EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost de foarte multe ori în Turcia, am dormit în camere modeste dar și luxoase, cu stele sau fără stele alegerile au fost mereu ceea ce am dorit, n-am vrut să cumpărăm odăile sau mobilierul, ci doar să le folosim câteva ore pe zi/noapte.
Niciodată nu am ajuns în Pamukkale până anul acesta, n-am avut timp, era și este prea departe de tot și de toate, de data asta am fost hotărâtă să merg acolo, la muntele alb, am inclus acestă localitate în micul meu circuit turcesc încropit cu două zile înainte de vacanță: Cunda – Datca – Pamukkale – Edirne. Am văzut locuri noi, oameni simpatici, munți, ape, păduri, am savurat bucate bune și mai puțin bune, a fost o experiență inedită pe care nu o regret.
Presată de timp să aleg o cazare în Pamukkale, am deschis Booking, am aplicat filtrele: parcare, MD și balcon, cele trei criterii de bază ale mele. În fix două minute l-am ales pe Șahin, poza care-mi arăta muntele alb văzut de la terasă m-a convins că e ceea ce caut. A fost cea mai scumpă cazare din această escapadă turcească, 77 euro/noapte. Nu conta prețul, dădeam și mai mult, era ceea ce doream, întrunea absolut toate cerințele mele.
A meritat fiecare cent, o spun și acum, după atât timp, o să vă povestesc mai jos.
despre SERVICII
Personalul hotelului este deosebit de ospitalier, oamenii sunt super. De la ei se pot achiziționa tot felul de excursii, n-am avut nevoie de zboruri „periculoase” (zice omul meu) sau plimbări istorice, eram în vacanță.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Hotelul Șahin este poziționat în linia a doua față de lac și de muntele alb, în fața lui este o terasă și multe magazine.
Parcarea este gratuită, în fața intrării, pe o străduță îngustă.
Împrejurimile sunt liniștite, Pamukkale este o localitate liniștită, nu-s cluburi, baruri de noapte, nu există forfotă sub cerul înstelat.
Clădirea nu iese în evidență cu nimic, nu-i frumoasă, are o curticică „mobilată” cu mese, scaune și câteva plante în ghiveci, cu o piscină nu foarte mare dar destul de drăguță.
Recepția este o căsuță lipită de clădirea hotelului, curtea joacă rolul de lobby-bar.
Construit pe trei nivele, Șahin găzduiește o super terasă pe acoperiș, nu-i luxoasă dar are o vedere spectaculoasă către lac și munte.
Oamenii de la hotel nu-s prieteni cu cardurile, preferă cash, nu te refuză dar, elegant ți se sugerează acest aspect.
Am primit cheia de la cameră, la etajul doi. Nimic nu-i wow la hotel, scările sunt spiralate și cam incomode, holurile înguste, ușile camerelor sunt subțiri, din plastic ieftin, unele au geamuri, n-am avut parte de turiști gălăgioși, am avut noroc, cred că zgomotele se aud destul de bine având în vedere ieftineala construcției.
Odaia mea era mică, fix cea pe care am rezervat-o pe Booking, am recunoscut-o din poze. Era curată, parchetată, fără niciun holișor. Frumos tapetată, șerpi de lumină străbăteau încăperea prin jaluzelele geamurilor, patul era lipit de perete, aveam doar o noptieră și o priză, lângă dormeză.
Așternuturile albe, prosoapele la fel.
Într-un spațiu înghesuit din colțul camerei era montat un dulap, o noptieră cu rol de birou, aveam o oglindă și un răcitor în care am găsit două pahare cu apă plată.
În dulap era o pătură, pe noptieră era o tavă cu ness, ceai și zahăr dar și o cană pentru încălzit apa.
Un tv micuț era proțăpit pe peretele din fața patului, A. C. era deasupra patului, nu știu dacă funcționa, afară erau 35 de grade, ziua, noaptea doar 11 și totuși n-am avut când și de ce să testăm aerul condiționat. Ziua am fost la plimbare iar noaptea am dormit buștean.
Baia nu putea fi altfel decât mică, aveam consumabile, pentru aerisiere aveam un geam. Totul a funcționat perfect, n-am avut probleme cu mirosuri urâte sau cu presiunea apei.
Balconul era piesa de rezistență pentru mine. Lipsea plasa pentru insecte sau suportul pentru uscat costume de baie/prosoape, având în vedere că hotelul deține și o piscină. Nu o să depuctez din acest motiv, vizita mea acolo nu a fost pentru a mă scălda sau a-mi perpeli pielea.
Pe balconul pitic aveam două scaune și o scrumieră, de-acolo priveam gâștele dolofane, lacul verde, muntele alb și baloanele colorate.
