BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La căsuțe în mijlocul naturii
Deși e iarnă și zăpadă, am ales să stăm la o căsuță în Vidra Park din Șicasău. Ni s-a părut mai rustic iar riscul de a nu fi încălzit interiorul acesteia l-am eliminat din start. Doar aici sunt pădurile, iar centralele pe lemne duduie iarna.
Și, într-adevăr, am avut confort din punct de vedere termic în cameră, mai puțin cald a fost în sala de mese, la micul dejun.
Între ziua rezervării și cea a sosirii, am mai discutat telefonic cu gazda referitor la obținerea de informații utile sejurului. Dar comunicarea s-a derulat greoi din cauza obstacolului lingvistic.
Am mai spus-o – chiar în zonă – și o repet, nu înțeleg reticența celor care locuiesc aici în a învăța limba română. Necunoașterea ei reprezintă un handicap major de vreme ce le trec pragul mulți turiști români dar și un inconvenient pentru vizitatorii care, efectiv, nu pot avea un dialog cursiv cu gazdele.
O altă deficiență evidentă o reprezintă lipsa la căsuțe a unei persoane din partea gazdei pe întreaga durată a zilei (doar pe anumite intervale orare e prezent cineva care pregătește mâncarea, aprinde focul la saună sau alimentează centrala pe lemne).
Și am cam terminat cu criticile...
Despre ce am găsit acolo și ne-a plăcut, musai să încep cu pomenirea amplasării. Situată la intrarea în pădure și pe marginea râului, unitatea se bucură de un decor splendid, mai ales pentru cei care ajung acolo iarna și au vedere spre brazii încărcați cu nea.
Parcarea e situată în curte, imediat pe partea stângă și încap 5 autoturisme. Dacă turiștii vin cu mai multe, ca în cazul șederii noastre, încă una mai poate fi parcată în drum, în fața pensiunii.
Căsuțele – construite după două modele - sunt dispuse, frumos aliniate, pe latura opusă intrării și fiecare are o mică terasă pe care se regăsesc o măsuță și băncuțe de lemn.
Curtea este destul de mare, la data șederii noastre toată acoperită de omăt, dar vara bănuiesc că se prezintă și mai frumoasă, cu un mic iaz și un poduleț pe care poți sta liniștit să asculți susurul apei. La fel de liniștit îți poți petrece clipele și în cele două leagăne.
Turiștii au la dispoziție și un minicentru spa, cu ciubăr cu apă sărată în aer liber, cu saună umedă și uscată și chiar cu posibilitatea unui masaj, la cerere. Pentru ultimul moft e nevoie să te programezi și ai parte contracost, în vreme ce celelalte sunt gratuite. În ciubărul încălzit electric poți intra pe întreaga durată a zilei iar în saună doar seara după ora 20 (asta pe perioada iernii, vara nu am întrebat de program).
Le-am încercat pe cele fără nevoie de programare și vă pot spune că am avut parte de o seară deosebită stând în apa caldă, doar cu umerii și capul afară la -11 grade și parcurgând distanța de 25 metri dintre saună și căsuță doar în slip și desculț pe zăpadă.
Pomenind de căsuță, toate au câte un nume, nouă fiindu-ne repartizată” Kakukk” . În lipsa mai sus pomenitei absențe a persoanei responsabile de primirea oaspeților, modalitatea de repartizare a căsuței a presupus identificarea numelui tău pe bilețelul lipit de ușă. Cheile se aflau în ușă. Intrai și te făceai comod iar la finalul sejurului cheia o lăsai tot acolo.
Camera avea o suprafață destul de mare iar pe lângă cele două paturi de câte o persoană se mai afla și o canapea extensibilă, astfel încât se puteau caza și doi copii.
Încăperea am găsit-o curată și am predat-o la fel, zic eu. Se prezenta foarte luminoasă, cu geamuri pe două dintre laturile sale plus cel al ușii. În cazul în care preferințele voastre se îndreaptă spre o încăpere mai întunecoasă, aveți la îndemână draperiile și obloanele exterioare,
În cameră mai aveam două noptiere, o măsuță cu un scaun, oglindă, un mic frigider și un dulap pentru depozitarea hainelor.
Baia am găsit-o ca fiind elegantă și curată, cu un mobilier în tonuri de alb și verde, cu un spațiu încăpător la duș.
Referitor la masă, aveai două variante, opțiunea fiind nevoie să ți-o faci cunoscută dinainte de a pleca de acasă. Astfel, erai liber să alegi dacă dorești doar micul dejun (varianta I) sau mic dejun și cină (varianta II). Dată fiind ora târzie (20.00) la care se servea cina, am optat doar pentru prima masă a zilei.
Și am avut parte de un platou consistent și gustos, cu produse diferite în cele două dimineți. Omletă, ouă ochiuri, mezeluri, brânzeturi, zacuscă, unt, gem, ceai sau cafea au compus meniul matinal. Din sala de mese aveai o imagine frumoasă cu apa râului ce curgea repede printre albia cu margini înghețate.
Per ansamblu, alegerea cazării ne-a mulțumit, aerul curat, rece și cadrul natural din jur meritând a fi evidențiate.
Trimis de Marius 72 in 13.02.22 18:59:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ZETEA [HR].
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.50749400 N, 25.44018700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Vidra Bungalow Park [Șicașău], ZETEA [HR]" (deja existentă pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Marius 72: arată foarte bine cazarea. Dacă tot nu vorbesc bine româna, ați încercat în altă limbă: engleză, franceză?
Am remarcat si eu acest minus în zona respectivă, deși recunosc ca e muuult mai bine față de acum 12 ani. Acum parcă doar persoanele mai in vârstă de acolo nu vorbesc românește.
Câte căsuțe sunt? Foarte fain mi se pare. Căutăm și noi ceva pentru o ieșire dar suntem cam mulți, ca de obicei.
@MarinaCo: Noi am avut parte de tineri acolo. Insă nu o rupeau prea bine românește. Și nici în engleză nu ne-am descurcat.
@Aurici: 5 căsuțe, dacă îmi aduc bine aminte, dintre care 2 sunt cu două camere, cred. Au loc cam 15 persoane.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2016 Oaza de liniste — scris în 18.08.16 de silvia vilcu din CONSTANTA - RECOMANDĂ