GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Saint Thomas Residences - Un altfel de All Inclusive
Saint Thomas Residences este un resort format din 9 hoteluri, exact la iesirea din localitatea Duni, unde de fapt se si infunda drumul.
Nu stiu care este recordul parcurgerii traseului pana la Saint Thomas, dar eu cred ca l-am depasit. Am plecat din Bucuresti la ora 5 si am ajuns exact la ora 13, adica 444km in 8 ore!
Drumul a fost groaznic. La Jilava si 1 Decembrie se asfalta drumul si se facea trecerea de la 2 benzi de circulatie la una.
La podul de la Ruse inca se lucra dar am asteptat doar 4 minute.
Mai greu a fost sa-mi cumpar vinietele. La OMV-ul de la iesirea din Ruse nu le mergea ,,jucaria ,,ca sa pot plati cu cardul (nu gasisem nicaieri in Bucuresti sa cumpar leva). A trebuit sa ma intorc inapoi si sa cumpar viniete de la un Lukoil aflat insa pe sensul catre vama. Nebunie... pana gasesti un loc unde te poti intoarce.
Pana la Varna drumul a fost bunicel cu toate ca s-a cam stricat pe anumite portiuni ca de altfel si autostrada.
Ce e foarte prost este ca au restrictii de viteza ciudat amplasate, sau linie continua unde vizibilitatea este maxima, si uite asa trebuie sa te tii dupa vreun camion care nu poate merge mai repede ca-i vai de tablele lui sau dupa vreun smecheras de bulgar cu jeep sau mai stiu eu ce limuzina de lux, care ori vorbeste la mobil ori ii spune vreo poezie de dragoste mandrei de langa el si unde poate merge cu 80 el merge cu 60.
Chiar as vrea sa fac precizarea ca bulgarii conduc foarte prost si periculos.
Nu semnalizeaza cand schimba directia de mers, depasesc coloana in curbe si pe serpentine, nu merg cu luminile aprinse si nu te avertizeaza daca ai in fata vreun radar.
Spre uimirea si stupoarea mea, am ajuns in Varna la ora 09:20. Patru ore si douazeci din Bucuresti!
Deja imi spusesem: ,,Hai Bogdane ca bati recordul pana la hotel! ,,
Atentie! La iesirea din Varna catre Burgas este radar si ia tot ce misca pe ambele sensuri.
De la Varna spre Burgas drumul este extraordinar de bun, proaspat asfaltat, si mai ales, deosebit de frumos pe serpentinele dintre Biala si Nessebar. Ceva de vis! Dar iar trebuie sa te tii dupa cei care merg ca dupa cortegiu funerar.
Ajuns in Burgas am alimentat la OMV. Aici alta bucurie. Trei pompe diesel si una cu benzina.
A trebuit sa stau dupa 4 masini ca sa alimentez.
Am platit cu cardul 70 leva pentru 26,119 litri. Deci 2,68 leva litrul de benzina Maxxmotion 100.
Dupa iesirea din Burgas exista un mare sens giratoriu ce face legatura cu cartierele Rudnik si Pobeda si unde se fac lucrari la un viitor pasaj cred.
Si aici se sta ceva pana intri in sensul giratoriu. Si aici o mica paranteza:
Pe 16 august cand am vizitat Nessebarul, in acest sens giratoriu, era un echipaj de politie care oprise traficul pe sensul catre Burgas. Deci cei care mergeau spre Burgas erau deviati spre dreapta prin cartierele Pobeda si Akaciite.
A fost o nebunie de nedescris. A trebuit sa iau coada de la 3km si sa stau mai bine de 40 de minute ca sa ajung sa depasesc sensul giratoriu.
Deci asa cum spuneam si la inceput la ora 13 eram la receptia resortului.
Resortul are doua parcari gratuite, pazite si foarte bine luminate pe timpul noptii.
Una mare ingradita si contine un teren de fotbalo-bascheto-handbal, imprejmuit la randul lui cu un gard inalt de plasa metalica ca sa nu ,,sara cioburi in jucatori de la parbrizele masinilor parcate ,,.
