ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2024
Cuplu
PREȚ 59 + 57
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Unde am mâncat în Bruxelles

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru sejurul din Bruxelles, vezi impresii, nu a trebuit să mă documentez despre restaurante având recomandările unui cunoscător, băiatul nostru amator și de excursii culinare, rămânând să aleg la fața locului, funcție de dispoziție și de zona în care ne aflam. Ambele restaurante la care am servit cina erau aproape de cazarea noastră, circa 500 metri și la aceeași distanță de Grande Place.

Amadeo Brussels 

A fost primul local la care am mers, un restaurant specializat în fripturi, cunoscut în Bruxelles și, nu numai, pentru Spare ribs à volonté și Café irlandais. Mai are ceva specific, Vinul care se vinde la centimetru. Pe Tripadvisor are peste 2.700 de recenzii fiind apreciat cu 4 din 5 puncte și clasificat pe locul 3 din cele 22 de Grătare și pe locul 158 din peste 2.000 de restaurante din Bruxelles. Oferă preparate la grătar, mâncare belgiană, europeană și americană la prânz, cină și noaptea târziu, de luni până joi între orele 18:30 – 23, vineri, sâmbătă și duminică de la 18 la 23:30. Asemenea  restaurante sunt și în Ghent, Bruges sau Antwerp.

Are site, amadeus-resto.be/en/amadeus-brussel, unde se găsesc mai multe detalii printre care Adresa, Rue St. Catherine 26, Telefonul, +32 495 16 77 53 și se fac rezervări, cum am făcut și eu.  

Aveam rezervare pentru ora 19 dar venind de la cazarea nostră din Rue de Laeken 40 aflată la circa 500 de metri de restaurant am ajuns mai devreme, la 18:30, ora deschiderii. Era destul de liber așa că am pozat prin exterior, mi-a plăcut firma pe care scria „THE PLACE FOR RIBS, Amadeo, SPARE RIBS À VOLONTÉ” , și prin interiorul – bibliotecă ce are pereții acoperiți de rafturi pline cu cărți vechi, printre ele desene orientale și tablouri, împodobit cu o mulțime de lămpi și lampioane, cu măști, statui și alte decoruri, predominând culoarea roșie. Toate împreună cu muzica în surdină creează o atmosferă plăcută, liniștită, relaxantă.  

Cele mai multe dintre mesele mici și apropiate, așezate ca într-o sală de lectură, cu 2,4 sau 6 locuri, fiind libere am fost conduși la o masă de două persoane. Am luat loc și am primit două Meniuri, printate.

Foarte repede am primit două farfurii cu Coaste, nu comandasem dar au fost binevenite. Am comandat atunci și două beri, Duvel și Delirium Tremens, care au sosit tot foarte repede. Odată cu ele au venit și scuzele tânărului care ne servea, încurcase masa și adusese comanda dată de altcineva. A propus să ni le schimbe dar nu era necesar, deja sala se cam umpluse. Cred că este singura dată când am luat și eu și soțul meu același fel de mâncare, pentru coaste venisem la Amadeo, recomandarea băiatului meu.  

„Coastele” au fost însoțite de un cartof copt în coajă, sos curry și salată de varză roșie. Toate au fost bune, chiar foarte bune. Au urmat „Coaste la dorință” personalul restaurantului mergea prin sală cu platouri cu coaste și cartofi oferind tuturor, servind pe cei ce mai doreau, de aici conceptul „à volonté (la dorință)”, mai exact „mănânci cât vrei, cât poți” . Am mai luat și eu niște coaste, soțul a dorit și un cartof, eu nu am putut mânca totul, dar tânărul care servea tot ne mai oferea. Coastele au fost bine făcute, gustoase și savuroase, se topeau în gură, iar aroma le făcea și mai atrăgătoare. Au fost cele mai bune coaste mâncate de mine!  

Berea a fost specific belgiană, „Duvel” , o bere alcoolizată, 8,5%, cu gust fructat și aroma florală iar „Delirium Tremens” , tot bere strog, 8,5% alcool, o bere triplă cu spumă fină. Mi-au plăcut amândouă, mi-a plăcut berea, servirea ei, pahare personalizate pentru fiecare tip de bere.

Am terminat de mâncat și am început studiul Meniurilor, ușor fiind în franceză, dificil neavând nici detalii, nici poze, nu ne-a deranjat, Coastele fiind opțiunea noastră încă din țară.  

Oferta, nu foarte bogată, cuprinde Antreuri, supe, salate, creveți, Feluri principale, Coaste la dorință, Mix grill, Frigărui de curcan, Creveți fripți, Deserturi.  

