ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.01.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
DEC-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

La Lucia, restaurant scump dar drăguț

TIPĂREȘTE URM de aici

Un obiectiv important de pe lista mea lungă a fost strada Vaci din Budapesta.

Aproape de blocul în care eram cazați - vezi impresii, strada Vaci este o super agomerată „uliță”, îndesată cu magazine frumoase, de firmă. Nu mă întrebați ce firme, nu le am cu astea, nu sunt pasionată de mall-uri, nu mă îmbrac „cu firme”. Dar să arunc un ochi prin vitrine, da, o fac uneori din curiozitate.

Vaci era împodobită frumos, ca de sărbătoare, atmosfera era plăcută, oamenii mișunau precum furnicile, din loc în loc erau câteva statui frumușele, haioase, capacele de la canale erau aurite, „Moșii” ne zâmbeau din vitrinele frumos colorate, restaurantele erau împopoțonate pentru festin, dar cel mai important era faptul că fiecare restaurant avea terasa îmbrăcată cu folie, existau și încălzitoare, un avantaj pentru noi, fumătorii.

După ce am vizitat strada, ne-am întors la nr 25 și ne-am proțăpit la restaurant „La Lucia”. Era terasa plină, înăuntru la fel, am zis că-i semn bun. Eram conștienți de riscul asumat, prețurile de pe Vaci erau semnificativ mai mari decât în alte locuri.

La Lucia” nu e un restaurant de fițe, este un loc obișnuit în opinia mea. Prețurile nu sunt justificate, dar tot ce-i central e scump.

Am fost întâmpinați de doi ospătari tineri, erau amabili și zâmbăreți, echipați cu uniforme negre, mi-a plăcut ținuta lor. Am fost invitați să luăm loc la o masă, chiar sub un arzător. Aveam și pături pentru a ne încălzi picioarele, puteam fuma în timp ce savuram un pahar cu vin.

Meniul ne-a fost adus imediat, era stufos, frumos colorat, avea multe poze, era scris în maghiară și în engleză, prețurile erau și în forinți și în euro. Oricum eram bulversați de moneda lor ungurească, mai ales domnul C, care era amuzant și întreba mereu „la cât să împărțim forinții ăștia pentru a afla prețul pe limba noastră? ” Deruntante miile de forinți, nu zic nu, m-au obosit și pe mine „împărțelile”.

Am comandat câte un pahar de vin din vinul casei, un rose demi sec foarte bun. 1890 de forinți un pahar, adică juma de pahar cu vin. La târgul de Crăciun era 900 de forinți unul, asta pentru a putea compara și voi prețurile.

Pentru a ne potoli strigătele de foame ale stomacului, am comandat o porție de paste cu carne pentru C și o „chestie” din carne de văcuță pentru mine. Pastele costau 3290 de forinți iar tocănița mea 3890 forinți. Derutant, nu?

Am plătit în total 12275 forinți, adică 39,60 euro, mai pe limba noastră. În nota de plata era cuprins și bacșișul, vreo 12% din bani. Se putea plăti și cu cardul.

Servirea era rapidă, timpul de așteptare nu a fost mare.

Wi-fi funcționa bine, domnul C se afișa pe FB cu pozele Budapestei, era încântat.

Am rămas impresionată de calmul ospătarului care ne-a servit. Lângă masa noastră s-au așezat 3 perechi de români, oameni la a doua tinerețe. Atât de tare vorbeau și se certau, comandau și se răzgândeau, au anulat de vreo două ori comanda, mă enervau pe mine, nu știu cum de a răbdat tânărul ospătar. Comenzile se făceau direct, adică ospătarul avea un aparat de-l butona, așa cum e prin multe locuri. Nu scria pe hârtie comanda, doar eram pe strada Vaci...

Eu am crezut că o să se bată una cu unul la un moment dat, bărbatul se uțupea de zor la soția unui prieten, nici măcar nu era soția lui, îmi era rușine de rușinea lor. Nu știu dacă se hotărâse la ceva anume, se contaziceau pentru un gulaș, apoi pentru cârnați, la bere sigur nu au renunțat, noi am plecat după ce-am savurat uriașele porții cu mâncare.

Da, erau mari, gustoase, delicioase, preparatele au fost pe gustul nostru. Cărnița de vită avea savoare, era un melanj de arome, era fragedă. Garnitură am avut niște piticanii de paste, care mergeau perfect cu sosul de la văcuță. Nu mă întrebați cum se numea felul meu de mâncare, am uitat imediat ce-am citit din meniu, nu mi-am stors creierul prea tare. Pastele bolognese au fost delicioase, așa le-a lăudat domnul C.

Am fost un pic și-n interiorul localului, era super aglomerat. Toaletele au fost curate, moderne, aveau consumabile de calitate.

