ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.01.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Campulung Muscel
ÎNSCRIS: 06.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
71.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Sejur Marmaris - 2011

TIPĂREȘTE

Chiar daca au trecut aproape 5 luni de la momentul excursiei, m-am hotărât sa scriu cate ceva despre traseul urmat pana in staţiunea Marmaris – Turcia si in special sa prezint cat mai obiectiv câteva impresii despre hotelul Sun Maris Park. Plecarea a fost stabilita pentru data de 19.08.2011 la ora 05.30 din Câmpulung Muscel, deplasarea fiind făcuta cu un autoturism LOGAN MCV – pe motorina, autoturism care s-a comportat EXCELENT – 4.3 litrii de motorina/100 km.

Am urmat traseul cunoscut pana la Giurgiu - aproape de vama exista o benzinărie unde din nou am făcut plinul, in aşa fel incat sa cumpăram cat mai puţin combustibil din Turcia (pentru cei care nu cunosc, combustibilul in Turcia este extrem de scump, aproape de 7-7.5 RON litrul).

Despre formalităţile din vama romana nu am sa insist, amintesc doar costul pentru traversarea podului - 6 euro sau echivalentul in RON; formalităţile din vama bulgara, simple, fara mari dureri de cap.

Sfat: la ieşirea din vama bulgara cumpăraţi vigneta pentru Bulgaria - cost 5 euro - pe care ii achitaţi la un ghişeu ce îl găsiţi in stânga, imediat ce ieşiţi din vama; vigneta este valabila 7 zile aşa ca la întoarcere o sa cumpăraţi alta din vama turco-bulgara. NU riscaţi – cumpăraţi vigneta si o parte din abţibild îl lipiţi in partea dreapta a parbrizului, cealaltă parte împreuna cu chitanţa urmând sa le prezentaţi in momentul controlului la ieşirea din vama bulgăreasca, înainte de intrarea in vama turca.

Despre traseul in BULGARIA. In aceasta privinţa aveţi de ales:

– traseul 1: continuaţi tot înainte si urmaţi traseul spre Stara Zagora – Nova Zagora, dupa care alegeti traseul spre Elhovo si treceti vama bulgaro - turca pe la Hamzabeyli sau alegeti traseul spre Svilengrad si treceţi vama bulgaro - turca prin Kapitan Andreevo.

– traseul 2: la ieşirea din vama romano-bulgara, urmăriţi indicatorul de VARNA – curba la dreapta si urmaţi traseul spre Razgrad – Targovishte - Omurtag – Kotel (mare atenţie la indicatorul spre Kotel – spre dreapta – un indicator mic, mic, mic) Sfat: daca aţi ratat acest indicator si aţi mers tot înainte, atenţie, pe dreapta o sa vedeţi nişte machete de avioane sau rachete si este bine sa va întoarceţi si sa găsiţi indicatorul spre KOTEL... – Yambol, Elhovo, Granitovo, vama bulgaro-turca.

Traseul 2 a fost urmat de noi atât in 2009 cat si in 2011, deoarece din spusele prietenilor noştri care au fost in Turcia si in 2008 se pare ca in vama Kapitan Andreevo este mai aglomerat si trecerea mai anevoioasa. Este un traseu relativ bun, dar are porţiuni cu gropi si denivelări – in special in sudul Bulgariei unde am găsit un drum blocat, se efectuau reparaţii si am fost redirecţionaţi prin nişte localitati unde drumul lasă mult de dorit…. in aceasta privinţa Bulgaria fiind sora mai mica a României; probabil bulgarii nu au nici un interes in modernizarea drumului spre Turcia.

Sfat: puteţi vizualiza traseul folosind Via Michelin, totalul km. parcurşi in Bulgaria fiind de aproximativ 320-340 km in funcţie de traseul ales; bineînţeles puteţi vizualiza tot traseul chiar din localitatea de plecare pana la sosire, astfel aveţi permanent controlul asupra locului in care va aflaţi cat si distantele dintre principalele localitati intermediare; este binevenit un dispozitiv GPS – si noi am folosit telefoanele IPHONE.