Cealalta parcare este mai mica dar neingradita.
Ambele parcari fiind ocupate am parcat masina langa gardul resortului cum procedasera si altii.
Si a fost foarte bine fiindca tot paznicul avea in grija si aceste masini si mai ales, o puteam vedea chiar din balconul camerei.
Dupa ce am prezentat voucher-ul si ,,atentia ,,receptionerei, m-i s-a spus ca mai dureaza 5 minute de aranjat camera.
Am fost imediat preluat de un baiat cu o masinuta electrica cum sunt cele de golf, ca sa-mi iau bagajul din masina.
Apoi m-i s-a spus sa las bagajele la receptie si sa ma duc sa servesc pranzul.
(Intrarea se facuse cu pranzul si iesirea se facea tot cu pranzul)
Din receptie se intra direct in restaurant trecand pe langa lobby barul plin de diverse bauturi si avand o vitrina cu tarte de fructe, diverse prajituri si torturi.
Restaurantul foarte frumos dar nu foarte maricel tinandu-se cont de faptul ca deservea toate cele 9 hoteluri ale resortului. Mese pentru 4 sau 6 persoane, cu scaune si canapele mari din piele alba. Dar restaurantul gol...
Imediat m-a vazut un ospatar si mi-a spus ca pranzul se serveste afara pe terasa in regim a - la - carte. O terasa superba cu vedere spre mare, inconjurata de multe flori si verdeata, dar doar 2 mese ocupate din cele 12 numarate de mine. (Deja intram un pic la banuieli: ori astia au mancat cu totii la ora 12, ori sunt toti la spital cu probleme gastro-intestinale)
Imediat m-i se aduce meniul si m-i se spune ca daca vreau ceva de baut pot merge sa-mi iau: bere, vin alb, vin rosu, fanta, sprite, cola, nectar de portocale, de mere sau mandarine.
In meniu citesc: Supa din piept de pui cu taietei, supa de tarhon si ciorba zilei care in fiecare zi este alta. Fie de vacuta, fie de porc, fie de peste.
Felul doi: Pulpa de pui dezosat la gratar cu legume sau cartofi prajiti, porc la gratar cu cartofi prajiti, snitel de peste cu cartofi natur, scrumbie la gratar cu cartofi la cuptor si meniul zilei care in fiecare este altceva. Fie musaca cu carne de porc, fie carne tocata de porc cu sos de nu stiu cum, fie altceva.
Salate: de rosii cu castraveti si ceapa, salata verde, salata de rosii si branza, salata de castraveti cu iaurt si salata asortata de varza si morcovi
Desert: inghetata asortata la cupa, apImediat m-i se aduce meniul si m-i se spune ca daca vreau ceva de baut pot merge sa-mi iau: bere, vin alb, vin rosu, fanta, sprite, cola, nectar de portocale, de mere sau mandarine.
In meniu citesc: Supa din piept de pui cu taietei, supa de tarhon si ciorba zilei care in fiecare zi este alta. Fie de vacuta, fie de porc, fie de peste.
Felul doi: Pui dezosat la gratar cu legume sau cartofi prajiti, porc la gratar cu cartofi prajiti, snitel de peste cu cartofi natur, scrumbie la gratar cu cartofi la cuptor si meniul zilei care in fiecare este altceva. Fie musaca cu carne de porc, fie carne tocata de porc cu sos de nu stiu cum, fie altceva.
Salate: de rosii cu castraveti si ceapa, salata verde, salata de rosii si branza, salata de castraveti cu iaurt si salata asortata de varza si morcovi
Desert: inghetata asortata la cupa, apple cake (prajitura cu mere stropita cu sirop de zahar si inghetata de frisca), clatite umplute cu 3 feluri de dulceata sau ciocolata, si fructe de sezon.
Nu sunt un mancacios si nici pretentios la mancare, dar mie m-i s-a parut mancarea extraordinar de buna, proaspata si diversificata.