Sincer, am uitat complet de baloanele cu aer cald, patul de la Șahin a fost cel mai confortabil din toate vacanțele mele, lenjeria, pernele și pilota m-au îmbrățișat în așa hal încât la ora 7 dimi m-au trezit zgomotele baloanelor, eu care la ora aceea sunt de obicei plictisită și sătulă de cafea, indiferent în ce loc mă aflu, indiferent de anotimp.
Am ieșit rapid amândoi pe balcon, îmbrăcați sumar, n-am realizat că afară erau doar 11 grade, priveam minunățiile colorate care brăzdau cerul, atingeau lacul și se uțupeau în fața castelului de bumbac. N-am simțit frigul, nu știam nici cât era ora, înghețată dar bucuroasă m-am așezat pe scaunul rece al balconului și admiram peisajul rupt parcă dintr-un tablou. Scopul vizitei mele acolo, la Pamukkale, fusese atins.
Oamenii veneau de prin toate colțurile localității, alergau spre lac, au speriat și gâștele gălăgioase. Toți erau disperați să filmeze, pozeze și să admire guguloaiele care pluteau deasupra apei. Piloții baloanelor făceau tot felul de ghidușii, turiștii din nacele păreau tare încântați (în marea lor majoritate chinezi).
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Pentru MD am urcat pe acoperiș, sala de mese era largă și luminoasă, curată, aveam geamuri rabatabile, peisajul era unul de poveste, mi-a depășit așteptările, nu degeaba am rezervat la acest hotel o cameră în doar câteva minuțele.
Micul dejun era deja pregătit de gazde, farfurii cu câteva produse așteptau cuminți să fie aduse de ospătari, turiștilor.
Pot spune că a fost îndestulător, n-am reușit să mâncăm tot, am avut și ceai, sucuri, apă și o cafeluță băubilă, nu grozavă. Un minus pe care îl menționez dar nu m-a afectat este faptul că pe terasă, la MD NU se fumează. Nu cunosc motivul, nu m-a interesat, noi ne grăbeam să plecăm la un drum lung, către casă. Poate dacă așa fi stat mai multe zile la acest Șahin m-ar fi deranjat acest aspect.
Wi-fi a funcționat perfect peste tot, chiar și pe terasa restaurantului la care am savurat cina, terasa din fața hotelului.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Iată cum un hotel fără pic de strălucire, fără nicio poveste, deloc ieftin, a fost pentru noi un loc de nota 10, curățenia, ospitalitatea, somnul profund, priveliștea de zile mari, au contribuit la reușita sejurului nostru scurt, în Pamukkale.
Alegeri inspirate vă doresc!
Trimis de krisstinna in 18.12.22 09:13:44
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 37.91874704 N, 29.12101954 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna: Mda, faină priveliște, bună alegere! Felicitări!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Articolul a fost deasemenea selectat și ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Superb, mi-a amintit de excursia mea in acel loc.
Fusesem in vacanta la Marmaris si la intoarcere traseul era de asa natura incat includea si o oprire la Pamukkale.
Ce sa spun, draga mea, iti multumesc pe aceasta cale pentru ca ai trezit in mine niste amintiri.
Superb loc, imi pare rau ca nu am apucat atunci sa ma bucur asa pe indelete de muntele alb cum spui tu. Doar doua ore am stat acolo.
Eram pe fuga si era in plina vara, cred ca peste 40 grade afara, dar a meritat din plin.
Oricand m-as intoarce acolo.
Sa fac sute de poze, sa ma umplu de energie.
@kristina :Am fost în Pamukkale de două ori la interval de zece ani şi în ambele dăţi am dormit acolo la un hotel. Diferenţa în timp şi-a pus amprenta. Primul hotel era tare modest şi prost dotat iar turismul se practica în mod sălbatic fără nicio regulă, mergeai pe unde voiai, rupeai travertin... aşa e începutul formării unei staţiuni turistice. Era prin 2005, nu exista AFA şi prea multe amintiri nu mi-au rămas. A doua oară am fost cazaţi la HoteRichmond Thermal& Spa un hotel aparent mic, cu numai două etaje dar cu 315 camere complet renovate în 2015. Era însă cam departe de intrare în sit dar pe atunci nu contau câţiva km de mers pe jos. Mi-a plăcut reviewul tău şi dacă aşi fi putut merge a treia oară, posibil să mă fi cazat în el. De ce? Pentru poziţie şi vrderea de la balcon. Vrabia mălai visează.
@flaviana77: Mulțumesc frumos, draga mea
Iti doresc numai bine, sărbători liniștite, sănătate și multe bucurii!
@Michi: Să vă dea Domnul sănătate și viață lungă, sărbătorile să vă aducă liniște și bucurii, alături de cei dragi!
Multumesc frumos
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2015 Groaznic ca orice hotel din Pamukkale — scris în 10.07.15 de ionutdicu din BUCURESTI - nu recomandă
- Sep.2013 Aventura Asiatică (2) — scris în 13.07.14 de slayer1985* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Civilizat — scris în 12.07.13 de robbyy din BUCURESTI - RECOMANDĂ