GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bună ziua,
În perioada 04.09 – 11.09.2019 am petrecut 7 zile la hotelul Tropitel din Sahl Hasheesh. Am ales acest hotel în urma celor câteva recenzii citite pe AFA și pentru că am considerat, că raportul preț-calitate obținut este foarte bun.
Plecarea a fost de pe aeroportul din Cluj la o oră decentă de plecare, dar la o oră inumană de plecare din aeroportul din Hurghada. Am fost preluați de la hotel la întoarcere spre Cluj la ora 2 dimineața. Zborul a fost efectuat cu compania aviatică egipteană ALMASRIA, fără probleme, dar și fără catering la bord. Doar un pahar de apă sau două, dacă mai cereai. Bine că am știut din timp și am mâncat în aeroport.
Interesant a fost că, la întoarcere am putut trece de controlul bagajelor în aeroportul Hurghada cu pachețelele de mâncare primite de la hotel, pachețele în care se afla și o cutie de suc. Sticlele de apă ne-au fost reținute.
Ajunși în Egipt am plătit viza de 25$ la cele două ghișee bancare și am mers să ne recuperăm bagajele. Nu am cumpărat cartele Orange sau Vodafone. La ieșirea din aeroport am fost repartizați la autocarul destinat hotelului Tropitel. Aici am luat prima dată contact cu ciudatul schimb de bani care se efectuează în Egipt. Adică din dolari în dolari, doar că ei îți dau mărunt în schimbul bancnotelor mari de dolari. După aproximativ 1 oră de mers lăsând și alți turiști pe la diferite hoteluri am ajuns la Tropitel. Hotelul îl cunoșteam de pe internet, nu a fost o surpriză pentru noi, dar oricum ne-a impresionat holul hotelului somptuos cu fotolii mari și elegante.
La coborârea din autocar toate trolerele trebuiau lăsate la intrarea în hotel, de unde după primirea camerelor, bell-boy-ul se ocupa de ele să le ducă în cameră. La recepție formalitățile au mers destul de rapid, am fost 8 persoane din România, am primit cardul-cheie, 2 carduri pentru prosoape, 2 vouchere de cameră, unul pentru restaurantul italian și unul pentru restaurantul mexican și voucher pentru închiriat biciclete gratuit timp de o oră de persoană. De la agenția de turism din țară am primit și un voucher pentru o excursie gratuită în Egipt.
Camera primită a fost la etajul 4, dar practic față de intrarea în hotel era la etajul unu. Camera a fost cu vedere spre intrarea hotelului și spre deșert. În fiecare dimineață ne savuram cafeaua în cameră și admiram deșertul, care începea la 200 metri de hotel. Noi am fost încântați de priveliște, a fost ceva deosebit.
Recepția este la etajul 3 la nivel cu intrarea în hotel, iar cele 2 restaurante The Palm și Wave sunt la etajul doi la nivel cu piscina.
Camera a fost mare, frumoasă cu gresie pe jos, cu pat matrimonial mare cu dulapul pentru haine încastrat în perete, cu seif gratuit și LED tv de 82 cm diagonala. Cum intrai în cameră pe stânga era baia foarte mare cu cabină de duș și cada cu toate consumabilele necesare, personalizate, deci nu mă pot pronunța dacă erau de la firme celebre, dar soția s-a declarat mulțumită.
După baie venea zona minibarului unde pe blatul de marmora erau fierbătorul electric, două căni, cafea solubilă, ceai, zahăr. Două sticle de apă plată de 1,5 litri și ca bun venit 1 sticlă de pepsi, una de mirinda și una de 7-up toate la 1,25 litri. Ele nu au mai fost completate pe perioada sejurului, doar cele de apă se completau zilnic, indiferent dacă lăsai ciubuc sau nu. Inițial au lipsit papuci de unică folosință, dar cum am atras atenția cameristului, i-am primit imediat. Din 7 zile am lăsat cameristului 5 zile câte un dolar ciubuc, dar în fiecare zi prosoapele ne-au fost schimbate, iar așternuturile nu știu dacă zilnic schimbate, dar zilnic aranjate cu diferite modele și curățenia se făcea zilnic.