Înainte de intrarea in vama bulgaro-turca, pe dreapta o sa găsiţi o benzinărie –LUKOIL – unde va sfătuiesc sa realimentaţi si sa faceţi plinul cu combustibil; noi am plătit cu cardul la toate benzinăriile atât in Bulgaria cat si in Turcia si consider ca este mult mai comod si practic.

Urmează vama bulgaro-turca (eu ii spun vama din Hamzabeily…) unde nu am sa insist dar va sfătuiesc sa nu rataţi niciun ghişeu atât la bulgari cat si la turci… Sfat: nu staţi in rând cu maşinile de tonaj greu (TIR-uri) ci va continuaţi drumul pana ajungeţi la ghişeele de vama. Intre vama bulgara si cea turca puteţi face un popas (toaleta o găsiţi in clădirea din duty-free in partea stânga si spaţiul de vânzare in dreapta – aici puteţi cumpăra si tigari, parfumuri, whiskey si alte bauturi…)

Despre traseul in TURCIA. Aici o sa găsiţi altceva in ceea ce priveşte starea drumurilor. Şosele bune si indicatoare ce nu te lasă sa pierzi traseul. Ne-am continuat drumul spre Edirne si odată intraţi in oraş am oprit la prima benzinărie – daca nu mă insel tot LUKOIL – si am cumpărat un card KGS. Atentie: acest card va este necesar la momentul când intraţi pe autostrada IZMIR-AYDIN. Cumva, trebuie sa îl faceţi pe turc sa inteleaga ca doriţi si cardul (plasticul) dar si alimentarea lui cu o suma de pana la 10-15 lire turceşti... Mai departe traseul continua spre Havsa, Uzunkopru, Kesan; ajunşi la Gelibolu am traversat strâmtoarea cu feribotul – cost 10 euro/maşina.

Am continuat drumul spre IZMIR, oraş care traversat pe timp de seara este minunat. Veţi ramane surprinşi de locurile respective cat si de locurile unde sunt construite cartierele de locuinţe ale turcilor. Atenţie: nu rataţi intrarea spre AYDIN, fiţi foarte atenţi unde apare indicatorul spre AYDIN – trebuie sa faceţi undeva spre dreapta si sa treceţi peste nişte pasarele mai apoi trecerea prin doua tuneluri superbe dupa care intrarea pe autostrada; sfat: urmăriţi intrarea spre porţile KGS (deasupra porţilor de trecere vedeţi însemnul KGS…) unde la aparat am folosit cardul cumpărat si am trecut mai departe. Autostrada are cam aproximativ 100 km si la finalul ei – AYDIN – am parasit-o si am continuat drumul pe ruta D-550 (Aydin-Mugla-Marmaris); traseul este unul deosebit cu şosele bune – turcii lucrează non-stop la imbunatatirea condiţiilor de drum construind şosele sau modernizându-le pe cele existente.

Am ajuns in Marmaris.

Si acum câteva cuvinte despre hotelul SUN MARIS PARK – cazare all inclusive. Unele agenţii din România îl dau ca fiind un hotel de **** stele; nu este aşa, probabil ca se ridica aproape de *** stele – aşa cum am fost informaţi si de agenţia de unde am cumpărat biletele – dar nu pot spune ca am fost nemulţumiţi. Ca o comparaţie cu hotelul VERA SANTA MARIA din Kusadasi (am fost aici in 2009) pot spune ca pentru SUN MARIS PARK este un minus la capitolul cazare – camerele mai micuţe, fara mocheta, personal amabil dar fara sa exceleze. In ceea ce priveşte mâncarea este aproape la fel ca si la VERA din Kusadasi: micul dejun se repeta oarecum si in special in Marmaris sunt axaţi pe mic dejun englezesc, staţiunea fiind plina de englezi si ruşi (peste 75 % - părerea mea…); prânzul si cina sunt mai diversificate; in general sunt servite tot felul de salate, salate cu peste, măsline de toate tipurile, caşcaval si brânzeturi, iaurt si lapte, cereale, mâncăruri gătite in stil turcesc, supe-creme, ardei murati, carne de pui si peste, diverse frigărui… prăjiturele, pepene, struguri, si multe, multe altele (nu vreau sa prezint acum meniul – cu siguranţa găseşti ce sa mănânci); atât băuturile răcoritoare cat si berea sau vinul sunt servite la bar si una peste alta pentru cei cu venituri medii cred ca poate fi o alternativa fata de fiţele, mitocănia si lipsa de respect din tara noastră, unde cu aceasta suma nu iţi permiţi mare lucru….

