GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ne-am simţit foarte bine la Sunset Lanterna
Scopul călătoriei noastre a constituit-o Campionatul European de dans ESDU, care în acest an s-a desfăşurat în Croaţia, la Porec. De la calificările desfăşurate în februarie la Bucureşti şi până în finala din luna mai din Croaţia, consideram că aveam suficient timp pentru a rezerva o cazare bună. O astfel de deplasare “în gaşcă”, cu mulţi copii şi părinţi situaţi pe diferite paliere sociale presupune foarte multe momente de organizare, la care echipa a făcut faţă cu brio, iar noi părinţii am reuşit să ne achităm de toate sarcinile. Cine a trecut prin aşa ceva ştie despre ce vorbesc.
Am avut la dispoziţie pachete pe echipe, oferite de către organizatorii ESDU, pachete care ni s-au părut destul de scumpe în momentul respectiv, cu mic dejun sau demipensiune, într-un resort din Porec, foarte aproape de locul de desfăşurare al concursului, sau posibilitatea de a ne alege noi hotelul, în cadrul unui buget acceptabil pentru toţi părinţii.
Am ales a doua variantă, la un preţ pe jumătate faţă de ceea ce ne-au oferit organizatorii şi nu pot spune că am regretat, deşi la sfârşit trâgând linie, tot acolo am fi ajuns.
Localizare
Resortul ales de noi, unul dintre cele mai mari din zona, Sunset Lanterna Apartaments, este situat la aproximativ 16 km nord de Porec, în apropierea localităţii Tar.
Coordonatele GPS sunt următoarele: lat. 45.295645 / long. 13.578110
Drumurile din zonă sunt foarte bine „văzute” de către GPS, însă practic nu aveţi nevoie de el, există numeroase indicatoare în zonă, inclusiv pentru Lanterna Apartaments, pot spune fără să greşesc că nicăieri pe unde m-am plimbat, prin alte ţări, n-am întâlnit un asemenea sistem de indicatoare foarte bine pus la punct. N-am avut nevoie de gps decât atunci când am venit şi când am plecat. L-am mai folosit puţin şi în Pola (se scrie şi se citeşte altfel) dar aici este altă poveste, voi reveni la momentul potrivit.
Descriere
Este un resort imens care cuprinde mai multe hoteluri şi vile, acestea au diferite clasificări, există în cadrul complexului vile de două stele, dar şi de patru stele, cu piscină. Pentru cei care doresc excursiile la cort, în cadrul complexului există un camping foarte mare, atât pentru corturi cât şi pentru rulote, zona de campare este foarte frumoasă, aproape de mare, dispusă într-o pădure curată cu vegetaţie bogată.
Tot aici se pot închiria rulote pentru cei cărora le place viaţa de turist în rulotă, cred că la un moment dat am numărat peste 100 de rulote, acestea sunt dotate cu absolut tot ceea ce este necesar şi toate au asigurată energie electrică.
În cadrul complexului mai există un camping, acesta este alcătuit din căsuţe din lemn şi sunt dispuse în partea opusă campingului pentru rulote. În momentul când am explorat aceste facilităţi ale complexului, nu era nimeni cazat nici la corturi şi rulote, dar nici la căsuţe. De fapt nici vilele din complex nu erau toate ocupate, sezonul estival în Istria începea pe 1 iunie, cănd gradul de ocupare şi tarifele vor creşte. În acest moment sunt mărite cu 30%
Resortul cuprinde un restaurant drăguţ amplasat pe malul Mării Adriatice, Marina, unde turiştii pot servi masa dacă optează pentru pachetele cu mic dejun sau demipensiune, sau pot comanda din meniu a la carte, contracost.
De altfel de la sensul giratoriu din Tar către Sunset Lanterna, există o mulţime de restaurante, multe dintre ele cu specific pescăresc dar şi vânătoresc, unde se poate servi un prânz excelent, la un preţ destul de bun, apropiat cu cel practicat pe litoralul nostru. Voi povesti în alte review-uri despre aceste restaurante şi despre meniurile oferite.
