ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 43 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Vâlceaua Zânelor – „Zâna” cea bună

TIPĂREȘTE

La poalele munților Făgăraș, în apropierea stațiunii climaterice Sâmbăta, găsim o zonă binecuvântată cu peisaje de vis, cu gospodării închegate și oameni buni. În tradiția populară avem multe legende și basme în care plăsmuiri diafane reușesc să amețească prinți pe cai albi sau voinici chipeși. Zânele bune („sânzienele” vesele și iubitoare, înfrățite cu Natura) aduc o stare de bine, un plus de belșug și alungă singurătatea, pe când zânele rele („ielele” atractive, dar malefice) fascinează prin dans și vrăji aducând pe cel căzut în mrejele lor în stare de nebunie. Noi am poposit câteva nopți la pensiunea Vâlceaua Zânelor unde, din fericire, am întâlnit numai zâne bune.

Luna august e lună de concedii în România iar situația pandemică a dus la creșterii cererii de locuri de cazare în toate zonele țării. Dorind să explorăm încă o dată zona de sub Făgăraș am căutat pe site-urile specializate o pensiune în zona Sâmbăta care să mai aibă locuri libere în perioada dorită de noi – cu greu am găsit câteva variante, alegerea picând pe valea unde se ascundeau zânele cele bune.

Pensiunea Vâlceaua Zânelor e situată administrativ în comuna Drăguș, la circa 700 m distanță de DJ 102G și Pizza Drăguș (vezi impresii), deci oarecum aproape de Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta. Accesul auto este facil, avem la dispoziție două variante: fie pe traseul clasic pe DJ 105B prin localitățile Sâmbăta de Jos și de Sus, fie pe un frumos drum comunal, asfaltat impecabil și cu vedere superbă spre munți – DC 76 (parțial DJ 102F) Olteț-Drăguș. Cei 700 m din șoseaua nou asfaltată sunt pietruiți, un drumeag îngust dar bun până la grupul de trei pensiuni printre care se numără și aleasa noastră. Sunt disponibile locuri de parcare vis-à-vis de pensiune, pe malul unui pârâiaș pierdut prin vegetație.

Curtea e spațioasă, nu e îngrădită, parțial sunt alei pavate cu dale de piatră, în rest iarbă și frumoase amenajări peisagistice. În partea din spate sunt câteva echipamente exterioare pentru copii (leagăn, tobogan, balansoar), o masă de ping-pong și un foișor generos prevăzut cu grătar, cuptor și plită. Se află în construcție noi facilități de relaxare și agrement pentru turiști: ciubăr, saună, dușuri exterioare și un râuleț artificial care va străbate curtea (lucrările erau sistate pe perioada verii pentru a nu deranja turiștii). Florile sădite în mai multe locuri în curte și pe lângă terasa pensiunii înveselesc atmosfera.

Clădirea pensiunii e impunătoare, are două etaje, o verandă largă, camere situate pe două laturi (cele sudice au vedere la munte). Observăm de la început zânele pictate pe peretele pensiunii și frumoasa îmbinare dintre piatră și lemn utilizată la construcție. Recepția e clasică – un desk nu foarte mare unde se completează formularul de cazare, alături întâlnim acel lobby/spațiu de socializare: un set de canapele de piele și o măsuță cu blat de marmură amplasate lângă un șemineu drăguț. La parter, lângă șemineu, se află un vitraliu interesant format din 3 fragmente de sticlă care dacă s-ar întregi ar forma o sferă; tematica vitraliului are legătură cu titluatura pensiunii: zâne, prințese, prinți, natură, veselie. Casa scării e prevăzută cu panouri din fier forjat iar holurile sunt destul de largi, la fiecare etaj existând un set de fotolii cu măsuță și balcon.

Camera primită ne impresionează încă de la deschiderea ușii pe care e marcat numărul într-un mod ingenios: mici picturi florale pe scoarță de copac. Stâlpi îmbăcați în lespezi de piatră delimitează/încadrează/maschează coșul șemineului de la parter, spațiul interior e generos, zânele au loc să danseze cu siguranță. Descoperim un pat dublu extralarge, lenjerie albă impecabilă personalizată, covorașe pufoase, parchet, culori odihnitoare per ansmblu.

