ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2010
DE bose
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

Un hotel pentru noi

TIPĂREȘTE

In perioada 13 – 22 august 2010 am ales sa ne petrecem concediul la Hotel Tropical, in statiunea Hanioti aflata pe bratul Kasandra al peninsulei Halkidiki.

Va pot spune ca alegerea a fost inspirata si recunosc ca de mare ajutor in alegerea locatiei mi-a fost acest forum si colegii de pe site. Dar a tinut putin si de sansa si soarta care au facut sa nu mai gasim bilete acolo unde de fapt doream sa plecam in aceasta vacanta. Si nu ne-a parut rau.

Am urmarit sa prindem un ,,last minute” pentru a beneficia de bilete mai ieftine si sa trecem mai usor de criza care ne apasa destul de puternic. Am zis ca daca luam biletele doar cu citeva zile inainte de plecare o sa prindem reduceri considerabile. Si reduceri au fost dar regulile au fost altele si aceste reguli au fost generate chiar de criza de care doream sa profitam. Si ne-am apucat sa sunam pe la agentii si sa ne interesam de locatia dorita. Dar surpriza – nu mai erau bilete… Ce se intimplase – din cauza crizei, biletele la oferta obisnuita nu s-au vindut decit intr-un procent mai mic decit de obicei. Atunci proprietarii de hoteluri si pensiuni, ca sa nu se inregistreze cu pierderi in plin sezon (cind doare cel mai tare) au facut reduceri masive si le-au scos ca oferte ,,last minute” cu doua saptamini mai devreme. Preturile fiind mici – turistii s-au aruncat si au cumparat aproape toate pachetele turistice oferite, mai ales pentru destinatiile apropiate. Eu recunosc ca nu am fost pe faza si am pierdut oferta. Si atunci a trebuit sa culeg ce a mai ramas.

Cert este ca una dintre agentiile de turism abordate de mine, mi-a oferit 3 camere la doua hoteluri, unul in Hanioti si unul in Gerakini. Hotelul din Gerakini pe ansamblu parea mai bun dar l-am ales pe cel din Hanioti pentru viata de noapte datorata stilului si marimii statiunii.

Am ales cu inima strinsa si am plecat. Si pot spune ca nu am regretat. A fost mai bine decit ne asteptam.

Am ales sa plecam cu autocarul si am facut bine. Am plecat de la ATENEU pe la ora 18.00 cu un autocar mic de 28 de locuri. Am calatorit noaptea. Partenerii de calatorie au fost 90 % tineri si s-au comportat foarte civilizat. Din punctul asta de vedere am avut noroc. Pina in Halkidiki am facut 12 ore dar am facut un ocol si prin Sidonia pentru cei care erau cazati in statiunile de acolo si cum hotelul nostru era ultimul pe lista, am ajuns la destinatie dupa 14 ore. Nu ne-a deranjat, pentru ca am vazut astfel si ceva din Sidonia si oricum cazarea se facea pe la ora 14.00 fiind mai convenabil sa stai in autocar si sa mai vezi ceva din zona, decit sa astepti in receprtie.

Hotelul se afla la strada principal care traverseaza coasta de est a peninsulei Kasandra. Acolo are si un loc de parcare pentru sa zicem 10 masini, poate mai multe (toate pe un singur rind perpendicular pe hotel si cu iesire directa la strada principala).

Curtea hotelului este mica dar plina de flori, curata si foarte bine organizata. In general, in statiunea Hanioti hotelurile au curti mici (cele care au). In fata hotelului se afla piscina, nu prea mare, avind si o zona putin adinca, pentru copii. Partea pentru adulti este insa adinca de la 1,90 la 2,90m, asa cum imi place mie. In jurul piscinei se afla citeva umbrele fixe si un singur rind de sezlonguri care marginesc piscina pe doua laturi. Pe celelalte doua laturi sunt mesele barului de la piscina. Eu cred ca e suficient. Nu a fost nevoie niciodata de mai mult de atit. Piscina este curata si bine intretinuta. La ora 19.00 se inchide pentru accesul turistilor. Atunci se baga clor.

Noi am avut camera la demisol si pina sa vedem camera ne-am cam ofticat. Am incercat chiar sa o si schimbam dar nu mai aveau. Hotelul era plin. Si bine ca nu am schimbat-o. La demisol e cel mai bine. Nici nu ai nevoie de aer conditionat. E excelent. Si afara ziua, clocoteau pietrele, ca doar era august.

Aerul conditionat nu se plateste separat decit daca te duci acolo fara rezervare. Noi nu l-am platit dar e drept ca l-am folosit foarte putin, mai ales seara cam o ora inainte de culcare.

