GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
După o săptămână de vacanță in Corfu, unde am mers cu "ză autocar" și unde am alergat zi de zi ca doi disperați, nu care cumva să ne scape ceva, ne-am intors pe plaiuri mioritice sub forma a doi terminați. Acasă la noi, la malul mării, nu am mai avut timp să ajungem. Am înnoptat "la capitală", urmând ca, a doua zi la ora 6:30 a.m, sa fim la Otopeni (zborul era la 8:40 a.m). Și, cum știm prea bine că trăim în România, țara tuturor posibilităților, care ne ocupă tot timpul și ne distruge nervii, s-a întâmplat să rămânem blocați pe șoseaua de centură a capitalei. La aeroport am ajuns cu 5 minute înainte de închiderea check-in-ului, stresați nevoie mare, de ne venea să ne luăm la bătaie între noi.
Check-in-ul l-am făcut în prezența reprezentantului agenției Malta Travel, care, de altfel, ne-a însoțit și pe timpul zborului. Am zburat cu Romavia și, recunosc că, deși nu mă așteptam, au fost zborurile cu cele mai line decolări și aterizări. Decolarea s-a întârziat cu 15 minute, din cauza cîtorva familii... întârziate. I-am mulțumit lui Dumnezeu, în gând, că nu ne numărăm printre ele, pentru că tot avionul “ne umplea frigiderul” cu ce putea. După decolare ni s-a oferit micul dejun (sandviș+cafea/ceai) și apoi lista cu excursiile opționale, cu posibilitate de înscriere pe loc... cu banii, tot pe loc. Având în vedere faptul că în Malta se circulă pe partea stângă a drumului și, nici eu, nici soțul meu, nu doream aventuri, am ales două excursii totuși, din cele șapte.
După un zbor de 2 ore și 40 de minute am aterizat pe aeroportul din Luqa unde ghidul ne-a îndrumat pe fiecare spre autocarul care mergea în stațiunea aleasă. Până la hotelul nostru din Mellieha, trecând prin Qwara Buggiba, am făcut aproximativ o oră. Drumul a fost o încântare pentru ochiul meu care vedea în jur clădiri având toate aceeași culoare, cea a mierii, datorită zonei bogate în calcare cu globicerină. Ochiul soțului meu era oripilat însă, uitându-se mereu în față, în intersecții având impresia ca toate mașinile se ciocnesc cu noi. Deh... cam ciudată circulația asta pe partea stângă... când tu ești obișnuit să mergi invers. Eu nu mi-am bătut capul cu asta :)
Când am intrat în Mellieha am descoperit un orășel micuț și liniștit, cocoțat pe calcare, cu străduțe extrem de înguste și autobuze extrem de vechi, cu un farmec aparte. Am descoperit un orășel în aceeași culoare caldă a mierii, patronat de o biserică veche, imensă și impunătoare, pe străzile căruia se plimbau nestingherite și ocrotite de toată lumea niște pisici imense.
Hotelul Solana se află chiar pe strada principală, foarte aproape de magazine de tot felul, mini-marketuri și stația de autobuz. Arhitectura sa respectă tradiția locului iar lobby-ul și cafeneaua de la intrare au un aer cald și prietenos. Ne-au intâmpinat cu câte un pahar din băutura lor non-alcoolică tradițională, kinnie. A trebuit să așteptăm o ora și jumătate până am fost cazați, însă știam prea bine că check-in-ul se face la ora 14.00, așa că am așteptat cuminței și răbdători.
Am primit camera 1403, la etajul 2, cu vedere în partea din spate... spre liniște. Ne-am bucurat enorm când am văzut balconul mareee, cu vedere spre vilele malteze așezate în trepte și spre o bucățică de mare. Camera mi s-a părut imensă (un fel de mini-apartament), mobilată cu gust, foarte curată, cu pat matrimonial, canapea extensibilă, aer conditionat centralizat, chicinetă încadrată într-un dulap mare din lemn, cu cheie, disponibilă doar pentru cine avea nevoie. Nu am dorit cheia de la chicineta însă, am avut la dispoziție aparat de încălzit apa, căni, cafea, ceai și zahăr, la discreție. Lenjeriile au fost curate, miroseau frumos și au fost schimbate de 2 ori pe parcursul sejurul nostru de o săptămână. Lucrul care nu prea mi-a plăcut au fost păturile, de care am avut nevoie noaptea și care erau cam ponosite de vreme. Televizorul LCD nu prea ne-a folosit, având un numar limitat de canale (malteze, italiene, englezești și tunisiene). Dar, cine vine în Malta să stea în cameră și să se uite la televizor?
