ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 3

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Hotelul Regal - Am Fost Acolo și...vom reveni!

TIPĂREȘTE

Anul acesta am decis să profităm de vremea excelentă de la finalul lunii iunie. Posibilitatea a apărut de Rusalii, când am stabilit cu două zile înainte ca atât eu, cât și soția să legăm încă o zi liberă de cele trei deja existente. Am obținut astfel o minivacanță de patru zile pe care am hotărât să o petrecem împreună cu juniorul pe litoralul românesc. Zis și făcut... timp pentru a rezerva ceva nu prea mai era, așa că am hotărât să mergem într-o stațiune pe care am vizitat-o anual în ultima perioadă – Eforie Nord. Am căutat pe internet câteva locații apropiate de plajă (asta a fost singura condiție pe care ne-am impus-o de acasă) și am făcut o listă cu numerele de telefon; ne-am propus ca odată ajunși în stațiune să începem să sunăm pentru a găsi o locație liberă și pentru a merge direct acolo, fără să mai zăbovim pe la fiecare hotel sau vilă de pe listă (amplasările locațiilor alese le cunoșteam deja din concediile anterioare).

Drumul către Eforie Nord o să-l prezint în câteva detalii; am plecat din Râmnicu Sărat pe la ora 04.00 și am ajuns în Eforie Nord pe la 07.30. Drumul l-am parcurs pe ruta: Râmnicu Sărat – Boldu – Ianca – Bordei Verde – Viziru – Spiru Haret – Gura Ialomiței – Giurgeni (11 lei taxă de pod peste Dunăre) – Hârșova – Ovidiu – Eforie Nord. Precizez că nu am ajuns în Constanța, pentru că la intrarea în localitatea Ovidiu am virat dreapta pe centura Constanței și am ieșit în apropierea podului de la Agigea. Drumul nu a fost aglomerat, astfel că am oprit o singură dată, pentru câteva minute.

Ajunși în Eforie Nord, am oprit mașina pe o străduță din zona Debarcaderului și am început să sunăm la telefon pentru a găsi cazare. Prima noastră opțiune a fost Hotelul Acapulco (ne-a plăcut descrierea pe care userul asyral a făcut-o locației). Din păcate aici nu mai erau locuri libere și acest lucru l-am auzit și pentru Vila Florian, Vila Petra sau Hotelul Philoxenia. Altă opțiune de pe lista noastră era Hotelul Regal. Iată că străduințele noastre pentru găsirea unui loc de cazare sunt răsplătite – la telefon ne răspunde amabil o domnișoară care ne informează că mai are liberă o singură cameră dublă pentru perioada dorită de noi. Prețul – 140 de lei pe noapte (camera + micul dejun pentru două persoane). I-am spus că în trei minute vom fi în fața hotelului și probabil că ne-am încadrat în timp. Am ajuns în fața hotelului, am coborât și am intrat în recepție solicitând să vedem camera despre care tocmai discutasem la telefon (am stat la acest hotel și în 2009 și ne-a plăcut, însă consider că review-ul meu scris pentru perioada respectivă a fost destul de ”subțire”, mai ales că nu am avut fotografii; deh, eram la început pe AFA). Domnișoara de la recepție ne-a condus amabilă la camera 14 de la etajul 1 (am avut uneori surprize neplăcute pe litoralul românesc legate de aceste ultime camere libere, așa că nu mai plătim niciodată înainte de a vedea locul unde vom fi cazați, chiar dacă știam cum arată o cameră dublă la hotelul Regal). Am intrat în cameră și am fost mulțumiți de ceea ce am găsit. Am achitat rapid contravaloarea celor trei nopți de cazare și am fost invitați să ne instalăm confortabil în camera închiriată, având în vedere că aceasta era deja liberă. M-am uitat la ceas și îmi amintesc exact: la ora 07.50 eram deja cazați! Așadar am profitat de o primă zi integrală de concediu.

