GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa indelungi cautari de locuri in care mai putem face plaja si baie in luna octombrie, am ajuns la concluzia ca Ciprul ar fi destinatia potrivita. Am ales ca destinatie Larnaca, iar aici am ales hotelul San Remo.
Hotelul este situat intre cele doua plaje celebre din Larnaca, pe prima strada paralela cu marea. Aici se ajunge usor cu autobuzul 425 direct de la aeroport. Desi am ajuns dimineata la ora 10 am primit imediat cheile de la camera. Constructia are trei etaje, lift, o piscina, bar, receptie si un restaurant unde in fiecare dimineata intre orele 7 si 9 se putea lua micul dejun.
Camera care am primit-o era la etajul 3 si a fost mare. Aici aveai un pat dublu, un dulap, o noptiera, o etajera, un mic tv si A. C. Pe balcon eru doua scaune si un mic taburet toate de plastic. Baia a fost curata si sufficient de mare. Nu am avut probleme cu apa calda. Tot sejurul nu am primit decat un sapunel si un mic sampon. Prosoapele nu au fost albe, ci colorate.
Curatenie s-a facut doar o singura data. In schimb in fiecare zi faceau patul si aranjau prosoapele. Camera a fost foarte calduroasa. Era orientata spre sud si pe deasupa mai era si la ultimul etaj. Nu am avut parte de nici un fel de insecte in camera. In schimb am avut parte de pisici. Peste tot numai pisici. La micul dejun langa fiecare masa era cate cel putin o pisica. Micul dejun a fost acelasi in fiecare zi. Salam, sunca, branza, rosii, masline, margarina, gem, lapte, cereale, paine, suc si cafea.
Barul era cam gol, cu exceptia catorva persone care navigau pe net. Internetul a fost gratis insa mergea doar in zona din jurul receptiei. La acest hotel nu am gasit niciun angajat roman, insa oriunde mergeai dadeai de romani angajati in servicii turistice. Am inchiriat o masina pe net de acasa si bineinteles ca cei doi tineri care au adus-o la hotel erau romani. Peste tot unde mancam am intalnit romani care serveau sau care stateau la mese.
La plaja cel care incasa banii pt sezlonguri bineinteles ca era tot roman. Tot aici si cei mai zgomotosi turisti aflati pe cearceafuri erau tot romani. Parca eram pe plaja in Bulgaria. Masina cu volan pe dreapta nu mi-a ridicat mari probleme in legatura cu condusul pe stanga. Un pic de atentie in plus si apoi te obisnuiesti. Nu e de speriat.
Am vizitat aproape toata insula si am intrat si in zona turceasca din Nicosia fara masina si doar cu buletinul. Vremea a fost superba. Ziua temperatura era de 30-31 grade iar noaptea cobora pana la 19-20 grade. Am avut numai cer senin. Singurele umbre de pe cer erau zecile de avioane ce aterizau sau decolau de pe aeroportul din vecinatate.
Plajele au fost bune cu nisip fin si intrare lina in apa. Apa era calda si fara valuri. Parea o mare piscina naturala. Daca vroiai sa stai la plaja pe sezlong si sub umbrela trebuia sa scoti din buzunar 7,5 euro. La toate plajele vizitate era acelasi tarif. O bere la cearceaf costa intre 3,5-4,5 euro. Sucurile, apa, inghetata si macarea, servite pe plaja erau mai scumpe decat in Grecia, In schimb la restaurante si terase portiile erau mari si cu preturi usor mai mari ca la greci. Merita incercat din plin acel fel de mancare numit Fish Meze, desi difera de la un local la altul.
In imediata apropiere a hotelului (cum se iese din hotel la circa 70 m in stanga} este o terasa care se numeste Valia, foarte cautata si apreciata, la care se manca foarte bine la preturi rezonabile. Locul era tot timpul plin atat de turisti cat si de localnici. Daca veti manca aici veti fi serviti de Lori o tanara si foarte amabila domnisoara romanca. Va va recomanda si ce sa alegeti la masa cat si ce puteti vizita prin partile locului.
Desi au fost multe locuri cu conditii de cazare, curatenie si masa mai bune ca acesta yotusi recomand acest hotel avand in vedere si raportul pret calitate.
Va doresc la toti sejururi cat mai multe si cat mai reusite,
Trimis de cristimicle in 22.10.14 13:21:54
- A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristimicle); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 34.90056974 N, 33.63603562 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației noastre de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
Meze este o selectie din diferite feluri de mancare specifice zonei (vezi Wikipedia). Pot fi Fish meze, vegetable meze sau pur si simplu meze care au diferite feluri de mancaruri traditionale, incluzand atat vegetale cat si produse din carne. Se servesc in farfurioare mici, pot fi si 10-12 feluri, nu va saturati de la inceput (se aduc pe rand) ca sa puteti gusta din toate, se servesc calde sau reci. Am mancat in Cipru prima oara, in general costa 15-20 euro/pers, dar ca o curiozitate nu se servesc decat incepand de la doua persoane, cate un meze de fiecare persoana. Daca nu consumati tot puteti lua si la pachet. Am intalnit acum in extrasezon ca se putea comanda si un singur meze la doua persoane.
Am citit articolul dvs cu mare curiozitate.
Singura mea intrebare este urmatoarea: ati intrat in partea tureasca doar cu buletinul??? Nu v-a trebuit pasaport?
@GabrielaG - Am trecut in partea turceasca doar cu buletinul.
@cristimicle - Va multumesc pentru raspuns. Mi se pare tare ciudat deoarece pentru Turcia, ca tara, avem nevoie de pasaport. Aici in Cipru or fi alte reguli.
Se plateste ceva la intrare?
@GabrielaG - Se ajunge in Nicosia-partea turceasca, prin Lerda street, iar la punctul de trecere se completeaza un formular cu datele din CI, pe care il ai la tine tot timpul cat te afli in Nicosia turceasca. La intoarcere, ofiterul de la punctul de trecere turc iti stampileaza foaia de iesire, personal noua nu ne-au oprit-o, am pastrat-o ca amintire a unui Lipscani taiat in doua (Lerda street). Cipriotii greci de la punctul de trecere nici nu se uita la tine.
@serban55 - O informatie extrem de utila. Va multumesc. Nu doream sa iau dupa mine pasaportul... sper sa imi dea si mie acea foaie de iesire si sa o pot pastra ca amintire
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2014 Ieftin si bun — scris în 24.10.14 de serban55 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2014 Un hotel bun — scris în 06.07.14 de mira1 din BOTOSANI - RECOMANDĂ
- Nov.2013 Hotel San Remo 2 * Larnaka — scris în 03.12.13 de mary-criss din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Hotel Sanremo, Larnaca - Peste asteptari — scris în 31.10.11 de Sarra* din BRASOV - RECOMANDĂ
- Oct.2011 In Cipru, cu Blue Air — scris în 24.10.11 de georgiana din SANNICOLAU MARE - RECOMANDĂ
- Feb.2015 Jalnic hotel — scris în 23.02.15 de gaveneacalin din BRASOV - nu recomandă