Baia am gasit-o foarte curată, bine luminată, dotată cu tot ce este nevoie, inclusiv căști pentru duș. Mi-au plăcut prosoapele care erau albe-albe și se schimbau zilnic, regula fiind sa le lași pe jos dacă doreai acest lucru. Toată stima mea pentru băieții de culoare care faceau o curățenie exemplară în camere.
Hotelul are două restaurante: Bellini și Tosca. Tosca este deschis doare seara și este a la carte. La Bellini se iau micul dejun și cina (asta în cazul în care ați optat pentru demipensiune). Dacă nu aveți cina inclusă, se pot plăti la recepție, când doriți și câte cine doriți. Noi am avut doar micul dejun inclus, însă am mâncat și seara aici, de 3 ori. Ambele restaurante sunt cochete, curate, frumos aranjate iar personalul discret și profesionist.
Micul dejun conținea: cafea, ceai, lapte, omlete făcute pe loc, cu ceea ce doriți, ouă fierte (ți le pui singur în aparatul special), mic dejun englezesc (cârnăciori, fasole, beicon și omletă făcută în tavă), pâine de 3-4 feluri, 3-4 feluri de mezeluri, 2-3 feluri de brânzeturi, iaurt, iaurt cu fructe de 2 feluri, diverse legume ca atare sau salată, pepene galben și diverse fructe, 3-4 feluri de cereale, 2-3 feluri de checuri, 2 feluri de suc la dozator.
La cină puteai mânca de leșinai: o mulțime de aperitive delicioase (vinete, orez cu fructe de mare, tot felul de salate cu și fără maioneză, brânzeturi și mezeluri), 3 feluri de paste extraordinar de bune, 1-2 feluri de supă (cea de ciuperci este aparte), 2-3 feluri de carne facută în diverse feluri (la tavă), un fel de pește, pui la rotisor, 2-3 garnituri, salate, 6-7 feluri de torturi și prăjituri, 2 feluri de înghețată și salată de fructe. Toate acestea asezonate cu vinuri malteze foarte bune, contracost.
Aoleo! Cât am scris despre mâncare! M-au luat iar poftele... Și ce regrete mă macină că nu am apucat să gust din toate... Oricum, am mâncat amândoi ca doi purcei, fapt pentru care, ulterior, am renunțat la a mai lua cina la hotel și ne-am orientat spre restaurantele a la carte din zonă, unde ne-am răsfățat cu celebra friptură de iepure, specialitățile cu pește și fructe de mare și vinurile tradiționale (recomand cu căldură restaurantul L’Amigo, unul excelent).
Dacă vă întrebați ce puteți face în incinta hotelului, ar fi cam așa: piscină interioară destul de micuță, intimă, curată, unde găsiți și jacuzzi, ambele fiind gratuite; piscină supraterană, pe acoperișul hotelului, cu bar și șezlonguri, de unde panorama este una deosebită, intrarea fiind 5 euro; acces gratuit la internet, în lobby, dacă aveți laptop sau contra cost, utilizând PC-ul lor, în spații special amenajate; un SPA care oferă multe și atractive servicii, însă distracția costă – cam 30 de euro un masaj; sală de fitness pe care nu am folosit-o din cauza unei doze imense de lene; câteva jocuri electronice sau... ceva de genu’, pe care eu nu le-am analizat prea bine în schimb, al meu soț făcea ca un copil când le vedea: “Hai sa jucăm și noi o dată... Pliiiizzz! ”, evident, cu răspuns negativ din partea mea.
Despre plajă pot sa vă spun ca ea există, dar Malta nu este o destinație unde să mergi exclusiv pentru stat la prăjit. Ar fi mare păcat să ratați atâtea locuri frumoase, în favoarea plajei. Dar, pentru o zi, hai două, merge... Ca toate plajele malteze, și cea din Mellieha nu este foarte mare, nisipul este foarte fin (din câte am înțeles este adus din altă parte), însă să nu va mire dacă mai întâlniți câte o piatră în apă, țărmurile Maltei fiind majoritar stâncoase, modelate extraordinar și deosebit de frumoase. De la hotel până la plajă faceți pe jos cam 20 de minute, coborând pe șoseaua principală. Coborârea este facilă... gravitația te ajută, ești cu burta plină dar problema este la urcat când, obosit și mort de foame, după o zi de stat cu fizicul la soare, iți iese limba de-un cot până te întorci la hotel. Eu vă recomand să luați autobuzul, care are stație puțin mai jos de hotel, pe patea stângă, evident, vă costă aproximativ 1 euro, dus-întors și nu vă mai doare capul. La plajă găsiți șezlonguri, umbrele, mini-bar. Două șezlonguri, cu umbrelă, în septembrie costau 10 euro.