Ca băuturi servesc Băuturi nealcoolice din gamele Coca Cola și Loóza, răcoritor belgian, apă plată și gazoasă, Bere belgiană, blondă sau brună, normală sau strong, dublă sau triplă, simplă sau fructată, la halbă sau sticlă, cu sau fără alcool. Au și Vinuri albe, roșii sau roze, la sticlă, pahar sau la centimetru, adică te servești din sticla pusă pe masă, iar la final se măsoară nivelul de lichid rămas în sticlă și se plătește cantitatea consumată. Oferă, ca Digestive, diverse coniacuri și alte tării și pentru amatori Băuturi calde, ceai, cafea, Café irlandais fiind cap de afiș.

Am cerut Nota de plată, 59 euro, un cost bun pentru Bruxelles și cele ce ne oferise Amadeo, pe care am achitat-o cu cardul Revolut la ghișeul de la bar. Serviciile le-am achitat cash tânărului amabil, politicos și atent care ne-a servit, ne-am mulțumit reciproc, în franceză, el adăugând și un Mulțumesc!! .  

Fin de Siècle 

Alt restaurant la care am mers a fost tot cunoscut mie. Trecând prin fața lui cu o seară în urmă și văzând o mulțime de tineri ce așteptau să iasă cineva din local ca să poată intra, mi-am adus aminte de Osteria dell’Orsa, tavernă din Bologna, la care am așteptat puțin, vezi impresii. Nefăcându-se rezervări mi-am propus să vin a doua zi, ceva mai devreme.  

Pe Tripadvisor are peste 5.600 de recenzii fiind apreciat cu 4,5 din 5 puncte și este clasificat pe locul 32 din cele peste 2.000 de restaurante din Bruxelles. Oferă mâncare belgiană și europeană, cină și noaptea târziu, în fiecare zi între orele 12 și 24.  

Are site, findesiecle.be, unde se găsesc mai multe detalii printre care Adresa, Rue des Chartreux 9, Telefonul, +32 493 37 80 62 și E-mailul info@findesiecle. be .

Fiind în zonă, puțin după ora 16 eram la restaurantul pe jumătate ocupat. Am fost conduși la o masă și ni s-au dat două Meniuri printate în engleză, fără detalii, fără poze și fără mâncare, numai pentru băuturi.  

Rămași singuri am început să ne uităm pe ele. Servesc Băuturi nealcoolice apă plată și gazoasă, citronadă, oranjadă, Sucuri de mere, pere, căpșuni, Bere belgiană, blondă sau brună, normală sau strong, dublă sau triplă, simplă sau fructată, la halbă sau sticlă, cu sau fără alcool și lângă bere o Gustare. Au și Vinuri albe, roșii sau roze, la sticlă, jumătate sau sfert de sticlă, la pahar, iar ca Aperitive servesc printre altele  Porto, Martini, Campari. Prepară și o gamă largă de Băuturi calde, ceai, cafea, nelipsind Café irlandais. Am optat pentru bere, Framboise și Kriek.

Pentru Mâncăruri a fost ceva mai dificil, erau scrise cu cretă pe tablă. Oferta, nu foarte bogată, cuprinde Feluri principale cu carne de porc, vită sau miel, cu carne de iepure sau pui, dintre care nu lipsesc Carbonada și Coaste la dorință, diverse Salate, cu carne, brânză sau vegetale, Paste și Deserturi, Mousse, Tiramisu. „Sfârșitul Secolului” prepară și „Mâncare vegană, vegetariană” . Am venit aici pentru specificul mâncărurilor, gătitul cu bere.

 Auzindu-ne vorbind românește, o tânără din personalul restaurantului a venit la noi. Avea origini românești și vorbea bine limba noastră. Tot personalul vorbește franceza, engleza și flamanda. Ne-a explicat cu detalii și m-am decis pentru „Jambonneau sauce moutarde (Ciolan de porc cu sos de muștar)” și „Carbonades à la bière (Carbonata de bere)” .  

A sosit mai întâi Berea, „Framboise Lindemans (Lindemans cu Zmeură)” o bere slab alcoolizată, 2,5%, puternic aromată și Bere „Kriek Boon” , o bere puțin dulce, cu aromă de vișine și migdale, cu 4% alcool. Și aici paharele erau personalizate.

A sosit și mâncarea, Carbonada, tradiționala tocana belgiană cu carne de vită fiartă în bere neagră, însoțită de piure de cartofi și un sos dulce-acrișor din bere neagră, cu frunze de dafin și puțin piper negru măcinat, cu boia și puțin chili, cu un strop de oregano și normal făină de muștar, a fost bună, carnea fragedă, sosul aromat. Bun a fost și Ciolanul ușor caramelizat, însoțit de un cartof copt în coajă, salată de crudități și sosul de muștar. Gustos, aromat, topindu-se în gură semăna puțin cu Coastele de la Amadeo.

