GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mai mult decat un hotel!
Gata cu vacanta la Disneyland (vezi impresii) si la Paris (vezi impresii) si … la munca!
Adica hopa aproape direct intr-o scurta delegatie in Moldova cu popas peste noapte la Roman.
Este prima data cand m-am cazat in Roman, un frumos targ nemtean. Nu e Targu Neamt, sa nu confundam, dar este unul din orasele importanta ale judetului Neamt. Daca Piatra Neamt, resedinta judetului, respectiv Targu Neamt situat la poalele cetatii Neamtului si langa parcul tematic Humulesti si casa lui Creanga (vezi impresii) sunt urbele nemtene cele mai vizitate de turisti, Roman este probabil orasul cel mai tranzitat din judet datorita faptului ca este traversat de principala magistrala rutiera moldava, DN2 sau E85. Putina lume se opreste insa pentru o cazare in orasul Roman.
Hotel Roman Plaza
Hotelul Roman din Roman l-am ochit de mult in numeroasele mele deplasari catre Iasi sau Suceava atunci cand tranzitam orasul. Dar nu aveam motiv sa ma opresc aici peste noapte. O singura data pana acum am servit masa la restaurantul hotelului, dar revin asupra acestui subiect.
Adresa hotelului este Bulevardul Roman-Musat 26. Este situat chiar la drumul principal pe partea stanga cum te deplasezi de la Bucuresti – Bacau spre Iasi sau Suceava, intr-o usoara semicurba spre stanga pe directia de mers descrisa.
Acum vechiul Hotel Roman, are o fata noua si se numeste Hotel Roman Plaza si este clasificat cu 4 stele.
Rezervarea mi-a facut-o un partener, care mi-a confirmat si pretul ce urma s ail platesc pentru o camera single si mic dejun, 175 RON.
Ajung la hotel, parchez in fata acestuia pe unul din cele cateva locuri de parcare amenajate marcate cu vopsea pe asfalt. Locurile de parcare din fata hotelului sunt putine daca hotelul ar fi ocupat la capacitate maxima, dar se mai poate parca si pe aleile sau stradutele din jur, din imediata vecinatate.
Recunosc restaurantul unde mancasem mai demult la terasa in dreapta intrarii in hotel cum stai cu fata spre acesta.
Intru pe usa rotativa, careia a trebuit sa ii dau un impuls sa porneasca miscarea ei fireasca de rotire.
Hotelul are 70 camere si dupa procesul de renovare prin care a trebuit, trebuie sa spun ca toate spatiile hotelului lasa o impresie nu buna, ci foarte buna. Cine s-a ocupat de designul spatiilor hotelului a avut bun gust... Pe pagina lor proprie de web se spune ca amenajarea este inspirata de conceptul boutique hotel, care insa nu stiu ce inseamna, pot numai sustine cu convingere ca mi-a placut foarte mult.
Pentru intalniri de business exista doua sali de conferinte, Blue Room si Olive Room, care gazduiesc la cerere si evenimente non-business avand o capacitate de 250 locuri.
Serviciul de receptie impecabil, cu staif si profesionalism. Primesc o camera la etajul al doilea. Sunt informat despre programul de mic dejun si posibilitatea de a servi masa la restaurnatul hotelului, dar si de centrul SPA al hotelului.
Tarifele de la receptive erau de la 175 RON single pana la 225 RON dubla dar mergeau si la 449 RON apartamentul cu doua camere.
Camera
Camera se remarca printr-un spatiu luminos, suficient de mare, foarte curat. Lumina este data is de culorile deschise in care este tapetata camera anume un gri-bej deschis (nu le-am avut niciodata cu culorile astaea de import), de mocheta de calitate (cred ca este destul de noua) de culoare asemanatoare cu tapetul si de mobilier de culoare alba.
Patul foarte comod si incapator. In camera gasesti un minibar intr-un mini-frigider full cu un design special. TV plat cu circa 100 de programe prin cablu, telefon, doua veioze, o masa rotunda cu doua scaune cu cotiere foarte chic.
