GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Azi o sa va povestesc despre plajele Sithoniei pe care le-am vazut de-a lungul anilor. M-am tot gandit in ce ordine sa le abordez si am hotarat ca cel mai bine este sa le abordez in ordinea in care apar pe harta mergand spre nordul peninsulei.
Pe partea de vest am vazut urmatoarele plaje: Agio Ioannis, Koviou, Kalogria (Mango Beach Bar), Spaties si Toroni.
Pe partea de est am vazut urmatoarele plaje: Lagonisi, Vourvourou, Karidi, Armenistis, Portokali si Sarti.
Agio Ioannis este o plaja lunga, cu nisip fin, neamenajata in partea dinspre Nikiti si amenajata in partea cealalta. Plaja este ingradita si accesul pe plaja este permis intre anumite ore. Nu retin intervalul orar dar nu cred ca se deschide inainte de ora 9. Accesul se poate face prin doua parti. Noi am mers pe drumul dinspre Nikiti, drum asfaltat, cu asfat foarte bun care se termina intr-o parcare mare, gratuita unde camparea este interzisa.
Plaja este foarte lunga si destul de lata, cu nisip fin, intrare lina in apa, apa foarte limpede. In partea dinstre Nikiti, la intrarea in apa, sunt un fel de placi foarte mari de gresie, lucioase, care nu deranjeaza cu nimic; spre centrul plajei aceste placi dispar. In apa este nisip. Aici exista hidrobiciclete de inchiriat si se practica diverse sporturi de divertisment pe apa, de exemplu saltea trasa de barca.
Koviou este preferata mea. Este o plaja nu foarte mare, cu nisip mai maricel, intrare lina in apa, apa incredibil de limpede, cu o mica parte amenajata pentru un un hotel aflat la cativa metri de plaja. Nu pot sa spun ce anume m-a fermecat mai mult la aceasta plaja, a fost dragoste la prima vedere.
Kalogria (Mango Beach Bar) este o plaja lunga, destul de ingusta, pe margimea drumului de acces spre Mango Beach Bar, neamenajata, cel putin in partea in care am stat noi, strajuita de pini, cu nisip si apa limpede care in unele zone se adancea brusc. Si aici erau zone cu gresie in apa dar mai in larg, nu langa mal.
Spaties este o plaja foarte micuta, foarte aglomerata, cel putin asa am gasit-o noi, cu apa limpede si multi pini pe mal. Noi ne-am gasit un loc in golful imediat urmator, in stanga plajei. Ne-a placut nisipul fin de pe mal, apa limpede, linistea si umbra salciei la care am stat.
Toroni este o plaja foarte lunga si foarte lata, cu nisip mai grunjos, amenajata pe portiuni, unde apa se adanceste brusc dar este foarte curata.
Lagonisi este o plaja destul de lunga, nu foarte lata, amenajata aproape in intregime. Aici pentru un sezlong trebuie sa faci consumatie la bar de 10 euro. Exista o parcare destul de mare unde se pot lasa masinile. Nisipul de pe aceasta plaja este foarte fin si galben iar apa foarte, foarte limpede, de dimensiuni mici la mal, foarte potrivita pentru copii. Intr-un colt al plajei exista o limba de nisip care ajunge de pe plaja pe o insulita si imparte marea in doua. Este o plaja spectaculoasa dar foarte aglomerata.
Vourvourou are practic trei plaje. Una lunga si ingusta care tine cat este statiunea de mare, as putea spune ca aceasta portiune este plaja privata deoarece persoanele cazate in Vourvourou vin aici la plaja si alti vizitatori mai rar. La intrarea in Vourvourou dinspre Ormos Panagia este plaja din dreptul Studio Anna. Aici se gasesc si barci de inchiriat. Pe plaja sunt pini umbrosi, nisip fin si apa nu foarte adanca. Apa se tulbura destul de des din cauza barcilor si a vegetatiei din apa. Vegetatie estew doar acolo unde apa are peste 1,8 metri, dar acolo sunt foarte multi pesti. O parte din aceasta plaja este amenajata exclusiv pentru oaspetii de la Studio Anna. Este o alta plaja draga noua.