Hotelul, se afla situat aproape de mare la aproximativ 100 metri; plaja in Marmaris este privata, şezlongurile fiind cu plata acolo unde hotelul nu are plaja proprie dar este mult mai buna decât cea din Kusadasi, . Noi am găsit locuri la plaja foarte aproape, la un cost de 10 lire turceşti pentru 2 şezlonguri cu salteluţa (echivalentul a 16-18 RON), turcul ce administra plaja manifestând o bucurie poate mascata dar niciodată nu ne-a tratat fara respect. Este adevărat ca in comparaţie cu turiştii englezi noi prezentam un interes mai mic deoarece nu avem posibilităţile financiare ale acestora.

Am stat si m-am întrebat: de ce oare aceştia – englezii – primesc un alt statut fata de noi – doar pentru faptul ca s-au născut intr-o tara unde exista respect fata de cetăţenii acesteia…; nu i-am perceput ca fiindu-ne superiori cu ceva in afara veniturilor …dar trebuie sa recunoaştem ca ne despart după părerea mea circa 8-900 de ani de cultura si civilizaţie….

Apa marii este minunata, de un albastru-verzui deosebit si va sfătuiesc sa nu rataţi excursia pe mare…. sau parasailingul (cost 35 euro/persoana)

Seara si noaptea Marmarisul este minunat. Va puteţi petrece serile colindând magazinele din staţiune sau pe faleza, la zecile de baruri care mai de care mai îmbietoare, sau daca aveţi suficienţi bani sa luaţi o cina romantica pe vas…. de ce nu?

Deoarece îmi este dor de aceste locuri mă opresc aici si consider ca este bine sa va las sa descoperiţi fiecare dintre voi frumuseţea acelor locuri precum si ospitalitatea, bunătatea si amabilitatea acelor oameni care se numesc TURCI.

Cu speranţa ca am fost cat mai obiectiv va doresc vacanta plăcuta acelora care vor ajunge pe aceste meleaguri.


[fb]
---
Trimis de GOTHIC68 in 29.01.12 16:33:10
Validat / Publicat: 29.01.12 17:41:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi - Vera Santa Maria
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3052 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GOTHIC68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotelul - Sun Maris Park
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[29.01.12 18:38:00]
»

@GOTHIC68, felicitari! Detalii multe si utile pt cei ce vor incerca un drum cu auto propriu spre M. Egee,

Si noi mergem an de an, insa la Kusadasi!

GOTHIC68AUTOR REVIEW
[29.01.12 19:09:58]
»

@maria55:

Va sfătuiesc sa încercați și Marmarisul. Cuvintele sunt prea puține pentru a reda atat cat poti cuprinde cu ochii. A fost un vis care acum pot spune ca a devenit realitate. Drumul pana acolo este greu dar merita tot efortul.

Va multumesc!

dora39
[29.01.12 20:00:43]
»

As vrea sa stiu cam cat a costat in total drumul pana la Marmaris, adica motorina, feribot. taxe autostrazi, etc.

Avem si noi un Logan pe motorina care are cam acelasi consum. Cand am fost la Praga, la o viteza costanta de 8o km/h a consumat chiar si 3,9.

Ma intereseaza sa stiu cam care ar fi pretul transportului, pentru ca am facut deja rezervare pentru Marmaris.

