ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
NOV-2014
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 45 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

O oaza de eleganta si bun-gust

TIPĂREȘTE URM de aici

Al doilea hotel in care am fost cazati in drum spre Capadochia a fost Rixos Hotel din Konya. Apartine lantului hotelier cu acelasi nume, oferind servicii de top turistilor din mai multe tari (Turcia, Libia, Emiratele Arabe, Rusia, Croatia, Elvetia). Pasionatii de istorie stiu probabil ca Rixos este numele unuia din cei 7 eroi greci legendari, fondatori ai orasului antic Pergamus.

Am plecat intr-o dimineata de final de noiembrie din Belek, zona Antalya si pana la pranz ar fi trebuit sa strabatem cei aproximativ 300 km pana la Konya, unde principalul obiectiv turistic (care era inclus si in programul excursiei noastre) este Manastirea Mevlana, “leaganul” dervisilor rotitori. Ziua care ni se deschidea in fata parea sa nu fie una prea incarcata: ajungem, vizitam manastirea, ne cazam si… program de voie la minunata zona spa a hotelului pe care ne-o laudase Ozy, ghidul nostru!

Dar… stiti vorba aia cu “socoteala din targ”… Am un talent deosebit sa plec spre tarile calde cand in Romania e frig, ploaie si chiar si cod rosu :), dar de data asta mi s-a infundat! Traversand Muntii Taurus, ploaia marunta si rece de dimineata s-a transformat pe nesimtite in ninsoare, care in cateva minute a acoperit tot peisajul! Evident, si soseaua. Nu mai reiau povestea, o stiti, cert e ca am ajuns la Rixos undeva aproape de 10 seara, obositi si stresati, dar intregi si sanatosi. 5 minute a durat impartirea cartelelor de la camere; am fost rugati insa sa mergem intai la cina, dat fiind ora inaintata si abia apoi sa urcam in camere.

Restaurantul fusese deschis pana la 9 seara, dar Ozy anuntase conducerea hotelului ca vom intarzia si aceasta a fost de acord sa ne astepte cu masa pusa, ceea ce a fost un gest foarte frumos din partea lor. Asa ca la ora aceea, eram singurii turisti din restaurant, dar totul arata de parca atunci ar fi inceput cina. Mesele frumos aranjate, cu fete de masa imaculate si servete de panza alba prinse in inele de carton cu insemnele hotelului. Bufet suedez cu de toate: salate, aperitive, supe, feluri principale pe baza de pui, vita sau peste, dar si deserturi din care n-au lipsit deliciosele baclavale. Bauturile au fost din nou contra cost (pachetul de “cina pt tot sezonul” achizitionat de noi includea mesele sub forma bufetului suedez, dar bauturile trebuiau platite separat; idem si pentru pranzurile rezervate). Singurul nostru regret a fost ca eram prea obositi pentru a savura ambianta si minunatele bucate asa cum se cuvenea!

In drumul de la restaurant spre receptie, unde ne asteptau cuminti bagajele, am putut sa admiram frumoasele tablouri care impodobeau peretii, barul stralucitor unde probabil ca in alte conditii ne-am fi facut veacul dupa un masaj relaxant sau cateva ture de piscina :), fotoliile si canapelele din lobby imbracate in piele fina. Intr-un cuvant, toate lucrurile din jur transmiteau acelasi mesaj: “Esti intr-un loc care isi pune tot luxul si eleganta de care e in stare doar la picioarele Tale, Maria-Ta, Turistule! ” Am oftat, ne-am inhatat trolerele si ne-am raspandit care incotro, pe la camerele alocate.

Rixos Hotel este din genul “turn” cu 25 de etaje. Camera noastra a fost la etajul 2. Atmosfera placuta si relaxanta, in tonuri de crem si maro. 2 paturi single cu noptierele aferente, un birou cu minibar incorporat, televizor LCD (nu l-am deschis), alt birou cu oglinda, dedesubt loc de depozitat bagajele. Fara balcon, geam din ala mare cat tot peretele, bine etansat, acoperit de perdele si draperii groase. Fierbator de apa si ceai/cafea/zahar la pliculete. Cel mai mult mi-au placut veiozele, mari, de forma paralelipipedica, o sa le vedeti in poze. Garderob pe hol cu zona de umerase si rafturi, pe care am gasit si alte lucruri eventual utile: seif, perne suplimentare, papuci de casa, halate de baie, chestii de curatat pantofii. Baia era compusa din 2 incaperi care comunicau intre ele, una in care se afla tronul, iar cealalta continea restul dotarilor obisnuite: cada, chiuveta, prosoape, uscator de par; finisaje si consumabile de calitate.

