ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Otopeni [IF]
ÎNSCRIS: 16.04.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2013
DURATA: 9 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 - 5 ani COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
la PMM* = 34 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Mai vrem o data :) (cel putin)

TIPĂREȘTE

Am rezervat sejurul la Septimia inca de la inceputul lui... martie si abia asteptam sa vina ziua Z sa putem pleca in vacanta.

Drumul pana acolo, cu exceptia portiunii dintre Vanatori si Odorhei, foarte bun. Pe portiunea cu pricina gauri ca dupa bombardament... asta la dus, caci la intoarcere mare parte din ele erau astupate. Din cauza de bucata asta de drum am lasat Sighisoara pentru ultima zi, in drumul spre casa. Alt “eveniment”, pod de lemn peste Mures... pod de lemn ale carui cateva scanduri erau deja rupte...

Am ajuns fara probleme la hotel dupa un drum de aproximativ 4 ore, parcam in parcarea din spatele hotelului. Aveam sa constatam ca si capitolul "parcare" a fost tratat cu seriozitate, astfel ca sunt locuri de parcare suficiente in tot resortul.

La receptie a durat cam 5 minute, cat am completat formularul de inregistrare, am primit info despre orele de masa, serviciile incluse in pachetul cumparat, cheia camerei.

Camera: simplu dar eficient amenajata, patul un pic mai mic decat am crezut initial cand am facut rezervarea. Nu mai descriu camera pentru ca nu difera cu nimic fata de cum a fost descrisa in postarile celorlalti dinaintea mea. Dupa prima noapte am hotarat ca mai bine ne-ar fi intr-un apartament drept pentru care am apelat la domnisoara de la receptie. Foarte amabila (toate 3 domnisoarele de la receptie deosebit de amabile) s-a oferit sa ne arate o alta camera cu un pat mai mare, dar noi eram deja “setati” pe apartament. Da, a fost disponibil, ni s-a explicat ca ultima noapte va trebui sa ne mutam in alta camera si ne-a intrebat daca in conditiile astea mai vrem sa ne mutam in apartament. Am confirmat, iar dupa-amiaza aveam apartamentul pregatit (nr. 7) care era chiar vis-a-vis de camera noastra (nr. 6). Am uitat sa spun ca ni s-a cerut permisiunea ca in cazul in care nu suntem in hotel cand e camera pregatita, camerista sa mute lucrurile... Mda... cred ca orice comentariu e de prisos.

Ferestrele pozitionate spre est, soare puternic doar dimineata.

Apartamentul: are canapeaua extensibila in living, dupa parerea mea o familie cu doi copii poate locui foarte comod in el. Daca ar avea un TV si in living ar fi mai mult decat perfect :) Exista usa intre dormitor si living. Fac mentiunea asta pentru ca exista hoteluri/pensiuni unde nu exista usa respectiva si nici nu-ti dai seama din poze ce si cum, iar pentru familiile cu copii e o informatie utila. Ferestrele dormitorului dau spre est, cele din living spre sud.

Apartamentele sunt dispuse cate doua pe latura spre strada Orban Balasz, pe etajele 1 si 3. La etajul 2 sunt dispuse fata in fata in capatul holului, unde se iese pe terasa. Apartamentul din stanga cum te uiti la terasa este diferit de celelalte, baia fiind dotata cu cada si dus separat. Este apartamentul de lux, asa il vand ei.

Din cauza pozitionarii apartamentele sunt un pic zgomotoase daca se sta cu geamul deschis, dar odata inchise geamurile problema dispare.

Aer conditionat exista doar in dormitor, telecomanda se inmaneaza o data cu cheia camerei, cel putin asa s-a intamplat in cazul nostru. La noi nu a fost cazul sa-l folosim, nu stiu cum ar fi in miezul verii...

Baia: mi s-a parut supradimensionata si in camera matrimoniala si la apartament. Aveam sa gasesc si explicatia mai tarziu cand am aflat ca hotelul, piscinele, terasa, hostelul sunt rezultatul convertirii unor cladiri apartinand fabricii Matrita. Cladirea de birouri a fost convertita in hotel, de aici si unele limitari in desenarea spatiilor, i. e. baile de conformatia respectiva.

