ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.09.2014
DE vini
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 19.08.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

Locaţie de vis

TIPĂREȘTE

Santa Marina Apartmets DreamBG

Despre locaţie

Voi posta aici despre Santa Marina Apartmets DreamBG din motivele expuse mai jos, lăsând webmaster-ul să hotărască unde e mai bine să se afle, mai ales că nu a mai scris nimeni despre Santa Marina.

Santa Marina este un foarte mare complex rezidenţial de vile cu 2 sau 3 niveluri, restaurante şi magazine proprii, piscine, locuri de joacă, transport propriu cu masinute electrice etc. şi este aşezat pe un întreg deal care porneşte chiar din mare. Printre complex şi mare trece şoseaua care duce din Burgas în Sozopol.

La complex se ajunge foarte uşor, deoarece venind dinspre Burgas îl găsiţi chiar la intrarea în Sozopol pe partea dreaptă şi e foarte vizibil şi bine semnalizat. Are o intrare impozantă în prima intersecţie pe care o întâlneşti şi chiar îţi sare în ochi emblema Santa Marina.

Santa Marina este formată din Santa Marina Apartments DreamBG (3*), Santa Marina Holiday Apartments (3*) şi Santa Marina Holiday Village (4*) care fac parte din acelaşi lanţ hotelier. Dealtfel, nu aş putea spune care vile aparţineau celor 3 resorturi, în afara celei în care se afla studioul în care ne-am cazat. Surpriza plăcută a fost să aflu că fac parte din acelaşi lanţ hotelier care deţine şi St. Ivan Rilsky din Bansko, unde am fost acum 2 ani şi de care am fost foarte mulţumiţi.

Cele 3 resorturi sunt entităţi separate pe booking.com unde am făcut rezervarea şi unde, la început am fost nedumeriţi de prezenţa aceloraşi fotografii de prezentare.

După ce am consultat site-ul lor oficial am aflat că acest complex este destinat turismului dar are şi apartamente de vânzare pentru amatori.

Accesul în complex

Există o barieră la poarta unde este strict interzis accesul autovehiculelor în complex, iar accesul persoanelor este strict verificat de bodyguarzi. Era şi o poliţistă cu ei, dar nu ştiu dacă şi ea activa în zonă. Întregul complex este monitorizat video atât pe interior cât şi pe exterior, este înconjurat de gard, are mai multe porţi de acces păzite sau nu, acestea din urmă fiind accesate numai cu cele 2 carduri electronice de acces pe care le primeşti de la recepţie alături de cheile camerei.

Recepţia

A fost o problema cu găsirea recepţiei, deoarece aceea la care esti îndrumat de bodyguard imediat la intrare este doar pentru Santa Marina Holiday Village. Pentru celelalte locaţii trebuie să te deplasezi în altă parte în interiorul complexului. Noi am fost cam derutaţi de cum am putea găsi recepţia noastră în nebunia asta de vile, dar ne-au pus imediat la dispoziţie un om cu o maşinuţă electrică care ne-a lăsat chiar acolo, undeva sus pe la jumătatea dealului.

Cei de aici ne aşteptau cu cheile pregătite şi, deoarece noi ajunsesem la ora 14:30, chiar ne sunaseră la 14:05 să vadă pe unde suntem şi când ajungem, fapt pe care l-am apreciat foarte tare. Recepţia se află la parterul unei vile din complex şi este foarte mică, dar cele 2 fete de aici sunt extrem de amabile şi deosebit de comunicative, aflând de la ele o grămadă de detalii despre complex şi Sozopol, fără să le fi solicitat noi.

Pentru transportul bagajelor au vrut imediat să sune după o maşinuţă electrică, dar după ce am văzut că vila se află chiar lângă gard, lîngă o poartă electronică de acces şi mai există şi parcare lângă gard, am renunţat la idee, deoarece ne-am adus maşina aproape de vilă.

Parcarea şi transportul în complex şi către Sozopol

După cum am spus, accesul autovehiculelor în complex este interzis, aici circulând munai maşinuţe electrice. Există parcări gratuite, mai mult decât suficiente de jur-împrejurul complexului, cu excepţia porţiunii de gard aflată pe şoseaua de acces în Sozopol. Şi parcările sunt monitorizate video.

Lângă intrarea principală am văzut o mică parcare interioară, dar nu ştiu cine parca aici (cei care erau rezidenţi, personal al complexului, turişti etc.).

