GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ristorante «La Locanda Dell’ Marinaio»
E singurul restaurant din Cefalu care apare in ghidul Michelin, si asta a fost si motivul pentru care l-am ales pentru a celebra o zi speciala petrecuta in Sicilia.
M-am documentat foarte mult in legatura cu excursia noastra din Sicilia, iar la capitolul restaurant cred ca cea mai buna solutie e sa citesti review-urile scrise de italieni in limba italiana. Daca nici ei nu se pricep la bucataria italiana, atunci cine? Plus ghidul Michelin care nu pune chiar pe oricine in grupul ala select.
Asadar, am ales sa mergem in seara de 3 Septembrie la acest restaurant aflat in centrul vechi din Cefalu. Consider ca intr-un oras ca si asta ai doua variante frumoase de servit masa: ori vii inainte de apusul soarelui, chiar si la pranz, si atunci alegi un restaurant pe malul marii de unde ai niste privelisti de vis, sau poti alege un local centrul vechi (animat si colorat) daca soarele a apus si marea nu mai ofera privelistile din timpul zilei. La Locanda dell’Marinaio se incadreaza in a doua categorie, e situate pe Via Porpora din centrul vechi intr-o zona luminata si animate, mai ales intr-o sambata seara. Neavand rezervare, fiind sambata seara si fiind trecut de 8:30 in fata a foarte multe restaurante statea lumea sa astepte eliberarea unui loc la masa; asa am facut si noi, poate am asteptat 20 de minute; nu eram singurii, dar venind primii din grupul ala ne-a tinut minte “seful de sala” si ne-a oferit prima masa eliberata. Ne-a placut de la inceput atentia cu care ne tratau, ospitalitatea si serviabilitatea personalului a fost peste orice alt restaurant pe care l-am incercat in Cefalu.
Eram decisi sa mancam peste, asa ca am ales un vin alb la butelie (Colectia de vinuri siciliene e destul de mare, iar preturile incep de la 14€ si merg pana la vreo 35€).
Am inceput cu un Antipasto pe care l-am impartit: Percorso di Mare cu diferite elemente marine de o calitate excelenta. Ne-au placut toate cu exceptia crevetilor cruzi; am mancat ceva ton proaspat cu un sus de rosii (si altele;))), un peste facut pane cu un sos superb de masline verzi si patrunjel, un cocktail de caracatita si scoici – ambele cele mai bune pe care le-am mancat pana acum, niciun gust de inghetat, niciun gust puternic de peste, iar sosul si uleiurile folosite fac toti banii. Mai era pe platou o sardine pe o bruschetta cu sos de gem. Ce ne-a placut cel mai mult a fost combinatia de gusturi, trebuia sa stai putin sa te gandesti, apoi sa presupui ce ar putea sa fie. Oricum, superb platoul acesta de aperitive, iar pretul a fost de 14 euro.
Pentru felul principal am ales un peste spade cu branza, si un platou de calamari si creveti fripti (asta am vazut ulterior ca e recomandata de multi). Excelente amandoua, pe platoul de peste spada erau niste masline glazurate care dadeau o aroma exceptionala. Crevetii si inelele de calamari erau prajite intr-un fel de crusta de pesmet sau o faina pe care nu am mai mancat-o, iar feliile de zucchini aveau o textura pe care eu nu am mai intalnit-o: erau moi, dar si crocante condimentate dar si cu zone unde se simtea bine gustul original. Ambele elemente din meniu au costat undeva la 15€
Vinul alb a mers excelent cu mancarea aleasa asa ca pot spune ca restaurantul e extraordinar, iar coperto costa 2 € de persoana.
Am plecat foarte incantati de aceasta masa, e un loc excelent pentru a sarbatori ceva sau pur si simplu pentru a te rasfata cu o masa in cel mai pur stil mediteranean.
In opinia noastra asta a fost cel mai bun restaurant in care am mancat in Cefalu, mare ne-a fost mirarea cand am citit ulterior ca Chef-ul e german :)
Trimis de giuliani in 22.09.16 09:57:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (giuliani); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2016 Bucataria italiana - locuri de servit masa in CEFALU — scris în 22.09.16 de giuliani din [DE] - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Ristorante Nangalarruni - Exceptional — scris în 20.09.16 de giuliani din [DE] - RECOMANDĂ