GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotelul Qubus de patru stele din Cracovia este aşezat pe malul Vistulei în districtul Podgorze la intrare în fostul ghetou evreiesc. Din acesta nu mai este nici urmă, în locul barăcilor fiind construite blocuri moderne.
Hotelul are o perspectivă foarte frumoasă asupra Vistulei în care şi iarna înoată lebede (v. foto). De la etajele superioare se vede o mare parte din Cracovia, inclusiv colina pe care este construit castelul Wawel. Hotelul se află la o distanţă de cca. trei sferturi de oră de mers pe jos până în centrul istoric. În cartierul evreiesc Kaziemirz, fabrica lui Schindler este la cca 20 minute, ca şi restaurantul Ariel în care se serveşte mâncare koşer (vezi impresii)
Am dat aceste amănunte pentru că deşi pe podul din apropiere este o linie de tramvai nu am reuşit să identificăm traseul, deplasaările spre cartierul Kaziemierz sau oraşul vechi făcându-le parţial cu autocarul, parţial pe jos. Am găsit undeva că din centru la hotel sunt 2.5 km. pe care până şi eu i-am putut parcurge în condiţii de ger.
Hotelul Qubus face parte din lanţul hotelier cu acelaş nume, foarte răspândit în oraşele Poloniei. Este un hotel mare cu 195 de camere, cu 375 paturi dispuse pe şase etaje, la ultimul fiind amenajată o piscină, saună, hammam (baie turcească), centru modern de fitness şi cadă de hidromasaj. Câteva persoane din grup au folosit aceste facilităţi gratuite şi s-au arătat încântaţi. În hotel nu se fumează.
În perioada aprilie- septembrie se organizează deplasări cu minicarul la castel sau până la poarta Florianska, plimbări cu barca pe Vistula, se închiriază biciclete, etc. Nota acordată pe booking.com ca medie a impresiilor este de 4.5 din 5. Am dormit în hotel trei nopţi din care una a fost cea de revelion (tot dormită) şi pot spune că ce vă scriu este în cunoştinţă de cauză. Costul unei camere duble în acest sezon este de 80 eu la care se adaugă 16 eu mic dejun. Tot în această perioadă un sejur de trei nopţi cu mic dejun şi bilete de avion la ofertă este 260 eu.
Recepţia hotelului este frumoasă iar recepţionerii foarte amabili vorbesc fluent engleza şi franceza. Ni s-au pus la dispoziţie hărţi şi diverse pliante datorită cărora întorcându-ne singuri din oraşul vechi am mers pe cel mai scurt drum posibil. În hotel este un restaurant de 140 locuri în care am pe-trecut revelionul (am despărţit în mod voluntar o silabă), un lobby bar de 50 locuri, jazz club de 120 locuri. Parcarea are 70 locuri.
Camerele sunt mari şi elegante, designul mobilierului, culorile tapetului, mochetei, draperiilor fiind în culori calde pe gama de bej. Fereastra camerei dădea spre salonul recepţiei în care se găsea un bar deschis non-stop numit Torino Paninoteka& bar. Aerisirea se făcea prin aer condiţionat şi pot spune că nu am fost deranjaţi de lipsa unei ferestre spre afară.
Camera este dotată cu mai multe veioze cu abajur şi un lampadar cu picior care răspândesc o lumină caldă. Lângă lampadar pe o măsuţă erau două sticluţe cu apă, una minerală, alta plată, care se împrospătau zilnic. Există minibar cu băuturi, seif, aer condiţionat reglabil, TV plasmă cu cablu- majoritatea posturilor emiţând în limba poloneză-. Accesul la WI-FI este gratuit şi semnalul în cameră este bun.
Baia foarte elegantă era prevăzută cu cadă, phon, set complet de prosoape, cosmetice, telefon, ventilator. În sejurul nostru de trei nopţi în fiecare zi se schimbau prosoapele şi se împrospătau cosmeticele. Hotelul nu are casă de schimb valutar dar se găseşte Kantor la o distanţă de cca 10 minute de mers pe jos.