Dimineata si seara se servea masa in regim bufet suedez si abia atunci vedeam ceva mai multa populatie realizand ca marea majoritate aveau demipensiune si nu all inclusive ca mine, de aici lipsa de oaspeti la masa de pranz.
Micul dejun mie m-i s-a parut extrem de indestulator: oua ochiuri, omleta, carnati de bere prajiti, alti carnati la gratar, crenvursti, 3 feluri de branza, cascaval, iaurt, smantana, 3 feluri de parizer, 3 feluri de salamuri, pateu, dulceturi, unt, margarina, rosii, ardei gras, ardei capia, castraveti, 5 feluri de ceai la plic, cafea expresso la dozator, ness la dozator, sucuri la dozator sau nectar de fructe, lapte dulce sau batut, cereale, gris sau orez cu lapte si paine de vreo 4 feluri.
Seara la fel pe langa o sumedenie de salate, gratar de pui, peste sau porc, 2 feluri de supe, iaurturi, mezeluri, fructe de sezon, bere la dozator servita la halba, vin rosu sau alb si sucuri.
Eu am avut camera 214, la etajul 2 din 4 posibile, chiar in corpul principal al resortului, unde era si receptia (culmea, nu au etajul 1! Dupa parter urmeaza 2)
Camera mare, cu vedere spre mare, usor indreptata spre nord, curata (un pic patata mocheta camerei), dotata cu televizor, aer conditionat si internet pe LAN
Balcon marisor cu masuta, 2 scaune si uscator de rufe.
Baia spatioasa, cu cada cu dus, uscator de par, telefon. 6 prosoape, 2 halate de baie, sapunuri, sampoane si geluri de dus.
Curatenie se facea zilnic, prosoapele erau schimbate zilnic indiferent daca le lasa-i pe balcon sau in baie.
Asternutul de pat era schimbat odata la 3 zile cand se schimbau si halatele de baie.
Un pic deranjant era faptul ca fiind doar 2 cameriste pe etaj curatenie in camere dura cam pana in jurul orei 15. Deci cam mereu dupa pranz auzeai aspiratorul.
In mare, resortul este foarte frumos si curat, amplasat chiar pe o stanca ce este lovita vesnic de valurile marii. 9 cladiri inconjoara un minunat parc plin de verdeata si pavat cu alei lungi si serpuitoare. In mijlocul parcului sunt 4 piscine de diferite marimi si forme precum si un loc de joaca pentru copii dotat cu cele necesare lor.
Deasemenea in acest parc, la parterul unora dintre cladiri se gaseste un cabinet medical permanent, un cabinet de frizerie si coafura, un minimagazin cu de toate si un alt restaurant gen pizzerie dar unde se pot servi si alte mancaruri sau bauturi, dar totul contracost.
La piscine ca si pe plaja hotelului, umbrelele, masutele si sezlongurile sunt gratuite, trebuind doar sa arati cardul ce ti se da la receptie atunci cand te cazezi.
Poti inchiria si prosoape pentru plaja sau piscina, daca iti faci un cont la receptie de 20 de leva, bani ce iti vor fi inapoiati la sfarsitul sejurului.
Pentru a ajunge la plaja, trebuie sa cobori in jur de 114 trepte.
Plaja nu este foarte lata, dar curata si cu nisip fin.
Intrarea in mare se face foarte lin. Mergi cam 15 metri pana ca apa sa-ti ajunga la brau.
Apa foarte limpede, fara alge, dar cu multi pestisori, si cativa crabi mititei.
Pe plaja exista si un mic bar unde poti servi contra cost, bere, sucuri, apa, vin cafea, capucino sau cocktail. (4 leva o cafea expresso)
Plaja se poate face si la Arkutino. Gratuit este un minibus electric care face din 15 in 15 minute traseul Saint Thomas - Arkutino, care dureaza 3 minute.
Am fost si eu intr-o zi, dar sincer sa fiu nu prea m-a incantat.
Este intradevar ceva mai mare decat plaja resortului dar fara verdeata, are un bar pe plaja unde se plateste, si o zona special rezervata pentru Saint Thomas unde umbrelele si sezlongurile sunt gratuite. Mie tot mai mult mi-a placut plaja resortului, care pleca de la marginea stancilor si se termina lin in mare.