Resortul mai cuprinde un supermarket destul de mare si bine aprovizionat, noi ne-am aprovizionat doar în prima zi de acolo, preţurile sunt duble faţă de Lidl, Kaufland şi Billa care există în Porec. Recordul este deţinut de pâine care are preţul triplat. Nouă nu ne-a spus nimeni şi ne-am fript.
În cadrul complexului există şi o herghelie unde se pot lua lecţii şi călării, există poligon pentru tir sportiv, se pot organiza în pădure jocuri tip paintball, există un oficiu rent a car, o farmacie şi un bar lângă recepţie, unde internetul este free.
În resort se pot practica o mulţime de sporturi, există foarte multe terenuri de tenis de câmp, volei, basket, dar şi pentru fotbal.
Parcarea
Se poate parca atât în faţa recepţiei cât şi în complex, resortul fiind foarte întins, există parcări lângă fiecare vilă, sunt amenajate, dar nu sunt păzite. Oricum în interiorul resortului nu au acces decât cei care sunt cazaţi acolo. La check-in vi se înmânează un carton cu vila şi camera unde sunteţi cazaţi pentru a o afişa în parbriz la intrarea sau ieşirea din complex.
Parcarea este gratuită şi din câte mi-am putut da seama, există foarte multe locuri de parcare.
Apartamentul
Am stat pentru 5 nopţi în Vila Amalia, o vilă formată din 36 de apartamente, situată în partea cea mai de vest a resortului, deci foarte aproape de plajă. Practic din balcon am avut vedere la mare, printre copacii care existau în jur.
Fiind cu o familie de prieteni foarte buni, am optat pentru un duplex, adică pentru un apartament cu 6 locuri, am considerat că posibilităţile apartamentului oferă toate condiţiile pentru două familii cazate în acelaşi timp.
Noi am ocupat parterul, iar prietenii noştri etajul.
Voi descrie în mare structura apartamentului, urmând să revin apoi cu câteva particularităţi.
De la intrare, la parter, pătrundem direct în bucătărie, apoi în stânga este baia cu o cabină de duş iar în dreapta scara pentru nivelul următor. Înăinte intrăm în living, iar din el putem ieşi pe cea mai mare terasă a apartamentului. La etaj, după ce urcăm scările în spirală, avem în stânga un dormitor mai mic cu două paturi twin şi un mic balcon cu vederea spre parcare, apoi întorcându-ne, descoperim pe stânga o baie cu cabină de duş. Înaintăm şi pătrundem în al doilea dormitor de la etaj, cu pat matrimonial. Şi aici avem o terasă cu vederea la mare, dar ceva mai mică decât cea de la parter.
În mare apartamentul pentru 6 persoane cuprinde: un living cu o canapea extensibilă, două dormitoare, o bucătărie, două băi cu cabină de duş, trei terase. Nu ştiu cât înseamnă în metri pătraţi, nu este foarte mare, dar este bine compartimentat.
Televizor există doar în living, este unul foarte mic, cu tub, se spune că are program satelit însă în afară de desene animate şi un alt program local n-am mai găsit nimic. L-am pornit în prima zi puţin, apoi până am plecat am făcut abstracţie de el.
O problemă mare este lipsa internetului. Acces la internet aveam doar la recepţie, ceea ce nu era un lucru tocmai rău, aveam motiv să ajungem la barul de acolo pentru o bere rece autohtonă, care mi-a plăcut foarte mult. Nu mai ştiu cum se numeşte deşi am încercat să reţin. La recepţie, viteza netului este foarte bună, în afara noastră mai existau turişti cu laptopurile sau tabletele care butonau de zor…tot la o bere…Trebuie să recunosc că distanţa de la vilă şi până la recepţie o parcurgeam cu maşina, altfel ne-ar fi luat pe puţin 30 de minute.
Revenind la apartament, voi încerca să povestesc despre interioare, sunt amănunte care pot interesa, de aceea le voi lua pe rând.
