ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2010
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 21.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
DEC-2009
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Un revelion altfel decat oriunde...

TIPĂREȘTE

Despre Hammamet am auzit prima oara vorbindu-se acum multi ani, vreo 15 aproximativ, intr-una din emisiunile lui Aristide Buhoiu, la TV Romana. Spunea domnia -sa (requiescat in pace!) la vremea respectiva ca un sejur la Hammamet e mai ieftin decat unul pe litoralul Marii Negre si vorbele-i erau insotite de imagini elocvente, imbietoare si, in consecinta convingatoare. Mi se parea atat de exotic taramul acela, incat l-am interiorizat ca pe-o destinatie ipotetica de vacanta, candva, nu stiam atunci exact cand mi se va implini dorinta.

Iata ca in decembrie 2009 am beneficiat de o oferta de Revelion la Hotel Riu Palace Hammamet Marhaba in valoare de 100 de euro de persoana, pret in care erau incluse cazarea pentru o noapte, pranzul din 31 decembrie, cina festiva de Revelion si micul dejun din data de 1 ianuarie. Am fost un grup mai mare de romani, in jur de 20 si rezervarea s-a facut printr-o agentie tunisiana de resort.

Totul a fost la superlativ absolut, incepand din momentul in care am intrat pe poarta hotelului si pana a doua zi cand l-am parasit, sub un soare meditaranean bland si mangaietor, care parca ne reprosa ca am stat atat de putin.

Situat pe o plaja frumoasa din Hammamet; acest hotel a fost recent renovat (2008) si se compune dintr-o cladire principala de 3 etaje si bungalouri inconjurate de gradina; este situat la 3 km de centrul vechi al Hammametului; la 1 km de zona cu magazine; la 60 km de aeroportul din Tunis si 95 de km de aeroportul din Monastir;

Turistilor li se ofera posibilitatea de a plati serviciile hotelului cu cardul: MasterCard si Visa.

Numarul si tipul camerelor:

Hotelul are 371 camere cu baie (toaleta separata si cabina de dus aditionala), uscator de par; telefon; aer conditionat/incalzire (in functie de sezon), mini-bar (cu apa si bauturi racorioare), TV prin satelit, seif in fiecare camera, balcon sau terasa, camere cu vedere la mare disponibile la cerere, conexiune wireless LAN (contra cost)

Apartamentul in care am stat noi nu avea vedere spre mare, din pacate, ci spre parcarea de la intrarea in hotel, dar, ca o compensatie, era imens, cu dotari ultra moderne, o plasma tocmai astepta sa-i fie urmarite programele nenumarate, halatele de baie numai ca nu vorbeau, dar le simteai gata de imbracat si de iesit la piscina. Cei mai curajosi dintre oaspeti au iesit chiar (si) la plaja si s-au bronzat in ultima zi a anului 2009, printre ei cei mai multi fiind nordici (suedezi ori norvegieni), care se inrosisera pe piele pana la arsura. Ei avusesera sejururi prelungite, de cel putin o saptamana, iar media de varsta depasea usor 50 de ani.

La tunisieni cina de Revelion a fost programata pentru ora 20, iar mesele din restaurant, impodobite ca pentru un eveniment deosebit, se ocupau in ordinea sosirii la masa, nu era nimic rezervat dinainte, prestabilit, lumea era relaxata, odihnita, bine dispusa si mancarea era pentru toate gusturile, mancare europeana, dar si orientala si, la rigoare, dadeai comanda pe loc si-ti prepara la cerere ce nu aveau ei in galantare. A fost cazul unor prieteni de-ai nostri mai tineri care-au poftit sa manance paste italienesti pregatite intr-un anumit fel si bucatarii s-au "executat" fara niciun comentariu superfluu.

Bauturile au fost si ele la mare cautare (tarii, lichioruri, vin alb si rose, bere), fructele de mare au avut foarte multa trecere printre meseni, fripturi de tot soiul, salate si nelipsitele prajituri si torturi, patiseria tunisiana fiind recunoscuta drept una din cele mai bune din lumea intreaga.

Cina festiva s-a incheiat la ora 22, dupa care a urmat un spectacol oferit de stele ale baletului rus, in holul de la intrarea in hotel, transformat ad-hoc in sala de spectacol, cu scena improvizata, cu scaune confortabile, cu ambient corespunzator, etc. Amenajarea "salii " s-a petrecut foarte civilizat, fara zgomot, aproape pe nesimtite, in intervalul in care noi ne aflam la "ospat", deci organizatorilor le-au trebuit numai doua ore pentru a ne uimi cu eficienta si cu entuziasmul lor bine temperat!

