GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cinci prietene bune s-au hotarat sa petreaca o vacanta mica in Delta Dunarii. S-au facut rezervari cu o saptamana inainte (3 camere) pentru 3 nopti - joi, vineri, sambata, si iata-ne gata sa pornim in ceea ce s-a dovedit a fi chiar o aventura in cele din urma.
Nebunia a inceput joi in Bucuresti: 36 grd la umbra, 50 la soare, pana la masina de fitze a prietenei cu care plecam spre Tulcea, jenti de fitze (sa-i fie invatatura de minte! ), toate astea la ora de foc a amiezii. Intr-un final plecam cu alta masina, traversam din greu capitala intr-un trafic infernal si cu ceva peste viteza legala admisa ne avantam pe autostrada soarelui. Chiar asa!! Soare mult, autostrada mai putin... Atmosfera vesela, ca doar am plecat in vacanta, nu ne descurajam nici de iesirea prematura din autostrada, ca ni s-a parut ca Drajna e aproape, nici de popasul cu scaune murdare si bauturi semireci la care oprim (singurul de langa benzinaria unde aveam card sa alimentam, nici de apropierea serii si perspectiva sa facem calatoria pe apa asupra noptii. Mai ratam cateva intersectii (pe principiul unde ne sunt ochii cand sunt sotii nostri la volan? ), radem mult, cateva beri (mai putin soferita) augmenteaza buna dispozitie si hilarul situatiilor si in trei ore (6pm-9pm) ajungem la Tulcea. Ultima parte a drumului a fost de o frumusete deosebita, padurile umbroase, serpentinele dulci, viile si calcarul muntilor tociti (cei mai vechi de pe platoul continental parca spunea la geografie) au compensat canicula exterioara si nerabdarea interioara. Baiatul (Dom' Capitan) care conduce barca e usor ingrijorat: se lasa noaptea, Dunarea e crescuta mult, buturugi si chiar copaci intregi se rostogolesc pe apa, farul din fata nu merge ca nu gaseste telecomanda, motorul nu tureaza cum ar trebui, avem cel putin trei ore de mers pana la Crisan, acolo e pensiunea.
Am pornit, taiem apa cu motorul cel buclucas, cerul de deasupra e spuzit de stele si miraculos de stralucitor. Continuam ritualul de vacanta cu sampanie, muzica in surdina, glume si rasete. Am sunat la pensiune sa anuntam ca intarziem, ce-i drept cam mult si daca bucataria se inchide, sa prepare totusi ceva pentru ora tarzie cand ajungem. Zis si facut! Cand am acostat la pontonul din fata pensiunii, era deja 1a. m, liniste pe apa dar si in imprejurimi, insa bagajele ne-au fost luate repede de catre cineva de la receptie, am primit cheile si am fost invitate la gustarea pregatita: snitzele de piept de pui, paine, salata si... sampanie (de la noi). Hai c-am inceput bine.
Pensiunea arata bine si noaptea, dupa o zi cu peripetii si ne-a surprins din primul moment cu largimea holurilor de acces, aerul racoros (conditionat), curatenia camerelor cochete si absenta oricarui tantar, dar mai ales amabilitatea personalului. Dupa atata leganat in masina si pe apa, bere, sampanie si chiar un pic de wiskey, oboseala si caldura zilei ne-au rapus.
Pensiunea SUNRISE -4*, putin mai sus de Crisan, pe bratul Sulina, a fost deschisa in 2005, dar de atunci s-au mai imbunatatit si modernizat unele dintre dotarile initiale. Ea cuprinde pensiunea propriu-zisa cu 29 de camere, dar si un sat pescaresc, constituit din camere dispuse in cinci corpuri de cladire cu un singur nivel, dispuse in jurul unui iaz Pensiunea are trei niveluri (P+2), la parter se gaseste si restaurantul, la primul etaj sala de mic dejun, la etajul doi sala de fitness.