Mutlumesc anticipat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
eug
[29.01.12 20:28:08]
»

pt@dora,

si eu as vrea 5zile mamaris si 5zile bodrum, daca nu sunt indiscret, unde ai rezervat la marmaris?

mersi

referitor la drum, dac pot sa te ajut?! ; anul trecut am fost la didim iar acu 2 la kusadasi

dora39
[29.01.12 20:50:46]
»

Pe booking.com, nu stiu daca am voie sa spun denumirea hotelului, dar incerc sa te ghidez, daca dai perioada si cautare dupa pret in ordine crescatoare este al doilea hotel. Am rezervat pentru doua persoane cu demipensiune, 7 nopti in total 210 euro. Exista si varianta all inclusive. Ca sa poti vedea ca au oferta si cu demipensiune, dai click pe camera dubla, pentru ca este afisat numai cu mic dejun inclus. Si nu o sa-ti dai seama.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
eug
[29.01.12 21:45:01]
»

din cate stiu eu, pe AFA nu poti da nume de agentii, nu de hoteluri

mersi, oricum

maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[29.01.12 23:08:01]
»

@dora39: pot sa-ti spun cum am procedat noi, si costurile le descoperi singura!

Eforie/ pct, de plecare/un plin.

M. Tirnovo (granita cu Turcia), completare. Motorina suficienta pana la Kusadasi si inca aprox. 100km facuti prin imprejurimi. Aprox. 100/E.

Ferry-boat-ul, 10/E am traversat de la Eceabat la Canakkale fiind ca durata mai scurta traversarea decat la Gelibolu-Lapseki si mai ieftina. Desi, ulterior am aflat ca exista si o a treia posibilitate Kilithbahir- Canakkale, si mai scurta si mai ieftina la aprox. 2km de cea de la Eceabat,

Insa asa cum se spune in general, drumul cel mai scurt este cel pe care-l cunosti, am folosit acelas traseu mereu!

Card KGS pt autostrada am cumparat la intrarea pe as. la intrare, parca m-a costat aprox. 15/E, (in 2010), de atunci am mai facut 2 drumuri, am trecut 3 masini si tot mai am ceva pe el.

Ne-am incadrat, ca si costuri totale undeva la 200-250/E, dus-intors, cu toate taxele, inclusiv, vigneta de la bulgari.

Aproximativ, 1150km (plus cei 100km, de care vorbeam)

Eforie- M. Tarnovo-Derekoy (vama) =350km

Derekoy-Kusadasi-800km (varianta Havsa-Kesan-Eceabat-Canakkale-Kusadasi), nu prin Istanbul.

De la Kusadasi pina la Marmaris mai sunt aprox. 190km.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
GOTHIC68AUTOR REVIEW
[30.01.12 07:59:47]
»

@dora39:

Taxa pod Romania: Giurgiu – Ruse 6 euro in echivalent RON

Taxa vigneta Bulgaria: la dus 5 euro

la intors 5 euro

Card KGS: pt autostrada Izmir-Aydin 15 lire turcesti = 25.5 RON

Taxa feribot la dus 10 euro

la intors 10 euro

taxa de intrare in UE (vama turco-bulgara) la intors 2 sau 3 euro

Motorina dus/intors am alimentat asa cum am descris mai sus si am iesit la o medie de 430 RON / familie total cost motorina 860 RON (repet – am achitat cu cardul la toate benzinariile; tot ce pot sa spun este ca motorina in Turcia este destul de slaba calitativ si consumul creste. Precizez ca deplasarea a fost facuta cu un Logan MCV – 7 locuri, 2 familii de cate 3 persoane.

Total costuri dus/intors = 39 euro si 885 RON (860+25)

Drum bun si vacanta placuta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dora39
[01.02.12 16:48:35]
»

@GOTHIC68:

Multumesc pentru informatii!!! Ne vor fi utile cu siguranta.

niccu
[08.02.12 12:53:56]
»

Super consum. mai bun decit in cartea tehnica...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dora39, eug, GOTHIC68, maria55, niccu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050302028656006 sec
    ecranul dvs: 1 x 1