Hotelul Regal este amplasat la aproximativ 50 de metri de zona numită Debarcader din Eforie Nord. Adresa completă a locației este strada Ovidiu, nr. 20, Eforie Nord, județul Constanța. Hotelul este o construcție recentă (în anul 2007, conform fetelor de la Recepție) și dispune de 19 camere duble, 2 apartamente mari și 3 apartamente mici. Din ceea ce am discutat la Recepție, într-un apartament mic (acestea sunt situate situat la mansardă) se pot caza maxim 3 adulți și un copil sau 2 adulți și 2 copii. Apartamentele mari sunt destinate cazării a 4 persoane adulte și 1-2 copii. A doua zi după ce ne-am cazat s-a eliberat apartamentul mare de la etajul 1 (camera 12) și am văzut cum arată în interior prin amabilitatea domnișoarei de la Recepție. Acest apartament mare este compus din două camere spațioase. În partea dreaptă, camera dispunea de o canapea extensibilă pentru două persoane, iar în partea stângă se afla o cameră cu pat dublu; din această a doua încăpere se iese pe o terasă spațioasă. Apartamentul are o singură baie, accesul făcându-se din holul apartamentului.

Camera în care ne-am cazat a fost spațioasă, având la intrare un mic hol unde se află un cuier fixat în perete pentru haine; pe jos este gresie. Singurul mic neajuns (dacă poate fi numit așa) a fost faptul că încăperea are două paturi individuale, și nu pat dublu matrimonial. Însă am văzut acest lucru de la început și le-am unit imediat, rezultând un pat de mari dimensiuni, undeva la 2X2 metri. Paturile s-au alăturat foarte bine, iar între saltele nu a rămas spațiu aproape deloc, astfel că nu am fost nevoiți să băgăm aici vreun cearceaf sau altceva. Paturile au saltele de bună calitate, poate totuși un pic cam moi (dacă se poate să fiu cârcotaș), însă noi ne-am odihnit foarte bine. Lângă paturi se află două noptiere, pe una dintre ele găsindu-se un telefon de unde se putea lua legătura cu Recepția (noi am ascuns telefonul în sertar de teama că cel mic l-ar putea sparge). Tot pe peretele cu paturile se află un șifonier în două uși, cu dimensiuni rezonabile. Am așezat aici hainele noastre și pe ale copilului și nu a rămas nimic afară. Lângă peretele opus am găsit o masă și două scaune, iar în continuare era un corp de mobilier în două uși care masca minibarul. Acest minibar are dimensiuni mici, putând încăpea în el două-trei doze de bere și o sticlă de suc maxim. În ciuda dimensiunilor sale mici, minibarul răcea foarte bine. Corpul de mobilier care maschează minibarul mai are două rafturi și un sertar pentru depozitarea diverselor mărunțișuri (noi am avut destule, responsabil fiind copilul – biberon, cană pentru ceai, fierbător, cutie de lapte praf, biscuiți etc.). Pe acest corp de mobilier se află televizorul, model mai vechi, dar cu diagonală satisfăcătoare în raport cu poziționarea sa față de pat (telecomanda era funcționabilă). Pe peretele cu paturile, în colțul dinspre balcon, era amplasat aparatul de aer condiționat pe care nu l-am folosit, întrucât soarele nu bătea direct către camera noastră decât circa o jumătate de oră pe seară. Tâmplăria camerei către balcon este realizată din termopan de culoare albă, la geam este perdea cu draperii, iar ușa care face accesul în balcon are plasă pentru insecte, ceea ce este un lucru folositor mai ales seara, când noi am stat până târziu cu ușa deschisă, pentru a reîmprospăta în permanență aerul. O problemă care nu ține de hotel este faptul că până târziu în noapte se aude în zonă muzica de o calitate îndoielnică provenind de la terasele din apropiere; totuși tâmplăria camerei izolează fonic destul de bine, astfel că ne-am putut odihni.

Curățenie în cameră nu s-a făcut a doua zi, în restul zilelor camera fiind aranjată.

