ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.07.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Focsani
ÎNSCRIS: 04.07.14
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 10-14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 6 MIN

Superb

TIPĂREȘTE

O sa incerc sa descriu cat mai amanuntit acest sejur pentru ai ajuta si pe cei ce vor sa viziteze aceasta locatie. Am plecat din Focsani catre Hotel Turunc cu oprire o noapte la hotel Cetinkaya din Kucukkuyu (o cazare super - 85 E cu masa seara si dimineata). Fac precizarea ca pretul sejurului si a cazarilor intermediare sunt calculate pentru 3 adulti si un copil (baiatul nostru avand 14 ani intra deja la adulti).

Romania e greu de parcurs la fel si Bulgaria. Foarte aglomerat in week-end in vami (si la bulgari si la turci). La intrare in Bulgaria pe partea dreapta sunt niste tonete la care puteti schimba euro in leva si puteti plati si rovigneta. Nu au rovigneta decat pe 7 zile deci am fost nevioti sa luam doua si pentru intoarcere. Am platit in lei (60 lei pentru ambele rovignete).

In vama turca sunt ceva schimbari fata de 2011 cand am fost ultima oara in Turcia. Sunt mai multe filtre, unul pentru pasapoarte, unul pentru masina si unul pentru bagaje. Dupa ce il faceti pe cel pentru masina ramaneti pe loc pentru a vi se face controlul la bagaje. Noi nu am stiut si am plecat catre urmatoarea iesire si dupa o coada imensa am fost intorsi si a trebuit sa stam din nou la coada.

La controlul la bagaje vi se da o hartiuta cu un cod de bare pe care o prezentati la urmatorul ghiseu ca sa puteti intra in Turcia. La intrare puteti achizitiona acel HGS pentru a putea circula pe autostrada. Il puteti cumpara de la un ghiseu din duty free. Cel de acolo nu prea stia engleza dar i-am spus ca mergem la Marmaris si ne-a costat 15 E. Ne-am dus si ne-am si intors cu acest talon care si lipeste in geam sub oglinda pentru a putea fi citit la punctul de trecere de pe autostrada.

Drumul prim Turcia este o placere la ce strazi au. Strazile lor sunt cum aste A1 la noi. De autostrada lor nici nu avem cuvinte. Am vazut aici o postare a cuiva care spunea ca drumurile lor sunt mai proaste ca a noastre. Nu a fost sigur in Turcia. Noi am circulat aproape 800 de km si cu exceptia unor zone unde se lucra si trebuia sa mergi pe o singura banda in rest am mers super. Cand vedeai cat muncesc la strazi nici nu te puteai supara pe ei. In vama romaneasca si toata Bulgaria am zis ca ne rupem masina in doua.

Fac precizarea ca am fost pentru a 4 oara in Turcia (Belek, Kusadasi. Didim si acum Marmaris). Deci am fost si spre Antalya si la fel sunt drumurile foarte bune. Am trecut cu feribotul la Canakkale si am continuat spre Kuccukkuyu unde am innoptat. Taxa de feribot este 29 de lire turcesti si ar fi bine sa aveti lire altfel va costa 13 euro. Deci va calculeaza la un curs de 2,45-2,50. La casele de schimb cursul era intre 2.75 si 2,90.

Motorina in Bulgaria era 2,58-2,61 leva si va trebui sa aveti pentru ca ei nu lucreaza cu euro. La turci era mult mai scumpa dar trebuie sa alimentezi si acolo ca nu ai de ales. Era intre 4,25 (foarte rar gaseai in acesta varianta) si 4,50 lire turcesti. Noi am platit si in lire si in euro (cursul de schimb cel mai mic la combustibil a fost 2,75).

A doua zi am mers catre Marmaris, o statiune foarte frumoasa apoi spre Turunc. Drumul pana la hotel e destul de greu in sensul ca traversezi muntii si sunt numai serpentine. Dar cand cobori in acel golf unde este amplasat hotelul este ceva de vis, Este cea mai spectaculoasa si frumoasa locatie in care am fost pana acum in Turcia (combinatia mare - munte este superba).

La intrare in complex este un punct de control unde arati voucher-ul ca sa poti intra. Esti indrumat catre receptie unde se faca cazarea. Bagajele iti sunt duse in camera si masina parcata de catre personalul hotelului. Apoi iti ridici cheia masinii de la receptie Cu o mica atentie in pasaport ni s-a dat o family room superba cu vedere la mare si piscine. Era formata din doua camere si o baie. Camera 1 - pat atrimonial, seif gratuit, dulap, AC, frigider care se incarca zilnic cu apa si tot ce este necesar pentru prepararea unui ceai sau a unui ness, un geam mic prin care se vedeau piscinele si unul imens aproape cat peretele prin care se vedea tot golful cu vasele acostate la tarm. Camera 2 - un pat dublu si unul single, AC. dulap si un balcon.