Chiar daca pari a fi pe un taram salbatic, parca ceva te ocroteste. Stancile, verdeata de pe stanci, sau ,,melodia ,,valurilor spargandu-se usor de stanci.
Toate noptile am stat cu usa deschisa la balcon, adormind incet sub mangaierea sunetului inconfundabil al valurilor amestecandu-se parca intr-un duet cu cel al greierilor.
Doar dimineata la ora 4:20 trecute fix, ma trezeau aspersoarele ce udau gazonul din fata camerei. Erau programate sa porneasca la aceeasi ora pentru 10 min. Apoi din nou, doar muzica valurilor.
Este o locatie pe care o recomand din suflet celor care cauta un pic de liniste.
Este o locatie unde seara, fie ca te plimbi pe aleile luminate ale resortului, fie ca umbli descult pe plaja usor plansa de valurile marii, sau te refugiezi pe o stanca ce coboara in apa marii, poti vorbi cu tine insuti despre... cele ale vietii.
Si sigur nu-ti va mai veni sa parasesti acest taram cu... un altfel de all inclusive.
Trimis de bog68 in 07.09.11 13:42:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Nisipurile de Aur: Morsko Oko, Berlin Golden Park, Melia Grand Hermitage
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bog68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 42.34344400 N, 27.72671500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un astfel de review mi-ar place sa citesc in fiecare zi si mai ales inainte de a-mi planifica vacantele. Foarte multe amanunte si informatii interesante si utile, multumim pentru recomandari.
Totusi lipseste ceva: pretul, care in cele din urma este decisiv pentru foarte multi turisti.
Multumesc si eu webmaster10, pretul nu l-am specificat deoarece, a fost o vacanta prin cadrul serviciului.
Totusi m-am interesat si cu aproximatie a fost undeva aproape de 900 de euro, fara transport.
Si mai am o rugaminte daca-mi este permis: daca cumva pozele v-i se par un pic alambicate poate aveti timp sa le rearanjati dvs.
Eu am cautat cat de cat sa tin o oarecare ordine in functie de traseu, cazare, etc., dar se pare ca la un moment dat am pierdut sirul.
Cu multumirile anticipate, sper sa-mi acceptati si un alt review pt. ca povestea mea a inceput cu Saint Thomas si s-a sfarsit intr-un tarziu in Bucuresti, cu un minunat si deosebit popas de 7 zile in Bucovina legat direct din Bulgaria. (Suna interesant, nu?)
Poate ne spui pe privat la ce agentie ati gasit all inclusive ca stiu ca aici este max demipensiune... Locatia e pentru persoane care vor liniste deplina... nu stiu daca rezist 10 zile aici este cam departe de alte locatii si aici ma refer la sozopol nu la duni unde nu poti intra daca nu ai bilet, pentru alte activitati (gen shoping deh nevasta)
Detaliaza putin regimul all inclusiv... ma refer daca poti servi orice, oricind la bar la piscina... ca pe plaja am inteles ca nu are nimic amenajat (pt all inclusive vorbeam)
avem si noi rezervare facuta pentru iulie 2012 sper sa nu ne fi inselat cu acest hotel, mai ales ca am optat pt sistemul all inclusive, apropo nu ai mentionat nimic de animatie. nu aveau?
@inmlex:
@inmlex:
Da, asa este, am uitat sa specific acest lucru, poate si fiindca unde am fost singur, nu am dat prea multa importanta acestui lucru.
Si totusi, am vazut ca erau cativa animatori (in special pentru ,,gandaci ,,) la piscinele mari.
Ma repet poate. Este un resort foarte retras, pe ,,platoul ,,unor stanci, unde iti poti ,,numara ,,viata, unde incerci sa uiti de toate cele rele, sa dai totul inapoi, si apoi sa incerci sa mergi inainte...
Oricum, banuind ca ai copil (sau copii), au acel parculet amenajat pentru ei, cu tobogane, casute, leagane etc.