Balconul camerei are dimensiuni medii, aici putând încăpea doi adulți pe cele două scaune din plastic. Spațiul din balcon se îngustează pe o porțiune datorită părții din exterior a aparatului de aer condiționat. Balustrada balconului este realizată din fier forjat și este suficient de deasă și de înaltă pentru a nu provoca emoții atunci când cei mici explorează această zonă a camerei. Cu toate acestea, noi am stat în permanență lângă cel mic atunci când alegea să meargă în balcon. Balconul are vedere către strada principală și, cu puțină răbdare, am văzut marea la Debarcader printre crengile copacilor din zonă. Noi am folosit balconul în special seara târziu, atunci când puștiul adormea, iar noi ieșeam aici să bem câte un suc și să admirăm o părticică din viața de noapte a stațiunii. Pentru a-l exploata corespunzător și pe perioada zilei, am legat o bucată din sfoara pe care o am în permanență în portbagaj și am obținut astfel o culme pentru uscarea prosoapelor folosite la plajă.

Baia camerei are dimensiuni mari, aici găsindu-se chiuveta, toaleta, un coș de gunoi și cabina de duș. Am fost încântat de dimensiunea băii și apreciez că și o persoană mai corpolentă se poate mișca lejer prin baie, spre deosebire de alte locații, unde am întâlnit băi minuscule. Un lucru pozitiv a fost faptul că am avut hârtie igienică pe suport și săpun lichid pe toată perioada sejurului. Un aspect negativ din baie a fost cabina de duș, ale cărei uși nu se prea închideau decât în urma câtorva eforturi. Legat de baie, din canalizare mai ieșeau uneori anumite mirosuri neplăcute, dar știu că mirosul de la canalizare este o problemă frecventă pentru Eforie Nord. Apreciez în mod deosebit buna intenție a administratorilor locației, care au montat deasupra ușii de la cameră un aparat cu parfum de încăpere, ce era programat să reîmprospăteze aerul în cameră din oră în oră. Baia are o mică fereastră pentru aerisirea eficientă a încăperii.

Accesul la internet se poate realiza gratuit prin wireless doar de la recepția hotelului, întrucât semnalul este prea slab la celelalte etaje. Am întrebat de la început acest aspect și după-amiaza, atunci când copilul se odihnea, am coborât în sala de la recepție, unde laptopul meu s-a conectat de fiecare dată fără probleme. În această sală sunt amplasate câteva mese cu scaune confortabile, unde poți veni pentru a folosi internetul sau pentru a te uita la televizorul LG instalat aici pe un perete. Întrucât am petrecut aici câteva ore bune pe durata sejurului nostru, am observat că Hotelul Regal nu permite accesul cu animalele de companie, acest lucru fiind specificat pe un afiș la recepție. Tot aici am citit că ziua de cazare începe după ora 14.00 și se termină la ora 12.00. Tarifele pentru perioada în care am stat noi aici erau: 140 lei pe noapte (camera dublă+mic dejun pentru două persoane), 180 lei pe noapte (apartament mic+mic dejun pentru două persoane) și 220 lei pe noapte (apartament mare+mic dejun pentru două persoane).

Din recepție se urcă pe scara cu balustrade din fier forjat către celelalte etaje ale hotelului. Locația nu are lift.

