulf. Numele restaurantului este scris, sus pe frontisipiciu, atât în ebraică cât şi în rusă, semn că şi aceasta ar fi fost tot o afacere a evreilor proveniţi din Rusia, stabiliţi de ceva vreme în Eilat. Terasa restaurantului este destul de mare şi de îngrijită, la fel şi restaurantul în sine, însă nici nu ne-a trecut prin cap să ne aşezăm decât la terasă. Este un local mai intim, din ce am văzut, cu atmosferă caldă, prietenoasă.

Imediat a şi venit o chelneriţă cu meniul, deşi noi eram cu fluturaşul la purtător. Am avut ocazia să observ, că pe lângă felurile cuprinse în flyer, care oricum nu erau puţine, meniul cuprindea mult mai multe. Restaurantul Gulf acoperă o paletă largă de cărnuri fripte şi peşte care se servesc obligatoriu alături de garnituri de cartofi copţi, sau prăjiţi, sau orez, cu selecţie de salate de casă pe post de gustări, asezonate cu lipie proaspăt coaptă.

Erau disponibile shawarma, aripioare fripte, kebap, hamburger, cârnaţi, frigărui diverse, jumătăţi şi sferturi de pui, şniţele, coaste de miel, fripturi de vită, preparate din ficat de pui, gâscă, etc. Altă gamă de preparate avea peştele şi fructele de mare în centrul atenţiei, evident cu preţurile cele mai mari. Nici mâncarea vegană nu era neglijată, aveau în ofertă salată Caesar şi shawarma fără carne, dar şi preparate de origine italiană, dar de-acum internaţionale: pizza, spaghete, paste bolognese, lasagna, precum şi supe-cremă fierbinţi.

Copiii aveau şi ei parte de meniuri speciale: hamburgeri, hot dogs, şniţele, kebap, frigărui, tot cu garnituri de chipsuri, orez sau spaghete, la preţuri ceva mai mici.

Nouă nu ne-a trebuit timp de deliberare, am ales shawarma, pe care o ochisem din prima privire, în felul acesta ducând la îndeplinire calda recomandarea a prietenei mele. Repejor, ne-au fost aduse la masă boluri mici cu salate de mai multe feluri, dintre care le-am identificat pe cele de: humus, castraveţi acri, sfeclă roşie, morcovi şi conopidă. La scurt timp am primit pe un fund de lemn şi o lipie aburindă, frecată cu usturoi şi sare pe deasupra, ce mirosea absolut divin.

Ne-am înfipt repede la salate cu lipie tăiată frumos bucăţele şi până să le dăm gata, chelneriţa a apărut cu cele două porţii de shawarma, garnitura alegând-o diferit: eu, cartofi prăjiţi, soţul, orez. Soţul a mai primit separat într-o sosieră şi un sos de roşii picant care este servit, din câte am văzut mai mereu, cu orezul. Porţiile au fost generoase, mâncarea consistentă şi îndestulătoare, că abia am terminat din farfurie. Pot confirma că, într-adevăr, acolo bucăţelele acelea de carne grill au alt gust, sunt convinsă că nici condimentele folosite nu sunt prea străine de diferenţa de gust. Dacă mi-a plăcut ceea ce am mâncat, da, cu siguranţă mi s-a părut mai bună, mai savuroasă, gustul mai intens.

La final, am luat de băut, soţul o bere, eu o apă plată şi am cerut nota de plată care a inclus şi o taxă de servicii, în total fiind de 143 shekeli, adică aproximativ 160 lei. Dacă e mult sau puţin, rămâne de discutat, cert este că ne-am simţit bine, am fost trataţi cu amabilitate şi promptitudine, mâncarea a fost ok, deci nu aş avea motiv să fiu cârcotaşă şi să nu recomand locaţia celor ce vor avea drum prin Eilat.

Am achitat cu numerar, ,,scăpând” de 150 de shekeli, dar se putea achita şi cu cardul, ca aproape oriunde în Eilat.

La final, pe drum, după ce plecaserăm de la masă, soţul m-a întrebat cum mi s-a părut ştiind că nu sunt neapărat fan, eu răspund că da, a fost bună, la care primesc sugestiv şi în glumă celebra replică: , Ce-ţi mai place şaorma, să nu îndrăzneşti să zici vreodată altfel! ”

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube


[fb]
---
Trimis de irinad in 17.12.18 08:00:35
Validat / Publicat: 17.12.18 12:26:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.