Terasa Luciei era mobilată frumos, mesele și scaunele erau comode, fețele de masă aveau culoarea Crăciunului, câteva plante decorative înverzeau terasa. Din loc în loc erau și câteva ecrane uriașe, muzica de sărbătoare se auzea în surdină, în difuzoare.

Atmosfera era plăcută, au întrerupt-o românii noștri drăgălași, dar a meritat spectacolul, m-am convins iar că nu toți oamenii pot fi delicați în societate.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 07.01.18 07:39:29
Validat / Publicat: 07.01.18 08:13:11

VIZUALIZĂRI: 2286 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Strada Vaci
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46550 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

crismis
[07.01.18 11:24:17]
»

@krisstinna: Păi... să vă fie de bine!

O știu pe Lucia asta, deși n-am făcut cunoștință cu ea, am salutat-o doar de la distanță. Asta pentru că gazda noastră ne-a recomandat să evităm restaurantele din zona Vaci, că sunt prea turistice și oferă puțin și cer mult. (Se pare că nu e chiar așa, cel puțin în privința ofertei, din câte ai povestit!) Desigur că ne-a făcut și recomandări pertinente din punctul lui de vedere, chiar ne-am ținut de ele și n-am regretat. Încă n-a venit rândul Budapestei, dar când o să vină, voi scrie separat despre mâncătoriile ei; abia aștept!

Mihai18
[07.01.18 17:10:40]
»

Surprize, surprze.

Recent, într-un mesaj pe yahoo ai scris că îți plac tări riverane la o mare. De data aceasta ai întors busola, cu cap compas Vest, Nord-Vest, în cazul de față, Budapesta și bine ai făcut.

Despre unde mâncăm în Budapesta, ai făcut o alegere bună. Vaci ut. stradă pietonală și spun eu, nr. 1 în Budapesta, are restaurante bune. Eu am fost de mai multe ori în Budapesta, câte 2-3 zile și de 2 ori am servit masa de prânz la un restaurant pe această stradă, unde prețurile sunt mai mari, dar merită. La prima masă am plătit cca. 8ooo HUF, era în anul 2009 iar la a 2-a (am scris un reiew) în anul 2016 - 7125 Huf, fiind inclus pe nota de plată și bacșișul (service scriu ei) de 12%, ca și în cazul vostru. Pe voi însă v-a costat mai mult.

Ei bine, noi, cu buzunar de român, nu ne permitem toate mesele la restaurant și mai mâncăm și la cameră aceiași mâncare caldă și bine preparată, cumpărată la cașeterole. Vorbind de Vaci ut. vă pot spune eu de unde o puteți cumpăra. În P-1 pe care scrie Vaci ut. peste drum, pe colț este un Market care au un stand cu tot felul de mâncăruri calde și prețul este mult mai mic.

Aș putea scrie mai mult despre Budapesta, dar nu vreau să ies din cadrul reviewului însă pot răspunde oricând la întrebări.

Fără îndoială, ai mers la Budapesta să o vizitezi așa că sper să ne oferi noi reviewuri.

Cu bine.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[07.01.18 18:49:25]
»

@crismis: Nu a fost cel mai scump restaurant în care am mâncat, nu strada Vaci e cea mai scumpă în ceea ce privește prețul la haleală.

Știam de câteva locuri mai ieftine dar la prânz mâncam în târgurile de Crăciun, ne înghețau degetele pe ciolan sau pe cârnat, seara alegeam ceva select. Așa dorea domnul C să simtă atmosfera Crăciunului...

Aproape de Vorosmarty, pe niște străduțe abramburite, erau cârciumi selecte, fără terase încălzite, decorate romantic, cu prețuri uriașe. Acolo nu am văzut turiști, mâncarea a fost un deliciu, porții mici, servire de fițe, prețuri de mafioți.

Una peste alta, a fost bine, a mâncat și ieftin și bun dar și scump și bun.

Aștept cu nerăbdare poveștile tale despre Budapesta, eu le-am încheiat, nu le am cu descrieri de sinagogi, catedrale, statui, muzee. Le vânez, le vizitez, mă minunez și cam atât. Când nu mă pricep prefer să vă citesc pe voi, îmi face plăcere.

Mulțumesc de vizită, vă doresc un 2018 reușit din toate punctele de vedere!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[07.01.18 19:13:44]
»

@Mihai18: Nu am întors busola deloc.

Marea e iubita mea, nu voi renunța la ea pentru a îmi cheltui banii în Franța sau în Anglia, țări care nu mă atrag deocamdată.

Budapesta e o destinație de urgență, o vizitasem cu niște zeci de ani în urmă. Soțul meu dorea o ieșire la un târg de Crăciun, Budapesta era la îndemână, el nu o vizitase. Clar că nu m-aș duce vara, nu aș irosi banii pe care i-aș folosi la mare.