În complex circulă o droaie de maşinuţe electrice care au diferite utilizări: pentru turişti şi bagaje, pentru lucrări de întreţinere, pentru transport materiale necesare vilelor şi chiar un gen de microbuze de 13 locuri care asigură prin complex 2 trasee prestabilite şi au staţii precum liniile de autobuz.

Ca să cobori pe plajă, treci printr-o poartă electronică, traversezi pasarela de deasupra şoselei apoi foloseşti liftul ca să cobori pe plajă, dacă nu vrei pe scări.

La prima vedere, te cam sperie cât trebuie să mergi şi să urci prin Santa Marina, dar dacă eşti comod ai lift şi maşinuţe la dispoziţie.

Centrul Sozopolului se află cam la 2 km de Santa Marina, dar nu vă sfătuiesc să mergeţi pe jos, deoarece se merge numai pe trotuarul de lângă şoseaua de acces, iar în dreptul unui pod trotuarul lipseşte pe o distanţă de 50 m. noi am mers în câteva rânduri cu maşina personală în centrul nou şi am găsit de fiecare dată (un pic mai greu) loc de parcare gratuit. Pentru centrul vechi am intrat obligatoriu în parcarea cu taxă la tariful de 2 leva/oră.

Dacă nu vreţi cu maşina, din faţa complexului pleacă regulat pe tot parcursul zilei un tractoraş cu 3 remorci (cunoscut drept titicar pe litoralul nostru) la tariful de 2 leva/adult şi 1 leva/copil. Chiar am primit de la recepţia orarul titicarului.

Complexul

Complexul ocupă un întreg deal, este o oază de verdeaţă, are vreo 60 – 70 de vile de studiori şi apartamente, kilometri întregi de străduţe şi alei în pantă, nenumărate scări de acces, o grămadă de piscine, 2 supermarketuri, 5 restaurante, câteva băruleţe, câteva magazine cu diverse, spa, spaţii de fitness şi forţă în interior şi exterior, locuri de joacă pt. copii, mini parc aventura pt. copii etc.

Totul este foarte bine întreţinut, foarte curat, peste tot forfotesc angajaţi care se ocupă de buna funcţionare a complexului, totul e făcut la linie după modelul nemţesc.

Plaja

Noi am fost pe 2 plaje care deservesc Santa Marina, cea din dreptul intrării principale şi a pasarelei de acces şi cea de la intrarea dinspre Sozopol.

Cea din dreptul pasarelei şi a liftului a fost construită de ei şi este mică, cochetă, bine întreţinută, foarte curată, cu apă limpede, cu grămezi de şezlonguri cu saltele şi umbrele atât pe nisip, cât şi pe iarbă la umbra copacilor. Găseşti aici un bar cu terasă unde se poate şi mânca, loc de joacă pentru copii, toalete foarte curate, duşuri de plajă, masă de ping-pong, loc de tras cu arcul, perete de escaladă etc.

Şezlongurile de pe plajă se plătesc cu 15 leva/zi (2 bucăţi + umbrelă) şi obligatoriu ţi se eliberează chitanţă.

Plaja e contruită între 2 diguri care înaintează în mare şi are vreo 50 de metri lăţime, putând vedea de pe şezlong copilul oriunde se afla în apă. Intrarea în apă este progresivă pe o distanţă destul de mare, fără probleme pentru copii mici, fără pietre sau scoici, ci doar cu nisip fin şi iarbă de mare mai spre larg. După cele 2 diguri, nu prea se putea face baie deoarece erau pietre şi alge sau iarbă de mare, dar din cele nemirositoare.

Pe plaja din dreptul intrării dinspre Sozopol accesul se face pe trecerea pietonală de pe şosea, are aproape cam aceleaşi dotări, în plus baldachinele acelea cu cerceafuri ca la Mamaia, dar care nouă nu ne plac etc. Aici nu puteai să stai pe orice şezlong, deoarece multe erau rezervate pt nu ştiu ce clienti. Deoarece nisipul mi s-a părut cam mâlos şi am mai văzut şi o conductă care deversa în mare destul de aproape am preferat prima plajă, care ni s-a părut foarte drăguţă, cochetă şi neaglomerată.

Nu au jetski-uri, şalupe, banane sau alte atracţii nautice de acest gen, cele mai apropiate fiind la vreo 500 m. De altfel, este o plajă liniştită în care nici măcar muzica ambientală de la bar nu se aude prea tare.

