ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 26.06.12
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
73.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Sharm El Sheik, pe neasteptate

TIPĂREȘTE

Sharm El Sheik, pe neasteptate

Ca sa fiu cinstit, am avut mereu reticente ca sa merg in Egipt! Nu m-au atras nici preturile mici si nici evaluarile sau impresiile, desi ma documentez serios inainte de a face o rezervare pe undeva. Am invatat ca omenii sunt subiectivi, iar impresiile, trairile sau povestile lor, sunt legate de multe lucruri pe care nu le cunoastem… Suntem diferiti si asta-i foarte bine…

Am ales totusi Egipt din cauza ca am cam ratatat startul la rezervari, asa ca prin Mai-Iunie n-am mai gasit mare lucru pe unde planuiam sa mergem. Ne-am hotarat pentru un resort din Sharm El Sheikh: “Sunrise Remal Beach” , care avea un scor bun pe net (+9), all inclusive, cursa charter, transfer, asistenta locala de la agentie.

Nota noastra pt. resort e cam 7-8...

Pe Otopeni am trecut chiar lejer de check-in si controlale, contrar atseptarilor. Am zburat cam 3 ore, bine, fara evenimente. Dupa ce am coborat din avion, pe betonul din aeroport am fost loviti de un val de aer ferbinte (erau 39˚ in aer). Am fost intampinati de o serie intreaga de controalele de securitate, dar nu in modul uzual: ne-au pozat, ne-au scanat amprentele, plus ca in avion am completat un cartonas (fromular de emigrare).

NOTA: O informatie pe care n-am gasit-o sau n-am cautat eu destul de bine: Sharm El Sheikh are un regim de viza preferential. Nu trebuie sa platesti viza daca stai doar acolo, inclusiv daca mergi in excursii locale. Daca iesi din zona, platesti viza (25USD in aeroport).

Ghizii locali si-au facut treaba, ne-au intampinat si ne-au suit in autobuze. Aveau pancarte cu numele operatorului de turism (noi am mers cu [... ]), stiau o bruma de engleza si ne-am putut intelege cu ei. Daca stiti aeroportul din Antalia, sistemul de primire turisti se vrea la fel, dar includeti un factor ridicat de “haos” . Ghizii stau toti gramada la iesire, autobuzele sunt nemarcate, fara ghid nu stii care e masina ta, se fac aranjamente pe loc, etc…

IMPRESIE GENERALA - Egipt

Prima impresie a fost ca am ajuns intr-un fel de Turcia, dar mai fierbinte si aproape lipsita de vegetatie. Prin aeroport erau doar cativa palmieri destul de firavi, ceva tufisuri si cateva petice de iarba uscata. In rest totul era pamant galben, fara viata... De altfel si din aer, podisul Sinai se vede ca un fel de peisaj selenar: nici urma de vegetatie, ape, viata. Numai relief accidentat galben-maroniu.

Am calatorit mai tarziu, cu masina pana la un port de agrement sa facem o croaziera in largul marii. Pe langa sosea se intinde o campie galbena cu pietre ici-colo. In zare spre continent, se vede de obicei o ceata galbuie (furtuni de nisip), iar cand atmosfera e clara, podisul Sinai, cenusiu.

Nu erau semne de circulatie deloc, dar soselele erau foarte late: 3 benzi pe sens. Se lucra din loc in loc, aparent haotic si fara tragere de inima la largirea soselelor, desi traficul era foarte redus. Cand am intrat in oras, ne-au intampinat niste cladiri invechite, printre care erau locuri virane goale sau pline de moloz. “Magazinele” pareau niste garaje prelungite cu tot felul de copertine pana pe trotuar. Marfurile scoase la vanzare erau kitsch-uri, suveniruri, dulciuri, etc.

Putina iarba, tufisuri sau palmieri se puteau vedea doar prin preajma centrelor comerciale sau locuintelor, dar erau si constructii ridicate in mijlocul pustietatii. Multe dintre ele erau fara usi sau ferestre, neingrijite, parca lasate in paragina.

Impresia generala de pustiu, de lipsa de viata si de locuri parasite, este predominanta (si deprimanta…). Ne tot intrebam cum pot sa traiasca oamenii acolo…


despre SERVICII

PERSONAL: Era format exclusiv din barbati, am vazut doar o barmanita si cateva femei care lucrau in restaurant - coceau preparate traditionale. Tot personalul o rupea putin ruseste, unii chiar destul de bine. Ne salutau in rusa, ni se adresau in ruseste, dupa aia o dadeau pe engleza, daca stiau … Incercau sa para cat mai profi, utili si n-am avut probleme cu ei.