Karidi este cea de-a treia plaja din Vourvourou. Este deosebita datorita apei foarte mici si fara valuri, a nisipului fin si a golfului impadurit de pini in care se afla. Nu este o plaja foarte mica, este destul de lunga dar ingusta, foarte potrivita pentru copiii foarte mici, devenind astfel foarte repede supraaglomerata. Am vizitat-o o singura data in fiecare an deoarece apa de tulbura foarte repede si nu-mi place foarte mult aglomeratia, preferand locurile mai putin agitate.
Armenistis as putea afirma ca este plaja privata a champing-ului cu acelasi nume. Pentru cei care nu stau in camping accesul la acesta plaja se face pe o poteca ingusta, intre stanca si camping. Poteca este inchisa cu o usa asa ca nu puteti avea acces la plaja la orice ora din zi. Plaja este foarte mare, este lunga si lata, cu un strat foarte gros de nisip gri grujos, cu apa limpede dar care se adanceste foarte brusc. Aici apa estre mai rece decat pe alte plaje. De pe stancile laterale se pot face sarituri. Desi nu am ajuns decat o data pe acesta plaja voi reveni cu siguranta.
Portokali Beach este o plaja pe care am vizitat-o fara ca sa facem baie aici. Era spre apus si noi eram in drum spre Sarti. Fiind o plaja renumita ne-am oprit sa o vedem si sa hotaram daca vom reveni in alta zi aici. Drumul pana la plaja se face printr-o padure unde sunt asezate ambulant mai multe corturi si mirosul nu este unul placut. Plaja destul de asemanatoare cu Karidi, dar cu stanci albe, destul de mica. Nu am revenit pentru baie aici datorita distantei considerabile dintre locul unde am locuit si aceasta plaja. Sunt mai multe golfuri aici dar noi nu am vazut decat unul.
Sarti este o alta plaja unde nu am facut baie. Plaja este foarte lunga si foarte lata, cu nisip. Personal nu mi-a placut deoarece nu are nimic spectaculos, nu are vegetatie si mi s-a parut ca seamana izbitor de mult cu plaja din Olimpic Beach.
 
Cam acestea sunt plajele Sithoniei pe care le-am vizitat si pot spune ca Sithonia se poate compara cu o insula, ca are plaje diverse, foarte diferite, pentru toate gusturile.
Trimis de Denisa13 in 10.02.18 15:36:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Denisa13); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Și preferata mea e tot Koviou Beach. Apropo de faptul că spunea cineva pe site că în Sithonia doar la Toroni e marea albastră. Cred că nu a văzut Koviou.
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@webmaster: Uau... nu-mi vine sa cred. Primul meu mini-ghid pe acest site. Multumesc.
@dana1974: Sunt multe plaje cu apa albastra si limpede pe Sithonia. Cu plaja de la Toroni am inceput si noi la recomandarea unor prieteni. Pe atunci scriam un articol despre culoarea apei folosind titlul " Marea cea mai frumoasa? ". Sithonia ramane pe primul loc in topul preferintelor personale din punct de vedere a tuturor facilitatilor acestei destinatii.
Înțeleg că ați fost de mai multe ori în Sithonia... de câte ori şi unde ați avut cazarea?
@fra: Multumesc de vizita. In 2013 am stat in Torini la Angelos Garden, a fost o vizita scurta, de recunoastere http://amfostacolo.ro/im.php?id=46894.
In 2014 am fost in Vourvourou la Anna Houhlia House http://amfostacolo.ro/im.php?id=54880
In 2016 si 2017 am ales zona Ormos Panagia.
FELICITĂRI pentru articol și fotografii!
Este un articol foarte util, de câteva săptămâni ne interesam de cazare în Sarti, ne uităm la plaje.
Și nouă ne plac plajele spectaculoase cu stâncile coborând până în mare și cu vegetație.
Am văzut în Vourvourou o plajă care optic este ceea ce ne dorim, dar am citit că seara este doar un satuc și nu ai ce face.
Am văzut o alee de promenadă frumos amenajată în Sarti... unde ne recomanzi să căutăm cazare a. i. să avem plajă spectaculoasă cu nisip fin și ce face seara prin stațiune?
