GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Marturisesc ca de cate ori am vrut sa ma apuc sa scriu despre aceasta pensiune m-am intrebat daca ar mai fi necesar, la cate impresii sunt pe site si daca ar mai fi ceva de spus si nu a facut-o nimeni...
Pana la urma mi-am luat inima in dinti si m-am gandit sa imi expun si punctul meu de vedere, mai ales ca e de « datoria » mea sa fac acest lucru. Si spun asta pentru ca am reusit sa ajung la « Valea Mariei » datorita unui premiu castigat pe site, pentru care multumesc celor care m-au votat si au facut acest lucru posibil, dar si lui Cornel si proprietarilor pensiunii care au oferit premiul.
Totusi, voi incerca sa fiu cat se poate de obiectiva, iar daca strabate si o doza de subiectivism sa fie numai acela datorat asteptarilor personale. Din punctul meu de vedere, raportul calitate-pret este unul corect.
Sa purcedem la drum...
Despre locul in care este situata pensiunea, respectiv statiunea Ranca, despre care am povestit aici: click aici, nu stiam nimic pana sa nu citesc impresii postate pe site de la cei care au fost inaintea mea.
Am stabilit cu cateva luni inainte, prin email, perioada in care sa mergem. Corespondenta cu proprietarii pensiunii a fost de bun augur si am fost atentionati ca in perioada solicitata de noi, respectiv prima saptamana din noiembrie 2010, s-ar putea sa se lucreze in jurul pensiunii (la tiroliana) si in caz ca acest lucru nu ne deranjeaza ramane sa venim atunci.
Prin urmare, am purces si noi pe «drumul regelui» (click aici), respectiv pe transalpina care strabate statiunea Ranca pana dincolo de Obarsia Lotrului si am fost foarte incantati de peisajul oferit de natura.
Am ajuns dupa ora 18 la pensiune pentru ca opream foarte des sa ne minunam de peisaj si sa facem poze. Pensiunea este situata chiar la intrarea in statiune, pe partea stanga si dispune de o parcare generoasa.
Odata ajunsi, am fost intampinati cu foarte multa caldura de dl. Adelin care s-a asigurat ca totul e ok in ceea ce priveste cazarea noastra.
Camera oferita a fost cea cu nr. 4, la etajul 1 al pensiunii, despre care aflu ca este deasupra restaurantului, recitind cateva impresii, dar eu nu am auzit vreun zgomot in acest sens, doar de langa camera din dreapta noastra, intr-una din nopti, datorita unui copilas care a plans... Insa la cat am umblat am picat franti, asa ca am dormit cu totii bustean!
Cat priveste aspectul acesteia, noua ne-a placut. Predomina culoarea grena, de la mocheta, draperii si pana la asternuturi, perdelele fiind crem cu cativa stropi de floare de colt.
Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost ca in camera se afla si o canapea extensibila care permite cazarea unei familii cu copii fara probleme, in acest fel, camera imbracand si aspectul unei camere de zi, unde se mai afla si un fotoliu in aceasi nuanta de negru si alb, precum canapeaua.
Nici amanuntele nu au fost lasate la voia intamplarii, veiozele asortandu-se si ele cu... lenjeria de pat, mai bine zis cu pilota cea calduroasa! Totul se imbina armonios si este placut vederii.
In camera se mai afla si o masuta de cafea si un TV suspendat cu receiver, precum si un sifonier pentru haine.
Baia era prevazuta cu o cadita cu dus cu hidromasaj (pe care nu l-am folosit in acest sens) , precum si cu uscator de par si era foarte eleganta in nuante de maron.
Consumabilele au fost: sapun solid si lichid, sampon, gel de dus, dischete demachiante, betigase de ureche, hartie igienica.
In balcon se afla o masuta cu scaunele pentru a savura linistit o cafea si un air-chair care te invita la relaxare si meditatie, insa nu am reusit sa ma bucur de el din cauza fetei mele care, la nici 7 dimineata, era afundata in el infasurata in plapuma, privind crestele muntilor Parang (click aici), iar in cursul zilei eram plecati din statiune.
Ce vreau sa subliniez este ca se poate vedea cu usurinta dintr-un balcon in celalalt, nu exista intimitate aici. Prin urmare, evitati sa iesiti pe balcon in lenjeria intima...
Restaurantul era potrivit pentru numarul de locuri din pensiune (in jur de 40 de locuri). Lustrele si galeriile din fier forjat si perdelele din organza ii confera acestuia un aspect elegant, in ciuda elementelor de rustic datorate mobilierului din lemn, mesele si scaunele cu spatar inalt fiind confectionate din lemn natur.
