BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am mâncat foarte bine la PuBON Restaurant & Bar în Sakarya
18 mai 2023
Aşa cum am povestit deja, prima oprire din vacanţa turcească de anul trecut a fost la Adapazari/Sakarya, după un drum frumos, dar lung şi obositor. Bonvie 4* a fost hotelul ales pentru oprirea intermediară, un hotel nou, modern, curat şi confortabil, uşor accesibil din autostrada O 7.
Am ajuns la hotel cu puţin înainte de ora 19, obosiţi, înfometaţi şi cam zgribuliţi de frig sau mai degrabă de umezeala care ne intrase în oase după ce ne plouase aproape tot drumul.
După ce ne-am cazat şi ne-am relaxat puţin, am ieşit să căutăm ceva de mâncare şi să facem câteva cumpărături de la un magazin BIM aflat la două clădiri distanţă de hotel. Am identificat o singură lokantă în apropierea hotelului, dar nu m-a atras. Nu-mi place aglomeraţia, însă şi lipsa clienţilor îmi dă de gândit, aşa că am decis să mâncăm la restaurantul hotelului nostru de patru stele.
Adresa: Tekeler Mahallesi Cevreyolu Caddesi No 218 Adapazari / Sakarya, 54100 Sakarya, Turcia
Coordonate GPS: 40.79650 N; 30.39529 E
Website: hotelbonvie.com
Restaurantul este deschis pe tot parcursul zilei oferind în regim a la carte felurite mâncăruri din bucătăria internaţională, toate la preţuri foarte rezonabile. Doar în Edirne am mâncat mai ieftin în această vacanţă.
Meniul, disponibil doar online prin scanarea unui cod QR, nu este prea stufos, ceva în gen pub sau bistro, cu câteva feluri din fiecare categorie. Astfel găseam câteva feluri de aperitive, câteva salate, pizza şi paste, burgeri, miel, vită, pui şi somon la grătar, fructe de mare etc. Exista un singur fel de supă, supa zilei, probabil alta în fiecare zi.
PuBON, restaurantul hotelului Bonvie, dispune de un spaţiu interior generos, în aceeaşi notă modernă ca şi restul spaţiilor comune din hotel. Barul se află în continuarea holului de la recepţie până la ieşirea în curtea interioară.
Accesul în restaurant se face atât dinspre stradă, unde dispune de o terasă înconjurată de un gard viu, dotată cu destule mese şi scaune, protejate de umbrele de soare sau mai degrabă de ploaie în cazul nostru :D, cât şi din hotel. Câteva mese şi scaune sunt amplasate şi în curtea interioară în apropierea piscinei.
Clienţii restaurantului beneficiază de parcare gratuită.
Noi am preferat să mâncăm în interiorul restaurantului. Ne-am ales o masă puţin mai retrasă. Clienţi erau puţini la ora respectivă. Doar câteva mese erau ocupate de un grup de ruşi, foarte veseli şi gălăgioşi, aceştia preferând mesele cu canapele foarte confortabile.
Am studiat meniul pe telefon, am întrebat ospătarul ce supă au în acea zi, ne-am bucurat când am auzit că este de linte şi am comandat imediat două porţii (54 TL). Ca fel principal, am ales câte un şniţel de pui (162 TL).
În scurt timp am primit supele cremă de linte, fierbinţi, cu lămâie alături şi un coş cu patru minibaghete. Eu supă cremă de linte m-am învăţat să mănânc în vacanţele petrecute în Turcia şi după câţiva ani am început să gătim şi noi acasă, ne-a ieşit bine de fiecare dată, dar parcă tot mai bune erau cele turceşti, indiferent de sortiment 😊. Şi aici supa de linte, caldă şi săţioasă, a fost exact ce ne trebuia, pentru că ne-am încălzit şi ne-am potolit şi foamea.
Pentru felul principal am avut de aşteptat mai puţin de zece minute, deoarece abia atunci prăjeau şniţelele. Acestea ne-au fost aduse fierbinţi, având alături o salată de cartofi, în genul salatei orientale, dar mai sărăcă în ingrediente, şi un bulgăraş de unt amestecat cu plante aromatice, care s-a topit imediat ce l-am întins peste şniţelele fierbinţi. Pentru desert nu prea mai era loc şi nici variantele oferite nu m-au inspirat prea mult. Aş fi mâncat o îngheţată turcească, preferata mea, însă nu era momentul potrivit când abia reuşisem să mă încălzesc.
Am cerut nota de plată solicitând să fie trecută consumaţia în contul camerei pe care oricum urma să o plătesc a doua zi dimineaţa înainte de plecare. I-am comunicat doar numărul camerei şi s-a rezolvat. Cina ne-a costat 432 lire turceşti, cam 95 de lei la cursul din mai 2023, foarte OK în opinia mea. Pâinea şi apa au fost din partea casei. Mulţumită de servirea rapidă şi de mâncarea gustoasă, i-am lăsat ospătarului 2 USD cash şi doar am semnat nota de plată.
În condiţiile date, PuBON Restaurant & Bar a fost cea mai bună alegere pentru noi, scutindu-ne de un drum prin ploaie până în centrul oraşului, unde, sigur am fi găsit mai multe opţiuni de a lua cina.
Chiar dacă pentru prima masă luată în Turcia noi am fi preferat ceva mai tradiţional, fiindu-ne tare dor de mâncarea turcească după o pauză de aproape doi ani, am mâncat foarte bine şi la PuBON, restaurantul hotelului Bonvie, servirea a fost rapidă, fără reproş, ambientul foarte plăcut, iar preţurile absolut rezonabile, deci RECOMAND!
Trimis de nicole33 in 21.10.24 00:22:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Adapazari?, ADAPAZARI" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)