În ce privește servitul mesei, se făcea în cele două restaurante The Palm și Wave și pe terasele exterioare ale acestora.
La micul dejun erau mezeluri, ouă fierte, unt, omletă sau ouăle ochiuri le făceau în fața ta pe loc și puteai să alegi cu ce să fie extra. Era ceai, lapte, cafea, cred că solubilă, cereale și mic dejun dulce plin cu tot felul de produse de patiserie și o multitudine de feluri de pâine.
La prânz era în general mâncare gătită, bună din vită, pui și pește, nelipsiții cartofi prăjiți, piure, două feluri de orez și legume, pizza și paste. Aveau tot felul de salate, murături astea erau un pic iuți și roșii, castraveții, salată verde și tot feluri de dressing-uri, ca să îți faci salata cum îți place. Mâncarea era normal condimentată astfel că nu au fost probleme, că nu putea fi mâncată. Dacă ai vrut puteai să o faci cât de condimentată doreai.
Seara se făceau și grătare sau mici, iar carnea era în general prăjită. Am prins și ceva seri tematice cred, pentru că într-o seară am primit berbecuț prăjit, în altă seară, pulpă de vițel umplută, iar o seară a fost cu mai multe feluri de pește prăjit și fructe de mare, calamari și creveți de diferite dimensiuni. Creveți au fost și în alte seri.
Desertul era compus din prăjiturele sau torturi cu cremă, dar și din dulciuri tradiționale gen baclava. Noi am preferat mai mult cele tradiționale. De asemenea nu au lipsit fructele, banane egiptene, mai mici decât cele cunoscute de noi, curmale proaspete foarte bune, mere, cireșe, etc.
Plaja era întinsă, lată cu nisip fin, cu umbrele de soare din lemn și șezlonguri gratuite cu paravânturi din lemn. Când luai prosoapele, vene cineva și le aducea îți aranja șezlongul și punea prosopul pe el. Dacă ai vrut ai dat ciubuc, dacă nu, nu. Noi am dat de câteva ori. După ce te așezai venea chelnerul de la barul de pe plajă și te întreba ce dorești. Dacă erai comod îi dădeai 1$ la prima comandă și toată ziua te aproviziona cu ce băuturi doreai. Dacă nu, puteai să mergi să comanzi ce vrei tu de la bar, să bei la masă sau pe plajă. Pe plajă primeai doar în pahare de plastic.
Marea Roșie cum o știe toată lumea, caldă limpede și dimineața la reflux cam scumpă la vedere. Se retrăgea înjur de 200 de metri de la mal lăsând la vedere vegetația, adică coralii. Baie se putea face în lagună sau în marea cea mare, asta după ce străbăteai pontonul de aproximativ 300m. Când am fost noi a bătut cam tare vântul așa că, toată lumea a făcut baie și snorkeling în lagună.
Regiune Sahl Hasheesh este privată nu intră doar cine are treabă așa că, nu ești deranjat pe plajă de vânzătorii ambulanți. Pe plajă se organizau în fiecare zi activități pentru turiști.
Seara erau tot felul de activități distractive pe la toate barurile. Am participat într-o seară la un concurs la Beach Bar, dar în general am stat pe terasă unde în fiecare seară cânta un artist live sau la Lobby Bar unde se cânta la pian.
Să nu ratați cele două seri gratuite de la restaurantul italian unde puteți lua o cină romantică cu o salată de fructe de mare și un file de vițel cu sos de ciuperci extraordinar. Recomand fileul din tot ce este în meniu. Pentru o seară mai altfel mergeți cu încredere la restaurantul mexican unde veți putea servi specialități mexicane și ca desert neapărat înghețata mexicană prăjită (Mexican Fried Ice Cream), o nebunie. Toate băuturile locale sunt incluse mai puțin vinul dulce egiptean, care este la modicul preț de 23$ sticla, așa că am spus pas la acest vin. La fel și la baruri băuturile locale sunt gratis, doar cele străine sunt contra cost. Apă îmbuteliată puteți cere de oriunde, veți fi serviți fără comentarii. Se poate consuma orice băutură cu gheață sau cafea, pentru că eu am văzut cum pentru prepararea cafelei foloseau bidoane de 20 de litri de apă îmbuteliată. Nu au fost semnalate probleme digestive la nimeni.