VIZUALIZĂRI: 1731 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Shawarma cu garnitură de cartofi prăjiţi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.12.18 12:25:27]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Eilat?, EILAT" (nou-creată pe sait)

--

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

krisstinna
[17.12.18 19:23:19]
»

@irinad: Foarte util articolul tău, chiar mă întrebam căt costă mâncarica la restaurant, știind că este o țara scumpă.

Nu sunt fan șaorme dar nici nu refuz, câteodată, mai rar, gust și eu una mică.

Desigur că la turci e preferata mea

Nu cred ca voi merge vreodată in țara asta scumpă dar te-am citit cu plăcere.

Mi-a făcut pofta Maryka noastră cu fasole și uite, i-am călcat pe urme, tocmai am terminat de bucătărit fasolica

Sa va fie de bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[17.12.18 19:29:11]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinadAUTOR REVIEW
[17.12.18 19:45:37]
»

@krisstinna: Pentru utilitate şi pentru a arăta ce înseamnă şaorma pe-acolo, am scris şi eu articolul. Că e o ţară scumpă Israelul o ştiam, dar nu conteneşti să fii uimit la faţa locului când vezi preţurile.

Nici eu nu am fost niciodată fan şaorma, dar acolo am ţinut să încerc neapărat, încurajată şi de recomandarea prietenei mele. Cât priveşte că nu crezi că vei merge în Israel, eu spun să nu zici niciodată, "niciodată", fiindcă nu ştii cum te duce destinul. Israelul merită vizitat măcar o dată prin anumite locuri, ştii tu la ce mă refer.

Oricum, nu mi-a părut rău nicio clipă că am ajuns acolo, singurul lucru pe care-l regret este ratarea Petrei. Dar, celelalte locuri vizitate au fost de-a dreptul minunate, trecând peste neajunsuri gen aglomeraţie, o ploaie mică, etc.

Mulţumesc de vizită, ecou şi comentarii! Pupici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[17.12.18 19:48:51]
»

@webmaster: Mulţumesc foarte mult!

maryka
[17.12.18 23:12:13]
»

Cu siguranță aș fi încercat și eu, deși nu sunt fan, dar după așa insistenţe, nu? Merita gustat! Să vă fie de bine! ????

O noapte liniștită! ????

roth
[17.12.18 23:51:06]
»

Ha, ha, ha, poza 14 o vad pe ecran dar si in stare naturala, am si eu pliantul primit sambata seara de la un distribuitor de pliante/reclama. Noi, eu si sotul nu am dat curs invitatiei, nici nu mai era cum dupa ce al meu sot a mancat un Big Mac cat CHINA... 1/2kg cred ca avea si pe putin 400 grame de carne in chifteaua aia.

Dar acasa am analizat oferta si e chiar interesanta.

Multam de poveste, retin locatia, cu siguranta eu mai ajung pe acolo.

Vacante minunate!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roth
[17.12.18 23:55:38]
»

@irinad: Vine ea si Petra, daca nu ajungi pana in Aprilie 2020, te retin ca fac gasca iar si ar fi o onoare sa mergem impreuna.

crismis
[18.12.18 10:11:52]
»

@roth: În aprilie "20 20" vin și io, n-am încă nimic programat pentru perioada aceea!

irinadAUTOR REVIEW
[18.12.18 11:02:35]
»

@maryka: Mulțumesc frumos, sa stii ca, după ce mancaserăm de vreo două ori la restaurantul de cartier recomandat de gazda noastră, chiar am vrut să încercăm şaorma acolo. N-a fost rău deloc, iar ambianța în local a fost chiar plăcută. Plus că era in centru, lângă promenadă.

Mă bucur tare că îmi scrii din nou, e altceva!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[18.12.18 11:16:41]
»

@roth: Multumesc şi eu pentru vizită, ecou, comentariu! Tare agresivă publicitate isi mai fac ăştia, dar uite-aşa "impuşcă" ceva clienți, poate din ce in ce mai mulți. În plus, e totusi o ofertă, un pic mai încolo văzusem şaorma la farfurie servită la un local nu foarte pretențios şi era 65 shekeli/porția (am întrebat).

Dacă tu consideri informația utilă, satisfacția e de partea mea, mai ales că ştiu că tu te cam duci prin acele locuri.

În privința Petrei, îți voi da un PM în cursul zilei de astăzi.

Mulțumesc încă o dată pentru că mi-ai călcat pragul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, irinad, maryka, roth
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Eilat?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061547994613647 sec
    ecranul dvs: 1 x 1