Mi-a placut ca exista aici un ochi mare de fereastra prin care puteai admira brazii, ca si cand ai fi in mijlocul lor.
Acvariul mare cu pastravi de la intrarea in restaurant te apropia si mai mult de natura si, desi facea zgomot, pe mine tocmai acest lucru ma linistea, insa am fost intrebati daca dorim sa fie scos din priza atunci cand mancam pentru a nu fi « deranjati ».
Decorul din interior era deja pregatit pentru sarbatorile de iarna cu ghirlande de brad si globulete sau poate asa era permanent pentru a sublinia faptul ca este o pensiune montana. Se afla chiar si o iconita cu Maica Domnului cu Pruncul, precum si una cu Sf. Gheorghe, dar si doua placute din lemn cu Imnul Vietii si Tatal Nostru.
Restaurantul este impartit intr-o incapere pentru nefumatori, care este chiar la intrare si una pentru nefumatori amenajata in balconul restaurantului unde se afla dooar cateva masute de dimensiuni mai mici si unde este asezata si masa pentru bufetul suedez de la micul dejun.
Cele doua incaperi sunt despartite de geamuri, restaurantul devenind foarte luminos in cursul zilei si foarte atragator prin privelistea ce o ofera natura, de la muntii golasi pana la brazii cei bogati aflati chiar in valea din fata pensiunii. Poate nu degeaba i se spune si « Valea Mariei »... Iar cand soarele straluceste si isi imprastie razele deasupra lor, sufletul ni se umple de optimism si de energie pentru a ne reincarca bateriile necesare unei drumetii sau revenirii la tumultul cotidian.
In restaurant se poate asculta o muzica in surdina sau ne putem uita la un LCD agatat de perete, ori putem sa navigam pe internet pe laptopul personal, in pensiune existand retea wireless.
Mancarea – punctul forte al pensiunii
Pot spune ca portiile erau destul de mari, astfel incat doamnele nu vor reusi sa manance in intregime doua feluri de mancare, ce sa mai zic de desertul delicios facut de casa. Si nu te puteai opune meniului zilei, care era foarte apetisant... Am inteles ca veneau si din afara pensiunii sa manance aici si ne-am dat si noi seama de ce!
Micul dejun
Acesta era servit in regim de bufet suedez daca erau cel putin zece persoane cazate in pensiune, altfel, era a la carte. Pretul a fost de 15 ron pentru o persoana, indiferent de regim (acum s-a facut 20 de ron). Prin urmare nu am sa pomenesc de preturi deoarece s-au modificat intre timp.
Optiunile pentru bufet suedez au fost: mezeluri, kaiser, salata de beuf, branza, cascaval, unt de casa, masline, oua, lapte, ciocolata calda, ceai, lapte, dulceata de casa, prajituri de casa, compot. In general a fost identic in fiecare zi, incercandu-se si ceva nou, unul-doua produse fiind inlocuite cu altele.
Plusuri: produsele de casa cu adevarat exceptionale. Minusuri: painea feliata sfaramicioasa, cu greu se putea intinde untul pe ea.
Un amanunt important: cafeaua nu era inclusa in pretul micului dejun. Avand in vedere ca eu beau cafea la ibric cu caimaic si mult lapte nu am comandat cafea, deoarece imi place numai cafeaua facuta de mine, altfel nu sunt amatoare, e mai mult un ritual pentru mine...
Pranzul
La acest capitol cel mai bine se situeaza « meniul zilei » care consta intr-o ciorbita (de pui cu taitei de casa, de perisoare, etc.) cu felul doi (de ex. friptura de pui sau porc cu piure si muraturi), plus desert - ceva de casa (prajiturele, rulada). Altfel, meniul cuprinde o varietate de sortimente, care mai de care mai gustoase. Noi am luat si tochitura gorjeneasca!
Cina nu am luat, veneam tarziu si comandam ceva desert, gen clatite sau papanasi. Evident ca erau « udate » cu limonada sau sirop preparat in casa, dar am avut parte si de o carafa de vin din partea casei!
Alte bauturi nu am incercat, daca nu ma insel a luat sotul o palinca, el nu bea « singur », iar eu numai la zile mari...
Domnisoara care ne-a servit mereu la masa a fost intotdeauna cu zambetul pe buze, iar pe bucatareasa o luam acasa, dupa cum a sugerat fi-mea (fara suparare...) !
Curatenia se facea zilnic, in sensul schimbarii prosoapelor, precum si in baie, iar in camera nu am gasit fir de praf la sosire.
