GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Grecii gatesc cel mai bine pentru ei
In a doua saptamana din septembrie 2015 am fost in vacanta pe aceasta insula. Am avut cazare in Kalamaki, deci evident ca aici am luat masa de cele mai multe ori.
Nu tin minte chiar toate locurile unde am mancat, dar am sa scriu despre cele care imi amintesc, ca nu degeaba le-am tinut minte. Zic din start ca nu am poze la mancare, ca niciodata nu m-am simtit bine sa-mi fotografiez mancarea. Si ma refer si la serviciile oferite, nu doar la gustul mancarii.
Tazi's - Kalamaki
Aceasta e o locatie aproape de cazarea noastra. Era un fel de fast-food. Aici am mancat cel mai des din motivele deja mentionate. Si cam mereu gyros. Noua ne place mult. Am mancat si pita club, un fel de gyros la pita, ca un sandvis din patru straturi de pita si pe langa cele specifice gyrosului, mai are si cascaval. Parca 6-7 euro era, dar era prea mare pentru o persoana.
Faros - cap Skinari
Aici eu zic ca ne-am luat teapa. Am citit despre acest restaurant aici pe am fost acolo si am zis ca fie ce-o fi, mergem si noi acolo. Si am mers in ziua cand am facut turul insulei. Nu spun ca era rea mancarea sau ca s-au comportat urat. Din contra, era un peisaj extraordinar. In departare se vedea Kefalonia. Era chiar langa o parcare, cu terasa mare, aerisita. Primul lucru pe care ni l-a spus ospatarul e ca au peste proaspat si noi am fost incantati. Ne-a invitat chiar sa ni-l alegem. A fost sotul meu si a ales si mi-a spus ca e la suta de grame, ca i l-a cantarit. Am inteles ca trebuie sa fiu atenta ce aleg eu si pana la urma eu nu am mai luat nimic. Si doar portia lui de peste a fost 20 euro. Mult. Noi cu banii astia am mancat peste tot amandoi cu mofturi. Un cuplu de la aceeasi cazare cu noi au spus ca au patit si ei ceva asemanator in Lefkada anul anterior, numai ca pe ei i-a costat mai mult, ca nu sesizasera faza cu suta de grame si depasise numai la unul din ei portia 30 euro. Sinam inteles ca e o practica in Grecia si am cascat bine ochii de fiecare data. A doua faza e ca ne-au adus unt la pachetele mici si tot cu gandul sa nu le platim de aiurea, nu ne-am atins de ele. Dar la total tot le-am regasit. Aiurea. Nu am cerut, ni le-a bagat pe gat, dar efectiv nu am atins nici painea, nici untul, dar le-am platit. Si aceasta practica am mai intalnit-o pe amfostacolo in alte parti ale Greciei. Eu stiam ca primesti gratis cate ceva, si cand colo platesti si pentru ce nu consumi.
taverna fara nume in Zante
La aceasta locatie m-am referit in titlu review-ului. Taverna are nume, dar nu l-am tinut minte. Era pe strada care coboara de la autogara spre faleza. Noi am vazut locatia de cum am ajuns in oras. Avea mese scoase afara ca si cum ar fi fost in strada. Practic noi am trecut printre mese cand am vazut locatia. Si erau toate mesele ocupate si toti aveau in farfurii o mancare de fasole. Toti greci de varsta a doua. Noi am nimerit in ora siestei. Si am strabatut noi orasul, am ajuns sus la castelul venetian, ne-am plimbat printre strazi in panta si inguste si evident ca ne-a luat foamea. Ne-am indreptat repejor spre locatia ochita si ne-am asezat frumusel la masa. Nu ne interesau preturile. Ne interesau farfuriile pline pe care le vazusem. Vine ospatarul si incepe sa ne explice ca ei in fieecare zi gatesc numai vreo 3-4 feluri de mancare, care se cam epuizasera. Mai aveau doar o portie de fasole si paste parca. Ne-am bucurat de fasole si am mai luat eu o salata greceasca. Chiar nu voiam carnuri ca tot prostii mancaseram zilele anterioare. Dar ideea principala este ca a fost cea mai buna masa pe care am luat-o! Am simtit gustul la fiecare ingredient din salata. A