ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Ramada - hotel frumos și primitor, sejur reușit la mare

TIPĂREȘTE URM de aici

Începutul lunii iulie ne-a găsit pe litoral, mai precis la Mamaia. Am petrecut acolo un sejur de o săptămână, cazându-ne la o unitate hotelieră relativ nouă, respectiv Hotelul Ramada (clasificare 4 stele).

Poziționare - Hotelul Ramada se află pe malul Lacului Tăbăcăriei, lângă Satul de Vacanță, la intrarea în stațiunea Mamaia.

Accesul către parcarea hotelului se face din bulevardul Mamaia, unde există un mic indicator spre hotel. O stradă secundară șerpuiește printre copaci și te conduce către parcarea exterioară a hotelului. Acolo, pe două laturi ale unității de cazare, există vreo 40 de locuri disponibile. Alte câteva locuri exterioare de parcare am văzut în spatele hotelului. O altă posibilitate de a-ți lăsa mașina în siguranță ar fi parcarea subterană; accesul în spațiul subteran se face prin dreapta intrării principale a hotelului. În ceea ce privește acel loc, există afișată informația conform căreia pot intra doar mașinile mai scunde de 210 centimetri. Noi am ales să lăsăm mașina afară, pe lateralul dinspre Lacul Tăbăcăriei (am avut cameră pe acea parte, așa că vedeam mașina pe geam).

Recepția hotelului este un spațiu aerisit și elegant. În partea dreaptă se află recepția propriu-zisă, iar restul spațiului reprezintă lobby-ul. Într-un colț se află barul Centrum, în timp ce un alt bar se află la nivelul opt, respectiv Atmosphere Sky Bar.

Din lobby se intră în restaurantul Blanche (unde am servit micul dejun); tot la parter se mai află două săli de conferință: Seneca și Socrate, în timp ce alte două asemenea săli le-am reperat la etajele opt, respectiv nouă (este vorba despre Ovidius și Cicero).

Accesul către cele nouă etaje ale hotelului (și implicit către spațiile de cazare) se poate realiza atât pe scări, dar și cu cele două lifturi panoramice (din care se deschide o imagine interesantă asupra interiorului unității de cazare, pe măsură ce tot urci). Noi am folosit liftul de fiecare dată, întrucât am fost cazați la etajul al șaptelea. Nu am așteptat mult la lift.

Camera noastră (nr. 702) a avut vedere către Lacul Tăbăcăriei și către o parte importantă a orașului Constanța. De la geamul camerei am putut admira rățuștele de pe lac și pescărușii care parcă dansau în aer. Mai trebuie spus că dimineața se vedeau numeroși pescari care așteptau răbdători pe malul lacului ”marea captură”.

În momentul în care am intrat în cameră am fost plăcut impresionați de dimensiunile generoase ale încăperii. Pe site-ul hotelului am citit înainte că o cameră are 38 mp și o încăpere cu această suprafață în care urmează să te odihnești în concediu chiar arată foarte bine! În holul camerei se află un dressing încăpător în care am găsit o cutie de valori, două perechi de papuci de unică folosință, un kit de cusut, o perie de haine și un burete cu silicon pentru încălțări. Tot în dressing, dar în partea cealaltă (dressingul avea două compartimente) se aflau o masă și un fier de călcat (pe care nu le-am folosit). În partea de sus a dulapului era o pilotă împăturită (utilă probabil în zilele mai răcoroase). Dressingul are uși glisante prevăzute cu oglinzi mari.

Camera propriu-zisă este dotată cu mobilier de culoare închisă. Am avut un pat matrimonial mare (cred că era 2X2 metri sau poate ceva mai mare), două noptiere cu veioze, un birou (în fața patului) pe care se afla televizorul Philips cu diagonala de 102 cm (așa cred). Dincolo de zona de dormit, către geam, se aflau două scaune, o măsuță și un alt birou în care era poziționat minibarul. În minibar nu am găsit produse, însă acest mic frigider a răcit bine, așa că l-am aprovizionat noi. Pe acest al doilea birou din încăpere exista un expresor (nu l-am utilizat). Lângă expresor se aflau câteva pliculețe de cafea solubilă și de ceai Julius Meinl.