Baia cu spatiu de dus, uscator de par, wc, toate utilitatile, deosebit de curat. Nu am avut balcon, dar vederea a fost spre parcare, de la etajul 2 avand o priveliste foarte frumoasa catre micul parculetul cu fantani luminate situate langa parcare si o biserica de la drumul principal.
Mai mult decat hotel
Consum continutul unei doze de bere de la mini bar, de sete. A fost cod portocaliu, 38 grade ieri. Imi propun sa ies in vecinatatea hotelui sa cumpar doua doze de bere, una sa competez la frigider si alta pentru seara. O iau psre dreapta, spre centrul orasului, care este situate la cateva sute de metri, dar cu gandul de a ma opri la primul market, nu mai departe.
Si cum ies eu spre dreapta, lipit de hotel, adica in aceeasi cladire, descopar Café Roman Plaza, care prezentau in vitrine o multitudine de produse de cofetarie si de patiserie care aratau bestial. M-am abtinut insa si nu am intrat, considerand ca pe toropeala de afara, si inainte sa servesc cina nu era potrivit sa ma infig in dulciuri, plus ca astea cica ingrasa!
Cumpar berile si inca un suc si revin la hotel. Aici imi propun sa vizitez centrul SPA de dragul documentarii pe AFA.
Roman Plaza SPA
Un holisor situate langa lift iti conduce pasii catre Velvet Beauty Salon - un salon de infrumusetare modern cu un portofoliu complet de servicii de hair-style, make-up, tratamente faciale si ingrijire corporala si catre Roman Plaza SPA situat undeva in subsol. Pentru acces trebuie sa incalti papuci de plastic peste incaltamine. Un domn si o domnisoara se “bateau” care sa imi ofere turul SPA-ului sis a imi prezinte dotarile. Centrul arata top. Ca sa nu imi scape ceva, mai ales ca nu prea le am pe acest subiect, am copiat de pe site-ul lor ce ofera in aceasta zona, dar voi atasa si cateva poze.
Centrul SPA ofera 8 sali de tratament si relaxare folosind echipamente si tehnologii inovatoare (LPG - Huber Motion Lab, LPG - Cellu M6 Endermolab, Capsula Spa Dermalife Oceana) si sauna, jacuzzi, Hammam, bai Kneipp, hidromasaj si terapii corporale, diverse tipuri de masaje corporale, impachetari.
Roman Plaza Restaurant
Roman Plaza Restaurant are acces din houl de la receptive sau pe o intrare separate de afar. Exista un spatiu interior foarte generos si spectaculos amenjata, dar si o terasa.
Lista de meniuri este una consistenta. Am ales un ceva de vita cu fasole mexicana, condimente, gustos, bun. Varietatea cuprinde meniuri de la bucataria traditionala romaneasca pana la preparate gourmet internationale cu accente mediteraneene, de la gustari rapide pana la meniuri sofisticate.
“”Restaurantul are un design inspirat de stilul clasic al secolului al XIX-lea, amenajat cu mobilier din piele alba, care se completeaza perfect cu elemente glamour. ””
Terasa se numeste City Garden. Restaurantul si terasa au o capacitate de 250 locuri.
Roman Plaza Café
Tot in incinta complexului exista Roman Plaza Café unde se pot servi cafele (cica cele mai aromate din Roman), sandwich-uri, produse de patiserie, cocktail-uri, prajituri si torturi realizate in atelierul propriu. Zona de prajituri si produse de cofetarie este cea mai tentanta, asa cum am spus si cand am prezentat cifetaria cu intrare separata din strada, acum am ajuns de fapt in acelasi spatiu veind insa din interiorul hotelului.
