ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.02.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.08.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2007
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 6 MIN

Un hotel perfect pentru un sejur linistit

TIPĂREȘTE

Citind articolele precedente despre acest hotel, desi a trecut ceva vreme de cand am fost acolo, am simtit nevoia de a scrie si eu cateva randuri.

La Possidi Paradise Hotel, aflat in statiunea Possidi de langa satul Kalandra, din sudul peninsulei Kassandra, Halikidiki (GPS: 39.96336,23.38010), la 110 km de orasul Thessaloniki, am fost cazati eu si sotia mea 7 nopti in perioada 29 iulie – 5 august 2007, fiind primul nostru sejur in Grecia si totodata locul unde ne-am petrecut „saptaluna” de miere.

Pentru cele 7 nopti de cazare cu demipensiune si transport dus – intors cu autocarul am platit 628 de euro, biletele cumparandu-le la o agentie din Bucuresti. Nu mai stiu exact cat a reprezentat transportul pentru ca nu mi s-a taiat chitanta separata pentru asa ceva, insa estimez ca a fost in jur de 130 de euro (65 de euro/persoana/dus-intors), deci probabil ca pretul cazarii a fost undeva in jur de 500 de euro/sejur (cam 70 de euro/camera/noapte) cu demipensiune.

Traseul parcurs cu autocarul a fost Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sofia – Kulata – Promachonas – Serres – Thessaloniki – Nea Moudania – Kassandra si a durat aproximativ 18 ore, plecand din Bucuresti pe 28 iulie, la ora 20:00 si ajungand in Possidi in jurul orei 14:00, fiind ultima statiune in care oprea autocarul.

Referitor la transport la dus nu au fost mari probleme, in schimb la intors, autocarul a intarziat 5 – 6 ore, nu mai stiu exact, stiu doar ca se inserase, se aprinsesera deja luminile in statiune, iar autocarul nu mai venea. Noi am fost obligati sa stam ca prostii la marginea soselei intrucat cand am vorbit initial la telefon (pe banii nostri, bineinteles, si in roaming ca soferul isi luase o cartela cu nr. de Grecia) in jurul orei 15:00 ni s-a spus ca autocarul mai intarzie 30 de minute, dar sa iesim la soseaua principala ca nu mai intra in statiune ca e drumul foarte ingust. Si uite asa ne-am carat cu bagajele dupa noi prin toata statiunea si am asteptat ore in sir la marginea soselei, pentru ca ori de cate ori sunam ni se spunea ca trebuie sa ajunga din clipa in clipa. Cat despre soseaua din statiune nu era deloc ingusta de vreme ce alte autocare cu turisti straini intrau si ieseau fara probleme.

Possidi Paradise Hotel se afla aproape de plaja (cam la 20 de metri), fiind despartit de aceasta doar de soseaua si faleza statiunii.

Constructia are mai multe corpuri compuse din parter si un etaj. La vremea respectiva in hotel erau 110 camere prevazute cu balcoane si dotate cu TV, frigider si aer conditionat in sistem de ventilatie prin perete. Baile camerelor aveau cate un feon. Spun ”la vremea respectiva” pentru ca ulterior hotelul a fost renovat, in prezent aratand si mai frumos, evoluand de la 3 la 4 stele, cu o piscina mult mai mare, insa cu o gradina mai redusa.

Camera in care am stat se afla la etaj si avea vedere catre curtea interioara (unde exista o frumosa si intretinuta gradina cu flori), catre piscina si mare. Aceasta camera spatioasa avea toate dotarile standard, inclusiv aer conditionat perfect functional.

Curatenie in camera s-a facut in fiecare zi, ocazie cu care se schimbau si prosoapele de la baie.

La piscina (care era cam mica ce-i drept) accesul era gratuit.

Langa piscina era un bar in aer liber si o terasa.

Mai exista o terasa pe faleza din dreptul hotelului.

Hotelul mai dispunea de o sauna, o sala de gimnastica si un teren de tenis care erau contra-cost.

La restaurantul hotelului mancarea a fost proaspata, delicioasa si destul de diversificata, iar seful de sala era un roman din Constanta. In schimb nu aveai voie sa consumi bauturi aduse de afara, trebuia sa cumperi de la local si erau destul de scumpe.

Proprietarul hotelului era fiul unui magnat din Thessaloniki (nu-i mai retin numele) si facuse facultatea in Romania. Era un tip destul de ok, fara prea multe fite, desi era destul de bogat, cu care am purtat o discutie interesanta in holul de la receptie, moment in care ne-a cinstit cu cate o bautura din partea casei.