Per total, Malta, hotelul Solana și orășelul Mellieha au fost surprize extraordinar de plăcute pentru noi. Am fost fericiți și mulțumiți de alegerea făcută după atâta amar de vreme de așteptare în visare. Recomand cu drag această destinație și acest hotel.
Mă voi strădui să-mi fac timp pentru a vă convinge de ce această destinație aparte nu trebuie sa lipsească din palmaresul de vacanțe :)
Trimis de ancamariagadea* in 22.10.10 22:42:34
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ancamariagadea*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 35.95713910 N, 14.36229860 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Nu stiam ca in Malta se circula pe partea stanga!
Ati vazut cat de importante sunt cele 5 minute? Daca nu erau - nu aveam ce citi in seara asta!
Da, se observa in poze, camera spatioasa, dar si baia arata foarte bine.
Cum este vremea in luna septembrie?
Adaugat videoclipul solicitat.
Totusi acestui review ii lipseste partea cu a se citi optional
@david, noi am fost in perioada 23-30 septembrie.
Primele 4 zile a fost cald, 27 grade, puteai face plaja linistit. Urmatoarele 3 zile au fost capricioase: ba soare, ba ploaie, ba innorat... insa temperatura nu a scazut sub 20 grade.
Am prins si o ploaie din aceea sanatoasa, cu tunete si fulgere si muuuulta apa care siroia pe stradutele in panta din Mellieha...de ne-m speriat. S surpriza, nimeni afectat, nicio inundatie. Orasul si strazile sale pietruite sunt atat de bine construie incat toata apa se scurge spre vale, spre mare.
@webmaster25, multumesc. Sper ca in reviews-urile viitoare sa am mai multa inspiratie si pentru acea parte optionala. De cand m-am intors din vacante ma tot cert cu talentul meu scriitoricesc care vad ca e suparat pe mine.
Mi-a placut cum ai povestit si m-ai incantat cu bucatele alese pe care le-ati degustat. Superb!!!
@ancamariagadea, te asteptam cu un nou review, caci review-urile tale pline de viata si culoare nu ma dezamagesc niciodata...
Iar acesta imi deschide portile unei destinatii pe care mi-o doresc!
Frlicitari si astept continuarea... prntru rasfat, nu pentru convingere, caci sunt deja convinsa...
Anca, bine ai revenit din aceasta frumoasa LUNA DE MIERE Las ca talentul tau literar este la repaos acuma ca l-ai plimbat asa de mult si rumega inca informatiile, sunt ferm convinsa ca o sa ne uimesti cat de curand )
Foarte frumos si amanuntit descris, felicitari!
Frumoasa descriere, asa cum ne-ai obisnuit! Astept si alte impresii despre Malta!
Malta un loc de vis pentru mine. Friptura de iepure... ah imi lasa gura apa. Cred ca a fost o saptamana de miere excelenta.
Bine-ati venit din luna de miere, porumbeilor si sa va fie de bine si tie mieresico si mierelui Danut!
Care va sa zica de-aia ai disparut tu de ceva vreme din peisajul virtualo-scriitoricesc marca @ancamariagadea...
S-acum lasand gluma la o parte, Ancuta, in primul rand casa de piatra si felicitari pentru o asa vacanta bine meritata pentru un cuplu minunat!
Ma bucur tare mult ca v-ati simtit excelent in Malta (dar te vom astepta cu povesti si din Corfu), iar review-ul tau plin de savoare si peripetii m-a facut sa zambesc si sa-ti admir inca o data inconfundabilu-ti stil vesel si placut cu care ne-ai obisnuit.
Precum bine a observat si @web25 lipseste partea cu ,,optionalul'', dar nu uitati dragilor, domnisoara Ancuta a devenit intre timp doamna Anca (sper sa nu ma bati si... optiunile s-au schimbat acum.
Si ca sa ne pui pe jar, o sa ne oferi de-acum in dar...
cate-un optional la final, in loc de-un VA URMA traditional
După descrierea plină de culoare și mai ales de... ritm, fotografiile au fost cele care m-au încântat cu deosebire și mi-au creionat imaginea despre oraș și despre hotel.
Aștept continuarea, căci am înțeles că ați contractat și două excursii opționale.
p.s. De ce ați ales ca destinație a lunii de miere (ocazie unică în viață), Malta?