Încăperea în care am fost cazați nu a avut balcon (niciuna dintre camerele dinspre Lacul Tăbăcăriei nu este prevăzută cu balcon). Cu toate acestea, peretele dinspre lac este practic o mare fereastră de unde am putut admira împrejurimile (mai ales dimineața și seara, înainte de culcare). Niște camere prevăzute cu balcoane există pe partea opusă a hotelului, cu orientarea spre Satul de Vacanță.

Întrucât rabatam geamul de fiecare dată când plecam la plajă sau la plimbare, camera s-a aerisit bine și nu am avut nevoie să dăm drumul la sistemul de climatizare al încăperii. Bine, nici vremea nu a fost caniculară în perioada în care am stat noi la Ramada (vreo două zile ploile ne-au cam dat de furcă).

În cameră sunt mai multe prize, așa că am putut alimenta fără probleme laptopul, telefoanele sau tableta copilului.

Baia respectă dimensiunile generoase ale camerei și este prevăzută cam cu tot ceea ce ai avea nevoie. Există o cabină de duș mare, foehn și oglindă pentru bărbierit, un suport cu punguțe de unică folosință, un suport pentru șervețele. Am găsit în baie două hârtii igienice, gel de duș și săpun lichid în suporturi separate. Consumabilele au fost completate de câte ori a fost nevoie. De exemplu, în a cincea zi s-au terminat șervețelele din suportul de pe perete; când ne-am întors de la plajă (după ora 11.30), existau din nou șervețele.

Deși cabina de duș nu se poate închide, apa nu sare prin toată baia întrucât dușul este separat printr-un geam de restul băii. La momentul cazării am găsit 5 prosoape albe (2 mari de baie, 2 pentru mâini și față, unul de picioare); aceste prosoape ne-au fost schimbate în fiecare zi.

Am servit micul dejun (pe care l-am avut inclus) la restaurantul Blanche, aflat la parterul hotelului. Micul dejun se poate servi în intervalul orar 07.30 – 10.00, masa de prânz între orele 13.30 – 15.00, iar cina între orele 19.30 – 22.30.

În fiecare zi, micul dejun a fost servit ca bufet suedez și pot spune că mâncarea este destul de variată. Se putea alege dintre ouă fierte, ouă ochiuri, omletă, crenvuști, cârnăciori, mușchi file, suncă presată, cașcaval simplu și afumat, două tipuri de salam, telemea, măsline, bacon prăjit, pește marinat sau afumat, icre, două-trei feluri de zacuscă, gemuri, miere, unt porționat, legume, fructe proaspete și confiate, lapte dulce, cereale, iaurt sau Actimel. Mai erau croisanturi, felii de cozonac, câte o tavă cu prăjituri, dar și dozatoare pentru cafea, ceai sau apă.

Probabil că am mai omis câte ceva, cert este că mâncarea a fost bună și am văzut că tăvile cu mâncare erau completate atunci când era nevoie. Noi coboram pentru micul dejun între 08.30-08.45.

Din restaurant se poate ieși pe o terasă îngustă, așa că cei care fumau câte o țigară mergeau acolo. În ceea ce privește ospătarii, erau prezenți mai mulți băieți tineri care debarasau imediat ce o farfurie sau un pahar rămâneau goale.

La intrarea în sala de restaurant, cineva verifica numărul camerei. Nu ne-a deranjat asta.

Într-o dimineață, am solicitat și am răsfoit meniul restaurantului. Am remarcat faptul că -în general- prețurile nu erau foarte mari, gândindu-ne la clasificarea hotelului. De exemplu: ciorbă de pui a la grec – 10 lei; salată Caesar – 25 de lei; spaghete Carbonara – 25 de lei; păstrăv la grătar – 30 de lei (300 de grame); antricot de vită în sos de vin cu măsline – 35 de lei; șnițel de pui cu piure de cartofi – 27 de lei; clătite cu dulceață sau cu ciocolată – 13 lei. Bineînțeles că există și mâncăruri mai scumpe precum: mușchi de vită Ramada – 69 de lei, cotlet de miel la grătar – 70 de lei sau chiar homar la grătar – 150 de lei/o bucată.