Erau, sunt și vor fi patru sărbători, pentru noi, la început de iarnă. În fiecare an mergem undeva, nu cu bani mulți. Dacă tot sunt la modă târgurile de Crăciun, am zis să îmbinăm utilul cu plăcutul.

Dacă ai răbdare să cauți, poate vei observa că la fiecare început de decembrie noi am fost undeva, de fiecare dată în alt loc. Doar pentru trei nopți, ne plimbăm un pic, ne relaxăm.

Trei nopți la Paris sau la Londra costă cât un sejur la mare, cu toate cheltuielile zic. Ori... merită banii ăștia ceva ce nu mă cheamă încă?

Trei nopți la Budapesta au costat mai puțin decât trei nopți la Roma, Viena, Poiana Brașov...

Nu o să mai scriu nimic despre Budapesta, nu mă pricep la descrieri despre obiective turistice. Preferatele mele sunt descrierile despre cazare, nu am șanse să greșesc la ani, picturi, coloane și alte minunății de arhitecturi, nu trebuie să mă inspir de pe net, nu voi avea teamă că cineva bazat mă va contrazice.

Îți mulțumesc pentru vizită, cuvinte și aprecieri, mulțumesc pentru amabilitate.

La mulți ani, să ai un 2018 frumos și luminos!

crismis
[07.01.18 20:14:25]
»

@krisstinna: Despre Budapesta nici eu nu voi scrie ce s-a mai scris, n-are rost. Mi-am propus ca de acum să dezvolt subiecte (cvasi) virgine pe AFA. Voi scrie despre cazări, mâncătorii care merită, dar și despre locuri deosebite, mai puțin cunoscute sau care mi-au produs o emoție deosebită și mă aștept să impresioneze și pe alții.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[07.01.18 20:20:40]
»

@crismis: Corect, îmi vine să te pup, știam eu de ce te plac Nu degeaba ești zâna mea

Exact așa am procedat și eu.

crismis
[07.01.18 21:23:01]
»

@krisstinna:

Zoazore
[08.01.18 22:20:08]
»

@krisstinna: Și-ai mâncat TU singurică tot-tot? Toată porrția aia? Eroino!

Frumos pe la Lucia asta și fain tare că te lasă să fumezi pe terasă!

E-așa de amuzant scris, ca la ”uțupi” m-a bușit râsul! Nu știam termenul! Ștefan zice că-i identic cu ”îngurguțat”

Să vă fie de bine!

elviramvio
[08.01.18 22:28:12]
»

@crismis:

Constat că 2018 vine cu lucruri noi de la cei vechi! Și eu încă mai cujet dacă să-mi fac bilanțul și să anunț pe aici că voi scrie dar mai ales voi vota altfel decât până acum (se pare că cineva chiar m-a făcut să fiu cea reală înainte de anunț)

elviramvio
[08.01.18 22:33:39]
»

@krisstinna:

Tu scrii cu adevărat pentru informarea reală despre hotel și mâncătorie cum zice Crismis, exact ceea ce așteptăm unii dintre noi și ce avem nevoie să știm că de, un minim de confort trebuie iar costurile sunt și ele importante. Dar scrii frumos și altfel, încă n-am uitat articolul tău despre plăcerea de a călători fără pretenții alături de ce dragi.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[08.01.18 23:06:35]
»

@Zoazore: Nu, nu am reușit să termin portia de mâncare

Vinul, da, l-am dovedit.

Foarte important mi s-a părut faptul că exista terasa cu încălzitoare, ca la Viena de exemplu. Altfel nu poposeam acolo, existau locuri mai ieftine decât Lucia, dar fumătorii erau pedepsiți, nu beneficiau de puțină caldurică.

Ne-am tot învârtit, iubita mea îmi telefona și îmi spunea mereu:caută terase, trebuie să existe, e Budapesta, nu e sat.

Și am găsit pe vestita Vaci, a meritat căutarea.

Pentru fumatori, mai ales pentru ei, am povestit cum m-am priceput. E drept ca am și “floricele” in articol, nu m-am abținut.

Dar e scurt, așa cum vrei tu

Mulțumesc

krisstinnaAUTOR REVIEW
[08.01.18 23:18:18]
»

@elviramvio: Azi chiar m-am gândit la tine...

Mulțumesc de vizită și pentru cuvintele deosebite.

Ai dreptate, și eu gândesc așa: utilitate, relaxare, amuzament, ponturi, toate acestea reprezintă esența unui articol.

Dar vezi tu, poate ce e important pentru alții, nu e pentru mine și invers.

Important e sa scriem așa cum simțim noi că putem deveni utili. Fiecare poate alege, e o paletă largă aici, pe AFA.

