ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Chiajna [IF]
    ÎNSCRIS: 10.10.09
    STATUS: SENIOR
    DATE SEJUR
    JUL-2011
    DURATA: 12 nopți
    team-building

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 98 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Conditii excelente

    Ilustrație video-muzicală
    ROT SIND DIE ROSE
    TIPĂREȘTE

    Primul contact cu Hotelul Stoderhof l-am făcut pe net, pe saitul lor oficial, nu că m-ar fi interest ceva în mod special, ci pentru vroiam să văz cu ochii mei cum arată la moacă, ca să nu ratez cumva prima întâlnire. Surpriza cea mare a venit când am constatat că fotografiile oficiale de pe sait nu-l pun în valoare. Mă simt dator să adaug că nu e un hotel în adedvăratul sens al cuvîntului, mai degrabă o pensiunea ceva mai măricică, ridicată pe două caturi. Totuşi, hotelul de dar, la care te trimite slujba, nu se caută la stele, că doar nu eram în luna de miere. Patru stele scrie pe saitul oficial, patru stele am numărat şi eu pe faţadă şi am constatat şi la faţa locului.

    Încă de la intrare te primesc 3-4 mese cu umbreluţe şi o cascadă impresionantă de flori, cred că o combinaţie de muşcate şi petunii curgătoare. Cine se simte deranjat de prezenţa unor animale de companie, să ştie atunci că proprietarul hotelului are în custodie trei mâţe grase şi un căţel de talie mică, extrem de blând care nu latră şi nu muşcă, doar stă ca milogul pe la mese să capete ceva de ronţăit.

    Recepţia nu e mare, are doar o canapea pe care poţi sta tolănit fără probleme şi un raft în care veţi descoperi zeci de pliante cu informaţii utile despre pârtii şi tot ce mai mişcă prin staţiune. Hotelul este exact la jumătatea distanţei (nici 100 de metri) dintre două supermarcheturi şi la 50 de metri de prima telecabină care urcă la pârtii.

    Camera în care am fost cazat e destul de măricică şi pentru o familie cu copii; pat matrimonial şi o canapea extensibilă, singurul inconvenient fiind mobila destul de veche şi faptul că pe jos aveau parchet, simplu, fără o treanţă ceva, aruncată acolo pe jos. Televizorul este convenţional, cu diagonală mare, dar n-am avut curiozitatea să-l deschid, iar singurul contact cu ultimele isprăvi ale Oanei Zăvoranu, l-am avut prin intermediul netului (wireless free la recepţie şi cablu în cameră). Ce mă enervez că n-am o fotografie făcută în baie! Trebuie să stau să povestesc acum că e mare, fără closet (acesta e separat) cu cadă de baie, dulapuri pentru accesorii, şampoane, prosoape ca la mort, uscător de păr, oglindă adiacentă pentru bărboşi. Curăţenia în cameră se făcea în două feluri: curăţenie tailandeză şi curăţenie austriacă, în funcţie de camerista de serviciu. Extrem de discrete, încercau să mai repare câte ceva prin ţoalele mele şi se cruceau (austriaca) de fiecare dată când intrau pentru că încăperea arăta ca după un atentat cu bombă. Le mulţumesc pe această cale pentru înţelegere.

    Era să uit balconul. Prima dată când am văzut aşa ceva: trei metri lăţime, vreo zece sau mai mult lungime, comun pentru trei camere (n-au fost probleme cu vecinele-colege, duduiţa blondă de la secţia decontări şi porumbiţa şatenă de la serviciul personal). Tot balconul, în afara unui sector de lemn, era gazonat. Habar nu am cum au reuşit asta, având în vedere că era la etajul unu. În balcoane o să găşiţi şezlonguri, o masă de 1/1 şi două scaune. Dar nu asta-i găselniţa, ci priveliştea încântătoare pe care ţi-o oferă Alpii austrieci.

    Hai să coborâm niţel la sala de mese. Intră lejer o cumetrie de pe la noi. Masă în regim bufet suedez, cu mâncare în cantităţi industriale, dar fără a socoti cumva asta ceva de genul unei orgii culinare. Spun lucrul ăsta pentru că austriecii sunt extrem de cumpătaţi, nu-ţi oferă nimic în plus faţă de ce este stabilit şi nici nu încearcă să te păcălească. Ora mesei este păstrată cu sfiinţenie, dacă spun că la ora 10 se închide programul pentru cină, ei bine, atunci să ştiţi că la ora 10 şi o secundă totul este strâns de pe mese. Auf Wiedersehen, adicătelea, şi, ce poţi face? ... Fuguţa la pizeria din colţ... Hotelul dispune de două restaurante, primul e cel cu masa de care vă povesteam, al doilea este în sistemul bar, cu canapele din piele, însă fără loc de fumat. Cam nasol! Tot din bar, se intră la SPA. Ţineţi-vă bine că are piscină încălzită, 5-6 duşuri, cabină de saună, salon de masaj cu angajate tailandeze (nu ştiu dacă era tot camerista la butoane).

    Curtea hotelului e impecabilă şi pentru că proprietarii ştiu să pună în valoare fiecare colţişor, îl tunează fie cu flori, fie cu obiecte tradiţionale. Mă simt dator să vă spun câte ceva şi despre proprietarul hotelului, un domn despre care s-ar crede la prima vedere că este rece ca mai toţi arienii, atunci să ştiţi că găsea de fiecare dată când ne întâlneam găsea o vorbă bună şi un zâmbet. Extrem de amabil, mi-a împrumutat de fiecară dată bicicleta personală să mă deplasez prin Hintertstoder, atunci când starea fizică nu-mi permitea să conduc.