In cateva seri au fost si spectacole la piscina. (dansuri populare, bal mascat, jocuri etc.). Programul cu excursii sau spectacole oricum se afiseaza la intrarea in resort, asa ca ai de unde alege.
Recunosc ca nu am participat la ele, preferand sa-mi i-au chitara si sa merg pe malul marii...
Sper sa-ti fi fost de ajutor.
Daca mai ai vreo nelamurire, nu ezita sa ma intrebi.
De acum va doresc un concediu excelent.
Mergeti si nu veti regreta, daca vreti sa va relaxati si sa va odihniti.
Pentru copii sau distractie sunt alte statiuni precum Albena sau Golden Sands.
@bog68: multumesc de informatii, daca mai imi vin in minte intrebari fii sigur ca o sa te deranjez. nu caut agitatie avand in vedere ca baietelul meu are abia 6 ani iar ceilalti copii din grup au chiar si cateva luni
@inmlex: Nu ma deranjezi deloc.
Ce mai vroiam sa-ti spun: ma uitam la nemtoaice sau rusoaice... nici nu stiau ca au copii.
Ii azvarlea pur si simplu in piscina pentru ,,gandaci ,,(care era supravegheata atent si permanent de doi baieti, iar ele stateau la bar sau se ,,prajeau ,,la soare.
Bravo lor! Noi suntem altfel invatati: Nu sari, nu pune mana, vezi ca stropesti oamenii, vezi ca acolo e murdar, etc.
Si eu am reusit sa-mi aduc fetita la 20 de ani si stiu prin ce am trecut...
Imi permit sa va spun asa: lasa-ti copilul cat mai liber.
Lasa-ti-l sa intereactioneze si cu alti copii, chiar daca sunt de alta nationalitate.
O sa ramaneti surprinsi!! Vor comunica intre ei ca si cum ar vorbi aceeasi limba. Dar ma rog, voi sunteti parintii copilulului si voi decideti. Inca odata imi cer iertare...
Foarte frumos povestit.
Am stat si eu in dubiu anul trecut daca sa merg aici sau nu... dar erau putine review-uri si in plus m-am gandit sa nu ne plictisim... am renuntat pentru Riu Helios Sunny Beach.
3 intrebari am si eu:
1. (s-a mai pus intrebarea mai sus) Ce include sistemul All Inclusive din punct de vedere al bautururilor (cele de care ai povestit pentru masa de pranz erau incluse in AI sau erau separat contra cost). Calitativ cum au fost bauturile, si aici ma refer mai ales la cele nealcoolice, pentru copil.
2. La TV existau posturi romanesti, in engleza sau franceza? (nu de alta, dar am mai avut probleme cu posturi in BG, rusa si germana...)
3. Exista in camere conexiune internet (cablu sau WiFi)?
Multumesc
@pos: 1. bauturile erau incluse in All. Vinul alb si cel rosu il luai de la dozator (vinul era imbuteliat la acele pungi mari de 20 litri cu robinet, care au aparut si la noi. Mie unul mi-a placut cel alb din podgoriile Pomorie, fiindca era foarte parfumat).
Sucurile erau si la dozator, dar nectarul adus in carafe reci m-i s-a parut excelent.
2. Recunosc ca tv-ul nu prea l-am butonat. Dar intamplator am dat peste ProTv International.
3. In camera ai un modem pt. internet, pentru care primesti o parola de la receptie. (este gratuit, dar mai mult nu mergea si mereu trebuia sa ma plang la receptie)
Asa ca pana la urma am renuntat sa-l mai folosesc.
Sper ca v-am fost de folos.
O intrebare am si eu. As vrea sa merg la Saint Thomas, la hotel, in apartament. Exista camere cu vedere la mare sau vederea este in curtea interioara/spate.
multumesc
@popicu:
Saint Thomas Residences este un resort compus din mai multe hoteluri dispuse in jurul piscinelor si ingradind un parc foarte frumos.
Multe apartamente au vedere spre mare, dar cred sunt si cu vedere spre piscine si parc.