Că dorim să ne perfecționăm, să alegem subiecte inedite, palpitante sau comice, nu poate decât să ne bucure. Nu asta vrem toți? Ceva nou, in fiecare vacanță?

Trebuie să “vorbim o cafea”, anul ăsta mă bazez pe răspunsurile tale, sunt intr-o dilemă... de traseu

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[08.01.18 23:27:18]
»

@krisstinna:

Cu mare drag, cu atât mai mult că trebuia să ne vedem. Azi am venit de la petrecerea Ionilor din provincie, te sun poate chiar mâine dacă scap devreme de la o problemă cu o tutelă și stabilim unde, când și cum.

adrianbogdan
[09.01.18 11:22:27]
»

Buna!

Nu a fost chiar rau pe Vaci, o strada frumoasa cu restaurante si magazine mai fitoase.

Mesaj pentru Domnul C, ca sa aibe o traducere pe limba lui a forintului, da... stiu ca e tarziu dar este bine de stiut.

Anul trecut in luna ianuarie transportatori imparteau forintii la 67 si asa afla o valoare in lei zic ei cat mai aproape de valoarea comerciala a tranzactiei.

Anul acesta in luna ianuarie forintii (forintul) l-am impartit la 70 dar dupa transportatori aerieni ar fi mai corect sa imparti la 73 pentru a afla o valoare cat mai aproape de leu pentru ca exista un indice mic de inflatie si in Ungaria.

PS :am si eu poze cu capace de canal din Budapesta.

Sa ne revedevem cu bine!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[09.01.18 13:43:43]
»

@adrianbogdan: Când am fost noi, trebuia să împart la 68

M-am descurcat, nu a fost foarte greu.

Când mă obișnuisem cu împărțirea, se terminase vacanța

Una peste alta, a fost frumos, am văzut și revăzut multe lucruri și locuri deosebite.

M-ai ajutat și tu cu sfaturi, m-a ajutat și Bogdan cu indicații prețioase despre tutungerii, sunt bună de cinste

Dar până atunci, vă doresc vacanță frumoasă!

Pupici!

adrianbogdan
[09.01.18 14:44:27]
»

@krisstinna: Salut!

Vacanta s-a terminat, hihihi!

Cinstea nu imi displace... asteptam... pup!

mishu
[14.01.18 22:55:33]
»

@krisstinna upa lupte seculare am aparut si eu pe aici si mi-am adus aminte de clipele placute petrecute in Budapesta.

Cat despre luat masa, poate o sa ma consideri lipsita de inspiratie, insa pentru noi a fost cel mai potrivit lucru, varietate la pret decent. Noi am mancat la un restaurant Trofea despre care am scris aici pe site, sunt trei astfel de restaurante in Budapesta, noi mancam la cel din Kiraly ut, am cautat sa vad daca mai exista si da, iar aici http://kiraly. trofeagrill. eu/en/offer poate fi vazuta oferta lor, pranzul intre 12.00-17.00, puteai sta 2 ore maxim si puteai sa mananci si sa bei ce vrei (mai putin tarii sau bere fara alcool), in rest, bere, vin, sampanie, sucuri cat doreai. Mancarea foarte variata, un dumicat daca luai din fiecare fel si nu le puteai termina pe toate.

In 2014 cand am fost noi costa 4000 forinte de persoana, acum costa 4400 si cred ca merita in continuare.

Dar asta nu ma face sa nu inghit in sec la pozele postate de tine de fapt la continut) si sa-mi doresc sa mai vad Budapesta, mai ales iarna si sa prind si targul de Craciun.

Felicitari, votat cu mare drag.

PS- Iar poze cu capace am facut si eu cand mi s-au parut interesante

krisstinnaAUTOR REVIEW
[15.01.18 05:14:49]
»

@mishu: Bună dimi și mulțumesc de vizită!

Aveam un restaurant Trofea lângă hotel, era in drumul nostru spre târgul de Crăciun, dar nu vrei să știi ce era acolo. Om lângă om, coadă la intrare, am crezut că nu văd bine, nu înțelegeam ce se întâmplă. Apoi am văzut numele restaurantului și mi-am amintit că citisem despre el.

Mai erau unele la fel, chinezești, mâncai și beai cât puteai timp de două ore. Nu a vrut domnul C să audă de ele

Eu aș fi mers din pură curiozitate, oricum nu mâncam și beam mult. Cred că era ca la turci, la uai. Noi nici acolo nu mâncam decât foarte puțin, 200 Gr de cărnița și o salată, iar de băut nu beam decât apă

Budapesta e frumoasă tot timpul iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

O zi frumoasă și o săptămâna reușită îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, crismis, elviramvio, Mihai18, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Budapesta? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.51806616783142 sec
    ecranul dvs: 1 x 1