-Bucătăria Mi-a produs o impresie deosebită, stilul self catering descoperit până acum doar în Grecia la Paralia, foarte bun când ai în dotare copii mofturoşi care doresc ceva anume şi nu dispui de numeroase lichidităţi pentru satisfacerea poftelor, a prins foarte bine pentru noi, ne-am gospodărit excelent economisind foarte mult. Totuşi în primele 3 zile masa de prânz am servit-o la diferite restaurante, acolo serveau ciorbe locale şi nu puteam rezista tentaţiei.
În bucătărie am descoperit câte 6 farfurii de toate tipurile, 6 ceşti şi tacâmuri, vase de inox pentru ciorbe, cratiţe, dar şi două tigăi de diferite dimensiuni. Trebuie remarcată curăţenia din dulapuri şi mai ales curăţenia vaselor.
Toate plitele erau pefect funcţionale, cuptorul cu microunde l-am folosit doar pentru încălzirea laptelui pentru cereale şi pentru popcorn. Am adus de acasă foarte multe materiale, de la hârtie igienică şi până la supe în plic, de la pungi de gunoi şi până la mezeluri uscate, lavete, bureţi de vase, detergenţi de vase şi rufe, baxuri de apă plată şi sucuri toate acestea nu le-am fi putut duce în autocar, unde bagajul este limitat. Este un motiv în plus pentru care am ales maşina personală.
-Livingul De fapt camera noastră de la parter, este compus dintr-o canapea extensibilă. Noi am găsit-o desfăcută şi cu aşternut curat, un dulap destul de mare, o măsuţă tv pe care era instalat un tv minuscul şi o oglingă. Draperiile mi-au plăcut foarte mult, în culori deschise, de vacanţă cum îmi plăcea mie să spun. Uşile către terasă sunt duble, însă doar un rând au geamuri. Sunt din lemn şi pe alocuri mai trebuie puţin recondiţionate, însă încuietorile funcţionau impecabil.
Pe jos gresie, o gresie foarte ieftină, însă uşor de întreţinut.
-Dormitoarele Acestea sunt amplasate la etaj, în prima fază ne-am decis ca prietenii noştri să ocupe un dormitor iar copii celălalt dormitor, însă în prima seara, fiind ceva mai frig decât ne aşteptam, am decis să o luăm pe cea mică cu noi, jos şi astfel am dormit toţi trei fără probleme. Sus a rămas să doarmă fata prietenilor noştri, cred că după prima seară au dormit şi ei împreună într-un pat. Astfel dormitorul twin a rămas liber, deci în opinia mea, se pot caza mai mult de 6 persoane, am observat că recepţia nu comentează.
Celălat dormitor dispune de un pat matrimonial, un dulap la fel ca al nostru, o comodă tv, dar fără tv, singurul tv era al nostru, o oglindă şi o terasă, dar ceva mai mică. Pe jos tot gresie.
Scările mi s-au părut ceva mai abrupte, mi-a fost teamă pentru puştoaică pe scări, însă se pare că se descurcă mai bine decât mine.
-Băile Aşa cum am povestit, 2 la număr, era mai problematic să împărţim baia cu o altă familie, cu tot ceea ce trebuie, hârtie igienică, săpunuri şi pungi pentru coşul din baie.
Singura noastră problemă, după duş ieşea de undeva apă din gresie, în apropierea scurgerii din pardoseală, deşi cabina de duş etanşează excelent, totuşi pluteam în apă timp de vreo 30 de minute după duş. Aveam un mop şi o găleată, puse la dispoziţie de către gazde, aşa că n-am făcut mare tam tam pe asta.
-Terasele Locul nostru de povestit, de băut o bere în patru şi de mâncat alune. Foarte multă linişte, mult verde şi mai ales o parte din marea cea frumoasă şi albastră pe care am apreciat-o foarte mult. După a doua bere intram în bucătărie pentru a nu altera acea linişte renumită pentru Sunset Lanterna.
Terasele dotate cu 6 scaune, două măsuţe din plastic, o mătură şi coş de gunoi.