În ceea ce privește cele două baruri (Centrum și Atmosphere Sky Bar) , noi l-am vizitat de două ori pe cel de-al doilea, aflat la etajul opt. Barul Atmosphere are o terasă exterioară foarte frumoasă, de unde te poți bucura de priveliști superbe către lacul și parcul Tăbăcăriei, dar și spre mare.

Ca prețuri la bar, pot da câteva exemple: fresh-uri – 15 lei; sucuri 250 ml – 8 lei; espresso – 8 lei; ciocolată caldă – 11 lei; Johnnie Walker Black 50 ml – 30 de lei; bere 330 ml cu prețuri între 9 și 18 lei.

Referitor la servicii și la atitudinea personalului, noi am fost mulțumiți. Fetele de la recepție sunt ok, în timp ce camerista a fost discretă și și-a făcut treaba. Așa cum am mai precizat, consumabilele au fost mereu completate, lenjeria ne-a fost schimbată după trei nopți, a fost luat gunoiul, au fost aranjate paturile și a fost aspirată încăperea (când a fost nevoie). Bine, nici nu obișnuim să facem mare dezordine, pentru că în concediu nu prea stăm prin cameră! :)

În ceea ce privește tarifele la cazare, pe parcursul sejurului nostru erau afișate următoarele informații la recepție: camera double/twin – 95 de euro; camera single – 75 de euro; junior suite – 120 de euro; one bedroom apartment – 157 de euro; two bedroom apartment – 224 de euro. Într-adevăr, prețurile nu sunt deloc mici, însă cam așa arată tarifele la hotelurile de patru stele din Mamaia. Pentru a avea o imagine mai clară, am vizitat în acea perioadă două hoteluri de patru stele aflate dincolo de bulevard, la câteva minute de Ramada (hoteluri având vedere directă la plajă și mare), iar prețurile pentru o cameră dublă săreau binișor de 100 de euro pe noapte.

Pe ușa de intrare a hotelului Ramada sunt lipite stickere care arată că hotelul acceptă vouchere de vacanță.

Conexiunea wireless funcționează foarte bine. Am avut internet atât în cameră, cât și în restaurant.

Nu este permis accesul cu animale de companie în hotel.

Ca posibilități de distracție și relaxare, trebuie specificat că hotelul Ramada poate fi încadrat în categoria business. Ar fi totuși util un spațiu de joacă în interior, deoarece am observat destule familii cu copii printre oaspeții hotelului. Ar fi asigurată astfel o alternativă pentru zilele ploioase, când nu prea ai ce face pe plajă. Hotelul nu dispune de piscină sau de sală de fitness.

Cu toate acestea, vara la mare nu prea te poți plictisi. În vecinătate există Satul de vacanță cu tot felul de ”dotări” care îți subțiază repejor bugetul. :) Tot în ceea ce privește Satul de Vacanță, zgomotul de la terase se aude la un nivel mediu seara în camerele hotelului. Am remarcat faptul că muzica de pe la terasele din zonă se oprea în jurul orei 01.00 (noi oricum am intrat de obicei în cameră aproape de ora 00.00). Această situație apare vara, pe perioada sezonului estival. Putem spune, așadar, că izolația fonică de la Ramada ar putea fi mai bună, dar și zecile de ”cântăreți” sau boxe din vecinătate ar trebui ”să performeze” mai încet.

Poți merge la plajă (cam 10 minute pe jos de la Ramada până pe malul mării), poți vizita Constanța cu autobuzele City Tour sau chiar poți pescui pe malul lacului Tăbăcăriei. Până la Aqua Magic Mamaia sunt vreo 10 minute de mers pe jos, iar stația telegondolei este chiar mai aproape. Delfinariul se află și el la vreun kilometru de hotel.

Acestea fiind spuse, noi recomandăm hotelul Ramada din Constanța. Este o unitate de cazare modernă, având camere spațioase și primitoare. Ne-am simțit foarte bine în acest sejur și ne-ar plăcea să revenim cândva la acest hotel!

Vacanțe frumoase! Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 18.07.18 10:18:23
Validat / Publicat: 18.07.18 12:17:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.

VIZUALIZĂRI: 2540 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 Fotografie realizată de pe terasa Atmosphere Sky Bar.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46100 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂRamada Constanța Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055829048156738 sec
    ecranul dvs: 1 x 1