Plaja din statiune e din pietris si nisip, iar la intrarea in apa sunt destul de multe pietre. De asemenea, sunt arici de mare pe care nu e bine sa calci si sa te intepe, noi fiind atentionati de asta de catre seful de sala de la restaurantul hotelului. De aceea ne-am cumparat niste pantofi de cauciuc speciali pentru asa ceva pe care am dat 5 sau 6 euro si pe care ii avem si in ziua de azi.

Plaja din dreptul hotelului era amenajata cu sezlonguri si umbrele care erau gratis pentru clientii hotelului.

In statiune nu erau decat vreo 2 – 3 magazine si cateva terase unde am mancat foarte bine si cu preturi rezonabile. La una din terase ni s-a intamplat un incident care ne-a impresionat. Era a doua oara cand luasem masa acolo. Dupa ce mancasem vreo 2 feluri de mancare, a venit chelnerul sa ne intrebe daca mai dorim ceva, un desert, o cafea, etc. Noi ne-am uitat lung unul la celalalt si pentru ca eram mai mult decat satui i-am spus ca nu mai dorim nimic decat nota de plata. Chelnerul a inteles, probabil, ca nu ne mai permitem si desert si ne-am trezit ca vine cu un platou mare plin cu pepene rosu taiat felii si struguri ambele reci, de la frigider, spunandu-ne ca e din partea casei. Atat de rusine ca sa nu il refuzam, cat si datorita gustului nemaipomenit pe care il aveau fructele reci pe vremea aceea calduroasa, ne-am luptat cu ele si am mancat tot ce era pe platou, mergandu-ne la suflet. I-am lasat un bacsis mai consistent tipului si chiar am insistat sa facem o poza cu el.

Referitor la viata de noapte, in Possidi nu erau cluburi sau baruri deschise pana tarziu, totul inchizandu-se cel tarziu la ora 23:00. Asta nu ne-a deranjat deloc, noi fiind mari iubitori de liniste.

In afara de plaja, ne-am plimbat intr-o zi pe o colina din capatul statiunii, unde se gaseau cateva vile frumoase ale unor oameni instariti din zona si de unde puteai admira o panorama a statiunii. In alta zi am mers vreo 5 km pe plaja pana in capatul unui promontoriu, un loc superb, unde plaja era din nisip fin, iar marea avea valuri care se spargeau din doua directii. Se pare ca aici veneau localnicii la plaja intrand cu masinile direct pe ea. Tot aici se afla un far si ruinele unui templu inchinat zeului Poseidon.

In perioada petrecuta la Possidi Paradise Hotel am mai facut 2 excursii la manastirile de la Meteora (unde am vizitat Manastirea Sfantul Stefan si Manastirea Varlaam) si izvorul sfintei Paraschieva (36 euro/persoana) si o croaziera in jurul muntelui Athos (39 euro/persoana) , in care ne-am simtit excelent.

La Possidi Paradise Hotel eu si sotia mea am petrecut un sejur care ne-a mers la suflet, linistit si fara griji.

Au fost si cativa turisti nemultumiti pentru diverse fleacuri, cum a fost o romanca fitoasa din Cluj care tot comenta si vocifera ca in Tunisia, la micul dejun, i se storcea portocala in fata, nu ca aici unde i se dadea suc de la dozator, de imi venea la un moment dat sa-i storc eu un pumn in figura ca sa o fac sa taca.

Cam acestea au fost impresiile mele despre aceasta locatie.

Atasez si cateva fotografii pentru edificare.


[fb]
---
Trimis de valyionsc in 21.02.14 13:27:26
Validat / Publicat: 21.02.14 18:24:47
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2988 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valyionsc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotelul vazut din strada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 7 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [21.02.14 18:24:27]
    »

    Fiind vorba despre un set de impresii de cazare şi un sejur mai vechi de 3 ani, în conformitate cu Regulamentul saitului (vezi Capitolul 1, lit. B, pct. 4), articolul se publică fără PMA std (fără "votul saitului"), el putând fi votat doar simbolic, cu +/-1.

    Notă: prevederile punctului mai sus menţionat se aplică doar impresiilor de tip "de cazare", ele nefiind aplicabile articolelor de călătorie.

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    valyionscAUTOR REVIEW
    [21.02.14 23:24:39]
    »

    @webmaster15: Da, pozitionarea pe harta este corecta.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    valyionsc
    Alte impresii din această RUBRICĂPossidi Paradise Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048799991607666 sec
    ecranul dvs: 1 x 1