Distractii la pensiune: tobogane pentru copii, un carusel, o luneta, pentru amatorii de... cascat ochii in stele... (ne-am uitat si noi), sanii, sala de fitness, masa de ping-pong. Datorita faptului ca era rece afara nu am zabovit pe langa pensiune, am plecat in drumetii, dar nici prin pensiune, avand in vedere ca eram doar noi cu fata. Prin urmare, nu am « beneficiat » de distractiile oferite de pensiune.
In jurul pensiunii inca se lucreaza, erau ceva movile de pamant si lemne, trebuie tinut cont ca statiunea Ranca este in plina dezvoltare.
Cat despre proprietari, pot spune ca am avut senzatia ca suntem alaturi de prieteni, iar piticul dl. Adelin s-a « indragostit » iremediabil de fi-mea (cea mare...), pe care nu o scapa din ochii lui mari si expresivi si pe care dorea mereu sa o imbratiseze...
Una peste alta ne-am simtit bine, nici cainii din statiune nu ne-au deranjat, nu au intrat cu noi in pensiune, nu i-am avut nici la masa... iar unele aspecte nesemnificative s-au remediat ulterior, ca urmare a impresiilor aparute pe site, ceea ce inseamna ca famila Maria si-a insusit partile negative si a tinut cont de parerea turistilor.
In concluzie, am fost acolo si ne-am simtit excelent, am recomandat si altora care s-au simtit la fel si o sa mai mergem! Numai sa dea firul ierbii...
Trimis de magdalena in 15.02.11 22:20:26
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.27757800 N, 23.68802000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Magdalena sa inteleg ca ai fost usor nemultumita de faptul ca nu iti puteai savura delicioasa ta cafea cu caimac pe balconul camerei meditand in lenjerie intima!!!
Am si eu un premiu nefolosit la aceasta pensiune nu stiu daca mai este valabil.
Cum a fost drumul?
Care sunt principalele atractii din zona? Si ce ti-a placut cel mai mult acolo?
De ce nu ai folosit hidromasajul?
Cu o scurta intarziere, ma vad nevoit sa retrag PMA, fiind al 6-lea articol despre o vacanta din 11.2010.
@webmaster, tot ce e posibil! Vacanta mea la Valea Mariei a inceput intr-o superba zi de duminica (31.10), ultima zi din octombrie 2011 si s-a continuat in noiembrie. Nu stiu in astfel de cazuri, cand prinde doua luni o cazare ce luna se alege, cand a inceput sejurul sau cand s-a terminat? Cu ocazia asta aflu si eu pentru cazarile urmatoare...
@radu1972, despre drum si atractii poti gasi informatii in celelalte impresii ale mele despre zona Ranca, mai pe larg.
Pe scurt, drumul dinspre Bucuresti spre Novaci este lipsit de peripetii si atractii, insa dinspre Novaci spre Ranca este o feerie pe transalpina!
In Ranca e musai sa te urci pe Varful Papusa si mai zicea dl. Adelin de un urcus, dar vom incerca data viitoare. Altfel, ai multe excursii de facut la o distanta relativ mica: Pestera Muierii, Manastirea si Pestera Polovragi, Cheile Oltetului, Lacul Vidra (pana in 50 de km toate). Distanta poate parea mare, dar ai transalpina de strabatut in orice directie.
Cel mai mult mi-a placut urcusul pe Varful Papusa...Acolo unde indiferent cu cine pleci spre varf ajungi sus doar cu tine insuti...
Cat despre hidromasaj... Eu sunt mai "taranca" din Bucuresti, inainte de '89 incalzeam apa la aragaz pentru a fi calda, avand in vedere ca apa calda era numai in anumite ore pe zi...
Acum, sunt multumita ca e in permanenta! Pentru "luxul" de a folosi un dus cu hidromasaj trebuie sa citesc instructiuni... , eram prea somnoroasa dimineata si prea obosita seara sa ma joc la butoane pe acolo!
Data viitoare il rog pe domnul Adelin sa imi arate cum functioneaza, sau daca nimeresc cu @dragos in pensiune il rog pe el, nu de alta, dar sa ii satisfac o curiozitate ardenta...
Frumos titlu pentru review-ul tau!
Imi era dor sa citesc un review scris de @Magdalena si sincer, sa mai scriu si eu un ecou!
M-au incantat cele 29 de fotografii ale tale si am dedus de acolo ca ai avut aceeasi camera pe care am avut-o si noi, cand am fost cazati in luna aprilie, anul trecut.