Călătorii plăcute și spor la scris!
Felicitări pentru MG!
@Dana2008: Ai o alegere grea de facut. Mie personal, este doar parerea mea, nu mi-a placut deloc Sarti pentru ca nu are vegetatie si seamana izbitor de mult cu Olimpic Beach. Are preturi mici, cred ca cele mai mici pe care le-am vazut in zona, taverne, magazine, Carrefour, dar nu-i pe placut meu.
Vourvourou este un sat linistit, nu are foarte multe magazine si taverne dar nu este lipsit de viata. Este mai la nord, la aproximativ 15 km de Nikiti si au acces mai usor catre partea vestica a peninsulei. Personal mi-a placut cu arata plaja din Vourvourou asta vara. Noi am stat aici o saptamana in 2014. Fata de atunci plaja de-a lungul satului a fost curatata si latita putin. Mai ai avantajul ca este foarte aproape de Karidi. Personal, dupa. concediul de aici, am invatat sa apreciez mai mult linistea si caut zone mai izolate, dar aproape de agitatie.
Este doar parerea mea. Eu asa simt.
Tu alege dupa placut tau.
Alegere inspirata si vacanta placuta!
@Denisa13: multumesc mult de raspuns. Noi am fost de doua ori deja in Sithonia, am stat in Sarti în ambele ocazii; ce-i drept, nu are neaparat ceva special Sarti, ca drept dovadă că la plaja din statiune nu prea am stat, dar pe noi ne-a atras cazarea găsită, cu vedere la mare la un preț bun, plus faptul că e o localitate mai măricică şi ai ce face... Dar vă înțeleg şi punctul de vedere...
Eram curioasă de câte ori ați fost şi pe unde ați stat deoarece anul acesta am simțit că aş putea reveni oricând în Sithonia şi nu m-aş plictisi; sunt plaje pe care am fost doar în treacăt şi mi-aş dori să revin şi altele pe care încă nu le-am descoperit sau plaje pe care timpul trecere prea repede şi niciodată nu va fi destul. Din acest motiv, sunt oricând deschisă la sugestii pentru Sithonia şi iau în calcul orice variantă.
@fra: Te inteleg perfect. La vara vom reveni in Sithonia. Si noi mai avem multe locuri de vazut. In plus, aceasta peninsula imi ofera ceea ce-mi doresc de la un concediu la MARE. Inca nu m-am plictisit.
Vacante placute si alegeri inspirate.
@Dana2008: În Sithonia nu prea sunt stațiuni. Majoritatea hotelurilor sau pensiunilor sunt înșirate de-a lungul țărmului, fiind destul de izolate.
Orasele în care să aveți seara ce face sunt Nikiti, Neos Marmaras (preferatul meu), eventual Ormos Panagia. Noi am stat de 3 ori la Athena Pallas Village, un hotel aflat cam la mijlocul distantei dintre Nikiti și Neos Marmaras (8-9km), însă seara mergeam deseori într-una din cele doua localități, pentru deplasare fiind necesar un mijloc de transport, fie propriu, fie transportul comun.
În apropiere de Neos Marmaras există o zonă, denumită Paradisos Beach, cu dezavantajul că nisipul nu e fin, unde există numeroase variante de cazare și de unde, într-o scurtă plimbare, puteți ajunge în oraș.
@Denisa13: Foarte frumos, normal ca trebuia sa primeasca si titlul de minighid la felul in care ai descris fiecare plja, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Multumesc Misu. Mereu m-am intrebat ce trebuie sa aiba un articol sa fie selectat mini-ghid. Inca n-am aflat dar am reusit sa scriu unul.
Multumesc de vizita si vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Hai sa exploram Sithonia — scris în 25.09.23 de geanyx din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Revenirea pe Sithonia — scris în 03.08.20 de Enki din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Plaja Goa — scris în 18.09.19 de Sorin Lazar din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Destenika beach - un loc armonios — scris în 06.02.20 de soricelu74* din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Isla Beach — scris în 27.08.19 de ramop din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Doamnele Sithoniei, inventar estival — scris în 23.11.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Orange Beach, nimic portocaliu — scris în 09.11.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