Curatenia se face zilnic, prosoapele se schimba cu aceeasi frecventa chiar daca nu sint lasate pe jos. Am apreciat foarte tare faptul ca apa ramane in dus :) lucru ce se dovedeste in multe cazuri o problema :), nu si la Septimia. Ah, si para dusului din apartament... cu vreo 5 reglaje, daca imi aduc bine aminte, impreuna cu presiunea excelenta au facut ca dusul sa fie o placere. Oricum toate baile au baterii Kludi, si cu asta cred ca nu trebuie sa comentez mai mult :)

Uscatorul de par – foarte bun daca ai parul scurt, in caz contrar iti ia un pic mai mult uscatul parului pentru ca aparatul are o protectie la supraincalzire si se opreste, trebuie sa astepti un pic, apoi reiei operatiunea.

Hartia igienica este de cea mai buna calitate, de la Zewa. O mentionez pentru ca e un amanunt care intregeste imaginea despre atentia la detalii a managementului si pentru ca in alte locuri cu acelasi numar de stele am gasit din cea obisnuita furnizata probabil de vreun distribuitor de HoReCa.

Aerisirea baii este excelenta, geamul mare impreuna cu ventilatorul care porneste automat dovedindu-se eficiente.

Am remarcat dimensiunea generoasa a ferestrelor, curatenia lor. Tijele pentru ghidat perdeaua si draperiile functionale toate. Un plus am gasit in calitatea draperiilor care reusesc sa blocheze complet lumina (mentiune speciala pt cei cu copii mici care trebuie sa doarma la pranz).

Serviciile de masa: noi am avut demipensiune. Cateva zile am ales din 3 variante de meniu, apoi a fost bufet. Ni s-a explicat ca la un numar de sub 15 turisti care opteaza pentru servicii de masa se utilizeaza metoda cu 3 variante de meniu pe zile, turistul isi alege ce doreste sa comande si pentru ce masa, adica pt pranz sau cina. Cand sunt mai mult de 15 turisti se utilizeaza varianta cu bufet suedez. Nu e obligatoriu ca in toate zilele sejurului sa iei doar pranzul sau doar cina la hotel. Poti alterna, fie pranz, fie cina. Conditia era ca optiunea sa se faca cel tarziu in dimineata zilei respective. Invariabil una din cele 3 optiuni era un meniu vegetarian. O lipsa pe care eu am resimtit-o a fost lipsa salatelor proaspete. Se mergea mai mult pe salata de varza sau muraturi. Ah, si alta observatie, prezenta zaharului in vinegreta pentru salata... e adevarat gustul era unul bun, dar pentru cei care sunt atenti cu ce/cum/cat mananca, poate fi o problema.

Paprika e omniprezenta :) ca e ciorba, omleta, nu conteaza, o gasesti in farfurie :) Mancarea, de la ciorbe la felul doi, picante... nu foarte deranjant, dar pentru cine nu suporta picant poate fi o problema. Painea neagra se gaseste doar in cazul in care masa e bufet suedez. Atunci sunt 3 tipuri de paine, alba, neagra si integrala cu seminte. Micul dejun e unul normal, nu extrem de bogat, dar suficient de variat incat sa acopere cerinte diverse. Nu va asteptati sa gasiti, insa, cereale integrale/fulgi de ovaz etc din gama asta, sau iaurt/lapte degresate.

Se poate manca si a la carte, nu am avut aceasta experienta pentru ca am ales ca o masa sa o mancam in oras (despre asta in alta postare).

O mentiune speciala am de facut referitor la unul dintre baietii care serveau la mese, Peter, daca i-am retinut bine numele... de fiecare data cand era de servici aveam parte de un fond sonor foarte placut, jazz :) cuminte si oarecum in surdina... cam ca in hotelurile de pe afara, alea mai de Doamne ajuta. Pe langa alegerile sale in ce priveste muzica este si foarte atent si serviabil, lucru valabil si pentru ceilalti colegi ai sai.