Camera e mare cam 4X5 m si se prelungeste cu un hol deschis care o face si mai mare. Are patul pe mijloc si doua noptiere. Pe peretele opus se afla o masa cu dulap mare si deasupra o oglinda de mari dimensiuni. Pe aceasta masa se afla televizorul care prindea mai multe posturi, printre care si citeva romanesti dar pe mine aspectul acesta nu m-a interesat. Integrat in peretele din dreapta patului se afla sifonierul. In sifonier se aflau multe umerase si inca 2 perne (in afara celor din pat). Jos se afla seiful la care aveai acces doar contra cost – 15 euro pe sejur.

Pe hol se afla chicineta cu chiuveta, dulapior, aragaz electric cu 2 ochiuri, hota si frigider. Aragazul nu functiona, hota da. S-a mai scris despre asta. Dar in camerele celor care au venit fara rezervare prin agentii, aragazul functiona. In dulapul de la bucatarie gaseai 2 farfurii plate, una adinca, 2 cani, doua pahare mari, 2 furculite, 2 linguri, 1 cutit de piine si un tirbuson multifunctional.

Baia destul de larga, era imbracata in gresie si faianta. La finisaje lasa putin impresia ca s-a lucrat neglijent dar cine baga de seama. Cabina de dus era mare. Incapeau fara probleme 2 persoane. Aveai 4 prosoape albe si curate – 2 mari si 2 mici. La chiuveta gaseai 2 sapunuri mici din acelea de hotel. Nu le-au schimbat pe timpul sejurului de 7 nopti.

Balconul era mare de 4 metri. Latimea cred ca era undeva la 160-170 cm. Pe balcon aveam 2 fotolii si o masa cu blat de sticla. Ne placea sa stam la prinz aici pentru ca fiind la demisol, nu batea soarele si era placut la aer. In plus, la ora aia nici nu iti ardea de plimbari. Cred ca erau 40 grade celsius. La primul pas in soare, transpirai instantaneu. Si nu mai era nicio placere.

Curatenie in camera se facea zilnic dar lenjeria nu am vazut sa o fi schimbat cineva. E drept ca intr-o saptamina, la cit stai in camera acolo, nu cred ca e nevoie sa o schimbe dar aici mai depinde si de la caz la caz si de la om la om.

Un singur mic minus ar fi ca mirosea putin a inchis in camera, dar nu exagerat. Trebuie sa tinem cont ca ne aflam intr-o zona cu clima umeda mediteraniana.

Consider cazarea OK si din punctul acesta de vedere puteti sa va duceti acolo. O sa va placa.

Noi am avut cazare cu demipensiune si am fost multumiti de masa pina la un punct. Punctul minus il are masa de dimineata care nu era variata si mai mereu era aceeasi: 2 tipuri de salam (sau ceva similar dar mereu la fel), cascaval, 3 tipuri de gem sau similare, 2 tipuri de suc de la dozator, piine, rosii, citeodata lapte sau iaurt si un dozator de la care se putea lua cafea sau apa calda pentru ceai. Mai erau citeva maruntisuri, ceva prajituri si cam atit. In principiu aveai din ce incropi un mic dejun si daca nu erai mofturos te ridicai satul de la masa.

Masa de seara era in schimb gustoasa si de calitate. E drept ca nu erau nici aici prea multe de ales dar se minca bine. Erau cam 5 feluri de mincare mai mult sau mai putin gatita, inclusiv fripturi sau peste. Mai erau si 8 feluri de salata. Mincarea de seara nu era mereu aceeasi asa ca nu te plictiseai si gaseai mereu ceva pe placul tau. Daca doreai sa maninci ceva usor iti incropeai o salata asortata si erai multumit. Daca foamea era mai puternica puteai sa iti iei cite portii doreai.

Intr-o seara s-a organizat seara greceasca in jurul piscinei. S-au mincat fripturi de porc la gratar si frigarui cu cartofi prajiti si salata. Asta a tinut loc de masa de seara si nu s-a platit suplimentar. A fost surpriza din partea proprietarilor. S-a ascultat muzica live – traditionala greceasca, cintata de doi batrinei simpatici la instrumente specifice. S-au dansat dansuri specifice grecesti si animatori ne-au fost chiar angajatii hotelului. A fost veselie mare si s-a dansat chiar si pe mese. Am o gramada de fotografii si ceva filmari. A fost frumos mai ales ca lumea a intrat repede in joc. Pasii lor de dans sunt mai dificili dar cine mai tinea cont. Era un fel de sirba dansata pe acorduri grecesti. Distractie de vacanta, cind toata lumea vrea sa se simta bine.