Am aflat că şi în România s-a înfiinţat o bancă româno-poloneză, IDEA, de la care poţi cumpăra/ vinde zloţi la cursul cel mai bun. Este preferabil să vii din România cu ceva zloţi pentru că la restaurante şi cafenele se plăteşte în moneda locală. Cum nu ne interesau cumpărăturile, am schimbat 150 eu să avem pentru prânz şi cină pe toată excursia şi pentru câteva suveniruri, dar am rămas cu zloţi necheltuiţi. I-am schimbat la loc în euro în aeroport la un curs prost dar am recuperat aproape 50 eu nedorind să riscăm cu schimbul la banca IDEA.
Menţionez că excursiile opţionale le-am achitat ghidului în euro. Am cheltuit atât de puţin în şase zile pentru că un prânz (cam frugal) sau o cină compusă din supă şi un fel principal, cu câte un pahar de vin şi cafele nu costau pentru două persoane mai mult de 60-70 pln/ zi. (1 pln sau zlot= 1.05 lei).
La hotel serveam un mic dejun tip bufet cu totul excepţional. Am făcut câteva poze cu platourile oferite dar nu am avut inspiraţia să le pozez pe toate pentru că exact ca în recentul review al lui Crismis aţi fi salivat de poftă.
Dealtfel restaurantul a primit câteva premii culinare. N-or fi fost ele 100 de feluri cum se scrie pe sait dar 40-50 cu siguranţă erau începând cu platouri enorme cu somon fume, şunci diferite, câteva feluri de brânzeturi şi caşcavaluri fine, costiţă prăjită, piftie, iaurturi simple sau cu fructe, jusuri, cafea, ceai. Nici nu are rost să le mai enumăr, vă închipuiţi. Erau 6-7 feluri de caserole cu mâncare caldă gătită începând cu omletă simplă sau cu şuncă, cârnăciori, cartofi prăjiţi, mâncare de ciolan cu fasole, etc. nu se putea mânca dimineaţa atât de mult. Fructele şi câteva feluri de dulciuri încheiau acest mic dejun pantagruelic. Ce mai puteai mânca peste zi? Abia pe la patru luam câte o supă fierbinte într-un restaurant popular şi eventual o porţie de pierogi (piroşti).
Aici sunt obligată să înserez o amintire, că la asta sunt specialistă. Mama, Dzeu s-o odihnească, în timpul foametei din ´47 vânduse două inele pentru un sac de făină şi ne-a hrănit o iarnă întragă cu piroşti făcute din cocă fiartă la care punea câte un vârf de brânză puturoasă de burduf, să-i dea gust. Gata, am încheiat paranteza.
Pe saitul AFA mai există un review despre hotelul Qubus, vizitat de Zalmoxe în mai 2013. El are deasemeni cuvinte de laudă despre hotel cu excepţia unui singur aspect pe care vi-l redau mai jos:
O singura mentiune negativa in legatura cu hotelul, pe langa banii blocati pentru rezervare, in momentul in care faceti check in, va mai blocheaza ca rezerva, o suma de pe card, pentru posibile servicii ulterioare, gen mini bar sau altele de acest tip. La check out, rezerva aceasta de bani se deblocheaza, dar in practica dureaza cam mult totusi pana efectiv vi se intorc in cont. Noi nu ne-am lovit de această problemă, excursia fiind plătită integral în ţară.
Masa de revelion fiind un eveniment singular în activitatea hotelului o voi trata separat în reviewul consacrat vizitării în continuare a Cracoviei.
-Va continua-
Trimis de Michi in 13.01.16 16:41:20
- A fost prima sa vizită/vacanță în POLONIA
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 50.04767006 N, 19.95304406 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
In legatura cu ce scrieti legat de cursul de schimb : in mini vacanta mea din toamna am constatat ca desi Cracovia este impanzita de case de schimb valutar Kantor acestea au curs de schimb diferit. De departe cel mai bun curs (verificat in cele trei zile) a fost in Kantor localizat in Galeriile Krakowa _ mall-ul aflat in centrul vechi, langa parcul Planty si langa gara.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2013 Un hotel cochet — scris în 26.09.14 de zamolxe din BUCURESTI - RECOMANDĂ