ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 1 nopți
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel-restaurant Ribera del Duero – Peñafiel

Ilustrație video-muzicală
- Daniel Diges - Algo Pesquenito


TIPĂREȘTE

Avenida Escalona, nº 17

47300 Peñafiel (Valladolid)

Teléfono: 983 88 16 16 / 983 87 31 11

www.hotelriberadelduero.com

Este vorba despre hotelul Ribera del Duero din Peñafiel, in restaurantul caruia mananc de cateva ori pe an si unde am si dormit o noapte acum doi ani, pentru ca plecam de aici la un targ. Se afla pe strada principala care strabate localitatea de la est la vest sau invers, in apropierea majestuosului castel, ancorat ca un vapor urias in campia castiliana. Este mai totdeauna plin de straini. Fiind vorba despre o zona vitícola importanta din Peninsula, intotdeauna are multi “vizitatori” profesionisti, adica importatori de vin de calitate de Ribera.

Hotelul, o fosta fabrica de faina din sec. XIX restaurata, are trei stele si este foarte bine intretinut. Receptia este micuta, cu personal vorbitor de engleza (cel putin asa era la vremea la care eu am stat acolo). Are o curte imprejmuita in fata, cu destule locuri de parcare gratuita unde se poate lasa masina fara probleme. Am stat intr-o camera single, nu foarte mare, insa suficienta. Caldura (era in februarie) a fost ok, consumabilele din baie la fel si mini-barul cu cateva bauturi si snacksuri. Hotelul ofera si wi-fi, desi eu nu l-am folosit. In total dispune de 55 de camere, de doua tipuri, dupa cum se poate citi pe site-ul hotelului. Cele construite mai inainte sunt mai “normale”; altele, construite in 2005, au mai multe dotari, precum cabina de dus cu hidromasaj. Eu nu am nimerit asa ceva, si nici vedere spre castel. Nu mi-a pasat totusi, pentru ca nu am stat decat o noapte, iar castelul il vad in fiecare zi cand ajung si plec de la munca :) Cat despre micul dejun imi aduc aminte ca a fost destul de bogat si am plecat cu impresie buna si cu burtica plina cat sa-mi ajunga pana la Zaragoza.

Barul hotelului, aflat in dreapta acestuia cum intri, si cu intrare separata si din curte, este destul de mare. Cred ca chiar mai mare decat restaurantul. Acolo bem cafeaua din cand in cand; mai ales dupa ce mancam in restaurant, cu vreun client sau cu colegi, iar daca e frumos, iesim afara la terasa, asa cum am facut acum cateva zile, ca sa putem si pipa linistiti (inauntru stiti ca nu mai e voie de aproape un an jumate).

Restaurantul “La Harinera” (ca sa pastreze ceva din fabrica de faina) nu este foarte mare; are, sa zicem, 12-14 mese, frumos aranjate (una dintre ele mai mare si rotunda). Este destul de rustic, cu pereti de caramida, si, bineinteles, nu lipsesc exponatele de vin ca si decoratiuni. Doar suntem in zona Riberei de Duero!

Cand mergem sa luam pranzul intr-o zi “normala”, recurgem de obicei la meniul zilei, care costa in jur de 13€. Poti alege intre 3 feluri intai, 3 feluri doi, cateva deserturi, si intra in meniu si painea, bautura si cafeaua. Doua din ultimele dati cand am mancat acolo m-am decis pentru “cocido”, mancare tipic spaniola formata din doua parti: supa in care s-au fiert toate ingredientele, si careia i se adauga fidea, se serveste ca felul intai; aceasta este urmata de naut, carne, carnati, varza sau alte legume (veti vedea in poze). Este o mancare destul de grea. Sfat important: nu faceti ca mine, adica nu beti coca cola la cocido, e o bomba!! :) Desi este o mancare compusa din doua feluri, o veti gasi la meniu impartita in doua. Eu o cam cer cand mananc in oras pentru ca acasa nu o pregatesc niciodata, din pacate.