Turisti erau din mai multe colturi ale europei, cei mai multi fiind sirbi si romani dar erau si greci, englezi, suedezi, bulgari, macedoneni. Ne-am inteles bine si a fost o atmosfera placuta. In cea mai mare parte, turistii vorbeau engleza asa ca nu a fost greu sa comunicam.

Personalul hotelului e placut si saritor. Daniela e romanca, olteanca adevarata, fata buna la toate in hotel, interfata intre turistii romani si ceilalti angajati ai hotelului. Ajuta pe toata lumea cu sfaturi si informatii de toate felurile. Are o relativa vechime in Grecia dar s-a adaptat bine si are mai tot timpul o stare de spirit pozitiva care contamineaza...

George rusul scund si haios care se face tot timpul placut prin felul sau vesel de a fi, lucra atit la bar dar si la tuns iarba, curatat si intretinut piscina si multe altele. Pe timpul petrecerii ne-a cintat o melodie ruseasca binecunoscuta si a cintat-o chiar bine obtinind aplauze la scena deschisa. Vorbea bine limba greaca pentru ca muncea de mult timp acolo si se straduia sa comunice cu turistii intr-o engleza in care folosea mult pantomima, ceea ce te facea adesea sa zimbesti.

Imi amintesc cu placere de Sakis – sper ca asa se scrie – un personaj important al hotelului (adica un personaj cu functie), era glumet si saritor si s-a straduit din rasputeri sa ne invete sa dansam pe melodii grecesti – nu stiu cit succes a avut (poate pe fete a reusit sa le invete ceva) – eu nu am prins pasii (cu toate ca m-am straduit)... poate n-am ureche muzicala sau poate am doua picioare stingi... dar asta nu mai tine de turism...

Nu vreau sa neglijez pe nimeni, mi-au placut toate personajele principale ale hotelului, m-am inteles bine cu ei, am ramas cu amintiri placute si sper ca intr-o zi sa ne revedem.

Ce am facut in zona? Ce se poate face in zona?

Statiunea e frumoasa. Merita! O recomand cu caldura. Plina de terase si veselie. Deci nu va plictisiti. In fiecare seara ne alegeam o terasa – asta dupa ce faceam turul statiunii – si petreceam acolo timpul, in mod placut, pina tirziu in noapte, adesea pina dupa orele 1-2.

Plaja era destul de ingusta comparativ cu plaja de la noi, cred ca avea cam 20 m latime, dar era lunga de kilometri. Era plina tot timpul, de dimineata pina seara. Este o plaja ingrijita dar nu e mai curata ca in Spania. E oricum mai curata ca in Italia si mai curata decit la noi. In dreptul statiunii plaja este de nisip dar si plina de sezlonguri si umbrele de plaja. Din cite stiu, acestea se inchiriaza. Cred ca era 5 euro un set de 2 sezlonguri si o umbrela. Noi nu am inchiriat si nu pot spune mai mult. Dar plaja era aglomerata si mie asta nu prea mi-a placut - nu e genul meu.

La extreme, adica spre marginea statiunii, plaja era tot de nisip, dar cu granulatie mai mare. Acolo nu mai sunt sezlonguri dar e liniste si sunt foarte putini turisti. Noi numai acolo am fost. Si ne-am simtit foarte bine.

In dreptul statiunii e nisip si in apa dar la extreme e nisip, pietris si stinci mici. Paradisul pestilor - si ce pesti - si ce multi!!! Bucuria celor ce fac snorcling. Daca va pasioneaza – chiar merita!

Dar marea - marea e o incintare, curata, calda, cristalina si ii poti vedea fundul chiar cind inoti departe de mal si are mai mult de 5-6 m adincime.

In afara de plaja si taverne, ca turist, mai poti face excursii. Oferta de la hotel nu e prea mare dar la agentiile de turism din staiune e mai generoasa. V a recomand sa luati excursiile de la agentiile din statiune si pentru ca e mai ieftin cu 5-10 euro.

Se poate face excursie cu autocarul si vaporul la muntele Atos, excursie pe timpul careia se viziteaza si frumoasa localitate Uranopolis, locul de unde se pot obtine vizele pentru vizitarea terestra a muntelui Atos. Fara viza nu intri. Oricum procedura este mai complicata si nu intru acum in amanunte. Excursia este frumoasa, mai ales partea de croaziera cind poti admira sfintele manastiri din aceasta peninsula. Se pleaca dimineata si se ajunge inapoi la hotel pe la orele 18.00. Excursia costa 45 Euro dar o poti gasi si cu 35.