“”Roman Plaza Café, un spatiu intim personalizat cu elemente decorative in stil neoclasic specifice secolului al XVIII-lea, va ofera cea mai buna cafea in orasul Roman (Bristot) si o diversitate bogata de produse de cofetarie si patiserie realizate in atelierul nostru dupa retete proprii sau clasice. Ambientul stralucitor al cafenelei recreeaza spatiul cochet al cafenelelor vieneze prin tonuri glamour de auriu si bej si accesorii din sticla de murano.
Capacitate: 80 locuri in cafenea, 40 locuri pe terasa”” – scrie pe site-ul hotelului.
Obiective turistice
Roman poate fi un punct de plecare catre Suceava, catre Iasi sau catre obiectivele din judet cu Manastirile Agapia (vezi impresii, Voronet (vezi impresii), Secu (vezi impresii), Sihastria (vezi impresii), Neamtului (vezi impresii), catre Targu Neamt si Piatra Neamt sau catre Bicaz, lacul Izvorul Muntelui, Cheile Bicazului, Lacu Rosu.
Va recomand Complexul Roman Plaza din Roman care ofera de 5 stele la preturi de stele. Excelent! Bravo, raman foarte frumos surprins de tot ce ofera Roman Plaza.
Trimis de Dan&Ema in 09.07.15 06:31:38
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.92052800 N, 26.92880100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dan&Ema - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX: este ok
Vreau sa te rog sa corectezi in capitolul hotel roman unde seposteaza articolele. Hotelul are 4 stele
@Dan&Ema - Ca să vezi! În anii '90 am poposit de mai multe ori în acest hotel, fiind cu treburi la firmele din Roman. Cred de altfel că era singurul hotel din oraş şi arăta exact ca un mastodont comunist. Îmi amintesc că pe mesele din restaurant erau puse geamuri (mi s-a explicat că se organizau seri de bingo - aşa era moda atunci) şi exista o cramă.
Văd că s-a schimbat mult în bine, dar anumite lucruri, precum faţada şi holurile înguste, au rămas cam la fel. Probabil că mare lucru nu s-a putut face cu ele. Oricum, în ciuda imitaţiei de mobilier de epocă, a spa-ului, cafenelei etc., mă îndoiesc că poate fi socotit un "boutique hotel", ceea ce nu înseamnă că nu ar fi un hotel bun sau că nu şi-ar merita stelele.
Încercând să nu fiu (prea) pedantă, un boutique hotel se defineşte, în principal, prin aceea că are multă personalitate, este relativ intim (nu foarte mare), clădirea este deosebită din punct de vedere arhitectonic iar în interior designul este şic şi în general modern, uneori chiar excentric. Unele hoteluri au fiecare cameră amenajată în alt stil şi camerele poartă nume, nu numere. De asemenea, restaurantul şi barul trebuie să fie de foarte bună calitate. De multe ori astfel de hoteluri atrag o clientelă regulată, sătulă de imaginea de uniformitate şi de lipsa de personalitate din hotelurile marilor lanţuri hoteliere. Ideea este aceea de a crea o atmosferă primitoare, "ca acasă", motiv pentru care se oferă servicii ultrapersonalizate, de genul: anumite alimente servite la cerere la micul dejun (se anunţă preferinţele odată cu rezervarea, după care, clientul fiind cunoscut, de fiecare dată când vine i se pregăteşte separat mâncarea); închirierea unui şofer pe toată perioada sejurului; bilete la spectacole etc. etc.
@Carmen Ion: da e vechiul hotel cominist si singurul de atunci care a intrat pe maini de gospodar si cu viziune in business si sincer spun e tradnet!
Si am stat cred ca in 1000 de hoteluri la viata mea
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 La hotel Roman in... Roman — scris în 25.05.23 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Roman Plaza — scris în 22.01.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Hotel cu servicii mediocre... — scris în 03.12.16 de Pelly555 din SLOBOZIA - nu recomandă
- Sep.2012 Un hotel modern cu o noapte linistita — scris în 30.05.13 de iuliaborza din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2009 Hotel dragut — scris în 04.09.09 de alin77 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