Alte mancaruri incercate de mine aici: salata de paste cu “salsa rosa” foarte buna; salata mixta (cum numesc ei mix-ul de salata, rosii, ceapa, ton, ou fiert taiat rondele si masline); peste foarte bine pregatit (fac o dorada excelenta), etc. Iar ultima data am mancat salata de boeuf (pe care ei o numesc “ensaladilla rusa”, cum v-am mai zis si cu alta ocazie), sepie cu sos alioli, excelenta, si o crema de branza cu capsuni naturali. Evident ca se poate manca si vestitul miel de lapte, atat de tipic in toata zona. Mai ales ca nu-i restaurant in sat care se respecta sa nu aiba “horno de leña”, adica un cuptor pe lemne, unde se pregateste minunatia de miel.

Deserturile sunt de obicei aceleasi: iaurturi, budinca, fructe de sezon, iar vara inghetata de diverse feluri. Cafeaua si bautura (un pahar de vin, de bere sau apa) intra in pret.

Serviciul este prompt si amabil. Cum intrati, veti si fi condusi la una dintre mese si vi se vor da meniurile. Evident ca se mananca si “à la carte”, cu preturi ceva mai ridicate si cu timp de asteptare putin mai mare. Comanda se ia repede si felurile sunt aduse la fel de repede. Fetele sunt destul de simpatice (una mai mult decat alta) sau, cel putin, corecte si amabile.

Cum va spuneam la inceputul review-ului, fiind vorba de una dintre cele mai importante zone viticole ale Spaniei, satul este vizitat de multi turisti si oameni de afaceri straini. Drept pentru care, hotelul are si cateva saloane unde se pot organiza diverse evenimente profesionale. “El salón del homenaje”, cu mai bine de 300 locuri, este bijuteria lor: peretii de piatra si decoratiunile din lemn il transforma intr-un loc foarte placut. Aici se organizeaza si cine sau pranzuri cu colegii, sefii, etc.

Daca doriti, vi se pot pregati si diverse degustari la cramele existente in zona intr-un numar foarte foarte mare. Puteti face ceea ce se numeste turism enologic. Probabil ati termina ametiti, dar nu se poate rata Ribera de Duero pe aceste meleaguri sub nicio forma!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de alinaro in 24.07.12 13:07:02
Validat / Publicat: 24.07.12 14:15:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1374 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vedere din fata a hotelului Ribera del Duero.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[24.07.12 17:06:28]
»

Melodia postata se poate sterge/schimba!

alinaroAUTOR REVIEW
[24.07.12 18:10:48]
»

@webmaster13: Mi-am adus aminte cu placere de melodia care a reprezentat Spania la Eurovision anul trecut, daca nu ma insel, asa ca multumesc frumos!

bog68
[24.07.12 21:11:39]
»

Aha, ziseși mata că acu' să ne dai ceva și ceva de-ale gurii după ce ne plimbași prin tot Reino de España.

Apropos, merge acea zamă de orez caldoso cu vinu' cela ,,aicara ,,sau cum s-o numi?

Păi să-mi fie cu iertare, dar eu tot la puiu tinerel de țară crescut în bătătură cu porumb rămâi.

Luat și pus pe-un jar de coceni de porumb, făcut o zamă din trei căței de usturoi și-un ardei iute de cel să prinzi din urmă personalul de Costești, scufundat apoi înaripatu' ca-n piscină, iar cât se coace-ncetișor mămăliga, dat fuguța-n pivniță și adus o cană de pământ aburindă cu zaibăr de anu' trecut.

Hai zi-mi că nu-ți făcui poftă... sâc!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinaroAUTOR REVIEW
[24.07.12 22:12:57]
»

@bog68: Te asigur ca vinul ala (vinul casei, totusi, deci nu din cele mai grozave) merge cu orice Mai putin cu puiul ala, pe care, daca mai vorbesti mult, o sa fii nevoit sa-l faci... Unde-i zaibaru' nost' sa se dea la o parte toata Ribera de Duera, hehe...

Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, bog68

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.036466836929321 sec
    ecranul dvs: 1 x 1