Am mancat in prima zi la Fragor Taverna unde era un meniu fix, dar existau si alegeri a la carte, club sandwich-uri, pizza, salate, gratare, cartofi prajiti, chestii d-astea. Meniul fix insemna ciorba/supa, felul 2 si desert. Au mese si inauntru si afara, spatiul este destul de aerisit.

Referitor la servire majoritatea sunt tineri, foarte amabili, chiar daca au o problema cu comunicarea in alta limba decat maghiara :) Se chinuie sa inteleaga si sa se faca la randul lor intelesi. Problema asta am sesizat-o peste tot in zona... in special la tineri. Mi s-a parut un pic ciudat sa ma chinui sa ma inteleg cu niste concetateni... dar sincera sa fiu ma asteptam la mult mai rau, adica sa inteleaga dar sa refuze sa comunice. Nu a fost cazul. Am intalnit o situatie in care domnisoara vanzatoare a sunat pe cineva la telefon pentru ca nu stia sa-mi spuna despre un anume produs. Alta situatie a fost una in care desi persoana respectiva nu a inteles ce vroiam (inghetata pe bat) s-a comportat ca si cum a inteles si ne-a indrumat spre o alta colega, care nici ea nu intelegea deloc ce vrem, a venit o a treia, ca la final sa vina un domn sa le lamureasca ce dorim. Ideea e ca daca nu ne cramponam de chestia cu nevorbitul romaneste nu avem motive de nemultumiri majore :) Nu vreau sa dezvolt subiectul, e sensibil oricum, iar aici e loc de expus pareri referitor la experiente turistice.

Piscinele: foarte eficient organizate, chei electronice pentru dulapuri, prosop oferit impreuna cu cheia, cabine incapatoare unde sa te poti schimba, uscator de par, storcator pt costumele de baie. Bazin cu adincime progresiva de la 1.40m, cred, pana la aproape 2 m. Nu sunt sigura ca adancimile sunt corecte, asa am estimat eu. Bazin separat pentru copii, cred ca de 0,40 m adancime, sauna, bai cu apa sarata. Un minus mare il acord pentru podele... Dupa parerea mea o greseala impardonabila in alegerea gresiei care aluneca foarte tare, chiar daca ai papuci... Apoi faptul ca ai posibilitatea sa achizitionezi o pereche de papuci de unica folosinta la intrarea in piscina, DAR sunt papuci din material textil, din aceia care in mod normal s-ar gasi in camera de hotel... 6 ron perechea. Am remarcat curatenia, poate prea mult clor in apa, totusi. Cat am fost noi acolo am fost aproape in fiecare zi la piscina, iar dupa-amiaza de obicei se desfasoara lectii de inot. Cel mai bine e sa va informati daca si cind sunt programate lectiile de inot ca sa evitati aglomeratia.

Mai exista doua bazine cu hidromasaj, doua ciubere cu apa sarata, dusuri (pentru cazul in care faceti sauna sau baie in apa sarata). Exista si o mica terasa unde se poate iesi afara. Programul e 6-22.

Piscinele exterioare au fost inaugurate pe 1 mai, de fapt doar cea mare, tot cu adancime progresiva, dar de la 1,60 cam pana la 1,90m. Bazin de 25 m x 10 m. Apa, evident, un pic cam rece desi bazinul era umplut de cateva zile, iar piscinele sunt si incalzite! Bazinul mai mic inca nu se putea folosi, apa era prea rece. Noi am avut acces la toate facilitatile oferite de resort, altminteri accesul la piscine se plateste. Se pot rezerva sezlongurile cu ajutorul unor tag-uri care se iau de la receptia piscinei interioare impreuna cu prosoape. Pe marginea piscinei sunt si cateva mese, o mica toneta de unde se pot procura bauturi, inghetata. Foarte interesant amenajat un platou cu iarba, foarte ingrijit, cumva mai sus de terasa piscinei unde se poate face plaja. Acolo nu sunt sezlonguri. Imediat dupa 1 mai au aparut acolo din loc in loc niste cosuri de gunoi, seara locul arata de parca atunci fusese amenajat, nici urma de vreun gunoi...

