ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Sangeorgiu de Mures
ÎNSCRIS: 30.08.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Merita vizitat

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

La prima impresie pare mult 120 Euro pentru o excursie de 2 zile in sahara pentru 2 persoane, dar merita toti banii. Pornirea de la hotel era dimineata devreme deorece drumul e destul de lung, vreo 600Km, dar intr-e timp ne-am oprit si la coloseul din El jem ce e frumos si merita vazut, dupa care am pronit spre sahara.

Cand am ajuns in orasul Douz, un fel de sat mai ascuns pe la noi am fost cazati la hotel, dupa care am iesit cu camilele in sahara.

Precizez faptul ca la ora 17 cand am ajuns in orasul DOUZ temperatura de afara era 47 grade celsius, si la coborarea din autobuz dotat cu aer conditionat simteam ca nu primim aer.

Cu tot ca era asa de cald nu transpiram, deorece aerul e foarte uscat pe acolo.

Plimbarea cu camilele era SUPER, ce recomand la toata lumea.

Nisipul e fin, am si adus acasa intr-un flacon de apa minerala.

Dupa ce am venit inapoi la hotel am apucat sa facem baie in piscina, si la ora 11 seara temperatura aerului a coborat la 20 de grade.

Dimineata devreme pe la ora 3:30 ne-au trezit sa pornim spre hotel deorece exista un lac uscat la suprafata de unde e frumos rasaritul de soare.

Seara am ajuns inapoi la hotel.

---

[nota webmaster: continuare din ecou]

Cum am trecut in descriere prima oprire am avut in localitatea El Jem unde se afla unul dintre cele mai vechi coloseumuri din lume construite de romani pentru lupte dupa care a fost folosit ca un fel de depozit pentru alimene.

Taxa de intrare a fost 3 dinari (aprox 2 EUR) iar daca doream sa si pozam costa inca 5 dinari.

Am continuat dupa aceea drumul spre Sahara, dar in timp ghidul ne informa despre un schelet de balena (poza PH-08) ce a fost un dar pentru localnicii din zona, deorece a fost acel an de seceta si fara hrana iar apa a scos la mal o balena ce a dat mancare pentru toti locuitorii zonei.

Dupa aceasta localitatate am departat de tarm si am continuat drumul spre centrul tarii, adica spre sahara.

Am mai facut cateva popasuri, unul de masa ce a fost servit intr-un restaurant special pentru noi sapat in pamant (poza PH-09), unde a fost servt un fel de spaghete si cateva asemanator cu chipsurile de la noi de culoare palida si gustul era doar de ulei.

Dupa ce am servit masa ce a fost destul de putin pentru mine, am vizitat o "casa" de nomazi care au sapat in pamant niste gauri si acolo traiau. Iar am fost informati ca ploaie nu prea e in zona si nomazii pastreaza apa in pamant, un fel de rezervoare de apa au in pamant in care pastreaza apa de ploaie ce aduna si de pe munte.

Au si un fel de gaura "cabina" de dus unde se spala iar si aici apa care ramane e adunat intr-un loc mai adanc si refolosit.

La ora 17 am ajuns in orasul douz ce seamana cu un fel de sat ascuns la noi, si am fost cazati la hotelul Golden Yasmin de 3 stele ce corespunde si la noi cu 3 stele.

Holurile era placate cu marmura si granit, camerele spatioase aveau aer conditionat, numai ca am fost informati ca apa de la robinet e neconsumabila deorece e apa din sahara. cand am intrat in camera din curiozitate am gustat apa si avea un gust amar, ce nu puteam folosi nici la spalat pe dinti.

Dupa ce am depus in camera bagajele am fost transportati la "parcarea camilelor" unde am primit un fel de halat local ca in cazul unei furtuni ce apare destul de rapid sa nu avem evenimente neplacute.

In excursia cu camilele oricine putea participa numai sa nu fie frica de camile, deorece deplasarea in desert faceam cu camile legate cate trei la acelasi ghid care conducea prima camila.

Ca fapt divers am intrebat ce pret au camilele si ne-au zis ca undeva intre 1500-3000 euro costa o camila.

Nisipul saharei era foarte fin ca faina, iar cu tot ca era cald si eram imbracaticu halatul respectiv peste haine nu transpiram deloc. La noi daca ar fi temperatura peste 40 de grade am transpira foarte tare.