Noi am avut camerele la etajul doi. Sunt dispuse de o parte si alta a holului, unele spre rasarit, cum am si constatat cand soarele mi-a dat buna dimineata, altele spre apus. Camere spatioase, cu hol de acces in care se gaseste dulapul in trei usi glisante, mobilate dragut (cea mai potrivita expresie). Un pat dublu, masa de toaleta cu oglinda si masuta de cafea cu, minibarul din frigiderul mic, televizorul mic si suspendat, noptierele cu veioze si canapeluta intregesc mobilierul. Aplice pe pereti, trei fotografii cu imagini din Delta interbelica probabil. Parchet laminat acoperit de traversa mochetata si doua covorase. Tavanul, probabil numai la etajul doi, are o geometrie ciudata, dar nu suparatoare. Aer conditionat functional, plase la ferestrele tip termopan. Usile la camere dar si la baie sunt din lemn masiv, brune si lacuite. Baia destul de larga, cu dus semi-cada, insa din cele mici, am apreciat ca o persoana mai corpolenta nu prea are loc sa se miste in cabina micuta. Sapun lichid, gel de dus lichid, casti de baie, halate si papuci, prosoape numeroase, cu numele hotelului brodat in auriu, completeaza confortul baii. Prosoapele folosite s-au schimbat zilnic. Curatenie impecabila, in camera si la baie.
Impresia generala despre camera ar fi cam asa: foarte curata, bine utilata, confortabila, dar calitatea (si pretul) lucrurilor la un nivel mediu. Totusi, nimic nu ofenseaza retina sau simtul estetic, asa incat pozitivul prevaleaza.
Mic-dejunul se servea intr-o sala la primul etaj, cu panorama larga asupra Dunarii, decorata cu plase pescaresti si felinare. Bogat, diversificat, continea atat preparate din carne (kaiser, salam crud-uscat, sunca Praga, muschi tiganesc, cremwursti, carnaciori prajiti, ) legume si fructe proaspete, oua (fierte, omleta, umplute, cu maioneza) fulgi, lapte si iaurturi, gemuri, miere unt, etc. Nimic de reprosat. Fresh de portocale, cafea, ceai de mai multe feluri. Ambianta eleganta si placuta. Privelistea face toti banii!
Pentru fumatori (nu se fumeaza DELOC in hotel) mese si scaune pe terasa din fata, la parter, umbrele largi, personalul afabil aduce cafeaua expresso cu tot ce mai doresti.
Acum am observat ca-i zic cand hotel cand pensiune. Oficial e Hotel Sunrise, si toate amanuntele le gasiti aici: www. hotelsunrise. ro, dar probabil atmosfera familiara, de ca la mama acasa, m-au facut sa-l percep ca pe o pensiune. Si nici nu e atat de mare, mereu ama sociat hotelul cu o institutie care te depersonalizeaza. Dar aici, atentia de care ne-am bucurat, egala cu a celorlalti oaspeti, m-au facut sa cred ca merita sa revin oricand.
Hotelul are o curte interioara, delimitata de cladirea principala dar si de salile de club, conferinte sau biliard, frumos si traditional acuperite cu stuf, un spatiu generos in care se gaseste piscina. E ok din punctul meu de vedere, cam 12m/25m, 1, 80m adancime, albastra toata, apa curata, filtrata si clorinata, curatata si de frunzulite sau inerentele gaze, dimineata pe racoare.
Mese cu umbrele si fotolii, chezlongue-uri cu saltelute, umbrele si scrumiere, prosoape mari colorate, tot ce vrei de la bar: inghetata, frappe-uri, racoritoare, fresh-uri etc. Exista si piscinuta ptr copii desi adancimea afisata (1m) mi se pare nepotrivita. Barul de terasa si piscina nu era deschis, dar constructia rotunda si acoperita de asemenea cu stuf era interesanta. In continuare, tot pe lungimea proprietatii se gaseste satul pescaresc, de jur imprejurul iazului peste care la mijloc, trece un podet in trepte. Totul in alb-albastru estival, vopsit proaspat. Atat in fata hotelului, la pontonul de la Dunare, cat si la cele de-al doilea iaz, din spatele satului pescaresc, se gasesc ancorate salupe si barci cu motor pentru plimbarile cu barca, pescuit sau chiar serviciul de taxi (noi am venit cu barca noastra, dar pentru cei ce ajung la Tulcea, pana la hotel se asigura transferul cu salupa hotelului). N-am intrebat daca e contracost sau intra in pretul sejurului, desi avand in vedere cat costa un plin de benzina la o barca sau o salupa, sa circuli pe apa nu e chiar ieftin.