Alte oferte de excursii ar fi:

- la Salonic – una turistica cu vizitarea obiectivelor istorice – 25 Euro si una pentru shopping – 23 Euro;

-Croaziera la Toroneos – se viziteaza citeva plaje mai renumite in Kasandra si Sidonia si se petrece o zi placuta in apa si pe aceste plaje – 32 Euro;

-Excursie la Meteora cu vizitarea a 2 manastiri – 42 Euro – dar atentie ca este o excursie lunga si obositoare cu intoarcere foarte tirzie;

-O zi la Waterland – un parc acvatic modern care cred ca face toti banii dar sa nu fie afara 40 de grade Celsius asa cum am prins noi in August (motiv pentru care am si renuntat la aceasta varianta);

-Vizitarea pesterii Petralona – 18 Euro;

-Excursie Safari cu masina de teren – 50 Euro – asta cred ca era ceva deosebit dar am considerat ca e cam scump... depinde de fiecare... ;

-Shopping la Moudania Market – 13 Euro... neinteresant pentru mine – fetele nu vor fi de acord – opinia lor si o respect!

-Seara greceasca – unii spun ca nu e asa de reusita si ma refer la turisti (eu nu am fost acolo) – 30 Euro;

-Scuba diving – activitatea mea preferata – o nebunie – 60 Euro.

Cred ca mai erau si alte oferte, dar nu prea multe in plus fata de ce am prezentat.

Noi am facut doar excursia la Atos si ne-a placut. Eu am fost intr-o dimineata la scufundari si a meritat din plin. In rest ne-am petrecut timpul la plaja, in apa alergind sa vedem cit mai muti pesti, daca era prea cald veneam la piscina la hotel, acolo unde aveam si umbra si confort si socializam la o bere la bar sau la un volei cu ceilalti turisti. Seara terasele ne asteptau cu preparatele lor culinare traditionale care ne imbiau cu tot felul de oferte si ne atrageau mai ales cu berea rece si atit de savuroasa pe caldura aia. Ne intorceam tirziu, de cele mai multe ori ultimii din hotel si ne pravaleam in pat obositi dar fericiti, cu gindul la ce ne-ar putea oferi ziua urmatoare...

... ce egee e marea egee...


[fb]
---
Trimis de bose in 28.08.10 01:51:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Corfu
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3847 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera de la demisol. Eu cred ca este suficient de mare. In planul 2 se poate vedea o parte din balconul - terasa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6800 PMA (din 12 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [28.08.10 06:16:58]
    »

    Foarte multe informatii pretioase in review-ul tau, insa dupa parerea mea era si mai util daca faceai doua review-uri separate, unul despre Tropical si altul despre Hanioti.

    alinutzza140*
    [28.08.10 09:25:57]
    »

    Review complet si util. Felicitari.

    fluturas1*
    [28.08.10 09:40:10]
    »

    Destul de completă descrierea, cu multe informații şi detalii interesante.

    marcy74
    [28.08.10 11:32:02]
    »

    Super tare! Imi place cum prezinti lucrurile, foarte multe detalii utile, felicitari!

    ... ce egee e marea egee...

    , cat adevar gasesc in aceste cateva cuvinte... si mi-e un dor de Grecia... Vacante frumoase oriunde le vei dori!

    boseAUTOR REVIEW
    [28.08.10 14:56:39]
    »

    Am vrut sa redau o imagine cit mai completa a ceea ce se intimpla acolo. Cele mai multe si mai importante informatii, asa cum ati vazut, sunt legate de Hotel Tropical si in mai mica masura am abordat si statiunea Hanioti. Asta pentru ca ar fi multe de spus, intre care si citeva lucruri importante si de interes. De aceea am de gind sa revin cu un review referitor la Hanioti, sper eu, cit mai complet dar asta dupa ce imi mai adun putin gindurile.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    banal
    [09.01.12 20:08:52]
    »

    Parcarea se plateste, era aglomerata? Multumesc.

    boseAUTOR REVIEW
    [09.01.12 21:22:21]
    »

    Parcarea nu era supraaglomerată poate şi pentru că mulţi turişti au venit cu autocarul. Ce pot spune e că era plină, deoarece era mică. Parcarea hotelului este în spate şi mai sus, la strada principală, iar acolo maşinile pot parca pe un singur rând, perpendicular pe hotel. Nu se plăteşte.

    Dar cu parcarea nu e o mare problemă. Se poate parca şi pe strada de lângă hotel, strada din faţa hotelului sau pe o altă străduţă din zonă. Doar sfârşitul de săptămână e aglomerat acolo în Halkidiki pentru că atunci vin turiştii de weekend din Salonic, grecii şi inundă peninsula şi în consecinţă şi staţiunea Hanioti, în restul timpului nu e dificil să găseşti un loc de parcare. Asta dacă nu vrei să parchezi chiar în centru!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinutzza140*, banal, bose, fluturas1*, marcy74
    Alte impresii din această RUBRICĂTropical Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068886041641235 sec
    ecranul dvs: 1 x 1