Dupa un dus fierbinte si cateva ore de somn recuperator, ne-am trezit ca noi (eu, cel putin). Am coborat la micul dejun, unde speram ca o cafea turceasca adevarata sa-mi desavarseasca starea, dar n-am avut parte decat de cafea zisa si “americana”, genul zeama-lunga pe care o ofera de obicei hotelurile. Am combatut insa cu partea solida si semisolida a micului-dejun, din care am retinut vreo 10 feluri de branzeturi si vreo 5-6 de masline. Cateva felioare de rosii sau ardei, o chifla si mie nu-mi mai trebuie altceva! Oferta era, desigur, mult mai larga, cuprinzand si ceva mezeluri (de vita; am gustat, nu erau rele), salate peste salate, iaurturi, gemuri, fructe si alte alea, nu-mi mai storc creierii, garantat nu pleaca nimeni flamand!

Inainte de plecare, mai aveam de indeplinit o datorie de onoare fata de mine si… fata de prietenii AFA, sa va arat cum se prezinta privelistea de la cucurigu, adica de la ultimul nivel al hotelului, unde se afla un “roof bar”, evident inchis la acea ora matinala. Am luat liftul si am urcat, am tras cateva poze prin geamurile din capetele coridoarelor, prin care vantul de afara se strecura,sulfand ca turbatul; atmosfera fiind destul de sinistra si lamurindu-ne rapid ca nu era vorba de cine stie ce panorama de vis, hotelul situandu-se la periferia orasului, am coborat rapid.

In concluzie: un hotel elegant, cu servicii bune, atat cat am inteles eu in putinul timp pe care l-am petrecut in el. Destul de departe de centrul Konyei (15-20 km; cu o seara in urma facusem cam o ora doar de la intrarea in oras pana la hotel), asa ca daca ar fi sa vin in zona pe cont propriu, probabil ca as incerca o cazare mai aproape de centru si de Manastirea Mevlana. Dar de data asta au ales altii pentru mine si au ales bine, Rixos Hotel a fost o experienta foarte placuta, dar mult prea scurta!


[fb]
---
Trimis de crismis in 11.01.15 16:43:23
Validat / Publicat: 11.01.15 17:35:27
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1848 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Rixos Hotel, Konya; tablou in camera
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [11.01.15 17:34:57]
    »

    Mutat în rubrica "Rixos Konya Hotel, KONYA" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    crismisAUTOR REVIEW
    [11.01.15 17:37:23]
    »

    @webmasterX: Localizarea e corecta.

    Marian Preda
    [11.01.15 18:11:40]
    »

    @crismis -

    Felicitări pentru articol!

    crismisAUTOR REVIEW
    [11.01.15 18:12:21]
    »

    @Marian Preda: Multumesc!

    puiutea
    [11.01.15 20:01:57]
    »

    Felicitări pentru articol! Mă bucur să mai aud și de bine pe la turci, că parcă în ultima vreme... numai nemulțumiri, ba ruși mulți de tot, ba personalul nu era amabil, etc.

    crismisAUTOR REVIEW
    [11.01.15 20:14:44]
    »

    @puiutea: Impresia generala pe care mi-au lasat-o e de oameni muncitori, seriosi si politicosi. Ori am avut eu noroc, ori... Dar chiar nu am niciun repros de facut, nu ca n-ar fi fost situatii mai delicate, dar oamenii si-au facut cu varf si indesat treaba! De la cei care s-au ocupat indeaproape de grupul nostru (ghizii si soferul), cat si la toti ceilalti cu care am intrat in contact.

    Sa-ti spun doar o mica intamplare: la un moment dat, trebuia sa platesc 2 cafele care costau 6 lire. Am scos o bancnota de 20 de lire si inca o moneda de o lira, ca sa-i fie mai usor vanzatorului sa-mi dea restul. El a venit inapoi cu... lira pe care i-o dadusem eu plus inca 17 euro. Atunci am realizat ca eu, in loc sa-i dau 20 de lire, i-am dat 20 de euro. Ar fi putut sa profite de neatentia mea, dar n-a facut-o, lucru de toata lauda.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, Marian Preda, puiutea

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062479019165039 sec
    ecranul dvs: 1 x 1