Restaurantul hotelului ne-a delectat cu preparatele sale serile, altfel in timpul zilei am mancat pe unde am apucat (la Sulina, la Mila 23). Menu-ul e divers, desigur nenumarate feluri calde si reci de peste, inclusiv stiuca umpluta sau scrumbie marinata, cu conditia sa anunti cu o zi inainte. Ce m-a surprins este ca ofera mai mult decar scrie in menu. E. g. - tiramisu sau o delicioasa placinta cu mere. De asemenea sunt foarte adaptabili daca vrei sa schimbi ceva in asocierile de preparate. Sugestii de meniu foarte utile si pertinente. Puteti sa incercati si vinul Printul Mircea, un demi-sec rosu cu buchet subtil, foarte bun ptr doamne... preturile sunt convenabile
Gazdele ofera numeroase sugestii de excursii, cu barcile sau salupa, din ce era afisat ptr 4 persoane era undeva la 250lei/3-4 ore pana la 700lei/salupa/toata ziua.
Preturile afisate ale camerelor sunt 260lei/zi double-200lei/zi single ptr hotel, 240lei/zidouble - 190lei/zi single in satul pescaresc, dar am inteles ca au numeroase oferte ptr sejururi de 2, 3, 4, 5, 6 zile pretul scade cu 10lei ptr fiecare zi in plus. Sincer, nu stiu cat am platit noi, v-am expus preturile afisate si detaliile le gasiti pe site-ul hotelului.
Ofera si servicii de spalat-calcat, posibilitatile de relaxare atat in interiorul hotelului, satului pescaresc sau in Delta sunt numeroase. Are si internet wireless.
In opinia mea, prin servicii, calitatea personalului si amabilitate, dotari si asistenta hoteliera, cele patru stele sunt pe deplin indreptatite.
Cat am fost noi era si un training al unor soft-isti, am dedus ca au reusit sa impace foarte bine workshop-urile cu piscina si pescuitul, ceea ce inseamna ca daca stii ca organizator cum sa dramuiesti timpul si sa tii cont de tentatiile zonei poti sa impaci toate cerintele, si de lucru si de relaxare.
Trimis de TORA INGRID in 14.06.10 13:02:16
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.17367600 N, 29.41485600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Asa cum ne-ai obisnuit, o descriere foarte amanuntita, povestita cu mult talent. Un hotel demn de retinut! Felicitari pentru acest review complet!
Sala de fitnes face toti banii. Dupa o cura de peste merge o bicicleta si apoi o piscina
Frumoasa aventura, povestita inedit, am avut impresia ca am fost si eu pe -acolo, undeva in spatele tau!!!
Ma bucur pentru voi, fetele, felicitari!
Ce tot cu sotii?! Mai bine doar noi... uneori, nu?
Excelet rew ,superba descrierea si foarte bine ,poza compartimentata,chiar ati reusit sa plecati doar voi fetele?super frumoasa locatia,minunate poze,cred ca si mai minunate sunt in inima ta,poza 16 este absolut foarte frumoasa,te invidiez un pic pentru momentele astea de neuitat petrecute in acest loc superb,din toata inima votul meu
Tora sper sa-ti placa melodia atasata, o putem insa schimba!
Frumos de tot! Culmea e ca citesc acest review in prag de noiembrie, dar parca tot mi-ar da inima ghes la o plimbare in Delta, unde, spre rusinea mea, nu am fost niciodata.
Tot mai multe "aventuri" de acest gen sa ai!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2020 Penibil, inca o data — scris în 19.06.20 de IoanBI din IASI - nu recomandă
- Sep.2018 Un hotel cu dublu standard — scris în 20.09.18 de eduardvl din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2017 Recomand, pentru că AmFostAcolo! — scris în 03.05.17 de pepsi70ro din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Penibil — scris în 15.08.16 de Ionut B din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă
- Sep.2014 O locatie pentru cei care nu vor sa renunte la confort — scris în 08.07.15 de MADAHON din TG. MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Superb — scris în 02.08.12 de ailede din BRASOV - RECOMANDĂ
- Sep.2008 Un loc minunat pentru relaxare — scris în 15.01.10 de valy_r310 din CAMPINA - RECOMANDĂ