Piscine

Santa Marina dispune de 4 locaţii unde sunt amplasate piscine, fiecare locaţie având între 2 şi 4 piscine, din care câte una obligatoriu pt copii. În 7 zile noi am reuşit să ne bucurăm doar de 3 dintre ele. Apa este foarte limpede, foarte curată şi nu miroase deloc a clor. Au grămezi de şezlonguri şi umbrele, pe care nu le-am văzut ocupate nici măcar 50%.

La plajă şi lângă fiecare piscină găseşti duşuri şi toalete foarte curate, bar, terasă-restaurant, chiar sală de forţă etc.

Plajele şi toate piscinele sunt supravegheate de salvamari între orele 8 – 18, după care accesul nu este interzis, dar sunt afişe care te anunţă că nu mai sunt salvamari după ora 18.

Spaţiul de cazare

Am fost cazaţi într-un studio la etajul 1, foarte mare (50 mp) cu pat dublu şi un pat pus înainte să venim pentru copil, cu chicinetă cu toate dotările, baie foarte mare, terasă imensă. Totul foarte curat şi întreţinut în fiecare zi.

Camera (studioul)

-televizor foarte deştept cu decodor pentru vreo 120 de canale, dar peste 85% erau ruseşti şi bulgăreşti, sau cele internaţionale erau dublate în cele 2 limbi. Nici măcar un canal românesc, dar ţinând cont că în 8 zile n-am auzit decât vreo 8 români în tot complexul dar şi în oraş, nu cred că sunt interesaţi să introducă şi posturile noastre. O altă problemă era că toate instrucţiunile de pe TV şi decodor erau în bulgăreşte, dar luând-o mai pe ghicite, mai făcând analogii i-am dat de cap. Noi am avut de acasă un hard extern mediaplayer cu filme, seriale şi desene animate, pentru rarele momente când am avut timp să ne uităm la TV;

-DVD-player, nou-nouţ, nefolosit de vreun turist;

-un gen de unitate centrală (desktop) cu mouse optic şi tastatură, dar care nu ştiu ce rol avea şi nici nu am încercat. Probabil era pentru router-ul wireless de internet. De altfel, aveam propriul nostru router cu parolă personalizată iar internetul mergea foarte bine;

-foarte multe spaţii de depozitare, mai ales sertare şi sertăraşe. La început am apreciat asta, dar la strânsul bagajelor a fost cam obositor să culegem lucrurile de prin fiecare sertar. Avea la intrare chiar şi un mic pantofar;

-terasă foarte mare (cred că avea vreo 15 mp) unde ne plăcea să luăm masa, dar mai au o masă şi în interiorul camerei. Pot să spun că la ce am văzut în complex, terasa noastră era de dimensiune medie. Au pe terasă şi uscător de rufe, făraş, mătură şi galeată cu mop, dar oricum fac ei curăţenie zilnic.

Chicineta

-dotată cu frigider mediu care chiar şi congeal, chiuvetă, plită electrică, cuptor cu microunde, fierbător de apă, prăjitor de pâine, hotă, filtru de cafea cu tot cu filtre de hârtie, tocător de lemn, crăticioară, tigaie, căni, pahare şi veselă pentru 4 persoane, bureţel de vase alături de detergentul de vase, saci menajeri de rezervă. Tot ce era necesar, chiar şi desfăcătoare de conserve şi de dopuri de sticle de vin.

Baia

- baie mare, foarte curată, dotată cu cabină de duş deosebit de largă, apă caldă non-stop, uscător de păr, geam de aerisire, prosoape albe foarte curate (inclusiv prosoape de pus pe jos), care se schimbau zilnic dacă le puneam în cutia de sub chiuvetă, săpunuri şi şampon.

Masa, restaurante şi baruri

La nici unul dintre cele 3 resorturi nu am văzut pe booking.com oferte cu mese incluse, nici măcar cu mic dejun, deşi au vreo 5 restaurante prin complex. Se poate opta pentru micul dejun dar îl veţi achita în momentul respectiv. La ce dotări aveam în cameră, preferam să ne facem câteva cumpărături la cele 2 supermarket-uri din complex şi să servim micul dejun pe terasa noastră. Masa de prânz, dacă nu mergeam la una din terasele de pe plajă sau de la piscine o serveam tot pe terasa studioului iar pentru cină mergeam obligatoriu la un restaurant din complex sau mai des în Sozopol. Nu erau diferenţe între restaurantele mai răsărite din oraş şi cele din complex. O masă la restaurant ne costa cam 60 – 80 de leva. Bucătăria bulgărească nouă ne place foarte mult, deoarece este axată pe legume la cuptor sau la grătar (a nu se rata celebrele mehanale). Şi la peşte stau foarte bine. Vinul mi s-a părut cam scump la restaurant, dar au şi ei foarte multe tipuri şi chiar foarte bune; au şi multe soiuri internaţionale, dar nimic românesc. Peste tot am întânit ospătari deosebit de amabili şi mulţi dintre ei mai rupeau câte ceva în engleză.

Locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport pentru adulţi

Sunt foarte multe prin tot complexul, chiar şi pe plajă, au şi animatori pe la piscine şi pe la plajă, am văzut şi un gen de grădiniţă dar nu am ştiu nimic despre ea etc. Au şi un mini parc aventura pentru copii, cu program strict şi cu personal de supraveghere.

Pentru aulţi, pe lângă locurile cu aparate de forţă în interior şi exterior am văzut în spatele complexului, sus pe deal, terenuri de tenis, fotbal, baschet, volei etc. pe plajă am văzut şi o masă de ping-pong şi perete de escaladă.

Concluzii

Dacă nu aveţi alergie la ruşi vă recomand acest complex de apartamente, care pe noi pur şi simplu ne-a fermecat. Are tot ce vă trebuie, mai ales dacă mergeţi cu cei mici. Alături de Sozopol, care este atrăgător atât în partea veche cât şi în cea nouă, Santa Marina este o alegere foarte bună dar şi foarte sigură.


[fb]
---
Trimis de vini in 10.09.14 11:22:23
Validat / Publicat: 10.09.14 12:53:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Albena, Balcik, Sunny Beach - Nessebar, Bansko
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3069 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vini); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Aici suntem lângă intrarea în Santa Marina, unde sunt 4 piscine, bar, 2 restaurante, supermarket, recepţia, grădiniţă etc.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 6 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster03
    [10.09.14 12:47:28]
    »

    Voi posta aici despre Santa Marina Apartmets DreamBG din motivele expuse mai jos, lăsând webmaster-ul să hotărască unde e mai bine să se afle

    Deoarece avem de-a face cu clasificari diferite, am decis ca e mai bine ca fiecare hotel sa aiba rubrica diferita chiar daca fac parte din acelasi complex.

    Mutat în rubrica "Santa Marina Apartments DreamBG , DUNI-SOZOPOL" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    viniAUTOR REVIEW
    [10.09.14 13:01:33]
    »

    @webmaster03: Poziţionarea e oarecum corectă, şi aici fiind complexul Santa Marina. Cel mai bine ar fi să fie specificată ceva mai jos unde scrie Santa Marina Residential Villa Otel (Residential Village) unde se afla receptia principală şi de unde se vor da îndrumări către recepţia pentru Apataments DreamBG, care se află în interiorul complexului şi unde este interzis să intri cu maşina.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster03
    [10.09.14 13:06:22]
    »

    @vini:

    recepţia pentru Apataments DreamBG

    Nu ai putea gasi te rog pe harta, locatia aproximativa a receptiei Apartaments DreamBg?

    Astfel ca atunci cand vor fi adaugate coordonatele pentru celelalte doua hoteluri, sa nu se suprapuna toate pe receptia principala.

    Multumesc.

    --

    rog aruncă o privire peste următorul link maps.google.ro/maps?q=42. ... &hl=ro&t=m&z=16.

  • - localizează receptia Apartaments DreamBg pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click-dreapta pe locul unde e amplasată, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
  • - în căsuța de sus vor apărea coordonatele GPS ale locului respectiv
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici
  • viniAUTOR REVIEW
    [10.09.14 13:11:55]
    »

    @webmaster03: M-am conformat, coordonatele sunt: 42.408851,27.677307.

    O zi bună.

    webmaster03
    [10.09.14 13:25:56]
    »

    @vini: Setat coordonatele GPS cf indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate

    Cris
    [10.09.14 19:26:33]
    »

    @vini: un super review, excelent scris. Felicitări din toată inima.

    Sper că urmează şi nişte poze.

    viniAUTOR REVIEW
    [11.09.14 08:37:50]
    »

    @pacurarcris: Mulţam fain pt. aprecieri. Cât de curând vor apărea si ele. Îmi pare rău că cea mai mare parte din poze le-am şters când mă jucam prin setările aparatului foto. Noroc că am reuşit să mai fac câteva în utima zi.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    vini
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050137042999268 sec
    ecranul dvs: 1 x 1