Barmanii insa, erau de o indolenta incredibila: indiferent cat de mare era randul la bar, gaseau ceva de facut, de spalat, de vorbit, de rezolvat. Rusii - care stateau permanent pe la baruri - le mai ziceau cate una, dar le mai scapau bacsisuri si dupa aia se miscau mai bine. Ca impresie, era mult personal si multi dintre ei n-aveu mai nimic de facut… M-am gandit ca e bine totusi ca aveau un loc de munca, fiindca in afara de resorturi nu prea era nimic in zona.


despre CAMERE & COND. CAZARE

RESORTUL: era aproape, cam la 20 min de aeroport cu microbuzul. E situat o faleza inalta cam de 2-3 m, dar are si o portiune de plaja cu nisip, unde cobori pe trepte. Toate constructiile din resort au doar parter un etaj si resortul se intinde cam pe 500-600 m de tarm. Camera era mare, pozitia foarte buna (am avut camera “superior” cu vedere la mare si piscina) si totul era curat (prosoape, asternuturi albe), patul mare cu slatea confortabila, dar mobilerul de lemn arata ieftin, uzat si lipsit de orice stil. Usile scartaiau, toate. In baie era o instalata o cada de plastic candva alba, uzata si fundul se lasa in jos cand calcai in ea. Finisajele lasau mult de dorit, pretutindeni in hotel: chit de rosturi gros pe la toate imbinarile si colturile, urme de vopsea lavabila cam peste tot pe marginile zugravelii (gresie, faianta, plinte, tocuri) Cu toate astea, era curat si mereu vedeam oameni care stergeau, lustruiau, spalau, etc.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

MANCAREA era destul de variata, dar nu neaparat buna, dupa gusturile mele. La micul dejun era mai bine: branzeturi, iaurt, legume, fructe, oua omleta si fierte, multe feluri de paine (!), clatite (pancake), lapte, ceai (la plic), cafea (nu buna!), dulciuri permanent. La pranz si cina, predominau legumele gatite in multe feluri. Carne, doar de pasare sau peste, in cateva randuri au gatit si carne de vita (un fel de tocana cu legume), sau de oaie (dar nu m-a atras deloc). Carne de porc deloc, nici macar sunca sau mezeluri. La bufet, am luat o singura data niste inghetata, dupa care am renuntat… Am incercat de toate, dar n-am gasit nimic deosebit de bun, iar in cele mai multe randuri n-am prea stiut exact ce mancam …

BAUTURI: locale, proaste, aproape de nebaut (fara gluma!). Vin alb sau roze de la cutie, oribil. Sucurile erau dulci, dar la fel de proaste. Doar berea si apa tonica erau acceptabile. Mai luam cate un coctail, sa nu zicem ca n-am baut nimic. De altfel si cotail-urile erau mai mult gheata, suc si un deget alcool.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

PLAJA: dupa ce cobori de pe faleza, gasesti o fasie de plaja cam de 5-8 m de lata, dar nisipul se opreste la marginea apei (cu fluxul maxim). Dupa aia urmeaza un platou lat cam de 100 m, acoperit cu apa doar la flux, pe care nu poti sa calci descult (e foarte accidentat din cauza coralilor). Dupa platou, urma apa adanca (un fel de faleza subacvatica) un hau aparent fara fund, de o culoare superba, albastru inchis, cu nuante violet.

Cand intri in apa te gasesti practic intr-un acvariu natural. Tot peretele este acoperit de corali albi si colorati, cu o puzderie de pesti de toate soiurile, marimile si culorile inotand pe langa tine. Apa este extraordinar de curata, calda si foarte sarata, astfel ca nu faci nici un efort ca sa plutesti. E o senzatie, absolut fascinanta! Plutesti deasupra unui abis lichid, caruia nu-i vezi fundul, langa un perete de coral multicolor, plin de viata. Asta e atractia principala in zona: sa plutesti si sa te uiti la corali si la pesti … Clar ca toata lumea avea echipament de snorkeling.

Daca mergeti nu uitati de o camera subacvatica, face toti banii. In recif se pot face poze superbe (noi n-am avut, asa cam am ramas cu ce am vazut…) Accesul in apa se face doar pe un ponton care traverseaza platoul de corali si se termina in apa mare. Jumatatea dinspre mare a platoului e acoperita de apa si la reflux si este de asemenea plina de corali vii (ar trebui sa calci pe ei cand intri in apa).