Complexul avea 5 corpuri: A, B, C, D si E. Primele trei erau cel mai bine plasate, in jurul piscinelor, langa mare si sala de mese (noi am stat la B). Celelelte doua un pic mai sus. Internet era doar la lobby. Curatenia se facea zilnic (aveai sampon, sapun, lotiune de corp etc). Prosoapele pentru plaja se luau pe baza unor carduri. Pentru fiecare card se constituia un depozit de 10 E (la noi au fost 40 E fiind 4 persoane, bani pe care i-am luat la plecare). Fac precizarea ca nu este obligatoriu, cine avea prosoape de acasa nu le lua de acolo.

In privinta mancarii nu prea am multe de comentat. Cine merge la AI in Turcia stie ca si cel mai carcotas om are ce manca acolo. Micul dejun era de la 7-10, pranzul de la 12.45-14 iar cina de la 19.30-21.30. In cursul zilei se putea manca si la snack bar - de la 12-14 gozleme si mancaruri gatite, prajituri si fructe iar de la 14-16 pizza. hamburgheri, inghetata etc. Nu aveai cum sa ramai nemancat sau sa nu gasesti ceva care sa-ti placa. Mancarea foarte, foarte buna. Erau doua sali de mese plus terase pentru cine vroia sa manance afara. Intr-o sala era mancarea calda iar in cealalta preparatele reci, salatele, fructele si prajiturile. Se gatea si afara pentru cine dorea mancare facuta pe loc (din punctul meu de vedere era cea mai buna-peste, carne, paste etc).

La capitolul prajituri in ceea ce ma priveste stateau mai slab decat in alte locatii in care am fost. Dar aveai ce manca. Aveau niste torturi bestiale si renumitele baclavale. Sucuri la dozator erau non stop si foarte bune. Bere, pepsi, fanta si sprite doar la bar. Spre surprinderea mea este singura locatie din cele vizitate de noi unde nu avea bere Effes ci doar Tuborg. Topoganele functionau dupa un program care mie personal nu mi-a placut 11-13 si 14-17. In general copiii merg la topogane si orele nu cred ca erau potrivit alese. Au mers si ai mei dar doar de la 11 la 12.30 pentru ca pe urma trebuia sa mergem la masa iar de la 14 copiii in general se odihnesc si oricum in acel interval nu se putea sta afara. Plus ca erau amplasate departe de mare si piscine si pana la ele urcai o panta criminala, iti ieseau ochii pana sus.

Seara erau spectacole si discoteca. Nu am ajuns decat intr-o seara, copiii mei fiind mai mari nu-i mai tentau. Marea frumoasa. Daca treceai prin acel tunel in stanca puteai innota printre pesti. Din toate punctele de vedere acesta locatie merita cele 5 stele si banii. Pentru cumparaturi puteai merge pe jos pe malul marii pana in Turunc, era f. aproape - 5 min. Sau puteai alege plimbarea cu barca in Marmaris. Nu se merita sa scoti masina si sa traversezi iar muntii, consum motorina, in Marmaris plateai parcarea nemeivorbind si de oboseala soferului si toate serpentinele. Plimbarea ne-a costat 20 lire de persoana, Copii au gratuit doar cei mici 5-7 ani restul platesc ca si adultii. Merita toti banii acesta plimbare pe mare.

Bazarul din Marmaris ca toate celelalte din Turcia - tot ce vrei si ce nu vrei. Drumul spre tara l-am facut tot din doua bucati cu o stationare la Canakkale la hotel Grand Anzac (bun pentru o noapte - 64 E cu mic dejun). La intrare in Bulgaria se plateste o taxa de 3 E pentru dezinfectie. Din punctul meu de vedere taxa trebuia platita la intrarea in Turcia. Iesind de Bulgaria trebuia sa ne dezinfectam nu intrand in tara lor.

De la Nova Zagora spre VelicoTarnovo drumul era rupt si nu se putea circula asa ca a trebuit sa o luam tot spre Gabrovo (evitam acest oras pentru ca e ca dupa bombardamente). Plus ca vroiam sa evitam acea traversare de munti cu foarte multe serpentine. Dar daca drumul era rupt nu am avut de ales. Per ansamblu, excluzand drumul care este foarte obositor, a fost o vacanta de vis. Sper sa fi fost de folos impresiile mele.


[fb]
---
Trimis de iacob violeta in 04.07.14 13:53:13
Validat / Publicat: 04.07.14 20:59:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Belek, Kusadasi, Didim
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4085 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iacob violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 13 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster14
    [04.07.14 14:57:20]
    »

    @iacob violeta: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

    -

    Pe viitor n-ar fi însă rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    - - -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    iacob violetaAUTOR REVIEW
    [05.07.14 23:16:43]
    »

    @webmaster14: Coordonatele pe care le-ati afisat sunt in centrul satului Turunc. Nu sunt coordonatele hotelului Turunc. Hotelul are coordonatele - lat. 36.769309 si long. 28.253732, coordonate luate de pe Google Earth.

    webmasterX
    [05.07.14 23:21:41]
    »

    @iacob violeta: Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

    -

    (coordonatele greşite erau ne-au fost furnizate de booking.com!)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    iacob violeta
    Alte impresii din această RUBRICĂTurunc Resort:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047545909881592 sec
    ecranul dvs: 1 x 1