Restaurantul Hotelului Regal l-am folosit în fiecare zi, întrucât aici am servit micul dejun inclus în prețul camerei. Pentru cele trei zile de cazare am primit șase tichete pentru mic dejun, în valoare de 15 lei fiecare. Așadar 30 de lei pe zi pentru două persoane. Micul dejun era disponibil în două variante, dar putea fi personalizat și sub forma unor gustări calde sau reci. Varianta 1 consta în omletă, crenvuști, muștar, telemea, roșii, castraveți, unt, gem, pâine. Varianta 2 era alcătuită din ouă ochiuri, cabanos, cașcaval, roșii, castraveți, unt, miere, pâine. Pentru ambele variante de meniu se servește la alegere cafea la filtru, ceai, iaurt sau lapte. Noi am ales de fiecare dată laptele. Am servit ambele variante de mic dejun – nu prea ne-a plăcut crenvuștiul; restul produselor au fost în regulă (după opinia noastră). A doua zi eu am optat pentru mic dejun personalizat (ficăței de pasăre – 12 lei și cașcaval – 3 lei). În prima seară am mâncat aici Pizza Regal (17 lei bucata); produsul a fost bun, i-am dat și copilului câteva bucățele și nu am avut surprize neplăcute (așadar, încă o bilă albă). Am mai mâncat aici a doua zi la prânz (ciorbă de burtă – 8 lei porția; tochitură dobrogeană – 21 lei porția; clătite cu ciocolată – 8 lei porția). Restul meselor le-am servit pe la diferite terase din stațiune, pentru că la plajă nu stăteam foarte mult.

Ca prețuri la alte produse alimentare din stațiune, îmi amintesc câteva: hamsii (3-4 lei porția); shaorma mare (12 lei), shaorma mică (10 lei), kebab (7 lei), cinci gogoși cu ciocolată (5 lei), cartofi prăjiți (3-4 lei porția), piept de pui la grătar (7-8 lei pentru 100 grame); salată de roșii sau varză (3 - 4 lei porția); mititei (2 lei bucata), înghețată (3 lei la cornet, 4 lei la cutie), vată pe băț (3 lei), struguri albi (14 – 15 lei kilogramul), cireșe (10 lei kilogramul), piersici (7 lei kilogramul), roșii (4 lei kilogramul). Pe plajă, berea la pahar din plastic costa 3 lei pentru Skol și 4 lei pentru Tuborg (am testat ambele sortimente). Bineînțeles că prețurile acestor produse pot diferi de la o tarabă la alta, am notat aici prețurile pe care le-am observat cel mai des.

Plajele stațiunii au fost prezentate pe larg de alți membri AFA, așa că nu voi insista foarte mult. Noi am mers în prima zi la Belona, plajă pe care am frecventat-o anii trecuți (ne place această plajă pentru că seamănă cu cele din Mamaia). Întrucât ne-am cazat anul acesta foarte aproape de Debarcader, aici am mers în restul timpului la plajă. Această plajă este cam îngustă, așa că era destul de aglomerat. Plus că mare parte a plajei era ocupată cu zone de șezlonguri, fiind puține spații pentru turiștii cu cearceafuri. Prețul unui șezlong aici – 15 lei, iar pe plaja Belona am văzut și cu 10 lei. Apa mării a fost caldă, iar copilul a stat mare parte a timpului în apă. Oricum, noi am mers la plajă de două ori pe zi – dimineața (între orele 09.30 – 11.00) și seara (16.30 – 18.00). În restul timpului ne-am plimbat, vânând aerosolii marini.

Stațiunea Eforie Nord este preferata noastră pentru faleza lungă pe care noi am străbătut-o integral în fiecare zi. Faleza are unele stricăciuni, iar de la Hotelul Acapulco până la capătul dinspre cartierul Steaua de Mare faleza se află într-o stare jalnică. Stațiunea este un contrast între locații elegante și clădiri părăsite, între străzi asfaltate și drumuri pietruite, între alei străjuite de flori și alei pline de gunoaie. Din aceste motive stațiunea are un aer destul de trist. Noroc cu turiștii care o mai animă cu forfota lor. Locații de cazare sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele – hoteluri, vile, pensiuni. Nu mă apuc să exemplific deoarece site-urile de specialitate fac acest lucru foarte bine.

În încheiere, vă recomand celor care doriți să mai dați o șansă turismului din România să mergeți la Eforie Nord unde puteți opta pentru Hotelul Regal.


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 26.06.13 09:31:14
Validat / Publicat: 26.06.13 16:31:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3012 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Camera în care ne-am cazat văzută la venire.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂRegal Hotel:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042636871337891 sec
    ecranul dvs: 1 x 1