Noi am zis ca apa si reciful au fost singurele lucruri pentru care a meritat sa mergem in Egipt ….


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Entertaimentul era gandit in special pentru rusi, care au venit de-acasa cu ghizi, si echipa de animatori. "Programele" de la piscina erau la fel in fiecare zi, iar cele de seara se derulau pe o scena in aer liber, unde se muta barul. Distractia la "spectacole" era sa continui sa bei...

Relaxare: plimbare pe faleza (2-3 km) prin dreptul celorlalte resorturi. In afara nu era nimic de vazut, nu e o zona rezidentiala. In unele resorturi nu avei acces.

Seara era cel mai naspa, ca nu aveai alte posibilitati decat sa te plimbi, sau sa stai pe terasa la baut, dar cum spuneam bauturile erau proaste...

La televizor, programe in araba si rusa, in engleza doar CNN. Nimic de vazut, l-am deschis doar pt. stirile CNN.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Kostinmoise in 22.07.22 11:40:16
Validat / Publicat: 22.07.22 12:09:18
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 1307 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kostinmoise); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Plaja la reflux
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.07.22 12:08:31]
»

Bun revenit pe site, cu impresii, după o pauză substanțială

-

Gps%

cris1982PHONE
[22.07.22 13:54:19]
»

@webmasterX:

Noi am zis ca apa si reciful au fost singurele lucruri pentru care a meritat sa mergem in Egipt ….

Am citit de trei ori review-ul, încercând să înțeleg motivul pentru care recomanzi hotelul. L-am găsit în aceste rânduri. Oare chiar merită prețul și suportarea tuturor celorlalte inconveniente doar pentru atât? Presupun că pentru tine merită... Oricum notele acordate mi se par prea mari și în discordanță cu conținutul review-ului.

webmasterX
[22.07.22 16:03:25]
»

@Kostinmoise: ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

webmaster
[22.07.22 22:04:37]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33
[23.07.22 00:40:44]
»

@Kostinmoise:

NOTA: O informatie pe care n-am gasit-o sau n-am cautat eu destul de bine: Sharm El Sheikh are un regim de viza preferential. Nu trebuie sa platesti viza daca stai doar acolo, inclusiv daca mergi in excursii locale. Daca iesi din zona, platesti viza (25USD in aeroport).

Se vede că nu te-ai documentat îndeajuns înaintea acestei vacanţe.

Eu am oferit această informaţie pe sait de mai multe ori, practic, oridecâteori am povestit despre vacanţele petrecute în Sharm el Sheikh de-a lungul ultimilor ani. Şi nu am fost singura care am menţionat această specificitate a vacanţelor în Sharm, un avantaj pentru cei care nu părăsesc Peninsula Sinai.

Carne de porc deloc, nici macar sunca sau mezeluri.

Lipsa cărnii de porc era absolut previzibilă, nu-i aşa?

Daca mergeti nu uitati de o camera subacvatica, face toti banii. In recif se pot face poze superbe (noi n-am avut, asa cam am ramas cu ce am vazut…)

Într-adevăr, pe lângă echipamentul de snorkeling, camera subacvatică nu trebuie să lipsească din bagaje.

La cea mai recentă vacanţă petrecută în Sharm luna trecută am avut ghinionul să mi se defecteze camera subacvatică după doar trei zile de sejur . Pentru a nu pleca fără amintiri de la snorkeling, am găsit soluţia de compromis de a folosi acele huse speciale pentru telefoanele mobile, disponibile la toate magazinaşele din Egipt la un preţ negociat de 3-5 USD. Este mai greu de manevrat telefonul sub apă, dar, cu răbdare, te poţi lăuda ulterior cu poze şi filmări superbe şi te întorci din vacanţă cu amintiri de neuitat şi cu dorinţa de a reveni iar şi iar.

Noi am zis ca apa si reciful au fost singurele lucruri pentru care a meritat sa mergem in Egipt ….

Concluzia ta este destul de corectă, însă incompletă.

Pe lângă Marea Roşie caldă şi superbă şi posibilitatea de a face snorkeling cât este ziua de lungă fără să te plictiseşti, Egiptul îţi oferă şi multă istorie, iar alegerea inspirată a unui hotel cu servicii foarte bune te poate face să te simţi la fel de bine ca la hotelurile de acelaşi nivel din Turcia.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cris1982
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040599822998047 sec
    ecranul dvs: 1 x 1