Palaja şi marea
La Sunset Lanterna, plaja este cu pietricele, iar intrarea în apă se face pe alocuri destul de abrupt, pe pietre. Din acest motiv există din loc în loc balustrăzi din inox, care merg până în mare. Eu m-am dotat cu o pereche de cipici de plajă care nu alunecă pe pietrele din apă si am intrat în apă, este drept, pe jumătate, soarele apunea, n-aveam costum de baie iar în jurul meu erau doar copii…. şi două mămici...
Paralel cu plaja, care ţine pe toată lungimea resortului, există porţiuni unde se face plajă pe pietricele sau pe stânci, însă nicăieri nu am găsit nisip. Există centru de observare salvamar, există din loc în loc duşuri, centru pentru închirieri sezlonguri, locuri de joacă, umbrele, scări cu balustrade pentru accesul în apă, panouri cu informaţii despre vreme şi temperatura apei, informaţii despre animaţia care se face în anumite zile pe plajă, deci o plajă care ar merita statutul blue flag.
Concluzii
Ne-am simţit minunat la Sunset Lanterna, a fost o variantă de cazare ieftină, deşi dacă alegeam variantele organizatorilor tot acolo am fi ajuns, dar cu o parte din masă inclusă. Dacă punem la socoteală taxa plătită ulterior pentru că am fost rebeli şi n-am stat unde au vrut ei, plus cei 32 km dus/întors în fiecare zi până în Porec, uneori chiar de două ori pe zi, plus alte cheltuieli de organizare, autocar etc, ar fi fost poate mai bine.
Dar cazarea a fost super ok pentru cât am plătit, aproximativ 300 de euro/5 zile pentru apartament, deci 150 euro de familie, eu zic că a meritat.
Resortul în acel moment a fost ocupat doar de echipele ESDU, foarte multe şcoli din Germania, Italia şi Austria au ales acel resort, însă am observat şi multe persoane de vârsta a treia, resortul are oferte speciale pentru programul seniori. Pe siteul lor sunt mai multe amănunte.
În speranţa că acest review va fost de folos pentru o viitoare vacanţă în zona Istria, vă doresc vacanţe frumoase oriunde doriţi să le petreceţi!
Trimis de pepsi70ro in 04.06.13 17:18:25
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.29530700 N, 13.57877900 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am aflat, berea de care vă povesteam se numeşte Karlovačko, mulţumesc Costi.
Uitasem să spun că deşi am stat doar 5 zile, după 3 zile am avut cearşafuri şi prosoape curate, pentru toate camerele/băile.
In prima zi am găsit un bilet pe masă cu numele cameristei şi ceea ce mai doream pentru apartamentul nostru. Erau câteva opţiuni, de la vase de bucătărie şi până la detergenţi pentru spălat pe jos.
Am fost rugaţi ca gunoiul să-l sortăm şi să-l aruncăm în locurile special amenajate, acest lucru ar trebui mai mult promovat şi la noi. În Italia dacă amesteci gunoiul nu ţi-l mai ridică nimeni, în plus risti să primeşti şi amendă, la noi încă merge şi aşa.
La sfârşitul sejurului am găsit un formular în care eram rugaţi să răspundem la câteva întrebări despre cazarea noastră, cu plusuri şi minusuri, propuneri şi sugestii. Frumos!
@pepsi70ro: ei, la noi chiar dacă separi gunoiul, vin ăia și-l aruncă pe tot, la grămadă, într-o singură mașină...
@Dragos: poate la voi, la București
la noi, în Timișoara nu e așa...
Vin două mașini, ridică separat cele două categorii - cel menajer + restul (reciclabilele)
--
scuze de off-topic.
Setat coordonatele GPS cf indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate
Multumesc pentru informatiile postate aici. Anul acesta am dori si noi sa mergem la acest resort si ne-ar interesa un apartament de genul celui descris de dv. Puteti sa-mi spuneti daca apartamentul era dotat cu frigider?
Multumesc mult!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)