GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Piatra Pinului Ski Hotel & SPA(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
SPA la Piatra Pinului
In febra pregatirilor, pentru intalnirea de la Alba Iulia, aveam nevoie si de putina relaxare si unde te poti relaxa mai bine daca nu la SPA…. Am inceput cautarile care nu au fost chiar usoare. Unde erau camere, nu era SPA, unde era SPA, nu erau camere si inainte de a abandona ideea de plimbare am mai incercat o data si a fost cu noroc. Cineva renuntase la un apartament la pensiunea “Piatra Pinului” din Voronet. Desi nu aveam nevoie de un apartament nu am mai facut nazuri si l-am rezervat.
Pensiunea este noua, data in utilizarea turistilor la sfarsitul anului trecut. Ca localizare, se afla pe malul raului Moldova, pe drumul ce duce la partia de schi “Soimul”si ce ducea odinioara la cabana “Arinis”. Pentru cu cei cu nostalgii, cabana “Arinis” a reaparut, intr-o versiune noua, in apropiere de Piatra Pinului!
Cladire noua, moderna ce dispune de 12 unitati de cazare, camere si apartamente, situate intr-o zona frumoasa, aproape de padure, dar si de apa.
La intrare, in dreapta, se afla restaurantul si barul, iar in stanga, receptia si zona de trandaveala (lounge), cu un semineu, cateva canapele si masute. In fata sunt treptele ce urca catre zona de cazare, etajul si mansarda. La etaj, exista un hol mare unde deasemenea se gasesc cateva canapele si masute, unde poti sa te intalnesti la un pahar de … vorba cu prietenii, iar de o parte si alta se afla camerele. La mansarda, acest hol nu mai exista pentru ca holul de la etaj este deschis pana la acoperis, un acoperis facut din sticla si lemn si care creaza o atmosfera foarte placuta lasand sa intre lumina naturala.
Cum spuneam, am avut un apartament format din dormitor si o camera de zi. In dormitor, un pat matrimonial cu doua noptiere si doua lampi, un birou in care se afla si mini barul, televizor si suportul pentru troler (foarte important!). In cealalta camera se afla dulapul (cu rafturi, spatii pentru umerase, cutia de valori), o vitrina (in care nu era nimic), o canapea extensibila ce putea fi folosita pentru a treia persoana, doua fotolii si doua masute si… mult miros de tutun! Din ambele incaperi se iesea pe balcoane, dotate cu mobilier specific si de unde puteai admira imprejurimile. Incaperile, mai putin baia sunt mochetate cu o mocheta ce-ti da impresia ca e din lana si este impletita cu andrele.
Baia, suficient de mare, dotata cu tot ce e necesar, uscator de par, consumabile, prosoape albe si pufoase, papuci, halate, o cabina de dus care se inchide bine si din care apa se scurge usor fara a stropi in jur. Pe hol, imedit langa usa se afla un cuier ce are si loc pentru incaltamintea de strada, iar pe un perete opus se afla o glinda.
Pe scurt o camera curata, (exceptand mirosul de tutun ce nu poate fi pus in sarcina administratiei) placuta si primitoare, dar noi venisem pentru zona de spa care dispune de sauna uscata si umeda, jacuzi si salina si la care se adauga si o sala de fitness.
Toate astea se afla la demisol si dispun si de vestiare, dusuri, toalete si zona de relaxare.
Accesul in aceasta zona este inclus in pretul camerei trebuie doar sa anunti la receptie pentru da drumul la instalatii. Spatiul este curat, sauna uscata, caci doar aici am fost, este micuta, aproximativ 1,70/1,70m, in cea umeda nu am intrat. Cada cu Jacuzzi poate primi 4 persoane odata si este foarte bine. In aceiasi incapere cu Jacuzzi se afla si sezlongurile unde poti lenevi in voie.
In salina (artificiala, bineinteles) sunt scaune si o masuta si am vazut si ceva jocuri pentru copii. Sala de fitness dispune de aparat complex pentru gimnastica, banda, bicicleta si parca atat.
Despre restaurant cateva cuvinte. Am servit cina in ziua in care am ajuns, eu gratar de pui cu cartofi wedges, adica un fel de cartofi prajiti, dar mai gustosi ce-i drept si salata de sfecla rosie, iar sotul meu costite cu acelasi fel de cartofi si salata de ardei copti. Preparatele au fost bune, dar incununarea a venit odata cu desertul, clatite cu branza la cuptor si inecate in smantana. Foaarte gustoase!
Micul dejun tip buffet, cu produse variate, 4-5 feluri de preparate din carne (traditionale), 4-5 feluri de branza, omleta, oua fierte, carnaciori si muschiulet prajit, zacusca (de magazin!) cascaval pane, unt, gem, lapte (tot de magazin!), cereale, suc de fructe, ceai, cafea, fructe proaspete, chec, cozonac, legume proaspete. Deci un mic dejun foarte variat chiar daca nu toate excelau la calitate, dar nu poti spune ca nu aveai ce manca. Asta doar daca nu esti carcotas…
Deci relaxarea noastra a fost pe masura dorintelor, ne-am simtit bine la Piatra Pinului si poate vom mai reveni, asa cum ne-a invitat si personalul, care chiar daca e la inceput de drum se straduie sa faca pe plac tuturor oaspetilor.
Ca activitati ce pot fi facute in zona: vizitarea manastirilor Voronet la 3km, Manastirea Humor la 6-7km, partia de schi la 2km, drumetii spre Piatra Pinului si Piatra Soimului, complexul de agrement Arinis si multa odihna la poale de padure.
Trimis de DOINITA in 07.02.18 15:15:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA HUMORULUI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.54003400 N, 25.87374500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și această recomandare
Mutat în rubrica "Piatra Pinului Ski Hotel & SPA, GURA HUMORULUI" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@DOINITA: data viitoare invită şi prietenii pentru că la aşa descriere ne-ai deschis apetitul...
Trebuie precizat faptul că a doua zi a fost prologul unei miniîntâlniri AFA, de Bucovina...
La cât mai multe weekenduri relaxante...
@mihaelab: Ai dreptate in ambele cazuri. Am sa postez macar poza cu prologul. Ma ierti?
@DOINITA: Ea te-o ierta, dar eu... nu! Te-am pedepsit c-un SB! Așa-ți trebuie!
@Zoazore: Multumesc frumos! Ma revansez la Alba cu o imbucatura de origine controlata de la noi din Moldova.
@DOINITA:
Of, Doinița, trebuia să pui și poza cu clătitele? Pentru asta vei plăti la Alba, am zis!!!
@DOINITA: Frumos loc de cazare, mulțumim pentru descriere/recomandare. Clătitele la cuptor sunt atât de îmbietoare la această oră a dimineții.
Interesantă și pictura 3D (P18), bănuiesc că e vorba de Daniel R., artistul botoșănean considerat primul pictor 3D din România. Cu niște ani în urmă am văzut și niște tablouri schițate de el pentru un hotel din Botoșani.
@elviramvio: De acord, nu zic nu, dacaa e de plata, platesc!
@tata123: Multumesc pentru aprecieri! Da despre el e vorba, nu am scris numele lui pentru ca nu stiu daca e corect. Oricum ma mandresc ca este botosanean!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Sejur plăcut — scris în 02.08.24 de ovy2k5 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Nu recomand — scris în 04.01.23 de Paul Galați din GALAţI - nu recomandă
- Nov.2019 Relaxare și odihnă pe meleaguri bucovinene — scris în 15.12.19 de c-kosty din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