    Hotelul este destinat turiştilor care vin iarna pentru schiat. Aceştia trebuie să ştie că există, la subsol, un rastel destinat echipamentului, iar scrile de acces sunt îmbrăcate în ceva special ca bocancii de schi să nu facă zgomot.

    În preţul cazării am primit un card personalizat prin care aveam acces gratuit la o piscină alăturată hotelului şi pe instalaţiile de urcare de pe munte. Vorbitor de engleză, de fapt l-am întrebat într-o zi: „Auzi bre, da matale eşti din Bronx că ai un accent... ? “ La care mi-a răspuns că e austriac născut în New York şi m-am lămurit imediat de ce nu-i înţelegeam toate cuvintele. Ceilalţi angajaţi, cei de la bar şi bucătărie sunt unguri, nu vorbesc decât germana şi limba maternă probabil, însă înţeleg bine comenzile scurte în engleză şi nelipsitele înjurături româneşti.

    Despre preţuri nu m-am interesat, date fiind condiţiile în care am fost la acest hotel. Ştiu că preţul unei camere pe noapte este de 80 de euro cu mic dejun inclus, prânz şi cină. Iarna, m-a lămurit proprietarul, preţul pentru o persoană pe zi este de 80 de euro în plin sezon şi scade la 65 în extrasezon, cum mic dejun inclus şi ceva ca o gustare seara. Din păcate, în preţ nu e inclus niciun fel de skipass.

    Saitul oficial al hotelului este: www.stoderhof. at

    Concedii plăcute tuturor!


    [fb]
    ---
    Trimis de santana* in 27.07.11 12:01:00
    Validat / Publicat: 27.07.11 12:39:28
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2347 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (santana*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Curtea din spatele hotelului
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 32 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 98.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    TEOANCA
    [27.07.11 16:09:51]
    »

    Pai daca ne spuneai si noua ca pleci intr-un loc asa frumos dadeam un telefon sa puna oamenii o treanta pe jos la tine in camera, sa incalzeasca sauna si sa le pregateasca pe bietele cameriste pentru zilele grele ce urmau sa vina.

    Lamureste-ma te rog cu balconul. Ca era comun la mai multe camere am inteles, asa am avut si noi la o pensiune in Germania dar cu gazonul nu prea am inteles. Adica pe balcon crestea gazon? Si puteai sa iesi dimineata din camera in picoarele goale prin iarba? Si era gazon natural? Sau "gazonat" inseamna altceva si te rog sa nu ma lasi in ignoranta...

    Sa-ti fie de bine! Tu in Alpi dadeai de furca cameristelor iar noi la munca pe niste calduri...

    Nedreapta lumea asta.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    santana*AUTOR REVIEW
    [27.07.11 17:15:48]
    »

    Normal că-i nedreapta uneori, dragă Teoanca, lumea asta. De căldură nu am scăpat nici eu şi nici de muncă. Pe balcon, într-adevăr creştea gazon şi puteai ieşi lejer în picioarele goale diminineaţa prin iarbă. Chiar la ieşirea din camera era un şanţ pentru scurgerea apei, deasupra căruia montaseră un grilaj de lemn, asemănător cu cel de la piscine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster13
    [27.07.11 23:56:02]
    »

    Iata melodia propusa, se poate schimba!

    zapacitu
    [28.07.11 14:21:34]
    »

    Cantonament greu avusăși bre frate santana...

    După sarea transpirată abundent, te-ai recuperat la tailandeze, pileală și tiutiun... Noi trudim pe plaiuri mioritice, să stropim cu sudoare iarba verde de acasă, iar matale ți-o irosești prin țări străine.

    Alle guten Dinge sind drei - toate lucrurile bune sunt trei - vinul, femeia și odihna... au poate greșesc?

    Z.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    dorgo
    [31.07.11 12:07:32]
    »

    @TEOANCA... smekeria cu gazonu-i veche, e treaba nemţoaică, da-i floare la ureche, sa-ti spun eu cum se face... vine echipa numero ainţ, formata din trei arbaitări care tin mainile in sus sprijinind o bucată de gazon si stau asa nemiscati o ora, pana echipa numero ţvai, toarna in jurul gazonului, beton. Si, gata, alles ist klar, e fertig eine stuck balcon mit beton mit gazon. Important e doar sa-ti numeri muncitorii la finele fiecarei zile, caci odata un arbaităr mai necopt de-o suta de kile, a ramas spânzurat la etajul noua spre opt, prins cu mainile in beton, de era sa cada saracu', peste alles balcon mit gazon.

    roth
    [23.08.11 19:22:07]
    »

    Rar dar Bine.

    Ai un stil aparte, placut si sugubet, o placere pt lecturant.

    RobertCodescu
    [27.08.11 08:53:38]
    »

    Hop şi eu cu lecturatul şi cu votul meu p-acilea, recunosc că-i cu o lună întârziere, însă nutresc speranţa că mi se permite să acord 900 PMA pentru neobrăzarea pe care am avut-o de a citi acest FOARTE interesant review. FELICITĂRI MAESTRE!!!

    balasa violeta
    [04.11.11 17:26:12]
    »

    Pot spune ca am avut o zi minunata!

    M-am plimbat vreo cinci ore prin frunze pe bulevard, am tihnit pe-o banca, i-am amintit sotului ca acum 30 de ani avea mai mult timp de ravasit frunzele, am admirat razele soarelui prin frunzisul ruginiu si acum am citit doua review-uri absolut minunate!

    Imi mai doresc astfel de zile!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    balasa violeta, dorgo, roth, santana*, TEOANCA, zapacitu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040454864501953 sec
    ecranul dvs: 1 x 1