Spectacolul a durat pana la 23:30, cand ni s-au inmanat pungute, nu cu doi bani, nu, faceau mult mai multi bani (la figurat!), ci cu masti de carnaval, fluiere, confetii si alte nimicuri amagitoare cu care ne-am "copilarit " toti, fara rezerve, cu o buna dispozitie din ce in ce mai crescanda. La ora la care anul cel nou se apropia in galop, am observat nedumeriti cum, unora li se aduceau sticle de sampanie, altora nu. Am crezut ca e vorba doar de o deficienta de organizare, dar nu, ei nu lasa nimic la voia intamplarii, sampanie primeau doar cei care aveau sejururi de la o saptamana in sus, ori noi fuseseram niste "chilipirgii", dupa ce ca avusesem si mancare si cazare si spectacol in 100 de euro, mai voiam si sampanie! Ne-am ambitionat si noi, (doar) trei familii, (restul n-au catadixit sa se deranjeze, dar au baut din sampanie alaturi de noi, c-asa-i romanul cand se[-n]veseleste...) si-am cumparat o sticla pe care-am dat 150 de euro (sampanie frantuzeasca, dintr-alta nu aveau, pretindeau ei...)

La 12 trecute fix, cand am desfacut elixirul de Champagne, din mijlocul salii s-a auzit un "Hai Romania!", ceea ce insemna ca mai erau si alti conationali de-ai nostri in acelasi hotel cu noi...

Dansul a inceput abia dupa miezul noptii, am avut o formatie care a interpretat live, non-stop, melodii pentru toate gusturile si pentru toate varstele, pana la ora 2, cand sala a inceput incet-incet sa se goleasca si lumea a iesit pe terasa restaurantului, era luna, se auzeau valurile marii izbindu-se de tarm, nu prea-ti venea sa intri in camera de hotel...

A doua zi dimineata nu mai era nicio urma din nimicurile cu sclipici din urma cu cateva ore, ho(tel)lul era sclipitor, la propriu, iar restaurantul impecabil. Mancarea, DELICIOASA, ospatarii, la "post", gata in orice moment sa-ti iasa in intampinarea oricaror dorinte, iar la plecare, in camera de hotel ne astepta (cate) un suvenir de la Riu: o farfurie artizanala, cu numele hotelului inscriptionat pe ea. Francezul ar zice "Chapeau bas"! iar romanul, dimpotriva: "Sus (pala-) Riu"!

Nu puteam pleca din Hammamet fara sa dam o raita prin medina, care era (culmea! ) deschisa, cu vanzatorii toti numai zambet si amabilitate, ca nu te puteai indura sa nu cumperi ceva, macar de dragul lor, daca nu din necesitate ori din convingere. Daca ajungeti in medina lor, nu uitati sa cumparati (celebrul) ulei de argan care in Romania se vinde foarte scump si care este un cosmetic de exceptie. Exista in medina un singur magazin cu preturi fixe, e bine de stiut, fiindca, in felul acesta nu mai sunteti nevoiti sa negociati cu ei, sunt foarte smecheri, te pacalesc oricat te-ai considera de "stiutor", iti iau si de patru -cinci ori pretul pentru un obiect, daca nu cunosti pretul real al vreunui lucru la care tii cu tot dinadinsul.

Bref, un hotel de nota10 +

Nota:

Personal: 100

Servicii: 100

Curatenie: 100

Confort: 100

Pret: 100


[fb]
---
Trimis de ileana45 in 03.07.10 15:29:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA. A mai fost în/la: Sousse, Sfax, El Jem, Carthage, Sidi Bou Said, Tozeur, Tabarka, Bizerte, etc.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4502 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ileana45); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Si alti carnavalisti, asteptand sa bata gongul...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5700 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

presario
[03.07.10 16:00:49]
»

Foarte bine scris- felicitari !

marcy74
[03.07.10 16:35:28]
»

Chiar foarte frumos scris, felicitari si punctaj maxim sa fie!

ancamariagadea*
[03.07.10 23:48:56]
»

Excelente aceste randuri, pline de informatii utile! Apreciez atentia la detaliu, cursivitatea exprimarii, ironia fina si, nu in ultimul rand, respectul cuvenit gramaticii limbii romane.

Felicitari, @ileana45!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
marcy74
Alte impresii din această RUBRICĂSteigenberger Palace Marhaba Thalasso (ex Riu Palace) :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.90201020240784 sec
    ecranul dvs: 1 x 1