Mâncarea a fost bună și suficientă, dar având poftă de ceva dulce am fost ajutată să termin ciolanul, iar tânăra noastră anfitrioană ne-a recomandat „Mousse de Susan” la două lingurițe care a meritat.

A sosit și Nota de plată, 57 euro pe care am achitat-o cash la ghișeul de la bar. Singurul inconvenient este că nu se poate plăti cu cardul. Serviciile le-am achitat separat tot cash tinerei care ne-a servit, amabilă, politicoasă și atentă ca și colegul ei care ne întâmpinase.  

Cele două restaurante la care am fost sunt restaurante cu specific propriu, oferă produse tradiționale belgiane, bune, gustoase la prețuri atractice și nu trebuie ocolite de cei ce ajung în Bruxelles. Am mâncat bine și la un preț decent pentru zona centrală. Mergeți acolo și nu veți regreta!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 25.04.24 15:42:38
Validat / Publicat: 25.04.24 16:42:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.

VIZUALIZĂRI: 1796 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Bruxelles, Restaurantul Amadeo, „Coaste la dorință” cu cartof copt în coajă, sos curry și salată de varză roșie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42900 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[25.04.24 17:32:38]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[25.04.24 17:46:38]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

doinafil
[25.04.24 23:31:38]
»

În primul rând spun: să vă fie de bine!

Interiorul primului - „Amadeo Brussels” decorat cu acea „bibliotecă” este inedit, pentru mine, și nu-mi displace , însă... culoarea roșie ce predomină tot interiorul, nu este pe gustul meu, mi se pare prea „puternică” și inadecvată unui restaurant, părerea mea!

Mâncarea arată foaaarte bine, la ambele restaurante! Coastele alea m-au făcut să salivez, dar și ciolanul caramelizat!

Mai are ceva specific, Vinul care se vinde la centimetru

Am crezut că nu citesc bine Abia după ce ai explicat ce înseamnă asta m-am dumerit!

La cel de-al doilea mi-a plăcut mult intrarea, cu ferestre mari și tâmplărie din lemn! Acesta - la interior - chiar dacă nu are multe decoruri, este mai „potolit” la culoare, mai liniștit!

Felicitări și... ca de obicei, mulți

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[26.04.24 07:46:18]
»

@doinafil: Ai dreptate cu acel decor roșu, mi s-a părut cu influențe asiatice, chinezești, cam prea tare... Mâncarea a fost bună, nu mă așteptam la așa coaste, bine gătite și aromate.

Având cazare cu zonă de bucătăreală am mai completat în celelalte zile câte ceva în cameră. La multe stații de metrou dar și în gări, Bruxelles are patru, erau magazine Carrefour, unele și cu mâncare.

Mulțumesc frumos Doina pentru vizită și ecou! Cu drag îți trimit și eu !

elenaadinaPHONE
[26.04.24 12:00:09]
»

Primul restaurant, stil bibliotecă, cu totul inedit și surprinzător!

Chiar mă gândeam cum m-aș simți dacă aș mânca intr-o sală de bibliotecă atât de mare, pe care nu o pot compara decât cu cea de la o universitate!

Dacă ar fi, unde am învățat eu, m-aș simți extrem de ciudat, dacă ar fi în camera de acasă, unde am biblioteca, foarte confortabil!

Mâncarea arată apetisant în ambele restaurante!

Felicitări și să vă fie de bine!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[26.04.24 16:33:55]
»

@elenaadina: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

ANILUPHONE
[27.04.24 20:17:31]
»

@mprofeanu: Savuroase preparatele și inedite localurile astea belgiene în buricul Europei!

La Amedeo am înțeles că ați mâncat coaste, primite imediat dar și la "dorință"... mai ales că știați de ele și după aceea ați studiat meniul... Lumina roșie pare în contrast cu atmosfera de bibliotecă... discutabil!

Să vă fie de bine și să mai repetați asemenea experiențe culinare... sănătate să fie!

mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[28.04.24 09:17:38]
»

@ANILU: Așa este, culoarea roșie era în contrast cu atmosfera dată de bibliotecă, nu știu cum sunt decorate celelalte localuri din celelalte orașe. Am mâncat bine acolo la un preț rezonabil.

Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, doinafil, elenaadina
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brussel?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057809114456177 sec
    ecranul dvs: 1 x 1