ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
LUNA
JUN-2025
Familie
PREȚ 125 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Am mâncat foarte bine la Çolpan et Balık Restaurant

TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă recenzia anterioară a fost despre mâncare, vreau să rămân puțin pe același registru, deși schimbăm țara. Revin în Turcia, unde, după ce ne-am cazat în Geyikli la Lotus Apart— despre care am scris aici, spre seară am mers în zona portului pentru a servi cina. Cum nu știam nimic despre această zonă, am căutat puțin pe Google Maps dar și pe internet și am găsit mai multe opțiuni.

Am lăsat mașina aproape de port, într-o parcare cu plată, aproape de Carrefour, dar am regretat decizia, pentru că am mers pe jos puțin mai mult decât mi-aș fi dorit după aproape o zi întreagă de condus — cam 700 de metri, pe care i-am parcurs rapid. Totuși, câinii vagabonzi de pe marginea drumului mă nelinișteau, deși nu am interacționat nici noi cu ei, nici ei cu noi.

Am ales să mergem la Çolpan et Balık Restaurant, recomandat pe grupurile de Facebook de mai mulți români. Nu are foarte multe recenzii — aproximativ 175 pe Google Maps — dar media de 4,9 stele mi-a întărit convingerea că alegerea noastră ar trebui să fie bună.

Trebuie să știți că Geyikli ține de REGIUNEA Canakkale (județul...) iar restaurantul despre care scriu aici NU este în orașul Canakkale unde am tot fost cu toții, unii ne-am și cazat, ci la vreo 50 de km de oraș dar ÎN regiune.

Am ajuns în fața restaurantului și am observat multe locuri de parcare libere, dar noi eram deja pe jos, așa că nu ne foloseau la nimic. Gândul că urma să mă întorc la mașină, cu burta plină, mă neliniștea la fel de tare precum câinii vagabonzi de mai devreme.

Primul impact vizual nu a fost cel mai potrivit… locația părea ciudățică, sau, cum spun americanii, sketchy. În plus, nu era niciun client, toate mesele erau goale, iar câțiva angajați, îmbrăcați ca localnicii, se mișcau prin restaurant. Am vrut să găsim o scuză să plecăm — „hai să venim mai târziu, că am uitat ceva în mașină” — dar era deja 19:35, după o zi lungă de condus din Gumuldur până în Geyikli, și nu mai aveam nici timp, nici chef să căutăm alt restaurant. Aia e... ce-o fi o fi!

Ne-am așezat la masă și a venit imediat un domn cu meniul. Nu-mi mai amintesc de când nu mai văzusem un meniu scris de mână! Cineva chiar a scris câteva pagini cu pixul, iar prețurile erau ajustabile rapid cu bucățele de scoci, în caz de modificări. Dacă ești curios, vezi poza meniului încărcată în articol!

Spre surprinderea mea, oferta culinară era una generoasă iar prețurile extrem de mici - probabil datorită zonei... nu foarte frecventată de turiști. Am comandat două porții de Tavuk Izgara (pulpe de pui dezosate) și o porție de Kofte (chifteluțe), plus apă plată. Preparatele au venit după aproape 30 de minute (am comandat la 19:40, au sosit pe la 20:05), timp în care mă întrebam dacă a meritat așteptarea. Și ce să vezi… gustul a fost absolut autentic, ca acasă! Porțiile au fost atât de mari încât trei adulți și un copil am mâncat pe săturate, ultimele bucăți trecând de la unul la altul cu mesajul „NU MAI POT!” .

Toate porțiile veneau cu cartofi prăjiți, ardei iuți trași la grătar și roșii coapte, frumos aranjate pe platouri de lemn. Deși credeam că și nota de plată va fi scrisă de mână, aceasta a sosit în format electronic, iar prețul a fost exact ca în meniu: 350 de lire x2 pentru pui și 450 pentru chifteluțe, plus apă, total 1.190 de lire — aproximativ 120–125 lei.

Raportul calitate-cantitate-preț a fost excelent, personalul foarte amabil, iar în ciuda aparențelor de locație ciudățică, aceasta s-a dovedit foarte faină, iar laudele citite anterior pe internet s-au adeverit și ele. Cu siguranță vom reveni dacă ne vom mai afla prin zonă și o recomand oricui trece prin Geyikli sau Bozcaada.

Să ne fie de bine!

Citește și CONTINUAREA aici

AmFostAcolo fără reclame?

  • Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 22.08.25 14:26:51
Validat / Publicat: 22.08.25 15:32:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 76 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Çolpan et Balık Restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13600 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[22.08.25 18:40:57]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Canakkale?:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.04084300994873 sec
    ecranul dvs: 1 x 1