Buna, spune-mi te rog, ultima masa-cina, la ce ora era, sau in ce interval? Bauturile la baruri non alcolice pana la ce ora erau? Daca ai putea detalia un pic sio masa de seara, ar fi perfect. Am tot fost in Bulgaria la AI si nu imi dau seama ce inseamna mai exact AI light. Multumesc frumos!
@lucianaalex:
Bună, masa de seară se servea între orele 19:00 - 21:00.
După această oră puteai rămâne în restaurant până la ora 22:30 dar plăteai tot ce consumai deoarece se considera că mănânci a-la-carte ca și cum ai veni din afara resortului sau nu ai avea masa inclusă în sejur.
Masa de seară era tot în stil bufet suedez și mi s-a părut cea mai diversificată:
Vreo 3 feluri de brânză, cașcaval simplu sau afumat, 3-4 feluri de brânză topită, iaurt simplu sau cu fructe, vreo 4 feluri de salam și vreo 2 de parizer, ghiudem, babic, cârnați de bere, crenwurști, pate de ficat, șuncă presată, kaiser prăjit sau pe grătar, ouă fierte sau omletă, roșii, castraveți, ardei gras, măsline negre sau verzi. (stai să-mi trag oleacă sufletul)
Apoi, friptură de porc la cuptor în suc propriu, pui rotisat și feliat, file de pește la cuptor sau grătar (nu mă întreba ce fel de pește era că și eu l-am întrebat din ce familie face parte dar nu a vrut să-mi răspundă).
Apoi salată de roșii cu ceapă și castraveți, salată de varză albă, salată de varză roșie, salată de sfeclă roșie, salată grecească tzatziki, salată bulgărească (cu telemea, ouă fierte, șuncă presată, castraveți).
Ca băuturi: suc de portocale, mandarine sau mere de la dozator, fresh de portocale la carafă, fanta sau seven-up tot la dozator, bere la dozator, vin alb sau roșu la pungi de aluminiu de 20 de litri (foarte bun).
Dulciuri: negrese, cornulețe umplute cu ciocolată sau rahat, vreo 2 feluri de prăjituri cu creme, clătite pe care îți puneai tu diferite dulcețuri, sarailie sau baclava cum i-o zice de ti se încleștează gura de dulce ce este.
Fructe: portocale, pepene galben sau verde, banane, struguri.
Pâine albă, neagră, intermediară, cu semințe de floarea-soarelui, chifle simple sau cu susan. (Uuff! Sper să nu fi uitat ceva)
Referitor la sistemul AI Light, acesta este cel mai ieftin, deoarece în mod normal nu include băuturi alcoolice.
Sper să-ți fi fost de folos și dacă te mai pot ajuta și cu altceva poți apela cu încredere.
Multumesc frumos pentru raspunsul complet, am punctat fiecare cuvant: -)
@lucianaalex:
Cu multă plăcere și sper să-ți fie de folos.
@bog68: bauturile era accesibile pe tot parcursul zilei sau doar la micul dejun, pranz si cina?
am observat ca ai mai vizitat si alte complexuri in bulgaria. Daca ar fi sa faci un top pe ce loc s ar afla acesta? merci
@inmlex:
În situația la care eram atunci, pe primul loc.
Un resort rupt de lume, liniștit, pus pe-o stâncă impresionantă ce se unea cu marea, unde am încercat să-mi liniștesc sufletul greu încercat.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2016 Depinde de așteptări :) — scris în 10.08.16 de sara* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Sub asteptari! — scris în 14.07.16 de BujorDeMunte din DEVA - nu recomandă
- Jul.2016 Lux, natură, izolare şi servicii proaste — scris în 13.07.16 de oddfever din BUCURESTI - nu recomandă
- Sep.2013 Peisaj mirific — scris în 05.06.14 de dianamea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Locatie linistitita pentru familisti — scris în 29.07.12 de xhermesx din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 St Thomas: acasă la rândunele — scris în 09.07.12 de Klaudyia din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2012 O locatie cu un farmec deosebit — scris în 08.06.12 de andreea.palici din BUCURESTI - RECOMANDĂ