GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa un review atat de complet ca si cel al lui ionescunic mi se pare aproape inutil sa mai scriu ceva pe acest subiect si cred ca orice as scrienu s-ar ridicala inaltimea review-ului lui nic...
As face doar cateva mici completari care ma gandesc ar putea fi de folos.
Intr-adevar cea mai mare "concentratie" de taverne se afla pe strada Pirin. Asta insa am descoperit abia a 3-a zi a sejurului :) In primele doua seri am mancat la o taverna situata relativ aproape de hotelul nostru Ivan Rilsky. Taverna se numeste Angels si am constatat ca ospatarita care ne-a servit era basarabeanca deci ne-am inteles cat se poate de bine in romaneste. O masa de 2 persoane si "jumatate" (adica pustiul meu de 4 ani a carui consumatie se rezuma de obicei la suc de portocale, paine si apa) ne-a costat in jur de 60 leva. Nici ieftin, nici foarte scump.
In urmatoarele seri am ales taverne de pe strada Pirin si am constatat ca preturile erau mai mici decat la angels si la celelalte taverne oarecum mai izolate.
Oricum in mare as spune ca o masa de 2 persoane (cu bautura insemnand vin fier, apa, bere, sucuri) costa undeva intre 40-60 leva.
Mai toate tavernele sunt decorate in stil rustic, destul de asemanator cu restaurantele noastre cu specific romanesc insa spre deosebire de ale noastre, la ei mai toate au muzica life. In afara de muzica lor populara se canta si multa muzica greceasca datorita numarului mare de turisti greci si apropierii de granita cu Grecia.
Felurile de mancare specifice se bazeaza pe carne si legume (ardei, multa ceapa si usturoi). Mai toate tavernele pregatesc gratare apetisante, pe loc si in cantitati care satura lejer un halterofil...
Si mi-am amintit cum in urma cu 2 luni, la Cheia, noi am cautat jumatate de ora un restaurant unde sa mancam si cand l-am gasit am asteptat o ora sa primim de la un chelner acru o ciorba aproape rece si niste cartofi prajiti congelati tepeni...
Mi-a placut in mod deosebit cum pregateau vinul fiert: o spirtiera, un ibric metalic in care puneau miere si gem de fructe si apoi vinul. Are o aroma deosebita datorita gemului de fructe cred...
Pentru un buget redus exista varianta chiosculetelor care vand hot dog, pizza, hamburgeri, etc...
Ce m-a frapat in Bansko a fost linia arhitectonica comuna tuturor cladirilor, indiferent ca este vorba de hoteluri de 5,4, 3 stele, pensiuni, magazine sau ansambluri de apartamente. Ma gandeam la statiunile noastre de pe Valea Prahovei unde fiecare a construit dupa cum l-a taiat capul... de multe ori fara nici cel mai mic simt estetic.
Ca peisaj Bansko nu m-a impresionat absolut deloc, nu se compara din punctul meu de vedere cu peisajul din Sinaia de exemplu, dar ce folos cand ei au stiut sa isi valorifice un minim de resurse naturale si noi nu? Nu am vazut nici macar o singura cladire in Bansko care sa aiba arhitectura si farmecul cazinoului din Sinaia de exemplu, in schimb am vazut peste tot foarte multi turisti multumiti de calitatea serviciilor oferite.
Trimis de oanaboteanu in 15.01.11 12:34:35
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (oanaboteanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un lucru pe care cred ca l-am omis, este ca statiunea Bansko are o vechime de 10 ani, aproximativ si se afla la baza muntilor intr-o depresiune.
@oanaboteanu, nu conteaza cate rew-uri s-au scris inainte si cat de complete... conteaza impresia personala, punctul de vedere subiectiv pe care il expune fiecare. Asta e utilitatea site-urilor de impresii (tripadvisor), dincolo de datele concrete cate camere are un hotel si cati km un drum conteaza cum ne-am simtit fiecare si din perspectiva asta ce asteptari pot avea viitorii turisti. Personal apreciez cum relatezi asa ca nu te mai prevala de considerente de genul "eu nu mai am ce sa zic! ", fiindca mereu e ceva de spus despre o destinatie. Pana la urma, pui o piesa intr-un imens puzzle... Daca nu aveam "buba" la picior , din 29 trebuia sa fiu la Bansko , asa , pleaca prietenii fara mine...orice informatie pe care o culeg despre zona e ca o pepita, sa stie oamenii la ce se duc !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 [Restaurant / tavernă Motikata] Restaurantul/taverna Motikata - un loc unde am servit o masa incantatoare in Bansko — scris în 16.07.18 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Restaurant Appetito] Restaurant Appetito — scris în 15.01.18 de roth din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Mehana Vecelo Celo] Vecelo Celo — scris în 14.01.18 de roth din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Mehana Banski Han] Bansko - delicii culinare (1): Banski Han — scris în 13.12.17 de meehi din MEDGIDIA - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Bariakova Tavern / Mehana] Bansko - delicii culinare (2): Bariakova Tavern — scris în 13.12.17 de meehi din MEDGIDIA - RECOMANDĂ
- Nov.2017 [Mehana Valevicata Inn] Taverna Valevicata Inn — scris în 07.01.18 de roth din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jan.2014 [Bariakova Tavern / Mehana] Mehana Bariakova — scris în 27.09.14 de julienpopa din CONSTANTA - RECOMANDĂ