Dupa ce am ajuns inapoi la hotel a fost servit masa care a fost bogat cu de toate, mancare gustoasa ce era pe placul orcui datorita diversitatii. Vreo 5 feluri de masline ce e si produsul ce exporta in cantitati mari.

Am servit o bere ce a fost de alcoolemie mica, ce se gaseste doar in restaurante, deorece localnicii nu beau bere deloc. SI ca seminte cum exista la noi au servit un fel se fasole boabe gigantice inmuiate intr-un fel de apa sarata - asemanatoare cu lichidul maslinei la noi, de un gust bun doar ne-am saturat repede.

Exista o piscina la acest hotel in care apa era aproape fierbinete cum e apa la Felix, iar cand am iesit la ora 23 seara din piscina am crezut ca ne inghetam la temperatura de exterior de numai 20 de grade.

La ora 3:30 am fost treziti ca sa luam masa de mic dejun deorece porneam devreme sa vedem rasaritul de soare de pe lacul Chot el Djerid, un lac in care ultima data apa a fost in 1977, iar acum mai mult e uscat la suprafata, si apa se gaseste la o adancime de 30-70 CM. Exita din pealocuri cate o balta de culoare roz sarat foarte tare si pe margine se vedea sarea cristalizata. pozele PH14 - PH18

Drumul taia in doua acest lac ce a fost construit in anii 1950-1970 de armata franceza.

Dupa ce am lasat in urma lacul au asteptat masinile de teren pentru a ne duce in sahara cu jepurile si a arata unde a fost filmat star trek 2.

Drumul a fost super iar la spusele soferilor de Jeep dupa fiecare 30000 de km trebuie schimbate bucsele si telescoapele la masini si din 90000 km trebuie facut revizie generala la masini.

Dupa ce am vizitat locul unde a fost facut filmul amintit mai sus am am indreptrat catre Algeria iar la un moment dat am fost la o distanta de 4 Km de Algeria, si aici am fotografiat atat muntii PH-22 - PH-27 iar cascadele ce sunt alimentati de niste parauri ce se izvoresc tot din Algeria si dupa 30 Km de hotar nu mai exista deloc.

In locurile unde se afla cascadele sunt oaza de palmieri care au ca fruct Curmale gustoase, ce vand localnicii la pret de nimica.

Drumul a fost destul de lung si plin cu amintiri placute ce as recomanda la toata lumea, datorita costurilor destul de accesibile pentru aproape toate buzunarele. Daca te orientezi din timp au oferte cu transport inclus (avion) de la 700 RON + taxa de aeroport ce costa undeva 95 euro.


[fb]
---
Trimis de csaszar78 in 31.08.12 14:16:42
Validat / Publicat: 31.08.12 15:18:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4021 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (csaszar78); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

iulianic
[01.09.12 10:01:10]
»

@csaszar78: Foarte interesanta destinatie si mai putin accesibila multora dintre noi. De aceea am fi fost incantati daca ai fi detaliat mai mult expeditia voastra.

Cum a fost cazarea in oraselul din desert, ce ati servit la masa si daca v-a placut, daca expeditia presupune vreun efort deosebit pentru persoanele mai putin dotate fizic, ce recomanzi ca echipament/vestimentatie... iata cateva dintre intrebarile care mi-au venit in minte citind randurile tale.

Felicitari pentru pozele atasate care sunt foarte reusite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
balasa violeta
[01.09.12 16:15:21]
»

Feicitari! Interesant si poze minunate! O destinatie deosebita si accesibila la o anumita varsta!

csaszar78AUTOR REVIEW
[02.09.12 10:21:59]
»

@iulianic: Ma bucur ca a fost interesant descrierea experientei personale.

[..................]

nota webmaster: am atasat detaliile oferite in ecou, la review

csaszar78AUTOR REVIEW
[02.09.12 10:38:23]
»

AM postat un film pe youtube despre un dans local

http://www.youtube.com/watch?v=JatXbVVDOAw

-----

Nota webmaster: Am atasat acest filmulet ca fond video pentru review.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, csaszar78, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂSahara, o excursie ce nu trebuie ratată:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039552927017212 sec
    ecranul dvs: 1 x 1