Cireașa de pe tort a fost în ultima seară, când în schimbul a 18 euro am închiriat o mașinuță electrică pentru o oră și ne-am plimbat de-a lungul falezei din Sahl Hasheesh până la Old Palace, care era luminat feeric și toate fântânile arteziene colorate funcționau. Un loc numai bun pentru fotografii amintire de încheiere de sejur.
În concluzie noi ne-am simțit bine la acest hotel și îl recomandăm cu drag. Și sper să mai revenim în Egipt.
Trimis de marsus in 20.09.19 16:51:19
- A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marsus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 27.01914200 N, 33.88960100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte detaliata prezentare a hotelului. Mi-ar fi placut sa punctezi cate ceva si despre piscine, zonele de relaxare, locuri de joaca pentru copii daca exista si nu in ultimul rand despre fauna Marii Rosii comparativ cu alte zone (daca ai mai fost)
Te rog da-mi in PM agentia cu care ai plecat.
@onlyoctavian: Piscinele nu le-am utilizat, doar am trecut pe lângă ele în drum spre plajă. Erau destul de aglomerate. În cadrul lor exista și o minipiscină cu jacuzi. Lângă centrul SPA era o piscină cu tobogan, dar nu știu dacă era pornit.
Copii nu am avut așa că nu ma interesat aspectul cu locurile de joacă.
Despre fauna din Marea Roșie au vorbit alți mai în detaliu aici. Eu am făcut doar o dată snorkeling și tot am apucat să văd cel puțin 5 specii diferite de pești lângă reciful de corali.
6 zile și jumătate din care una la Luxor și jumătate de zi în City-tour Hurghada nu am avut timp să bifăm toate punctele de interes.
Noi ne-am relaxat la plajă ziua, iar seara ori pe tersa restaurantelor ascultând muzică live, ori în Lobby bar la răcoare ascultând ce se cânta la pian, savurând o băutură.
Ma intereseaza cum este intrarea in apa, cu bolovani sau nisip?
@denyy10: Nu sunt bolovani la intrarea în apă, doar nisip și corali. Pot fi ușor de ocolit. Oricum ca să faci baie trebuie să mergi la capătul pontonului.
@denyy10:
”Ma intereseaza cum este intrarea in apa, cu bolovani sau nisip?
Intrarea în mare este fără bolovani, doar coral mort tăietor şi ceva nisip, papucii speciali de apă fiind obligatorii.
Însă nu aceasta este adevărata problemă, ci faptul că adâncimea apei este foarte mică pe zeci de metri de la mal. Nu are niciun sens să mergi zeci de metri prin apă până la gleznă sau până la jumătatea gambei.
Este preferabilă folosirea pontonului foarte lung, abia la capătul acestuia putând face baie în mare.
Tot la capătul pontonului este şi surpriza şi bonusul neaşteptat al acestui hotel: o zonă fantastică pentru snorkeling, cum foarte puţine hoteluri au. Am făcut zi de zi snorkeling la capătul pontonului şi am văzut mai mulţi peşti şi mai frumoşi ca în excursia specială pentru snorkeling.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 Hotel Tropitel — scris în 26.10.23 de ARA din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 De bifat — scris în 23.08.22 de ux126901* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 Hotel de 4 stele! — scris în 09.01.22 de ux123326 din TIMISOARA - nu recomandă
- Dec.2021 Nu egipt pentru mine — scris în 24.07.22 de ux126186 din ALBA-IULIA - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Tropitel Sahl Hasheesh Hotel, o alegere inspirată pentru o vacanță perfectă — scris în 20.02.22 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Tropitel după pandemie și... — scris în 23.10.21 de marsus din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Vacanta de vis! — scris în 10.09.21 de icc1706 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