fost un bol mare, un castron mai mare decat pe care il folosim acasa la ciorba. Zic asa ca sa ma intelegeti. Si intr-un recipient de tabla cu gatul lung mi-au mai adus ulei de masline. Cel mai bun gustat de mine vreodata. Mancarea proaspata. Ospatarul amabil. Comunicativ. Intelegea engleza bine. Si totalul cu tot cu o bere undeva la 16-17 euro, amandoua portiile. Si acum ma gandesc cu jind la salata aceea gustoasa. Lor li se terminase mancarea pentrunca faceau pentru grecii care isi faceau pauza de pranz. Noi am nimerit chiar pe la sfarsitul amiezii, cand mesele se golisera deja. Va spun ca am simtit intr-adevar gustul bucatariei grecesti. Ce mancam noi ca turisti in general la taverne sunt preparate traditionale ale lor, dar gandite cu portii cat mai mari cu cartofi si alea alea ca sa isi justifice preturile si sa incante turistul mancacios. De aici inainte mi-am propus sa caut mereu localurile unde manaca grecii, ca pe ei nu-i pacaleste patronul cu fast-food-uri sau farfurii incarcate.
Merlis -Kalamaki
Aceasta locatie avea si cazare, pe partea stanga cum mergi spre laganas, cam in capatul statiunii. Aici am mers pe recomandarea altora care mai mancasera aici din grupul nostru de romani. Tare se mai laudau ca au mancat mult si ieftin. Noi am mers cu gandul sa mancam paputaki sau asa ceva - vinetele umplute specific grecesti. Dar pana am ajuns acolo am uitat cum se cheama si cu chelnerii nu am reusit sa ne intelegem. Am luat o musaca si inca ceva, nu mai stiu ce. A fost bun, proaspat, gustos. Tot undeva la 20 euro a fost masa in doi. Aici am avut intr-adevar bonus un antreu format din cate o lingurita de tzatiki (nu stiu cum se scrie), de salata de vinete si salata de icre. Frumos. Asa da. Asta mi s-a parut o taverna greceasca, asa cum mai citeam eu pe aici. O mentiune totusi ca noi nu ne-am bucurat de mancatul ala de sa te doara burta, cum povesteau ceilalti, pentru ca nu am ales meniul zilei. Asta ar fi recomandarea pt a avea portii mai mari/multe cam la aceeasi bani...
Complex Sofias - Kalamaki
Aceasta e locatia de cazare. Aici luam micul dejun in fiecare zi. Dar nu de asta am mentionat-o aici. Aveau piscina si bar deschis oricui. Noi am luat in doua seri cocktail-uri. Era un meniu intreg cu peste 50 de variante. Mie mi-a fost tare greu sa ma hotarasc. Nu aveau procent mare de alcool, dar erau tare colorate si aromate. Un pahar mare de 250ml era 3 euro. Un pret bun parerea mea. Acum nu pot sa zic de calitate, ca nu ma pricep deloc. Dar noi ce am incercat ne-a placut si ne-a incantat si faptul ca eram la cativa pasi de camera...
Trimis de fra in 29.12.15 14:52:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Simpatica relatare, atragatoare poze, s/au m/a prins pe mine pe nemancate. Si eu sunt un mare amator de feluri grecesti traditionale, pe care le comand cu bucurie in fiecare vacanta petrecuta acolo.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 [Family Tavern [Agios Nikolaos]] Rapid, gustos, ieftin — scris în 18.12.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Prin tavernele din Zakynthos — scris în 04.01.22 de Artiglio din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Agistri sau Aγκιστρο - Anafonitria, o taverna intr-un loc de vis! — scris în 29.09.15 de Alinushka din R.MOLDOVA - CHIşINăU - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Taverne Zankynthos — scris în 20.07.14 de Gabise din ORADEA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 7 zile in Zakynthos - 5 taverne :-) — scris în 23.07.13 de ptoh din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Restaurante recomandate [de mine, malinici] — scris în 08.10.12 de malinici din BUCURESTI - RECOMANDĂ