Avem ferestre pe două laturi ale camerei ceea ce aduce un aport mare de lumină naturală, perdele și draperii asortate, surse electrice de lumină suficiente. Mobilierul este din lemn și constă, pe lângă pat, în următoarele piese: fotolii, măsuță, noptiere, birou. Găsim minifrigider (gol, dar funcțional), tv lcd, oglindă, o tavă cu două pahare, veioze, un frumos tablou tematic (zânele cele bune ne veghează peste tot).

Pe hol se află un șifonier (în interior sunt umerașe și trusă de cusut) și un cuier cu spațiu de depozitare pentru încălțăminte. Nu există aer condiționat, dar nu am simțit nevoia – nopțile au fost răcoroase. Rețeaua wifi funcționa bine.

Balconul e destul de mare, pavat cu gresie; avem la dispoziție două scaune de lemn, iar fumătorii au scrumieră.

Baia e altă piesă de rezistență – spațiu generos, culori plăcute ale ceramicii, sistem de duș fără cădiță cu rigolă, baterii de calitate. Un lucru care mi-a plăcut au fost ferestrele ceva mai mari ca de obicei care îți permiteau să privești către natură chiar în timp ce făceai duș. J Oglinda mare beneficiază de iluminare suplimentară, există calorifer port prosop din inox, spații suficiente pentru așezarea cosmeticelor, priză electrică, coș de gunoi, prosoape albe impecabile. Am avut la dispoziție consumabile: săpunele, gel de duș/șampon, kituri de igienă personale, periuțe de dinți, hârtie igienică. În baie totul strălucea de curățenie.

Noi am rezervat camera cu mic dejun inclus, servit zilnic între orele 8.00-10.00 în restaurantul de la parter. Sala de mese este decorată cu diverse obiecte, unele cu tentă populară, alte vintage. Mi-a plăcut minicolecția de râțnițe și fiare de călcat expuse pe două rafturi. Masa de dimineață stil bufet suedez conținea produse reci, în două dimineți am avut ouă fierte. Produsele erau de calitate, în cantități suficiente, felurite preparate (zacusca și icrele foarte bune). Cafeaua se aducea de la bar.

Concluzie. Recomand această pensiune celor care caută o cazare în zona Sâmbăta, curățenia și calitatea sunt cuvinte definitorii în acel loc. Personalul a fost amabil, am schimbat câteva cuvinte și cu doamna proprietar care ne-a vorbit cu pasiune despre eforturile de a creea un loc în care turistul să se relaxeze cu adevărat. La „Vâlceaua Zânelor” te vei afla sub aripa protectoare a zânelor bune și vei putea descoperi o zonă superbă.

Alegeri inspirate!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 06.09.21 15:07:27
Validat / Publicat: 06.09.21 16:56:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].

VIZUALIZĂRI: 620 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P28 Flori în curte.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 43.99 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    Dana2008PHONE
    [09.09.21 08:59:57]
    »

    @tata123 ????: Superbă alegerea! Felicitări!

    E o zona foarte frumoasă de unde se poate porni în vizitarea multor locuri minunate.

    Călătorii plăcute!

    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [09.09.21 09:17:42]
    »

    @Dana2008: Bună dimineața! Indeed! Am petrecut câteva zile frumoase sub protecția maiestuoșilor munți Făgăraș. Pensiunea arată foarte bine, camerele sunt spațioase, mobilierul de calitate, dotările bune. Ne-am odihnit și relaxat la pensiune (deși salteaua a fost cam tare, dar e vorba doar de preferința mea), dar în esență am folosit pensiunea drept punct de bază pentru plecările în excursiile zilnice efectuate în zonă.

    O toamnă frumoasă! Numai bine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Vâlceaua Zânelor [Drăguș]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0641770362854 sec
    ecranul dvs: 1 x 1