Multumesc pentru aprecieri! Eu si sotul meu am fost doi fericiti. Desi nu am vrut sa mergem nicaieri in luna de miere, gandindu-ne ca e criza si ca vom merge altatata, pentru noi anul acesta fiind unul foarte trist, am avut norocul sa constatam ca aveam de ales intre mai multe vacante, in final. Nasii, fratii, prietenii etc, toti stiau despre pasiunea noastra pentru calatorii si ne-au sustinut cu cate un cadou Si chiar am avut parte de o luna de miere de... o luna, petrecuta in trei locuri. Si acum ma gandesc cu emotie cat de fericiti am fost ca vom pleca, desi deja eram resemnati ca vom ramane acasa. Oricum, sotul meu e fascinat de ordine cavaleresti si teoria conspiratiei si chiar am cochetat si anul trecut cu Malta dar, atunci nu se putuse.
Recunosc ca pe mine Malta m-a impresionat mult mai mult decat pe sotul meu datorita reliefului si a templelor megalitice despre care am si scris. El se astepta sa afle mult mai multe lucruri despre cavalerii maltezi si a venit acasa cam... dezumflat. A aflat ca acesti cavaleri nu erau chiar atat de minunati cum credea el
Cand am fost noi, in septembrie, erau contra-cost in week-end (5 eur/pers/zi). In timpul saptamanii erau gratis.
@mire2007, voi raspunde aici si intrebarilor de pe privat, poate raspunsurile le sunt utile si altora.
”Buna ziua
Vreau sa merg si eu in aceasta vara la hotel Solana-Malta. Doresc sa-mi spuneti de ce a-ti platit piscina exterioara. Eu am vorbit acum la agentie si mi-au spus ca este gratis. Unde mancati pranzul si cina (in afara hotelului) si cam cat costa o masa? Nu sunt decisa daca sa merg cu mic dejun sau demipensiune.
Am mai revenit cu o intrebare. Cat costa cina la hotel/persoana?
Intr-adevar, nu am precizat in review: in septembrie 2010, piscina supraterana, exterioara, era gratis in timpul saptamanii si contra-cost in week-end (5 eur/pers/zi).
De mancat, am mancat atat la restaurantul hotelului (Bellini), cel in sistem bufet suedez, unde o cina, platita la receptie, costa intre 15-19 euro/pers, in functie de specificul serii respective. Iti dau un pont: noi am mancat de 3 ori aici, au fost extrem de bune si de variate preparatele insa, desi se numeau seri cu nu stiu ce specific, felurile de mancare erau aceleasi de fiecare data... doar pretul era altul Asadar, daca doriti sa luati cina doar la hotel, este mai avantajos sa cumparati de la agentie bilet cu demipensiune. Veti avea avantajul pretului bun si al meniului foarte variat dar, veti avea dezavantajul de a nu incerca preparatele traditionale cu peste sau celebra friptuta de iepure.
Pe strada pe care se afla hotelul veti gasi vreo 7-8 restaurante. Eu va recomand cu drag restaurantul L'amigo, aflat peste drum de hotel, un pic mai jos, la etajul intai al unei cladiri. Aici am mancat foarte bine, servirea a fost prompta, atmosfera prietenoasa. O cina pentru 2 persoane, constand intr-un mic aperitiv, fel principal (pizza, friptura, peste, paste etc) si o sticla de vin, nu foarte pretentios, costa cam 30-40 euro.
Depre pranz trebuie sa mentionez un lucru important. Maltezii sunt oameni extraordinar de calmi si care se respecta. In majoritatea lor, restaurantele malteze sunt inchise in intervalul 13-17, la fel si multe magazine, pentru pauza de pranz. Asadar, daca doriti sa luati si pranzul, restaurante permanent deschise gasiti in La Valleta si St. Julian. Totusi, dupa un mic dejun extrem de bogat si o cina asemenea, nu cred sa fie nevoie si de pranz insa, depinde de fiecare persoana in parte.
Sper ca ti-am fost de folos. Nu ezita sa ma contactezi daca mai ai nevoie si de alte detalii.
Cu drag,
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2015 Malta in noiembrie (Hotel Solana) — scris în 30.11.15 de RelyaV din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Daca sunteti amatori de tocanitze — scris în 02.08.13 de puiu_isas din CONSTANTA - nu recomandă
- Jan.2011 Revelion 2011 — scris în 05.02.11 de alexa_a din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2007 Prima excursie in afara — scris în 18.03.10 de monyka_7777 din BUCURESTI - RECOMANDĂ