Teren de sport cu gazon artificial: aproape in fiecare seara se juca fotbal acolo.

Bowling, biliard: se intampla in cladirea lipita de hostel. Echipament de bowling QubicaAMF, pt cunoscatori :), piste - 4 la numar dintre care doua pot fi utilizate de copii. Au un sistem special de grilaje care se ridica pe margini atunci cand joaca copilul, impiedicand bila sa intre pe manta. Personalul de acolo format din tineri, foarte amabili, deschisi la vorba si bucurosi sa-ti ofere orice informatie, indiferent cat de specifica ar fi. Am inteles ca Septimia are 2 echipe cu 8 jucatori care activeaza in Divizia B de bowling. Bila cea mai mica si una singura, din pacate, un nr. 6 small. Cu ea a “jucat” piciul nostru de 5 ani. Despre cea mai mare nu stiu sa zic, cred ca am vazut un 11 XL...

Au un mic bar, canapele, mese, locul e foarte aerisit si primitor. De fiecare data cand am fost acolo a trebuit sa asteptam sa se elibereze o pista, ceea ce inseamna ca locul e cautat :)

Separat e sala de biliard, noi doar am vizionat-o.

Calaria: Au un ponei, dar nu va ganditi la poneiul de talie mica, eu l-am confundat cu un manz. Asta e pentru copiii mici. Pentru copiii mai marisori si pt adulti au 5 cai. Doi dintre ei sunt folositi si la plimbarea cu trasura, iar un altul e folosit doar pentru copii deoarece are o problema la un picior, in trecut a fost cal pt sarituri obstacole. Noi am ales si calatoria cu trasura, cam o ora, urcat dealul din spatele resortului inconjurat si intors pe langa fosta fabrica Matrita. Cam cu hurducaieli, dar a meritat. 50 ron o plimbare de 1 ora aproximativ. Plimbarea cu poneiul – 10 minute, atata recomanda ei pentru copiii mici, 10 ron.

Pe dealul din spate exista si o zona care e folosita de bikeri. Chiar pe durata sejurului nostru era un grup de nemti/austrieci, ceva de genul asta si am inteles ca si proprietarul resortului impartaseste aceeasi pasiune.

Grajdul foarte ingrijit, manejul la fel, toata zona destinata activitatilor cu caii foarte ingrijita. In zona respectiva se depoziteaza si lemnele folosite pentru incalzirea piscinelor, a apei menajere, si pentru incalzirea camerelor. Au renuntata la gaz pentru ca era prea scump si au trecut pe lemn. Un singur om taia si stivuia lemnele. Multe, foarte multe lemne. Si nu conta ca era duminica seara... luni dimineata toata gramada de lemne era frumos stivuita... de un singur om.

La cai aveti de-a face cu Miclosz baci si Mihaly baci, sper ca le-am scris corect numele, doi oameni foarte de treaba si deschisi la vorba, mai greu cu romana, dar se pot face intelesi :)

Am cam lungit vorba.

Concluzia: Este un loc excelent pentru un concediu din mai multe considerente: se ajunge usor din Bucuresti, drumul e foarte bun cu exceptia a 12 km de la Vanatori spre Odorhei, sint multe puncte de interes situate la distante rezonabile care iti permit sa le vizitezi in decursul aceleasi zile, destule posibilitati de distractie in resort, conditiile de cazare foarte bune.

Noi deja gandim o noua vizita :)

PS: Avand in vedere ca am prins Pastele acolo, au organizat pentru copii cautarea oualor, in camera ne-au pus un cosulet cu oua rosii si o felicitare, iar meniul la masa a cuprins, evident, friptura de miel, miel umplut, drob etc


[fb]
---
Trimis de dandana in 10.05.13 23:32:33
Validat / Publicat: 11.05.13 06:29:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ODORHEIU SECUIESC.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2164 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dandana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 observati acoperisul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 34.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂSeptimia Resort Wellness & Spa:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06338906288147 sec
    ecranul dvs: 1 x 1