Sunt bucuroasa sa aflu ca la Valea Mariei treaba merge bine, ca tie ti-a placut atat de mult acolo si ca abia astepti ''sa dea firul ierbii'' ca sa poti reveni.
Aceleasi sentimente si ganduri am si eu! Trebuie sa revin acolo in doua motive intemeiate: nu am gustat papanasii si nici ciolanul cu fasole, facut de doamna Ani.
O intrebare:
Tu ai completat chestionarul acela de langa televizor, in care erai rugata sa-ti exprimi parerea referitor la conditiile oferite de pensiune?
@georgiana, nu mai stiu daca sotul meu nu a luat ciolan cu fasole sau ciorbita de fasole cu ciolan afumat, stiu ca a fost una din variante intr-o seara, el a mai coborit din camera pentru o cina, doua. Stiu ca mereu se lingea pe degete...
Papanasi am mancat cu totii, ai mei au fost incantati, eu doar am gustat ca era prea mult pentru mine!
Din cate imi aduc aminte am completat chestionarul, de vazut l-am vazut in mod sigur, doar dl. Adelin ar putea confirma sau infirma, stiu ca l-am citit.
Data viitoare avem in program sa mergem si cu pitica, dar sa fie putin mai cald.
Ma intreb daca as putea incerca sa urc si cu ea pe Varful Papusa. Daca mergem cu masina mai sus, o putem lasa langa sosea si sa incepem drumetia in sensul din care cobori din varf. E mai lin, dureaza mai putin si atunci ar pune si ea un stegulet acolo ca au dus-o piciorusele pe un varf de munte la o altitudine mare!
Cred ca ar fi potrivita o melodie cantata de No Mercy, pentru acest review, dar, oare va place?
@webmasterJr, multumesc pentru sugestie, insa mie mi se pare ca melodia aleasa nu se potriveste, prin urmare, as dori sa fie inlocuita cu: http://www.trilulilu.ro/banditul/58497fc95b5947
Multumesc anticipat!
@radu1972, vizavi de premiul castigat de tine, eu cred ca cel mai bine ar fi sa iei legatura cu proprietarii si sa intrebi daca mai este valabil...
Parerea mea este ca vei gasi intelegere la familia Maria!
frumos review-ul cat si pozele (mai ales cu cele despre mancare in care iti lasa gura apa)
transalpina s-a asfaltat?
comandante, poti citi mai multe de spre DN67C facand click aici
din cate stiu eu, anul trecut prin octombrie era aproape gata.
@commanoorsteel, mancarea e chiar mult mai gustoasa decat arata in poze! Si nici nu am facut poze la tot ce am mancat...
Pentru cine ajunge in zona, fie si numai in trecere, ii sfatuiesc sa incerce neaparat mancarea de aici!
Vizavi de transalpina, iti pot spune ca soseaua dinspre Novaci spre Ranca este proaspat asfaltata, insa cea dinspre Ranca spre Obarsia Lotrului este mai veche si mai proasta cu cateva portiuni unde lipseste asfaltul, uneori am dat chiar si de pamant, iar de pe munte mai cad pietre la vale.
Mai multe amanunte gasesti in impresiile mele despre trasnalpina de aici
In orice caz, pentru a ajunge la pensiune drumul nu impune dificultati si peisajul este superb.
Pe vreme de iarna trebuie sa avem insa cauciucuri de iarna neaparat, am inteles tot de pe site ca te opreste politia chiar inainte sa urci si te controleaza. Ca sa nu mai vorbim de siguranta noastra...
Hmmm... mi-ai adus aminte ca sunt datoare sa mai scriu un rw depre atractiile turistice din zona. Cat despre Transalpina de mai sus de Valea Mariei va pot spune ca nu e cazul sa va aventurati fara o masina 4x4 pe anumite portiuni de drum, sunt zone pe care nu ai nici un pic de asfalt... doar noroi !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Vacanta la munte — scris în 10.09.23 de Adana din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Apr.2021 16 aprilie: 50 cm, zăpada rezistă la Rânca! — scris în 20.04.21 de Kavarnap din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 Vacanta cu peripetii — scris în 04.08.21 de ux121559 din MOGOşOAIA [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2020 După 10 ani la Valea Măriei — scris în 24.10.20 de pepsi70ro din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Paragina — scris în 09.08.20 de hutanu din IAşI - nu recomandă
- Apr.2019 O vacanță peste așteptările noastre — scris în 04.05.19 de crisbasanu din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Feb.2017 O dezamagire profunda — scris în 14.02.17 de georgetoader din BUCURESTI - nu recomandă